Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – DEAC

Dugat és Borisov játéka is kérdéses.

KTE-Duna Aszfalt - DEAC

Középházi középszakasz, 10. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Győrffy P. A., Frányó P., Török R. (Dr. Gencsev P.)

KTE: Wittmann - Dimics - Green - Dramicsanin - Karahodzsics.

DEAC: Velkey - Polyák - Manigat - Ivosev - Amigo.

A Kecskemét számára a hatodik hely, míg a Debrecennek a legjobb nyolc közé kerülés miatt fontos a középszakasz utolsó találkozója. A hajdúságiaknak a győzelem mellett a ZTE-nek is drukkolnia kell, ugyanis ha a Sopron nyerni tudna a zalaiak otthonában, akkor hiába minden igyekezetük, Sabáli Balázs csapata jut be a rájátszásba.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Számunkra a hatodik hely a mérkőzés tétje. Függetlenül attól, hogy a második vagy a harmadik csapattal játszunk majd a play off-ban, mindenféleképpen egy bombaerős ellenfelet kapunk. Magunk miatt kellene most nyernünk, mert amennyiben a rájátszás első körében kiesnénk, mégis csak jobban mutatna az, hogy a hatodik helyen zártuk a bajnokságot. A tavalyi ötödik hely után ez egy újabb nagy dolog lenne. Szeretnénk ezen a hatodik helyen becsúszni, és annak a reményét sem fogjuk feladni, hogy meglepetést okozzunk majd a play off során, legyen bárki is az ellenfelünk. A debreceniek hasonlóan motiváltak lesznek, mint mi, hiszen nekik csak akkor marad esélyük a legjobb nyolcra, ha legyőznek bennünket. Persze, mindeközben még a másik meccs eredményét is figyelniük kell. Emiatt egy kemény mérkőzésre van kilátás. Mi tisztességesen felkészültünk, mint az eddigiek során mindig. A DEAC egy nagyon jó csapat. Meggyőződésem, hogy az ország egyik legkomolyabb támadópotenciálja van a csapatukban. Elképesztően sok variációjuk van támadásban. Tudnak magas-, valamint alacsony szerkezetben is játszani. Ugyanez igaz a védekezésükre is, mert sokféle variációt alkalmaznak ebben is. Különböző csapatok ellen más-más struktúrával játszanak, és mérkőzésen belül is tudnak váltani. Ezeket le tudjuk reagálni, mert eddigi három mérkőzésünkből kétszer legyőztük őket. Azt gondolom, hogy a mérkőzés kimenetelét az fogja eldönteni, hogy ki tud jobban koncentrálni és ki fog kevesebb könnyű gólt engedni a másiknak. Ha puhák leszünk védekezésben, akkor a DEAC ezt meg fogja büntetni. Nekünk inkább a támadójátékunkkal akadt probléma a legutóbbi, Paks elleni mérkőzésünkön. Ezen dolgozni kell, hogy jobb legyen. Sokat edzeni nem tudtunk, de igyekeztünk frissíteni a játékosokat és taktikailag felkészülni. Teljes kerettel várjuk a meccset. Mindenképpen győzni szeretnénk saját közönségünk előtt, mert az ő segítségükkel sikerült elérni az eddigi jó eredményt is ebben az évben.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője: Nagyon fontos lesz, hogy az 5-5 elleni védekezésünk rendben legyen, mert a Kecskemét az egyik legjobban támadó csapat felállt védelem ellen. Arra készülünk, hogy próbáljunk dominánsak lenni ebben a szegmensben. A lepattanócsata mindenképpen kulcs lesz. Emellett a támadójátékunknak gördülékenynek kell lennie, esélyt kell teremtenünk arra, hogy könnyű gólokat szerezzünk. Felállt védelem ellen pedig türelmesen kell játszanunk, és mindenkit bevonni a játékba. Ha ezeket megvalósítjuk, akkor lehet esélyünk a győzelemre Kecskeméten, ami egy nagyon nehéz feladatnak ígérkezik, de nincsen más esélyünk arra, hogy kivívjuk a legjobb nyolcba jutást. Dugat és Borisov játéka is kérdéses. Nem tudom, hogy melyikük fogja vállalni a játékot. 50-50 százalék mind a két játékosnál az esély arra, hogy játsszon.

[totalpoll id=”17011″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Mind a két csapat hullámzóan teljesített a szezon során. Mind a két csapatnál voltak meglepetésszerű győzelmek, de nem várt vereségek is, amikor kisebb-nagyobb hullámvölgyek becsúsztak. Ez részben betudható a hosszú szezonnak, valamint a sérüléseknek. Mindkét fél számára élet-halál mérkőzés lesz ez, de inkább a Debrecennek. Ha a DEAC kikapna, akkor be is fejezné a bajnokságot. A Kecskemét a hatodik vagy hetedik helyen zár, ennek a meccsnek a függvényében. Nehéz lenne megmondani, hogy a bajnokság első hármasából melyik lenne jobb ellenfél nekik a rájátszás során, emiatt nem hiszem, hogy bármelyik csapat ezen taktikázna. Úgy gondolom, hogy az utolsó mérkőzésre mindenki vállalni fogja a játékot, azok is, akik kisebb sérüléssel küzdenek.

Ha a Kecskemét hozza azt a rendezett, fegyelmezett játékát, amit Forray Gábor is elvár a csapatától, és ha meglesz a megszokott kinti-benti játéka, amihez hozzájön a behúzódó, kemény, faulthatáron történő védekezés, akkor a hazaiak az esélyesebbek. De a légiósai által vezérelt Debrecent sem írnám le, mert egy jó dobóforma esetén képesek idegenben is bárhol nyerni. Könnyen kijöhet nekik is a lépés, és Dugat, Manigat, valamint Borisov vezérletével nyerhetnek Kecskeméten is. Lehet akár meglepetés is ezen a meccsen.

Úgy érzem, hogy ebben a párosításban tippelni lehet csak. Egy százalékkal a Kecskemétet esélyesebbnek tartom, elsősorban a hazai pálya miatt, de ettől függetlenül a Debrecen győzelme is benne van a pakliban, hiszen számára ez egy élet-halál meccs lesz.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Vadkakasmissfortune599pbask Recent comment authors
missfortune599
Olvasó

Hajrá KTE!!

pbask
Vendég
pbask

Berényi kirakta őket a rosterből, mert nem törtek,vagy okoztak belső szervi sérülést minimum 1x.

Vadkakas
Olvasó

Nem tudsz, nem szeretsz vagy nem is akarsz gondolkodni. De nem vagy egyedül sok ilyen rosszmájú van itt a fórumon, ha ez vigasztal.
Nem baj, segítek neked.
Eddig az egész szezonban csak a Debrecen ellen sérültek meg játékosok, igaz?
Minden meccsen fehér szoknyában megy a balett mikor nem DEAC meccs van nehogy véletlenül megsérüljön valaki… Egyik meccsen sincs sérülés, sportszerűtlen vagy elmaradt fault…
Sőt! Folytatva az érvelésed MK meccsen szegény Kovács és Milosevics is azért sérült meg súlyosan, mert a DEAC már Győrben volt és másnap DEAC-Szolnok meccs volt….
Szándékos sérülés okozást akár visszamenőleg is büntetni kell csak úgy, mint megtanulni tárgyilagos nézőpontot kialakítani.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés