Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Naturtex-SZTE-Szedeák

Forray szerint ezt a meccset mindenképp be kell húznia a Kecskemétnek.

  •   

KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-Szedeák

Bajnokság, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Farkas G., Pozsonyi L. (Várhalmi Zs.)

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

Szeged: Miliszavljevics - Curry - Vágvölgyi - Krapic - Asbury.

Egyik együttes sem a szerencse kegyeltje az elmúlt időszakban, a Kecskemét múlthéten teljesen felforgatott kerettel tudott kiállni Pécsen, míg a Szeged valószínűleg az egész szezonra elveszítette Wirth Ádámot, valamint távozott a csapattól Stefan Balmazovics.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: A legutóbbi mérkőzésünkön felforgatott kerettel és hiányosan tudtunk kiállni. Most azért valamelyest konszolidálódott a helyzet, Djuraszovics eltiltása lejárt, a betegek is kezdenek visszajönni, de még mindig nem tudtunk teljes értékű munkát végezni mindenkivel. Azt gondolom, hogy nem elegáns e mögé bújni, hiszen minden csapatnak az életében vannak nehezebb periódusok, amiket egyszerűen meg kell oldani. Ezek rajtunk kívülálló okok, a sors hozza ezeket a szituációkat, ezeket tudni kell kezelni. Mi is most azon igyekszünk, hogy ezekhez a dolgokhoz alkalmazkodjunk, túl legyünk rajtuk. Mindenki egytől egyig kifogástalan szellemben és hozzáállással végzi el a munkát. Hazai pályán a Szegedet fogadjuk és bár minden mérkőzésre igaz, hogy nyerni szeretnénk, most egyszerűen nem tudok mást elfogadni. Mivel nem vagyunk komplettek jelen pillanatban és a forma sem ugyanaz, mint előtte volt, ezért ez nem lesz egyszerű. Ez az a meccs, amit mindenáron be kell, hogy húzzunk. A Szeged az edzőváltás óta felfelé ívelő formát mutat. Annak ellenére, hogy Balmazovicsot elveszítették, már pótolták is Morris Curry személyében, aki egy rutinos, jó képességű játékos és az elmúlt fordulóban már be is mutatkozott. Más poszton van, de kifejezetten dörzsölt kosaras, sok helyen játszott már Európában, sok nagy csatát megélt már. Ő egy pontszerző típusú irányító, aki nagyon jól dob és nagyon jól játssza a kettő-kettő elleni szituációkat. Hozzá csatlakozik még Krapic, Asbury és Miliszavljevics. A magyar magjuk pedig már évek óta egy nagyon érett, stabil játékot mutatnak. Szekulovics jól ismeri a magyar élvonal légkörét, jól ismeri az én játékosaimat is. Biztos vagyok benne, hogy azzal a szándékkal fognak ideérkezni, hogy nyerjenek. Egy kifejezetten harcos csapat a Szedeák, nagyon agresszív, erőszakos, jó a védekezése. Támadásban iszonyatosan precízen kell majd játszanunk, azokat a dolgokat amiket gyakoroltunk, pontosan kell végrehajtanunk. Hátul nekünk is nagyon keményen, nagyon agresszívan kell szerepelnünk, a pályán levő öt kosarasnak egyszerre, együtt kell mozognia. Ha ezeket megtudjuk csinálni, akkor nyerni fogunk. Mi bízunk benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan szép számmal fognak kilátogatni a sportcsarnokba a nézők és abban is, hogy mindenki megelégedésére Kecskemét győzelemmel zárul a találkozó. Ugyanúgy, mint a legutóbbi mérkőzésen, a helyszínen tudom megmondani, hogy ki az aki pályára tud lépni. A keretről azt tudom mondani, hogy teljes lesz, de hogy ki milyen állapotban lesz, azt csak a meccs előtti bemelegítésnél fogjuk meglátni. Annak ellenére, hogy nem mindenki tudott az egész héten edzeni, a mai tréningen már mindenki részt tudott venni, viszont még meglátom, hogy a holnapi napon ki, milyen állapotban lesz, hogyan tudok rá számítani. A szokásos meccskeretünk teljes lesz, ebben pozitív előrelépés lesz a múlthetihez képest.

Szrecsko Szekulovics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Két nagyon nehéz meccset játszunk egymás után, ráadásul idegenben. A Falco jelenleg a legerősebb csapat a bajnokságban, nem volt esélyünk győzni. Kecskeméten szerintem tudunk egy jó mérkőzést játszani, megpróbáljuk jobban csinálni a dolgokat, mint a Szombathely ellen. Jobban kell koncentrálni a támadásoknál és meg kell állítanunk az elzárás leválásaikat. Oda kell figyelnünk a Wittmann, Karahodzsics, Djeraszimovics trióra és akkor lehet sanszunk egy jó eredményt elérni. Sajnos nagyon sok sérültünk van, Wirth Ádám térde megsérült a héten, valószínűleg az egész bajnokságban nem tud már pályára lépni. Balmazovics nem marad nálunk, Kerpel-Fronius Gáspár pedig bokasérüléssel bajlódik, a ma esti edzésen eldől, hogy holnap tud-e játszani. 

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés