Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

Szakértőnk szerint Egerszegen a ’80-as évektől hajlamosak az emberek arra, hogy vagy lakodalmat tartanak, vagy temetést.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK

Középházi középszakasz, 7. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Frányó P., Balog Gy. (Bodrogváry I.)

KTE: Wittmann - Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

ZTE: Ware - Thompson - Green - Szabó Zs. - Agafonov.

A középház élén álló KTE-Duna Aszfalt fogadja az ötödik ZTE-t. A zalaiakat két győzelem választja el a kecskemétiektől, a matematikai esélyük még mindig él a rájátszást illetően. A Kecskemétnek a saját kezében van a sorsa, így várhatóan mindkét csapat mindent meg fog tenni a győzelem érdekében. A középszakasz első körében a KTE nyerni tudott a hiányos kerettel felálló Zalaegerszeg otthonában.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert akárcsak az alapszakaszban, most a középszakaszban is bármi előfordulhat. Ezt bizonyítja a debreceniek soproni győzelme is. Egy nagyon motivált, harcos ZTE-re számítunk, hiszen még mindig megvan az esélye arra, hogy bejusson a legjobb nyolc közé. A legutóbbi mérkőzésünkből alapvetően hiba lenne kiindulni, hiszen akkor a ZTE-ben nem játszott Ware. Most biztosan szerepelni fog, és ő nagyban meghatározza a zalaiak támadójátékának a képét. Próbáltunk abból készülni, hogy hogyan tudjuk megoldani az ő semlegesítését. Igyekszünk megtalálni ellenfelünk sebezhető pontjait, és ezeket kihasználva megszerezni a győzelmet. Sportemberek lévén ezt nem is tehetnénk másképp. Nagy szónak tartom, hogy a saját kezünkben van a sorsunk a folytatást illetően. Ez egy óriási dolog, és ennek szellemében megpróbálunk minél több mérkőzést megnyerni a hátralévőkből. Remélem, hogy sok néző látogat ki a mérkőzésre, és együtt sikerül behúzni az újabb győzelmet. Problémáink vannak, de valószínűleg mindenkire számíthatok.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nem teljesen tiszta a helyzetünk, mert a tegnapi Sopron – DEAC összecsapás is mutatja, hogy még tudnak keveredni a lapok. Egyik szempontból ez jó nekünk, a másikból nem. Még sok összetevős a helyzet, mint az alapszakasz végén, de minden egyes győzelem javítja az esélyünket. Nincs kérdés, győznünk kellene Kecskeméten, ami nem lesz egyszerű. A kecskeméti csarnokba nem nyerni szoktak járni a csapatok, felsőházi csapatok sem. Ez némileg nehezíti a helyzetet, de mi is egy hatpontos meccset játszottunk náluk. Emiatt nem gondolom, hogy ez egy lehetetlen küldetés lenne. Azt látom a srácokon, hogy élesek, készen állnak a találkozóra. Győzni szeretnénk, amihez nyilván ellenfelünknek is lesz néhány szava. Bízom benne, hogy olyan lehetőséget tudunk magunknak teremteni, ahol lehetőség lesz a győzelem megszerzésére. Papp Péteren kívül a többiek rendben vannak.

[totalpoll id=”15887″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A legtöbb tisztázatlan kérdés a középházban van. A mezőnyből három csapat emelkedik ki: a Körmend, a Falco és a Szolnok. Utána jön egy nagy törzsállomány, ami a Közép-európai térségben sehol nincs, ez adja az erejét a magyar bajnokságnak. Én ide veszem még az Albát és a Kaposvárt is, két csapat lóg ki lefele: a TF és a Szeged, nem véletlenül ők játsszák a play outot, a többi egyforma játékerőt képvisel a negyedik Jászberénytől a tizenkettedik Kaposvárig. A ZTE és a Kecskemét is két karakteres csapat ebből a mezőnyből.

A KTE tavaly hatalmas bravúrral lényegesen a lehetőségein felül teljesített azzal, hogy felsőházba jutott. Idén is sokáig esélye volt rá, de egyben arra is, hogy tizenegyedik legyen, és kicsússzon a középházból. Sokszor játszottak a tűzzel, de amikor igazán kellett, akkor stabilak tudtak maradni. A középszakaszban is folytatták ezt a stabilitást, volt ugyan egy hazai vereségük a Soprontól, de tudtak nyerni Debrecenben. Van még két hazai meccsük, mennek Paksra és Sopronba, ha a holnapit hozzák, akkor már gyakorlatilag bent lesznek a play off-ban, és akár óriási lépést tehetnek a hatodik hely felé, ami eggyel marad el a tavalyi szenzációs bravúrjuktól.

Három külföldi és a légiós szinten teljesítő Wittmann játszik harminc perc közelében, melléjük tették még Dimicset, Mészáros Mátét és Molnár Marcit célfeladatokkal, amit jól megoldanak. Jó nézni a játékukat, nekem tetszik a folyamatos támadójátékuk. Nagyon jó dobókészségű csapat, talán a legjobban játsszák a spacing szituációkat, megvan a megfelelő egyensúly a belső és a külső játékban. Szervezett védekezésük van, de ott azért kijön, hogy nincs megfelelő számú atletikus játékosuk. Hiába tudják, hogy mit kell játszaniuk, időnként nem viszi őket a lábuk, nem érnek oda. Egyébként nagyon szervezett, profi klubnak látom a KTE-t.

Holnap egy olyan ZTE lesz a vendégük, amelynek utolsó lehetősége, hogy megfogja a play offot,

ugyanolyan sarokba szorított szituációban van, mint a DEAC Sopronban, amely ki-ki meccsre ment tegnap. A zalaiaknak minden erejüket mozgósítaniuk kell ahhoz, hogy tudjanak nyerni.

Ők is négy légiósra építenek, és egy légiós-szintű magyarra, Szabóra, aki vitán felül az egyik legjobb magyar klubjátékos. Vállaltak idén az Alpok Adria Kupát, amiben szépen teljesítettek, a Magyar Kupáig csodálatosan működött a programjuk, sőt addig erejükön felül teljesítettek.

Egerszegen hajlamosak az emberek arra, hogy vagy lakodalmat tartanak, vagy temetést. Történelmi már a dolog, a ’80-as évektől ez jellemző rájuk, az arany középutat sosem akarják, vagy nem tudják megérteni.

Ez a klub ezzel az anyaggal, ezzel a költségvetéssel lényegesen a tudása fölött teljesített februárig, minden, amit elterveztek, megvalósítottak. Utána volt egy óriási hullámvölgy, de akkor is vállalható teljesítményt hoztak, most nyertek két meccset, úgy tűnik, hogy újra megtalálták azt az utat, amin jártak.

Sokat láttam őket élőben, ott voltam például azon a meccsen is, amikor a Kecskemét megverte őket Egerszegen, amin nem játszott Ware, aki azért az egyik legjobb légiós Magyarországon, ez így érthetően óriási hátrány volt.

Amit a ZTE, mint klub vállalt idénre, abszolút dicséretes és vállalható, én tudtam, hogy nagyon nehéz lesz ezt végigcsinálni, szinte lehetetlen hullámvölgyek nélkül megúszni, hogy mindössze öt igazán megalapozottan A-csoportos szintű játékosuk van. Azzal, hogy középházba kerültek, abszolút a helyükön vannak, senkinek nem lehet egy szava sem. Modern, látványos kosárlabdát játszanak, olyan elemeket használnak, ami az abszolút európai trend. Bencze Tamásnak jár is ezért minden dicséret. A fiataljaikra jellemző, hogy rendkívül kiszámíthatatlanok, vannak jó és gyenge meccseik, ez rendkívül nehéz edzői szituáció. Nekem mindig talány, de szerintem még a zalaegerszegi edzőnek is talány lehet, hogy mikor melyik fiatal játékosa játszik majd jól.

Én egyébként bármelyik edzőre jó szívvel tennék, ha klubvezető lennék. Megfelelő munkát végeznek, viszont rendkívül limitált játékosállomány van mindkét kézben. Sokkal komolyabb feladatok megoldására is alkalmasak, de örülök, hogy ezt a két csapatot ilyen szépen irányítják. Ha Benczének még egy Szabó szintű magyarja lenne, aki konstans teljesítményre képes, egyértelműen az ötben lenne, de ugyanez igaz Forrayra is, ha valamivel több atletikus játékosa lenne.

Én a holnapi meccsre meglepetést tennék, bár a Kecskemét az esélyes, de még hatása alatt vagyok a DEAC soproni játékának. Ötven-ötven százalékra adnám a meccset, de holnap ZTE-győzelmet várok.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hp12 Recent comment authors
hp12
Olvasó

A helyszínt, időpontot, résztvevőket felsoroló fenti részben csütörtök 18:00 szerepel, ez, ha jól gondolom péntek 18:00 lenne.

hp12
Olvasó

Kösz a javítást

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés