Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Krnjajski Kaposvárra igazolt

Markovics távozhat, Hendlein, Bogdán és Hock sorsáról is döntöttek.:

:

Tovább folytatódik a Kaposvári KK megújulása. Korábban már beszámoltunk róla, hogy új fejezet kezdődik a klub életében, a változások nemcsak a játékoskeretet, hanem a vezetőséget és a szakmai stábot is érintik. Puska Zoltán ügyvezető elmondta, hogyan épül fel ősztől a somogyi klub struktúrája: a General Manager pozíciót Sztojan Ivkovics foglalja el, a szakmai stábot Fekete Ádám vezetőedző mellett két másodedző, Filipovics Gordan és Szőke Balázs alkotja.

Újdonság lesz az is a kék-fehérek életében, hogy megváltozik a játékosok fizetési szisztémája.

– Új fizetési struktúrát alakítottunk ki a klubnál, ami már egy bevált rendszer – mondta el a BB1.hu-nak Sztojan Ivkovics. – A játékosok nem keresik meg a maximális összeget a szezon végéig, hanem csak akkor, ha elérték a kitűzött célokat. Nyolcba jutás esetén megkapják az egész fizetést. Évközben nincsenek meccspénzek, prémium a negyedik-harmadik-második-első hely elérése esetén jár. Megszűnt az a jó lét, hogy megvan minden, csak teljesítménykényszer nincs.

De vajon hogy fogadták ezt a játékosok?

– Azt gondoltam, hogy sokkal nagyobb ellenállás lesz, de örömmel tapasztaltuk a klubnál, hogy a játékosok elfogadták. Élükön Hendleinnel, aki a legnagyobb hazafi, köszönjük neki, hogy elsőként mondott igent. Vele kétéves szerződést írtunk alá, Bogdánnal, Hockkal és Boris Krnjajskival három évet. Baki egy évre kötelezte el magát, de jeleztük felé, hogy szeretnénk meghosszabbítani még eggyel.

Krnjajski 33 bajnokin 23.5 perc alatt 7.6 pontot, 2.6 gólpasszt és 1.8 lepattanót átlagolt (fotó: hunbasket.hu)

Az érkezők és a maradók mellett távozókról is beszámolt a General Manager.

– Közös megegyezéssel szerződést bontottunk Halásszal és Harazinnal. Luka Markovicsról annyit tudok elmondani, hogy amióta Kaposváron vagyok, nagyon sokat tett értünk, és abszolút megértettük, hogy van ambíciója, bizonyítani akar magasabb szinten. Ha olyan klub hívja, ahol nagyobb célok vannak, mint nálunk, nem állunk az útjába. Folynak a tárgyalások a klubok között. Ha Luka elmegy, akkor szükség esetén lehetőség nyílik egy ötödik külföldi igazolására. Ha hozunk ötödik légióst, az biztosan fiatal lesz, olyan kaliber, mint anno Djeraszimovics vagy Karahodzsics volt, aki kötődni fog Kaposvárhoz és Magyarországhoz. A stábbal együtt, akik a pálya mellett dolgoznak, folyamatosan egyeztetünk, dolgozunk a koncepción, egyelőre Hendlein és Baki mellé négy érett külföldit keresünk, akik közül kettő biztosan amerikai lesz. Hat felnőtt játékossal és hat fiatallal tervezünk.

Ezek jó hírek a kaposvári kosárlabdának…

– Jó hír volt már a szerződésbontás is, mindenki megértette, de az látszott, hogy abból az öt-hatezer emberből, aki elolvasta a cikket a BB1-en, azok sérelmezték ezt a leginkább, akiknek megbolygattuk a jólétét. A kaposvári szurkolók nagyon jól tudják, hogy az elmúlt pár év nem volt fényes, és ezét változtatni kell valamit.

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Kováts ImreOnyxBezseefeli96-2Valvano Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Aki azt állítja, hogy A játékosok nem keresik meg (értsd: kapják meg) a maximális összeget a szezon végéig, hanem csak akkor, ha elérték a kitűzött célokat. Nyolcba jutás esetén megkapják az egész fizetést”, annak fogalma sincs a munkajoghoz. A munkaszerződésben megállapított fizetést nem lehet visszatartani, a “megszokott” fizetési napon ki kell fizetni. Ha van egy összeg, amit visszatarthat a munkáltató, az akkor már célprémium, és nem része a havi fizetésnek. Egyébként a szisztémával teljes egészében egyetértek, csak szakszerűen kellene kommunikálni. Remélhetően nem csak a játékosok, hanem a stáb tagjai is – akik egyenlőre többen vannak mint a játékosok – hasonló… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“szakszerűen kellene kommunikálni”
Igen.
Ez nem volt egy szakszerű kommunikáció a General Manager-től, az biztos. Ivkó mint Ivkó.
Ne érezzék a játékosok a teljes jólétet, például.
A klub ügyvezetője korrigálhatta volna ezt a keszekuszaságot, de nem vette a fáradságot.
Az új fizetési szisztéma, úgy látszik csak a játékosokra vonatkozna, nincs megemlítve sem a szakmai stáb, sem a vezetőség. Mit mondanak a munkatörvények, egy kollektívában több fizetési modell is egzisztálhat?

Valvano
Olvasó

,, Luka Markovicsról annyit tudok elmondani, hogy amióta Kaposváron vagyok, nagyon sokat tett értünk” Vagyis Ivkó már az előző szezonban is itt volt csak nem vettük észre. Vagy mégis? ? Kutya tudja. Vagy Szita. Lényeg, hogy most már legyen valami. Az meg már nem semmi.

Onyx
Olvasó

Monok távozásával joggal hihette minden kaposvári szurkoló, hogy megszűnik a parasztvakítás. Kérdezem én, mi változott? -Közös megegyezéssel szerződést bontottunk Halásszal és Harazinnal. -Élükön Hendleinnel, aki a legnagyobb hazafi, köszönjük neki, hogy elsőként mondott igent. -Jó hír volt már a szerződésbontás is, mindenki megértette, de az látszott, hogy abból az öt-hatezer emberből, aki elolvasta a cikket a BB1-en, azok sérelmezték ezt a leginkább, akiknek megbolygattuk a jólétét. Most komolyan, van ember aki ezeket elhiszi? 😀 Lehet kritizálni a játékosok teljesítményét és szerződését is, de azt gondolom ezek után senki ne számítson arra, hogy egy magyar játékos is örömmel hallja majd ,ha… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Onix, erre van egy régi szerb közmondás:
Prodavati muda pod bubrege.
Magyar fordítása, herét adni el vese helyett, vagyis rosszabb holmit értékesebb helyett (becsapni a vevőt).

Bezse
Olvasó

Lukára ezután rárepül az összes klub , ahova kell még magyar . Biztos nem marad kaposban . Tehát van 3 fiatal + Roli + Gege . Kezdödhet a légiósok válogatása ! A leírtak szerint 2 fekete és 2 fehér . ( plusz a beharangozott délszláv fiatal )

Valvano
Olvasó

Az eddigiek alapján nekem úgy tűnik, hogy egy nagy csarnokban, kissébb célokért, teljesítmény béres alapon, kevesebb pénzből próbálunk nagy dolgokat elérni. Ez már mágia. A csodával határos lesz ha sikerül, de szívből kívánom, hogy sikerüljön!

skarpskytt
Olvasó

Játékosként nagyon szerettem Ivkovicsot, úgy gondolom az egyik legjobb játékos volt aki valaha megfordult Magyarországon. Amióta Edző/Szövetségi kapitány, ha jól emlékszem háromszor követtem el azt a hibát, hogy egy “furcsább” döntése után megkérdőjeleztem a hozzáértését, vagy a motivációit. Mindháromszor neki lett igaza és mindháromszor felülmúlt minden várakozást. Többet nem követem el ezt a hibát, szóval csináljon amit akar, részemről megelőlegezem a bizalmat felé.

Hajrá Kaposvár!

ldd
Olvasó

Bizonyára elkerülte figyelmedet …
A csicska rendszerrel van a bajom …

skarpskytt
Olvasó

Értelek, olvastam mit írtál. Ez nem válasz akart lenni valaki hozzászólására, csak leírtam a véleményemet. Tudjuk jól, hogy mindenhol vannak hatalmi játszmák, edzők, vezetők, tulajdonosok, ügynökök, sztárjátékosok, mindenki több lóvét és/vagy nagyobb hatalmat akar, tisztelet a kivételnek persze. Én ezzel együtt tudok élni, ennél a klubnál is voltak és lesznek is ilyen játszmák, ahogy az összes többinél is. Nem foglalkoztat különösebben amíg vagy jó a csapat, vagy világosan látszik hogy mi a terv és el tudom hinni hogy hamarosan az lesz…

ldd
Olvasó

Krjsnanski Bogdán és Hohch szintű játékos.
Ha utóbbi 2 az elmúlt években megkapta volna a lehetőséget, nem itt tartana a klub.
A többi parasztvakítás.
A pozitív változás, hogy a ma már csicskásított vezetésnek játszatni kell az említetteket.

KPSVRKK
Olvasó

Üdv Boris a csapatban!
Legyenek egyre jobb éveid nálunk!

Nem rossz koncepció ez, bár Rolin sosem múlott, Beni és Hock Geri eddig is akart nagyon, Baki Gege önbizalma és dobás vállalási kedve sem pénzkérdés. Persze egy kis plusz motiváció mindenkinek jót tesz és a teljesítmény arányos bérezéssel sem lehet senkinek kifogása.

Amúgy mi a kitűzött cél nálunk?
8?

Bebe
Olvasó

Érdekes koncepció… ha beválik akkor nagy királyság, ha nem, akkor se rosszabb mint tavalyi szezon.
Más kérdés hogy ez mennyi embert fog vonzani az arénába…
Lukát viszont sajnálnám, már Fehérváron is szimpatikus volt, de érthető ha nagyobb célokért akar küzdeni.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Az jó, ha feltaláltuk a spanyol viaszt. Az mindig jó.
Oké, hogy a játékosok fizetését azok teljesítményéhez kötjük. Ugyanez vonatkozzon a szakmai stábra, és a vezetőségre is, úgy lenne a tökéletes. De, erről egy szó sincs. A klub sikeres szereplése pedig elsősorban tőlük függ, ne élvezzék ők se előre a teljes jólétet. Vagy igen?
A cikkből nem jön ki, vajon a légiósokra is ez a fizetési szisztéma fog kialakulni. Számukra nemigen lesz ez vonzó, más klubot választanak majd, ahol fix-re számíthatnak.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Akkora úr vagy Ivko, hogy megcsúfolhatod a magyar szólásszabadságot?
Bravó, azt hittem, megvolt a rendszerváltás…
(Amúgy emberileg semmi bajom veled, de ami sok, az sok, ennyire nem bírni az esetleges kritikát…)

ldd
Olvasó

Köszönöm a Nagyúrnak, hogy hozzá szólhatok!
A koncepció vállalható, minden a részleteken múlik.
Nagy tisztelettel kérem,a nacionalista felhangokat hagyjuk a p.csába …

skarpskytt
Olvasó

Úgy hiszem ez a “hazafi” igazából most lokálpatrióta akart lenni.

balldontlie
Olvasó

Markovics hova megy?

ldd
Olvasó

Magam nem tudom,de tippként el tudom képzelni Szeged, Oroszlány …

balldontlie
Olvasó

Nem hinném, hogy azok kielégítenék az Ivkovic által említett komolyabb ambiciókat.

Jokic
Vendég
Jokic

Alba.

efeli96
Olvasó

Boris jó igazolás lesz, nagyon sokat fejlődött tavaly, a TF-nél töltött szezont gyakorlatilag állandó kezdőként játszotta végig, ő volt az egyetlen használható hazai játékos, 20 percet bármikor rá lehet majd bízni.
Azért ezt a 20 éves magyarok közül nagyon kevesen mondhatják el magukról, + elég olcsó is lehetett.

efeli96-2
Olvasó

Egyetértek

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés