Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Egis Körmend

Forray Gábor szerint a Körmendnek van az egyik legkomolyabb támadó potenciálja.

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend

Bajnokság, 18. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Frányó P., Kulcsár T.

Kecskemét: Dimics - Wittmann - Green - Dramicsanin - Karahodzsics.

Egis Körmend: Bradford - Németh - Price - Hammonds - Delas.

Pénteken folytatódik a férfi kosárlabda bajnokság 18. fordulója. Kecskeméten egy pikáns mérkőzést rendeznek, ahol a KTE-Duna Aszfalt fogadja az Egis Körmend csapatát. A papírforma alapján a tabella második helyén álló vasiak számítanak a mérkőzés esélyesének, de a jelenleg tizedik helyen álló kecskemétieket hiba lenne leírni.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Komoly feladat előtt állunk, mert a második helyezett Körmend ellen lépünk pályára. Úgy gondolom, hogy a vasiaknak van az egyik legkomolyabb támadó potenciállal rendelkező csapatuk. Ez pedig párosul egy igen agresszív, egész pályás letámadást is alkalmazó védekezéssel. Az egész mérkőzés alatt a labdás játékoson mindig nyomást gyakorolnak, illetve jól próbálják az első passzokat kivédeni, hogy az ellenfél ne tudja elkezdeni a játékait. Ebből adódóan rendkívül sok labdát szereznek. Ez valamikor úgy tűnik, mintha az ellenfél rossz passzokat adna, de sokszor megpróbálják kikényszeríteni a rossz átadásokat. Fejben nagyon ott kell lennünk és végig fegyelmezetten kell játszanunk. Ennek az egyik ellenszere, hogy ne legyen sok eladott labdánk. Viszont statikusan sem szabad támadnunk, mert akkor kiszorítanak minket. A labdát sokat és gyorsan kell járatni, ez lehet az ellenszere. Ezt edzéseken megpróbáltuk begyakorolni, de majd élésben eldől, hogy mit sikerül ebből megvalósítani. A közönségünk támogatására ezúttal is szükségünk lesz, hiszen az utóbbi időkben rendre megtelt a Messzi István Sportcsarnok. A szurkolóink pedig nagyon sokat jelentenek, hiszen többször is átbillentettek minket a holtponton. Remélem, hogy tudjuk tartani a jó sorozatunk hazai pályán. Mindenkire számíthatok.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyon kemény meccset várok most is, idegenben mindig nehéz játszani. A Kecskemét egy nagyon tapasztalt csapat, amelynek legfőbb vezére Wittmann Krisztián, a rutinos, sokszoros válogatott játékos a motorja a hazai csapatnak. Szeretnénk visszatérni a győzelem útjára a magyar bajnokságban is, ehhez az kell, hogy mi tudjuk diktálni a tempót, gyorsan kell játszanunk, és fel kell vennünk a harcot a palánk alatt az ellenfél centereivel. Természetesen jól kell védekeznünk is, legalább olyan szinten, mint kedden az Alpok Adria Kupában. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”4959″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– Mindkét csapat meggyőző szezont fut. A Körmend a nemzetközi kupában egyrészt brillírozik, míg a hazai porondon történő szerepléséből könnyen valami szép is kisülhet. Optimistán várhatnak minden mérkőzést a körmendi szurkolók.

A Kecskemét pedig azért magabiztos és egységes, mert ugyan több a veresége, mint a mostani ellenfelének, de idegenben is szinte mindenhol csak pár pontos különbséggel maradt alul. Ahogy azt nem is olyan régen Forray edző nyilatkozta, miszerint hisz ennek a megfordulásában, és bízik abban, hogy hazai pályán ebből fognak tudni majd profitálni. Ennek első lépcsőfoka volt az idén az útját kereső Alba elleni magabiztos győzelem.

Érdekes mérkőzésre van kilátás. Szerintem nem mehet biztosra a Körmend, olyannyira nem, hogy én ezen a találkozón hazai győzelmet tippelnék. Ha nem is olyan különbséggel, mint legutóbb az Alba ellen, de kecskeméti győzelmet várok.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Tom67lajaMásikVégétFújdMegmte01donnarumma Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Sima hazai

donnarumma
Olvasó

A “falu” jo formaban van,sztem behuzza…

mte01
Olvasó

7 éve nem nyertünk kecsón és nem érzem azt hogy most sikerülni fog…de legyen igazad.
Nektek sok sikert zegen!

Trombitás_Frédi
Olvasó

Hajrá Kácskámét!

Predator
Olvasó

Forray két hete bohócot csinalt az Albacompból és a spanyol csodaedzőjükből, Ramirezből. Kíváncsi vagyok, hogy az MTE-nek és Zollnernek is befűzi-e az oktatófilmet.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Híröszkém, én meg úgy látom, mintha eddig vagy kilencszer nektek fűzték volna be azt az elfuserált OKTATÓFILMET, vagy tévedek? Apropó, szabad kérdeznem, kupa nyolcas döntőjére milyen oktatással készültök ??? 😉

laja
Olvasó

Úgy látom ,hogy egy ideje te lettél az aktuális félkegyelmű,a bb1 udvari bolondja. Minden cikkhez odaböfögsz valamit. Hajrá idióta!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Valóban ?! Én nem így látom, kedveském. Sztem meg az a szánalmas, aki az amúgy már elsőre is színvonaltalan, de legalább jó nagyképű hozzászólását beollózza több helyre… De nem kell mindig, mindenben egyetértenünk. Attól még, hogy te nem szeretsz, én SZERETLEK téged, laja ! 😉

laja
Olvasó

Kösz de nem kérek abból,hogy te szeress! Én a nőket szeretem veled ellentétben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés