Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Közel a megállapodáshoz egy magyar kosarassal a DEAC, légióst is kinézett magának

A vezetőedzői poszt is vonzó Debrecenben. A magyarok és a külföldiek közül több játékost is megtartanának.:

:

Nemcsak a csapatot kell építenie a következő szezonra a DEAC szakmai stábjának, hanem a vezetőedzői posztra is ki kell választania a megfelelő szakembert Berényi Sándor távozása után. Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője a Debrecen Televízió Hajrá című műsorának vendége volt, ahol beszélt az idei eredményekről és a jövőről is – olvasható a dehir.hu oldalán.

Azt mondta, nagyon komoly eredmény, hogy először vett részt a csapat a Magyar Kupa nyolcas döntőjében és bronzérmes lett, s bár a bajnokságban jól indult a DEAC, mindenki kikapott Debrecenben, végül az, hogy lemaradtak a felsőházról, megfogta a játékosokat. Emiatt aztán a kötelezőnek gondolt győzelmeket sem sikerült behúzni, s a nagy hajrá ellenére sem tudtak bekerülni a rájátszásba.

A szezon után jelentette be a csapat vezetőedzője a lemondását. Becsky István elárulta, már korábban érlelődött Berényi Sándorban a gondolat, szeretett volna kicsit hátrébb lépni és az utánpótlással foglalkozni. Egyelőre még nem tudni, kap-e csapatot, de kulcsszerepe lesz abban, hogy minél több helyi játékost foglalkoztasson majd a DEAC. A szakvezető mindent megpróbált azért, hogy marasztalja a trénert, de végül el kellett fogadnia a döntését.

A DEAC már elkezdte az edzőkeresést és több tréner is jelentkezett a posztra, szeretnének olyan fiatalos, dinamikus edzői gárdát találni, aki mögé újra fel tudnak sorakozni a szurkolók is.

– Olyan edzői stábot szeretnénk, ahova lehet akár magyar, akár külföldi szakembereket találni, és ez a gárda tökéletesen passzolhat majd a Debreceni Egyetem profiljába is.

A játékoskeretet is frissíteni kell, van olyan légiós, akit már kinéztünk magunknak, és van olyan magyar kosaras, akivel már közel állunk a megállapodáshoz. Szerintem a jelenlegi keretből külföldieket és magyarokat is meg tudunk majd tartani, de folyamatosan keresgélünk. Eddig három nap alatt 304 játékost nézett meg a szakmai stáb.

Keresett csapat lettünk, szívesen igazolnának hozzánk a játékosok. Nem kapkodunk, szeretnénk jó döntést hozni, és próbálunk nem csak jó játékost, hanem emberileg is példaképeket szerződtetni. Igyekszünk július közepére a végleges keretet kialakítani – közölte Becsky István szakosztályvezető.

Fotó: dehir.hu

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
MrB1GMásikVégétFújdMegbányászgermanmoldi56 Recent comment authors
bányász
Vendég
bányász

Ne gondoljátok túl. Lehet csak megkérdeztek néhány játékosokkal foglalkozó irodát. Kaptak 5 excel fájlt adatokkal. Magasság, statisztikák, stb. Leszűrték 20 perc alatt, maradt a végére 10, azokról megnéztek pár videót és kész is.:)

moldi56
Olvasó

Ideig-óráig menni fog,de hosszútávon mindig befullad a debreceni kosárlabda.

Vadkakas
Olvasó

az EZO TV jósát hallottuk 😀 😀
vagy csak egy károgót….

german
Olvasó

Kik alkotják a szakmai stábot, akik ilyen tempóban képesek 304 játékost szakmailag minősíteni?
Kinevezett edző sincs, ő majd egy kész csapatot kap, helyette választanak azok akik majd felelőssé teszik ha nem megy a szekér?
Ez kezd megint rosszul kinézni, bár ahol a pénz nem számít ott mindent lehet.

Aramis
Vendég
Aramis

Ilyet még nem hallottam!
Játékosok keresnek meg egy csapatot, hogy szeretnének ott játszani?
Mitől lett ennyire vonzó a DEAC?
Szivárog a pénzszag? 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“Szivárog a pénzszag” – mondja ezt egy szombathelyi… 😀 😀

Artur Doki
Olvasó

Csak nehogy megint beüssön a vadkakas krach(lásd még factum vagy deke)ebben a nagy anyagi jólétben…

Vadkakas
Olvasó

Sajnos van rossz példa bőven…. Hátha most nem így lesz.
Hajrá DEAC!

derryl
Olvasó

Az igen! Egy nap alatt több mint 100 játékost néztek meg! Alapos elemzés lehetett, eddig valszeg Tóth Ádám akadt fel az igényes rostán!

moldi56
Olvasó

Én még nem mondanák le Ádámról.Ez szerintem még csak érdeklődés volt,az Olaj még versenyben van,ilyenkor nem tudom elképzelni,hogy le lehessen ülni tárgyalni egy játékossal.

Milos
Olvasó

LP?:)

garcia
Olvasó

Ő az aki szívesen igazolna hozzájuk miután a testvér menedzserét elzavarta a falco, a Körmend, és a ZTE is hiába próbálta eladni. Kaposvárra nem mehet Ivkó miatt, Szolnokon kitelt a becsülete, Kecskemét szintén tabu, Pécsbe nem illik bele, Szegeden és Jászberénybe nincs annyi pénz, Pakson pedig ott van Dzunics akinek nem kell. Marad Debrecen remélem bohócot csinál belőlük és jól lefeji őket.

moldi56
Olvasó

Játszott már Debrecenben,ha nem tévedek úgy 2004-körül.Akkor még fiatal volt.

MrB1G
Vendég
MrB1G

Most meg már vén.
A műtétje után gyenge meccsei voltak csak.
Ahova megy ott levezet vagy regnàl.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés