Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Okorn elismerte, csapatánál az atmoszféra most finoman fogalmazva sem tökéletes.

KTE-Duna Aszfalt - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 23. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Cziffra Cs., Farkas G., Nyilas I. (Dr. Gencsev P.)

KTE: Wittmann - Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

Falco: Govens - Curry - Perl - Bruinsma - Reddic.

A hetedik helyezett Kecskemét a negyedik Falcót fogadja. Mindkét csapat kikapott a hétvégén, a lila-fehérek Szegeden maradtak alul 85-68-ra, míg a szombathelyiek nemcsak a hazai pályás hibátlan mutatójukat, hanem a vasi rangadót is elveszítették a Körmend ellen, 76-68-ra. A két együttes December 14-én találkozott egymással utoljára, akkor a Falco nagy előnyt adott le, de végül hárommal nyerni tudott (74-71).

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nehéz meccsre számtok, a Falco legutóbb kikapott a Körmendtől, elég kétarcú csapat, ezt szombaton is bizonyította. Bennük van egy hihetetlen támadógépezet, láthattuk, mit produkáltak a kezdéskor, viszont a másik oldalukat is ismerjük, amikor nagy előnyt képesek leadni. Biztos, hogy ez a vereség most felpaprikázta őket, és még nagyobb elánnal jönnek Kecskemétre, hogy kijavítsák ezt a malőrt, hiszen egy vasi rangadó nem csak egy szimpla meccs, hanem mindig presztízscsata. Ettől függetlenül természetesen mi nyerni szeretnénk, hazai pályán mindenki ellen ebben a reményben lépünk pályára. Szerintem az fog dönteni, hogy ki lesz higgadtabb és kiegyensúlyozottabb, ugyanis a mi csapatunkra is jellemző, hogy vannak hullámhegyeink és hullámvölgyeink a meccseken belül. Aki jobban tud koncentrálni és állandósítja a meccsen belüli jó formáját, kiegyensúlyozott lesz, fegyelmezetten támad és védekezik csapatként, az tud nyerni. Ezúttal is számítunk hazai pályán a fantasztikus közönségünkre, amely eddig is rendszeresen átsegített minket a holtpontokon, bízom benne, hogy ez most is így lesz. A keretből mindenki rendben van, és várja a holnapot, hiszen ez számunkra is egy nagyon fontos meccs.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nehéz meccs lesz, főleg egy Körmend elleni hazai vereség után. Nyilván mindenki tudja, nem kell ecsetelni, a szombati egy nagyon rossz eredmény volt számunkra. Csalódottak is vagyunk emiatt, de ilyen a sport, Körmend jobb volt. Fel kell emelnünk a fejünket, előre kell tekinteni, és már a Kecskemétre koncentrálni. A legjobb játékunkat kell nyújtani, és meg kell nyerni a meccset. Viszont ez nem lesz könnyű. Normális keretek között tudtunk felkészülni a mérkőzésre, de az atmoszféra egy ilyen vereség után természetesen finoman fogalmazva sem tökéletes. Szerdán új meccs jön, tanulni kell a hétvégiből is, de ahogy mondtam, már előre kell tekinteni. Újra el kell kapnunk a ritmust. A KTE egy nagyon tapaszalt csapat, otthon bárkire veszélyes. Wittmann, Djeraszimovics, Dramicsanin és Karahodzsics már nem fiatalok, viszont rendkívül tapasztaltak, tökéletesen ismerik a szisztémát, tudják, hogy mikor mit kell játszaniuk. Nagyon okosak, türelmesek, kivárják az adódó lehetőséget. Az első, őszi mérkőzésről vannak tapasztalataink, akkor húsz pontos előnyt adtunk le ellenük a második félidőben, és végül egy labda döntött. Nagyon meleg volt a vége… Currynek van egy kisebb bokasérülése, de szerintem tud játszani, a többiek rendben vannak.

[totalpoll id=”10846″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– A fogadkozásokról és a pozíció megragadásáról szól ez a párharc. A vasi rangadó elvesztése után a Szombathely javítani szeretne. A Kecskemét nagyban megkönnyíthette volna a saját dolgát, ha a Szeged nem áll fel romjaiból a Körmend elleni megsemmisítő vereség után. Valamelyik csapat nagyon fog örülni a lefújást követően. Azt gondolom, sokan arra számítanak, hogy az a Kecskemét, mely idegenben is rendszerint csak pár ponttal kapott ki korábban, begyűjti hazai pályán ezt a győzelmet.

De én valami miatt meglepetést érzek, már amennyire annak számítana egy leblokkolt, de visszatérő Váradival megerősödött Falcónak a győzelme.

Ha a Falco szeretne tapadni és jó pozícióba kerülni, akkor bravúr vagy nem, de be kell húznia ezt a meccset. Nem tudom megmondani, hogy mennyire lesz szoros, de vendég győzelemre tippelek. Szerintem a vasi rangadó mínuszát vissza tudja hozni a Falco Kecskeméten.

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
drszepkarolymajerle09red-black01FeffoTomika2 Recent comment authors
majerle09
Olvasó

Sima hazait várok, de ez sem lesz elég, h Okorn mester lelépjen.
Talán majd a TF elleni után elhajtják végre…

Szotyola
Olvasó

Molnár Miklós már megcsinálta a cirkuszt a politikában…gyakorlatilag “szétbarmolta” Szombathely önkormányzatának működését ! Bohócot csinált a FIDESZ-frakcióból !?
Az , hogy még pár milliót átmosnak a Vinkó-Szekulovics párossal…több is veszett Mohácsnál !
És ha “az istenadta nép” eddig benyalta , ezután is megérdemli…

810509
Olvasó

Hülyeségeket írsz Barátom , Őt hozták lehetetlen helyzetbe . Azt hogy meg valakiket nyílt színen bűncselekménnyel vádolsz , alkalomadtán bizonyítani is kell tudni , nem ártana gyorsan elnézést kérned !

drszepkaroly
Olvasó

Nem Molnár Miklós csinálta meg a cirkuszt, hanem a Fidesz…
Szerintem kezdj el félni, mert ha Szrecsko visszatér, akkor megint nem lesz eredménye a csapatodnak, ebben biztos lehetsz!

red-black01
Olvasó

Okorn nem akar menni, nem ellensége ő a saját bankszámlájának. Aki dönthetne egy drasztikusabb lépésről, annak úgy hiányzott ez a probléma, mint hableánynak a korallzátony. Tök mindegy mit húz, rövid távon bármelyik variáció támadható. Kétség ne legyen, meg is fogják támadni. Politikailag talán védhetőbb ha most nem csinál semmit. Ellenkező esetben jön, hogy tessék itt is felelőtlenül szórja a pénzt. A szezon elején szarul döntött, meg az a mánáger hogyisvót?, meg húúúú, aztán most a döntésének következményeként folyik ki a lóvé feleslegesen. A költségvetés tárgyalása előtt ilyen támadási felületet nyitni? Á-á, M. már régi harcos ezen a hadszíntéren 🙂 A… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Ebben én hiszek Neked,mert Ti ezt már átéltétek párszor…

red-black01
Olvasó

Ezt nem is vitatja senki, én meg főleg nem. Az elmúlt éveink az ehhez hasonló történetekről szóltak. Én néhány akkori szombathelyivel ellentétben MOST nem élcelődtem a Falco-n, nem csámcsogtam a történeten, leírtam itt a véleményem. Anno egyfolytában idegbetegeztétek + nagyképűztétek Potocnikot, tessék itt az ötszöröse nektek. Ha kívánni lehet, akkor szeretném hogy Okorn maradjon nálatok, mert váltás esetén egy okos és SZERENCSÉS új ember ezzel a csapattal simán bajnok lehet. A csapatban benne van a lehetőség, elvileg de a feszülő ellentétek miatt jóval kisebb az esélye. Eggyel nem árt tisztában lenni, hogy nem csak a Körmendben van klubbon kívüli háttér-irányítás,… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Nagyon kellene most egy falco győzelem, de annyira szarok, hogy szinte esélytelen.

Feffo
Vendég
Feffo

Mi köze a Te szorulásodnak a meccs eredményéhez ? 🙂

falco2008
Vendég
falco2008

Kedvenc hozzászólásom eddig :DD

red-black01
Olvasó

Jó 🙂 , de inkább hasmenése van, nem? (“annyira szarok…”)

Tomika2
Vendég
Tomika2

Olyan ez a falco, mint a szorulásom. Csak erőlködődnek, de semmi eredmény.

donnarumma
Olvasó

Tompika, itt egyedül Te erőlködsz…nyugodj le szépen..tudjuk,már elmondtad-szarok vagyunk..Nézegesd a tabellát

J.R.Benitez
Olvasó

Remélem nem haragudnak meg Kecskeméten, de nem az ő stílusuk a legszórakoztatóbb… Ehhez ha hozzávesszük a mi nézhetetlen játékunkat, szörnyű meccs várható!!! Talán behúzzuk! FALCO!!!!

Leklibajsza
Olvasó

A Kecskemét brusztolós játéka és a mi esztelen hajigálásunk halálos kombó.

falco2008
Vendég
falco2008

Sima hazai.

Szotyola
Olvasó

Molnár Miklós és Gráczer György nevű Falco vezetőknek javasolnám , hogy Szekulovicsot hozzátok vissza Szombathelyre…tudjátok , azt aki tavasszal orrotoknál fogva vezetett benneteket , Vinkó nevű menedzserével közösen ! Már régen aláirt Pakson , ti meg mint a megcsalt férj vártatok rá , és utoljára tudtátok meg , hogy cumin vagytok !
Molnár még tetézte , azzal , hogy ugyanattól a menedzsertől megvette Ökör Gáspárt , és körömszakadtáig kitart mellette , a játékosokkal ás a közönséggel szemben is !
Gyuri Bátyátoknak legalább van annyi esze , hogy “okosan lapít”…

810509
Olvasó

Úgy tűnik simán félreértették egymást, 10 perc alatt lehetne tisztázni a kérdést. A lényeg nem ez hanem hogy Okornnal egyáltalán nem működik , Szekuloviccsal meg mindig !

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ha a szombathelyi politikai híreket nézem, akkor nekem úgy tűnik, hogy annak a Molnár Miklósnak most más gondja is van, mint a Falcó játéka és edzője. 🙂
Gyuri bá pedig, ahogy írod lapít… egy fenét…állandóan ugrál és hadonászik a kispad végén. 🙂

810509
Olvasó

Jól vágod 200 km-ről is hogy mi a gond , nem tudni ki kivel van , ki miben kompetens . Bár a Falco témájában mindkét oldal egyetért , a politika azért ennél árnyaltabb műfaj. Kérdés hogy felül tudnak emelkedni ebben a kérdésben , vagy direkt keresztbe tesznek egymásnak . Az utolsó órában vagyunk, ebben a szezonban mindenképp .

Lightbringer
Olvasó

Nincs akkora gerinc benne, hogy 2 szívás után a közvetlen riválistól nem mond le. Grat.

donnarumma
Olvasó

Sima X lesz…

Marillion
Olvasó

A Falco vezérkar erőlteti….Okorn tovább erőlteti….mi pedig tovább szenvedjük….A csillagok megszokott állása szerint…egy sima egy fordított a sorminta amely szerint most győzelem jön ! Vagy mégsem?
Minden maradt a régi kerékvágásban…..Bingó!

810509
Olvasó

Arra nem jön rá hogy ő a rossz hangulat egyedüli okozója . A gond hogy klubvezetés sem látja , vagy nem találják Szekulovics telefonszámát ?

boston_celtics
Olvasó

Szerintem ez a csapat Okorn nélkül sem működne. Túl sok az amcsink. Ők egy teljesen más kultúrából jöttek, ahol nem igazán működik a rendszerben történő játék. Ehhez párosul Balmazovics, akin szintén nem látszik a fegyelmezettség legapróbb szikrája sem.

Koops
Olvasó

Nagyon remélem, hogy a Kecskemét összeszedi magát végre már! 🙂
Szegeden nem tudom mit csináltak, de azon meglepödtem!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés