Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kozma Gergő: A playoffról való lemaradás tényénél engem sokkal jobban zavar az, ahogy ide jutottunk

Az Egis Körmend ügyvezetője értékelt.:

:

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 10. helyén záró Egis Körmend ügyvezetője és vezetőedzője nyilatkozott a vaol.hu-nak arról, mi minden vezetett odáig, hogy a vasi piros-feketék idén lecsúsztak a playoffról.

– A „sokk”, nem az utolsó meccs után alakult ki – tekintett vissza az alapszakaszra Kozma Gergő, az Egis Körmend ügyvezetője. – Az csak az utolsó szeg volt az idei szezon koporsójában. Sokkal inkább az előtte lejátszott mérkőzések okozták a vesztünket. Bravúrgyőzelem magasember nélkül Egerszegen, annál is nagyobb a bajnokesélyes Alba ellen, aztán hazai Honvéd és egy nagyon jó Szeged ellen szintén magasember nélkül tudtunk nyerni.

Ezt követően egy érthetetlen leolvadás jött. Hazai pályán nem kaphatsz ki az OSE-tól, pláne nem közel 40 ponttal. A KTE ellen borzasztó döntések és lepattanózás a meccs végén, saját magunkat vertük meg. Az Olaj ellen egy kérdéses kiállítás – ami ellen fellebbezést nyújtottunk be, sikertelenül – majd a meccs legvégén egy bent állas után nem hárommásodperc az ítélet, hanem fault. Menedzselhettük volna jobban a találkozót, de ott összességében nem játszottunk rosszul. A Falco más kávéház, nem vagyunk egy szinten, ettől függetlenül, nem lehet így kikapni egy ilyen rangadón. A Pécs elleni összecsapás, ahogy említettem, csak az utolsó szeg volt. Az egész szezon hullámzó volt, nemcsak nekünk, majdnem minden csapatnak.

A playoffról való lemaradás tényénél engem sokkal jobban zavar az, ahogy ide jutottunk. Légióscseréink nem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Nagy reményekkel igazoltunk, de sajnos ezek a cserék most nem váltak be. Azt hozzátenném, hogy Cook és Sylla cseréje kényszerűségből történt, hiszen mindketten megsérültek. Ezek mellett meg lehet említeni a sok sérülést és betegséget is. Felesleges arról beszélni, hogy mi lett volna, ha… Sportban ilyen nincs.

Tanulópénz volt mindenkinek ez a 27 találkozó – plusz a felkészülési- és EK-meccsek is. Talán túl drága is. Utólag könnyű okosnak lenni, de a jövőben ennyi hibát egyszerűen nem szabad elkövetni. Nagyon sok gondolat cikázik bennem, hogy mi és mikor ment félre. Sokszor hiányzott a sokat emlegetett „körmendi szív”, a küzdeni akarás és a csapatkohézió.

Sajnálom, hogy így alakult az alapszakasz, de tovább kell dolgozni a szezon végéig. 10 nagyon kemény meccsünk lesz rövid időn belül. De nem is lehet más célunk, minthogy a 9-10. hely valamelyikén végezzünk. Ehhez a hazai meccseket hibátlanul kell abszolválnunk, de idegenből is kellenek a sikerek. Ha úgy állunk hozzá a dolgokhoz, ahogy azt az utolsó meccseken tettük, akkor azonban még bajba is kerülhetünk. Ezt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.

A teljes cikk – Kocsis Tamás gondolataival – ide kattintva elérhető.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
albczterulezWestChampichampWestabcabc Recent comment authors
albc
Olvasó

Az a baj, még nem vagytok a helyeteken.

zterulez
Olvasó

Rá akarják húzni a vizes lepedőt Tatura.

WestChampi
Olvasó

Remélem az ankét nem ilyen tesséklássék módú lesz. Valaki remélem pacekba rákérdez az anyagiakra, és a válasz nem ilyen lesz. Az igazi körmendi SZURKOLÓK megérdemlik a korrekt válaszokat.
A tébolyultság fentről lefelé megy, az látom.. Szolnok elleni tévedésre fogni részben ezt is atyaisten..Minden csapat mondhatna hasonlót.
Az egyenes válasz Cakarun leigazolásánál kezdődne, hogy miért vagytok itt, illetve az edző spórólásánál végződne.
Lassan szégyellem Gergő, hogy Falco nevelés voltál, játszottál nálunk, ha ez a szint arrafelé.

champWest
Olvasó

……

abcabc
Olvasó

Edző kell sürgősen,anyagi háttér megerősítése elengedhetetlen,különben közel a dombóvári,vasárhelyi stb sors,főleg ha valóban tovább gyengül hazai mag.

p.borisz
Olvasó

Szombathelyiként mondom úgy, hogy a Körmend aztán nem a szívem csücske: szégyen és gyalázat,hova jutottak nagyon, de nagyon rövid idő alatt a rengeteg elfuserált döntés következtében.Intő jel minden csapatnak, mi történik, ha a politika és a dilettantizmus két a kézben vezető pozícióba kerül a kosárlabdában(is).

MemphisGrizzlies13
Olvasó

“Az Olaj ellen egy kérdéses kiállítás – ami ellen fellebbezést nyújtottunk be, sikertelenül – majd a meccs legvégén egy bent állas után nem hárommásodperc az ítélet, hanem fault.”
Szánalmas vagy. Mindig csak titeket bántanak a csúnya bíró bácsik. Hány csapat játszhatná el ezt, segítek az összes.

Born2Ball
Olvasó

Mondjuk az, hogy ide jutottatok annak is az eredménye, hogy téged felelős pozícióba raktak.
Lehet nem uram-bátyám módon kéne a pozíciókat osztogatni, hanem komoly szakmai eredmények után, de ez csak egy ötlet.

Jon
Olvasó

“…Magyarországon a helyzet változatlan.” – Tejesember

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés