Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Sopron KC

Forray szerint nem szabad félvállról venni a Sopront.

KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC

Bajnokság, 12. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Tőzsér D., Nagy V., Török R. (Hartyáni Zs.)

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

Sopron: Thompson - Supola - Jogela - Rivers - Carter.

A hazai pályán eddig remeklő Kecskemét látja vendégül a légiós és edzőcserén átesett Sopront a 12. fordulóban. A KTE eddig csak a veretlen Szombathelytől kapott ki otthon, de azt tette éppen a legutolsó mérkőzésén vasárnap, míg az SKC egy utolsó másodperces kosárral szenvedett vereséget a Paks ellen az elmúlt fordulóban.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Vasárnap nagyon jó meccset játszottunk a Falcóval és annak ellenére, hogy vereséget szenvedtünk, én maximálisan elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével és a hozzáállásával. Mivel most csütörtökön lépünk pályára, ezért máshogy alakult kicsit a hetünk. Elsősorban a regenerációra fektettük a hangsúlyt. Abban a ritmusban készülünk, mintha már a középszakaszra készülnénk és heti két mérkőzésünk lenne, de ez nem probléma, mert már a nyáron is úgy próbáltuk összerakni a felkészülésünket, hogy ez se okozzon gondot. A taktikai elemeken és a felfrissülésen volt a hangsúly a héten. A Sopronnál volt edző és játékoscsere is. Meggyőződésem, hogy az ő keretük semmivel sem gyengébb, mint a miénk. Más típusú irányítót találtak Pitts helyére Kinney személyében. Őt ismerjük, hiszen itt Kecskeméten is játszott már. Érdekes, mert Thompson is szerepelt már nálunk. Ők ketten teljesen más stílust és személyiséget képviselnek, illetve találtak egy nagyon hasznos, tapasztalt litvánt. A centerük, Carter az élvonal egyik legjobb belső játékosa, míg Rivers kikapcsolása egy külön feladat lesz számunkra, hiszen egy rendkívül jó dobóról beszélünk. Padról is jó kosarasokat tudnak behozni, gondolok itt a tapasztalt Supolára és Takácsra, ráadásul örömmel látom, hogy Werner is egyre többször pályára kerül és még ott van Molnár is, aki már több éve kisebb-nagyobb szerepekhez jut az A-csoportban. Egy komplett, jó csapatról van szó, amely próbál zárkózni az új edzővel. Szemmel látható, hogy a játékuk lecserélődött és leginkább a PAOK taktikai repertoárját alkalmazza az SKC-nél is. A kulcs az lesz, hogy védekezésben hogyan tudunk csapatként funkcionálni, ami meghozhatja majd a jó ritmust támadásban is. Ránk nem jellemző, hogy egyénieskednének a játékosaim, így most is, ha csapatként gondolkodunk, akkor nyerhetünk. Nagyon nehéz meccsre számítok és ezt el is mondtam az edzésen. Azt, hogy a Sopron most éppen hányadik, figyelmen kívül kell hagyni, mert ha csak ebből indulnánk ki, akkor becsapnánk magunkat és kellemetlen meglepetésben lenne részünk. Ugyanolyan komolyan kell készülni, mint az eddigi találkozóinkra. Nyernünk kell, mert akkor nagyot lépnénk az általunk kitűzött cél felé. Sérültünk, hiányzónk nem lesz a holnapi összecsapáson.

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Továbbra is próbáljuk elsajátítani az új filozófiánkat, erre fókuszálunk hétről-hétre. Tudjuk, hogy a Kecskemét egy nagyon erős csapat, főleg hazai pályán. Egyedül a veretlen Szombathelytől kaptak ki otthon, ami sok mindent elárul, ráadásul azon a találkozón is jól játszottak. Jól ismerik egymást, a kulcsjátékosaik és az edzőjük is már évek óta a csapattal dolgoznak. Remekül dolgoznak össze, nem egyénieskednek, jellemző a sok gólpassz a meccseiken. Nagyon nehéz ellenfél a KTE, kemény meccsre számítok és a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha nyerni szeretnénk. Kinney játéka kérdéses, a legutóbbi edzést kihagyta egy kisebb sérülés miatt, de bízom benne, hogy pályára tud lépni.

[totalpoll id=”37130″]

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
donnarummaSopronKCfan Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Én is látok a Sopronba fantáziát…Lehet sima hazai, de egy szoros vendég is.
Sok sikert

SopronKCfan
Olvasó

Szerintem benne van a levegőben egy meglepetés… Lehet csak a szívem mondatja velem. Mindenesetre Hajrá Sopron! Hajrá SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés