Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Serco-TF-BP

Forray szerint ma már nincs olyan, hogy kötelező győzelem.

KTE-Duna Aszfalt - Serco - TF-BP

Bajnokság, 21. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Földházi T., Rácz Zs. R., Dr. Mészáros B. (Hartyáni Zsolt)

KTE: Dimics - Wittmann - Green - Dramicsanin - Karahodzsics.

TF-BP: Krnjajski - Szobi - Clark - McLane - Bergstedt.

A férfi kosárlabda bajnokság 21. fordulójának papírforma meccsének a KTE-Duna Aszfalt és a Serco-TF-BP összecsapása tűnik. Ugyan a kecskemétiek egy Jászberénytől elszenvedett vereséggel a hátuk mögött fogadják a fővárosiakat, de ettől függetlenül Forray Gábor csapata a favorit az utolsó helyezett ellen.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Mindig azt mondják, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek, de szerintem ma már nincsen olyan, hogy kötelező győzelem. Egy komoly ellenféllel játszunk, nem véletlen, hogy Pécsen is meglepetést tudott okozni a TF. Ha megnézzük a legutóbbi bajnokijukat a Körmend ellen, a vasiakkal is jó meccset tudtak játszani. Négy légióst foglalkoztatnak a budapestiek, és ez már nem az a csapat, aki elkezdte a bajnokságot. Maximálisan komolyan kell vennünk őket. Ettől függetlenül mi vagyunk az esélyesek hazai pályán, ezzel tisztában vagyunk és azzal is, hogy muszáj nyernünk. Komolyan kell készülnünk, nem szabad félvállról venni a fővárosiakat, mert akkor kellemetlen meglepetés érhetne minket. Mindenki hadra fogható.

Ales Pipan, a Serco-TF-BP vezetőedzője: A fiúk jól dolgoztak a héten az edzéseken. A legjobbat várom tőlük a pályán, és remélem, hogy jobban fognak szerepelni, mint a Körmend ellen. Kozma Gergő továbbra is sérült.

[totalpoll id=”9338″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– Ugyan a Kecskemét az előző fordulóban elszenvedett egy vereséget a Jászberénytől, de így is ő a találkozó esélyese a TF ellen. Nagy előnye a csapatnak, hogy nincs nagy mozgás a játékoskeretben, hasonló a filozófia, ami jól működik. Jellemző a Kecskemétre, hogy hazai pályán stabilan teljesít, ritkán szenved csak vereséget.

A TF-ről elmondható szerintem, hogy egyre jobban teljesít, jó hatással volt a csapatra az edzőváltás. Persze, az is számít, hogy találtak Rikalo személyében egy ponterősebb és képzettebb irányítót a korábbiakhoz képest. Ezzel a rotációjuk is szélesebb lett, egy minőségi játékossal növekedett. Emellett pedig szerintem ráéreztek arra a stílusra, ami fekszik a csapatnak. A légiósaik eddig sem maradtak el a többi rivális légiósaihoz képest, elkezdtek szépen összeállni. Ráéreztek a győzelem ízére is, a vereségek alkalmával pedig egyre szorosabb meccseket játszanak. A szezon eleji kiütéses vereségekhez képest ez azért előrelépést jelent.

Összegezve – ahogy mondtam már -, én a Kecskemétet tartom az esélyesnek. Azt nem zárom ki, hogy ettől még ez egy szorosabb meccs lesz, de a hazai pályán játszó KTE ezt be fogja húzni.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés