Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Pécsi VSK-Veolia

Presztízs csata az elhalasztott bajnokin.

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-Veolia

Bajnokság, 2. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi T., Fodor A., Major Á. (Farkas J.)

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

PVSK: Ruják - Diggs - Smith - Budimir - Horti.

A 2. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak holnap este Kecskeméten, ahol a Pécs vendégszerepel. Mindkét együttes 6-4-es mutatóval áll a tabellán, illetve közös az is, hogy vereséggel hangoltak a rangadóra: a lila-fehérek Kaposváron maradtak alul (87-82), míg a baranyaiak a jó kezdés után zsinórban négyszer kaptak ki.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A hazai mérkőzéseinken mindig, mindenki ellen győzelmi reményekkel lépünk pályára. Hiába került az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe a Pécs, én még mindig, ugyanúgy mint ahogy tavaly is, a topcsapatok közé sorolom őket, és biztos vagyok benne, hogy a végén ott is lesznek. Csirke Ferenc nagyon jó munkát végez évek óta, szisztematikusan építi a csapatát. Hosszú éveken keresztül baráti presztízscsatákat vívtunk egymással, közel hasonló szintű csapatokról beszéltünk, örömmel látom, hogy az elmúlt két évben szintet léptek, a kiscsapatból nagycsapat lett, gratulálok a PVSK vezetőinek is, hiszen nyilván a szakmai stáb mellett az ő érdemük is, hogy ki tudtak lépni a nemzetközi porondra és érmet tudtak szerzeni. Bár sérülés hátráltatta őket, de tudták pótolni Aikent, hiszen megvették a hatodik légiósukat ebben a szezonban, hogy ezzel is segítsék a szakmai stáb munkáját. Külön nem részletezném a csapatokat, mert évek óta együtt játszanak, csak egy új embert kellett beépíteniük és egy légióst, aki Magyarországon már elég ismert, mi is tudjuk, hogy mire számíthatunk tőle. Borzasztóan nehéz mérkőzésre számítok, szerintem a pillanatnyi forma fog dönteni. Kicsit csalóka, hogy most kikaptak párszor, minden sorozat megszakad egyszer, és biztos vagyok benne, hogy 100 %-os erőbedobással küzdenek majd ellenünk holnap, mert elég nehéz sorsolásuk van, és szerintem egyszerűbb talán Kecskeméten nyerni, mint Szombathelyen vagy Szolnokon. Természetesen mi is mindent megteszünk, szeretnénk folytatni a remek sorozatunkat. Remélem, hogy sok néző fog kilátogatni, és bízom benne, hogy a segítségükkel győztesen hagyjuk el a pályát.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Nehéz mérkőzés lesz, a Kecskemét egy nagyon jól összerakott csapat, amelynek már régóta ugyanaz a sztenderd támadó- és védekező formája van, és ezt nagy hatékonysággal tudja csinálni. Nagyon jól eltalálták idén a két új külföldijüket kettes és négyes poszton, pont beleillenek a rendszerükbe. Emellett Wittmann Krisztián újra a négy-öt évvel ezelőtti formájában játszik. Jól dobják a hármasokat, nagyon extra százalékaik vannak, veszélyes nagyon a pick and roll játékuk, ami ennek az egésznek az alapja, ezekből a kiosztásokból most elég jó százalékkal dobnak. A védekezésük is nehezen feltörhető, többfajta védekezést is csinálnak, és ahogy látom, egyre többen járnak ki a meccseikre, egyre hangosabb a szurkolótáboruk is, akik mindig segíteni szokták a csapatukat. Még nem tudom biztosra, hogy játszik-e Sulovics, de úgy hallottam, hogy rendben lesznek a papírjai, viszont Pongó Máté nem játszik, mert megsérült a Sopron ellen.

[totalpoll id=”38676″]

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés