Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“Közösségünket megvédjük a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen”

Közleményt adott ki a Szeged.:

:

Ezek nem a mi értékeink – ezzel a kezdettel adott ki közleményt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, miután a labdarúgó NB II első fordulójában az MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia találkozó után a vendég szurkolók egy csoportja többször antiszemita rigmusokkal és gesztusokkal provokálta a hazai publikumot és csapatot.

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Szeged városának, a régió lakosságának életében különleges szerepet tölt be a helyi sportélet, beleértve a profi-, valamint a száznál is több amatőr sportegyesületet, az értük dolgozókat és szurkolókat.

Büszkék vagyunk a közösségre, melyet együtt építettünk és büszkék vagyunk arra, hogy hétről hétre együtt, egymásért küzdünk. Büszkék vagyunk Szegedre, büszkék vagyunk magyarságunkra, sikereinkre, a küzdelmeinkre. Mindemellett pedig büszkén vállaljuk értékeinket. Közösségünk egymás segítésére, a közös erőfeszítésekre és az elfogadásra épült, abban a kirekesztésnek, a rasszizmusnak helye nincs. Közösen ítéljük el mindezek legcsekélyebb formáját és megnyilvánulását is – és közösen teszünk ellene.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a PICK Szeged Kézilabdacsapat, a Szegedi Vízilabda Egylet, a Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet, valamint a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapat minden segítséget megad a hatóságoknak a hasonló esetek felderítésében, valamint megelőzésében is.

Közösségünket megvédjük, így a leghatározottabban lépünk fel a kirekesztés, a rasszizmus, a megbélyegzés bármilyen formája ellen, szankcióinkat pedig összehangolva hozzuk meg. Azon személyek, akik ilyen tevékenységben részt vettek, vesznek, vagy támogatják, nem foglalhatnak helyet sem a Szent Gellért Fórum, sem az Újszegedi Sportcsarnok, sem a Tiszavirág Sportuszoda, sem a PICK Aréna, sem Szeged bármely egyéb lelátóján. Ezen sportszervezetek az ilyen kirekesztő és rasszista elveket vallókat a rendezvényeikről örökre kitiltják, ezzel is példát mutatva mindenkinek az általunk képviselt értékekről.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
PICK SZEGED KÉZILABDACSAPAT
NATURTEX-SZTE SZEDEÁK
SZEGEDI VÍZILABDA EGYLET
ZENGŐ-ALFÖLD SZEGEDI TEKE EGYLET

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
CibonaRózsabimbóejjhaJózsipapaMadison Recent comment authors
Cibona
Olvasó

Kikaptak 14 hülye meg így vezette le…fel van ez fújva rendesen egyszerűen azért mert most ez a divat. Elítélendő egyértelműen ez nem kérdés de ezért nem kell az összes szegedi csapatnak bocsánatot kérni. Ha mondjuk ruszkikat szidnák kórusban azzal senki nem foglalkozna…

Rózsabimbó
Olvasó

Akárhogy i fáj, az ivkovicc itt a ztár, meg a Jenő!

ejjha
Olvasó

Én nem hiszem, hogy ezeket a dolgokat rasszizmus szülné. Egyszerűen provokálnak. Nem azt mondom, hogy ez helyes, csak azt, hogy a legtöbb esetben szerintem csak “jó móka” hergelni a játékosokat/ellenfél táborát. Legjobb példa, amire emlékszem, amikor x éve a Fradi tábor huhogott, amikor az ellenfél fekete játekosánál volt a labda. Az sem zavarta őket, hogy a saját csapatukban is volt 2 színesbőrű játékos..
Lehet itt kiadni mindenféle közleményt rasszizmusról, de ha nem arról van szó… Az idióta, barom állatoktól soha nem határolódnak el. Csak a rasszizmustól.:) Sőt, illik, mert jön az lmbtq lobbi, aztán jaj nekik akik nem határolódnak el.

fekete_lista
Olvasó

Te mekkora barom vagy… megmagyarázod, hogy a huhogás nem rasszista, stb. Meg a kopaszt nem zavarja, hogy fekete van a csapatban? A feketét meg ugye nem zavarja…ja le se szarod neki hogyan esik… Nagyon hasznos volt ez a komment… atyaúristen!

ejjha
Olvasó

Na látod, tudnám javasolni az értő olvasást és akkor értenéd miről írtam. Le se szarom kinek mi esik rosszul? Ember, hol írtam ilyet? Kiragadsz egy olyan dolgot, amit nem is írtam. Idézem magam: “Nem azt mondom, hogy ez helyes” “Az idióta, barom állatoktól soha nem határolódnak el”. Szerinted ez mit jelent? Pl azt, hogy aki huhog, bármiért is, azt baromnak, idiótának gondolom. Nem mellesleg te most klasszul általánosítottál azzal, hogy a kopaszok mind utálják a feketéket. Gratulálok. Próbálj meg először gondolkodni és próbáld meg kerülni a személyeskedést, mert ha valakiben dühöng a rosszindulat, az te vagy. Leírtam a véleményem, nem… Olvass tovább »

fekete_lista
Olvasó

Ha csak a feketéknél huhognak, akkor az mi, ha nem rasszizmus?
Én attól, hogy nem akarom, hogy az arabok bevándoroljanak, de elmegyek a sarki kebaboshoz, még igen is, hogy rasszista vagyok velük szemben.
Ok, a 11 kopasztól elnézést kérek… főleg ha az egyik sztoján 😉

ejjha
Olvasó

Mert szerinted egy fehérnek huhogni lenne értelme? 😀
Ahogy írtam simán benne van a pakliban, hogy semmi bajuk a színesekkel, inkább a provokáció a lényeg nekik. Bármelyik is, idióta, bunkó dolog.

Józsipapa
Olvasó

A püspök elvtárs is elhatárolódott
a történtektől ???

Madison
Olvasó

😀

SárgaPárna
Olvasó

A józan ész diadala… Kár, hogy a körmendi polgármester (bizonyos pista) nem elhatárolódott hasonló helyzetben, hanem helyénvalónak találta, amikor egy válogatott kosaras telitorkoból cigányozik…. Tisztelet a Szegednek!

vasipasi
Olvasó

Fáj nekem ezt kimondani, de most kivételesen igazad van!

fekete_lista
Olvasó

Ráadásul úgy, hogy a roma szavazatok nélkül, most egy úgy nevezett Patonay Imre lenne a polgármester…!!!

Nusy
Olvasó

Megint összekaptál anyáddal aktus közben?Dögölj már meg,és legyen más bajod is te fasznyelő!

SárgaPárna
Olvasó

István, látom egyre sötétebb embereket tudsz foglalkoztatni…

fekete_lista
Olvasó

Az Skc minden meccs után kiadhatna egy ilyen közleményt…

Csippa
Olvasó

Meg a ZTE ??

Lightbringer
Olvasó

Nagyon érdekes, pedig nem is olyan régen még elég sok mindenkit kirekesztettek ezek a nagyon korrekt közösségek. Csapat lesz?

Pbask
Olvasó

SP likes this
bocsi az offért:)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés