Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

Braniszlav Dzunics valószínűleg ott lesz a kispadon, de csak azért, hogy Jan Pavlíkot segítse.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE

Bajnokság, középszakasz, középház, 4. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Minár L., Kovács N. (Faidt Mihály)

KTE: Wittmann - Green - Djeraszimovics - Dramicsanin - Karahodzsics.

ASE: Kovács Ák. - Medve - Faust - Eilingsfeld - Jevtovics.

A középház élén álló, a középszakaszt három győzelemmel nyitó ASE látogat az őt üldöző KTE-Duna Aszfalt otthonába, mely egy győzelemmel gyűjtött idáig kevesebbet, mint a paksi együttes. Az ASE a harmadik fordulóban hiányzói ellenére is biztosan ütötte ki a DEAC-ot, a Kecskemét viszont – némileg váratlanul – hazai pályán kapott ki a jó formába lendülő Soprontól.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Az Atomerőmű nagyon jó formát mutat a középszakasz során. Eddig is tudtuk, hogy egy erős, egységes csapat. Nagyon szoros és kemény mérkőzésre számítok, hiszen a legutóbbi meccsünk is ilyen volt, aminek a végjátékából mi jöttünk ki jobban. Azt gondolom, ha egy hasonló meccsre tudjuk kényszeríteni a Paksot, mint legutóbb, akkor az már önmagában egy nagy fegyvertény lenne. Tudjuk, hogy vannak problémáik a paksiaknak, de összességében jóval mélyebb a keretük, mint a miénk. Ettől függetlenül mi bízunk a saját egységességünkben, szerezettségünkben. Nyerni szeretnénk hazai pályán. Ez csak akkor jöhet össze, ha egy pillanatra sem lankad a figyelmünk és a lepattanókat tudjuk kontrollálni. Az ASE iszonyatosan jó lepattanózó csapat, illetve nagy dobópotenciál van bennük. Legutóbb a DEAC-nak is egy félidő alatt dobtak hetven pontot, ami óriási dolog. Nekünk emiatt a védekezésen kell szigorítanunk, a támadójátékunkkal volt kevesebb probléma. Egy percre sem hagyhatunk ki. A pályán lévő embernek pedig egyszerre kell mozognia a megbeszéltek szerint. Ha ezeket meg tudjuk valósítani, akkor lesz esélyünk nyerni. Remélem, hogy ismét sok néző látogat ki a találkozóra. Telt ház közeli meccseken játszhatunk az utóbbi időben, aminek nagyon örülünk.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Egyelőre továbbra sem vagyok egészséges, de a szombati meccsen már megpróbálok ott lenni valamilyen formában. Szerintem ismét Jan Pavlík fog meccselni, míg én megpróbálok neki segíteni. Jó hír viszont, hogy Henton és Horváth Kristóf is elkezdte az edzéseket, így valószínűleg rájuk már számíthatunk a szerdai meccshez képest. Mint a többi középházban szereplő ellenfelünkkel, így a Kecskeméttel is nem túl rég játszottunk. Kikaptunk Kecskeméten, de ahogy szoktam mondani, minden mérkőzés más, ezért nem lehet abból kiindulni. Annyi biztos, hogy azokon a hibáinkon javítani kell, amit akkor elkövettünk. A csapatvédekezésünknek agresszívebbnek kell lennie, hogy legyen esélyünk ezúttal nyerni.

[totalpoll id=”14525″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– A Kecskemét eléggé hektikusan szerepel. Zalaegerszegen tudott nyerni egy szoros végjátékot. Sok ehhez hasonló meccset megnyertek a végjátékban, amikor csak pár pont döntött. A Sopron ellen viszont belecsúsztak egy elég komoly vereségbe a legutóbbi fordulóban. Ilyen komoly különbséggel még szerintem nem kaptak ki senkitől hazai pályán, de ebből messzemenő következtetést nem szabad levonni. A Sopron az utolsó negyedben extrán dobott. Ehhez az is kellett, hogy a Kecskemétben védekezésben elég sok lyuk van. Amikor váltásos védekezésre vannak kényszerítve, azt elég nehezen tudják megoldani. Jól fel van építve a támadási- és védekezési rendszerük is. Előbbi nagyban függ attól, hogy Dramicsanin és Djeraszimovics milyen napot fog ki, és milyen százalékban tudják értékesíteni a kinti dobásaikat. Djeraszimovics egy-két leütésből nagyon jól támadja a gyűrűt, és próbálja végigvinni jó százalékkal. Lehet azért látni, hogy már nincs meg az a dinamizmus a játékában, mint ami az elmúlt években volt. A KTE próbálja a rakkolós kosárlabdáját játszani, néha próbálnak elmenni rendezetlen védelem ellen is. A ZTE ellen Green és Dimics is fontos kosarakat szerzett ezekből a helyzetekből, és a végén Wittmann Krisztián keze aranyat ért, mert bedobta azokat a triplákat, amikkel tudott lendíteni a csapata szekerén.

Hazai pályán az SKC ellen ezek nem úgy sikerültek, mint ahogy szerették volna. Ez egy fontos meccs számukra abból a szempontból, hogy legyen esélyük megszerezni a hatodik helyet.

Az ASE felszálló ágban van, bár nem játszik mindig stabilan. A DEAC ellen extrán teljesítettek, rengeteg kosarat szereztek, de ez egyébként is benne van a paksiak játékában. Sok atletikus, individuális játékosuk van, ami, ha egy jó dobóformával párosul, akkor szinte lehetetlen ellenük védekezni. Azt gondolom, hogy ez az Atomerőmű bárki ellen is kezdjen a négybe jutásért, komoly fejtörést fog okozni. Még akár az első helyezettet is képesek lehetnek megszorongatni, bárki is végezzen ott a rájátszásra. Kezd összeállni ez a Paks, szépen megvan az egyensúly a csapat játékában. A külső- és belső posztokon is vannak komoly játékosaik. Egyre jobb a kettő-kettő elleni játékuk is, szépen megtalálják az üres dobóhelyzeteket.

A magyar játékosok is az utóbbi időszakban magabiztosan játszanak. Azt gondolom, hogy a magyar kosárlabda szempontjából ez egy nagyon fontos szerep. Lehet látni, hogy sajnos utánpótlás téren elég nagy lemaradásban van a magyar kosárlabda.

Valamilyen szinten a jövőben lépni kell, mert ha továbbra is ez az öt légiósos rendszer lesz, akkor nem fogunk előrelépni. Tudom, hogy ez a magyar játékosok magas ára miatt is van, de talán jobb lenne visszaállni egy négy légiósos rendszerre, megtalálva valamilyen középutat. Ezzel a magyar játékosok is némi önbizalmat szerezhetnének, lehetne némi perspektíva abban, hogy kosárlabdázók akarjanak lenni. Előbb-utóbb szerintem ezt meg kell lépni, mert különben a magyar kosárlabdának nem lesz jövője. Nem úgy jönnek a tehetségek, ahogy várná a szakma vagy a szövetség.

Visszatérve a mérkőzésre, szerintem a Kecskemét három-négy ponttal meg fogja nyerni ezt a számára nagyon fontos mérkőzést. Noha a paksiak jó formában vannak, de én mégis hazai győzelemre tippelnék.

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés