Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szakértőnk vasi döntőt vár, de holnapra hazai sikert tippel.

KTE-Duna Aszfalt - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, kedd, 18:00
V.: Földházi T., Papp P., Győrfy R. (Dernei G.)

KTE: Wittmann - Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

Falco: Váradi - Perl - Balmazovics - Bruinsma - Reddic.

A szezon során harmadszor is legyőzte a Falco a Kecskemétet, ez volt eddig a legsimább ütközet (102-60). Kedden új történet kezdődik, vélhetően egy sokkal harapósabb KTE fogadja majd a vasiakat.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nehéz helyzetben vagyunk, a legutóbbi meccsen gyakorlatilag átrohant rajtunk a Falco. Ha valamit szeretnénk keresni – márpedig szeretnénk – ebben a párharcban, akkor a védekezésünkön szigorítani kell, támadásban pedig türelmesen kell játszani, nem szabad korai vállalásokat eszközölni, mert ha belemegyünk egy gyors kosárlabdába, akkor az a Falcónak kedvez, akkor nem sok esélyünk lesz. Ezeket igyekeztünk átbeszélni, nagyon nagy szerep jut a rehabilitációért felelős stábunknak, rengeteg apróbb problémával küzdünk most már hetek óta, bízom benne, hogy a keretből mindenki vállalja a játékot. Megpróbálunk a közönség támogatásával szoros meccsen nyerni.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Kemény meccset várok, úgy kell hozzáállnunk, mintha minden nulla-nulláról indulna, nincs jelentősége a szombati különbségnek, el kell felejteni, hogy hazai pályán negyvenkettővel vertük őket, ezt próbáltam sulykolni a játékosokban is. A legfontosabb a tiszta fej. A holnapi egy új sztori lesz, a play off erről szól. A kecskemétiek hazai pályán másként szerepelnek, mint idegenben, biztos vagyok benne, hogy holnap is mindent meg fognak próbálni, hogy jobb teljesítménnyel rukkoljanak elő. Jól ismeri egymást a két csapat, kielemeztük az egymás elleni mérkőzéseinket, igyekszünk a jó dolgokat átmenteni, de van még, amiben javulnunk kell. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”17688″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Holnap meglepetést várok, ami számomra és a kosárlabda társadalom számára azt jelenti, hogy a Kecskemét nyer. Szeretném azt is elmondani, ez hogyan történhet meg.

Több barátomnak is elmondtam már, hogy idén Vas megyei, Körmend-Szombathely döntőt várok. A Falco egyértelműen bajnokesélyes számomra. A sárga-feketéknek nagyon sok fegyverük van támadásban, illetve van egy iszonyatosan erős, eléggé magasan kitolt védekezésük, amely során tudnak kisegítéssel is, laposan is védekezni, az első szándékú védekezésük az első-második rotációig nagyon erős. Ebből a védekezésből nagyon jó a gyenge oldali lepattanózásuk, rendkívül gyorsan tudnak indítani, és ezzel szétzilálni az ellenfelet.

Ez ellen a védekezés ellen a Kecskemétnek nagyon pontosan kell játszania a játékait, amit egyébként tud, és mozgatnia kell a Falco védelmét pick and rollokkal, kontra egy-egyekkel, extra passzokkal. Ha nem tudja megcsinálni a KTE az erős támadójátékát, nem tudja a támadásait dobással befejezni és visszarendeződni öt-öt elleni védekezésre, akkor nincs esélye. Hazai pályán nagyon erős, precíz támadójátékot kell hoznia, türelemmel végig kell játszania a játékait, az ő ritmusukban kell, hogy csordogáljon a mérkőzés, hiszen csak akkor van esélyük visszarendeződni.

A hazaiak kezdő ötöséből Djeraszimovics hagyott ki meccseket, még nem százszázalékos, Wittmann sem az, de mindketten fognak játszani. Dramicsanin nagyon rossz ritmusban van, mintha fejben már befejezte volna a szezont, pedig nagy bizalmat kapott a stábtól, szükség is lenne rá, mert ő az egyik lelke a csapatnak. Amikor a Kecskemét cserél, és pályára kerül Molnár Márton, Dimics és Mészáros Máté, akkor felhívnám a figyelmet a védekezésük visszaesésére. Nem érzem azt, hogy igazán odatennék magukat, erőteljesebb játékot várnék tőlük, főleg a két magyartól – már csak az új légiós-szabály miatt is. Vannak tehát még tartalékai a KTE-nek.

Ha el tudja érni a hazai csapat, hogy vissza tud zárkózni öt-öt elleni védekezésre, akkor utána megvan a rotációja a Falco sokszínű, rendkívül modern támadójátéka ellen. Sokszor meg is csinálják az elsőszámú védekezést, de egyszerűen nem érnek oda. Ha tudja limitálni, minimalizálni az ellenfél támadójátékát, akkor lesz esélye győzni.

Nekem nagyon pozitív képem van a kecskeméti klubról, az edzőjükről és a csapatukról. Két ilyen óriási blamázs viszont nem illik bele a képbe, mint amilyen a szombathelyi, illetve a hazai, DEAC elleni volt. A hetedik helyet elérték, ezt a klub mindenképpen már egy sikernek foghatja fel, de azért a játékosoknak is van egy becsülete, nem lehet ilyen csúnyán befejezni egy szezont…

A Falcót nekem most már nem illik többet dicsérni, pedig higgyék el, nagyon tetszik, ahogy játszik. Mint ahogy az is, ahogy a Körmend, nem véletlen hogy ez a két óriási győzelem történt az első fordulóban. Csak megerősíteni tudom, számomra hatalmas nagy meglepetés lenne, ha nem Körmend-Falco döntő lenne, de holnapra én egy igazi nagy kecskeméti bravúrt várok. Ugyanis, ha ezt a Falcót valaki meg tudja verni, az mindenképpen bravúr kategória.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Horváth JánosGecse J. MárióMásikVégétFújdMegmajerle09MrB1G Recent comment authors
Horváth János
Vendég
Horváth János

A szombathelyi meccset elnézve ezt a párharcot csak a Falco ronthatja el.Hajrá Falco!

Gecse J. Márió
Olvasó

Forrai mester:”Megpróbálunk a közönség támogatásával szoros meccsen nyerni.”
Kíváncsian várom a kecskeméti közönség reakcióját a DEAC elleni lélektelen produkció után…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Miért nem próbálnak meg “a közönség segítségével” sima meccsen nyerni ???! 😀 Kackac-kukac ! 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Sima 3-nyusz, nem kell bepisilni! Sima 3-nyusz!

majerle09
Olvasó

Elég korrekt elemzés. Valóban nyerhet a Kecsó, ha messze átlag felett ülnek a triplák és Falco kifog egy extra gyenge napot.

MrB1G
Vendég
MrB1G

Válogatottaitokon múlik csak…

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco! Húzzuk be a másodikat!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés