Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

Szakértőnk szoros meccsen vendég sikerre számít.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE

Bajnokság, 26. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, vasárnap, 18:00
V.: Földházi T., Frányó P., Dr. Mészáros B. (Bernáth A.)

Kecskemét: Wittmann - Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

ASE: Kovács Ák. - Faust - Henton - Eilingsfeld - Jevtovics.

Két egyaránt tizenegy győzelemmel rendelkező csapat találkozik vasárnap este Kecskeméten. A nyolcadik Atomerőműnek és a tizedik KTE-nek is megvan még az esélye arra, hogy beverekedje magát a felsőházba, emiatt mindkét fél számára élet-halál meccs következik.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Az Atomerőmű, mióta az edzőváltáson átesett, új erőre kapott és sorozatban nyerte a mérkőzéseit. Ugyan a legutóbbi pécsi derbin kikapott, de ettől függetlenül egy nagyon komoly csapatról beszélünk. Az eredeti tervük az volt, hogy a legjobb négy közé jussanak, és ehhez megfelelően alakították ki a játékoskeretet, ami a mai napig erős. Mély rotációval rendelkeznek, atletikusak, fizikálisan az élmezőnyhöz tartoznak. Azt várom, hogy ugyanazzal az energiával, koncentráltsággal játsszunk, mint korábban és kellően fegyelmezettek legyünk. Egy szoros, kemény mérkőzésre számítok, aminek a végén mi nyerünk. Szükség lesz a közönségünk támogatására. Gondolom, hogy sokan fognak eljönni Paksról is szurkolni a csapatuknak. Nekik is ugyanolyan fontos ez a meccs, mert rendkívül sűrű a mezőny. Gyakorlatilag minden egyes mérkőzésnek dupla vonzata van. Focinyelven élve, ezek hatpontos derbik. Nincsen sérültünk, ilyenkor már a féllábúak is játékra jelentkeznek.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: A pécsi mérkőzésünk sajnos nem sikerült jól, jobb volt az ellenfelünk, ezért ezúttal tényleg maximumot kell hoznunk. Mindkét csapat nagy nyomás alatt lesz, hiszen a helyezések miatt a Kecskemétnek és nekünk is nagy szükségünk lenne egy újabb győzelemre. Sok összetevős annak a kulcsa, hogy nyerni tudjunk. Egy kicsit precízebbnek, szervezettebbnek kell lennünk. Ha a Kecskemét játékát nézzük, akkor nem fogok azzal sok újdonságot elárulni, hogy a kettő-kettő elleni védekezésünknek kell nagyon jól működnie. Természetesen több játékelemről is szó van, csak ezeket emelném ki. Remélem, hogy védekezésben és támadásban is jól meg fogjuk oldani a feladatunkat. Horváth Kristóf derékfájdalmakkal küszködik, ő lehet, hogy hiányozni fog. Medve Máté már újra elkezdett edzeni, de egyelőre nem tudom, hogy vállalja-e a játékot.

[totalpoll id=”11956″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Drahos Gábor, a Miskolc, a Kecskemét, a Hódmezővásárhely, a Jászberény, a Szeged és a Kaposvár korábbi játékosa, a MEAFC jelenlegi vezetőedzője elemezte:

– Hiába kevés forduló van hátra, annál több forgatókönyv él még nagyon sok érintett csapatnál – beleértve a Kecskemétet és az Atomerőműt is.

Nem kell ragozni, hogy Dzunics érkezése milyen plusz energiákat szabadított fel az egyébként jó erőkből álló, de kicsit szerteágazó keret tagjaiban. Úgy gondolom, hogy egy botlás kivételével megkérdőjelezhetetlen az elmozdulás.

A Kecskemét szépen hozza a szezon elején idegenben nagyon kis különbséggel elhullajtott mérkőzéseit. A több sebből vérző Szolnokhoz is hangoztatták, hogy győzni mennek, amihez közel is voltak, de az a hatpontos vereség mindenképpen bizakodásra adhat okot nekik.

Ennek a két csapatnak földrajzi távolsága, és fogalmazzunk úgy, hogy a bajnoki kémiája tartogat talán a legtöbbször idegenbeli győzelmet. Legyen szó Pakson vagy Kecskeméten játszott meccsről. Ha ez a mérkőzés Pakson lenne, akkor pont ebből kifolyólag vendéget mondanék, viszont mivel Kecskeméten lesz, így az előbb említettek okok miatt megkockáztatom a paksiak győzelmét.

Kemény küzdelemben, de szerintem győztesen fognak távozni Kecskemétről, tovább sűrítve a forgatókönyveknek a lehetőségeit. Most nem engedek a szerkesztői nyomásnak, nem mondok konkrét különbséget. Szoros meccsen, de a vendégek sikerére tippelnék.

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés