Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kovács Péter: „Színvonalasabb a bajnokság, mint amire számítottam”

Az NKA játékosa nyilatkozott.:

:

Vasas elleni bajnoki elődöntőre készül a Rátgéber Akadémia felnőtt férfi csapata, amely eddig sikerrel vette az akadályokat, megnyerte az alapszakaszt, majd három meccs alatt lezárta a Cegléd elleni negyeddöntős párharcot. A hatalmas A-csoportos tapasztalattal felvértezett válogatott játékossal, Kovács Péterrel beszélgettek a mögöttünk hagyott hónapokról, és persze szóba került, hogy mi várhat az Akadémiára a folytatásban.

Bajai születésű játékos számára nem volt teljesen ismeretlen a B-csoportos „terep”, elvégre pályafutása elején, fiatalon megjárta ezt az osztályt is. Szülővárosa csapatában 17-18 évesen játszott ebben a ligában, majd amikor Pécsre került, ahol eleinte az U20-as együttesben szerepelt, és jobbára a padon ült a felnőtteknél, T-licenccel visszajátszott a bajai együttesbe. Azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán, így Kovács Péter számára szinte teljesen új volt az NB I. B Piros csoport, amelyben csapatunk, az NKA Pécs bajnoki címre tör.

– Színvonalasabb a bajnokság, mint amire számítottam – osztotta meg velünk az elmúlt hónapok tapasztalatait csapatunk 11-ese. – Az elmúlt évekhez képest szerintem jóval több az A csoportot megjárt, rutinos, korábbi válogatott játékos. Vannak nagyon jó, erős együttesek, itt elsősorban az alapszakasz első négy helyezettjére gondolok: ezek a csapatok egy kicsit magasabb szintet képviselnek a többieknél. Ugyanakkor az is kiderült, hogy senkit sem lehet félvállról venni, mert akadnak még olyan gárdák, amelyeknek erős a kerete, és ha extra napot fognak ki, bárkit legyőzhetnek. Nem elég, ha kitesszük a mezünket a pályára, kell a jó teljesítmény, mert bármikor kellemetlen meglepetés érheti az embert!

A csapatot sok kellemetlen meglepetés nem érte a szezon eddigi részében, pont azért, mert rendre nem csak a mezek kerültek a pályára… Mindenki apait-anyait beleadott a mérkőzések során, igyekezett tudása legjavát nyújtani, aminek meg is lett az eredménye, hiszen megnyerték az alapszakaszt, majd a Cegléd elleni negyeddöntős párharcot három meccs alatt letudták, s készülhetnek a Vasassal szembeni elődöntőre.

– Mindez annak köszönhető, hogy nagyon nagy munkát tettünk bele eddig, és erős is a keretünk. Rendkívül agresszív stílusban, keményen védekezünk, ennek köszönhetően sok labdát szerzünk, ami nem nagyon ízlik az ellenfeleinknek. Fizikálisan nagyon rendben van a társaság, futunk, rohanunk minden meccsen, ráadásul a magas ritmust negyven percen keresztül tartani tudjuk. Rengeteget köszönhetünk az Akadémiának, a kifogástalan körülményeknek és a magas szakmai színvonalnak, mert minden adott a jó munkához, mindent megkapunk, amire csak szükségünk van, gondolok itt például a regenerációra, a meccsek utáni krioszaunára, masszázsra, odafigyelnek az étkezésünkre is, sok vitamint kapunk. Szóval sokösszetevős ez a történet.

A szezon során az is kiderült Kovács Péter számára, hogy egy A-csoportos, válogatott játékos számára sem habostorta az élet egy osztállyal lejjebb. Több mérkőzésen is előfordult, hogy nagyon hamar faultproblémákkal küzdött, emiatt pedig nem tudta olyan hatékonyan segíteni a csapatát, ahogy azt szerette volna.

– Az A csoportban hozzászoktam a jóval agresszívebb játékhoz, keményebb kontaktokat engednek a játékvezetők. Amit ott nem fújnak le, itt sokszor lefújják, ami bizony okozott gondokat. Alkalmazkodnom kell hozzá, meg tudom oldani. Ugyanakkor nem ez a jó út, a Piros csoportban ugyanis sok olyan fiatal szerepel, akik az élvonalba készülnek, számukra az lenne az ideális, ha már itt hozzászoknának ahhoz a kemény játékhoz, ami rájuk vár az A-ban! Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a kosárlabda egy kemény kontaktsport, senkinek nem szabad meglepődnie, ha kap egy határozott elzárást!

Ami biztos, hogy a bajnokság hátralévő részében egyre keményebb csatákra, egyre nagyobb ellenállásra számíthatnak ellenfeleiktől. A következő akadályt a Vasas képezi az elődöntőben, a párharc az U20-as országos döntő után, a jövő héten kezdődik.

– Fontos lépéseket tettünk azért, hogy idáig eljussunk, a lényegi rész most kezdődik számunkra. Nagyon várjuk már a Vasas elleni elődöntőt! Optimista vagyok a folytatást illetően, mert már biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, látom, milyen a kémia a csapatunknál, tisztában vagyok vele, milyen munkát végzünk, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és megnyerjük a bajnokságot!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Center Recent comment authors
Center
Olvasó

Nem lehet baj a feljutással, ha ott van a csapatban a született pécsi fiatal akadémista NemAnya “Frankenstein” Djordjevic.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés