Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kovács Péter: Jó csapatunk van, fontos lesz az Alba elleni mérkőzés

A Szolnoki Olajbányász csapatkapitánya nemzetközi porondra vezetné a csapatát.:

:

Egy szinte teljesen új csapattal , de mindenképpen új szemlélettel vág neki az új szezonnak a Szolnoki Olajbányász együttese, amely a Magyar Kupa címvédőjeként vág neki a hétvégén rajtoló bajnokságnak.

Vojvoda Dávid távozásával a csapatkapitány is új, Kovács Péter örökölte meg a képzeletbeli szalagot.

– Szolnokon szinte teljesen átalakult a keret, megújult a csapat, ön lett a csapatkapitány. Azon kívül, hogy ha az ellenfél “önkosarat” szerez, akkor az ön neve mellé írják be a pontot, mekkora felelősséggel jár ez?

– Mint csapatkapitány, általában egy rutinosabb, tapasztaltabb játékost szoktak kiválasztani erre posztra, Szolnokon én vagyok az egyedüli aki itt maradt a fiatalokon kívül az elmúlt évek csapatából. Úgy gondolom, hogy egy kapitány feladata az, hogy összetartsa a társaságot és segítsen abban, hogy egy pozitív légkör alakuljon ki az öltözőben. 

– Tavalyi szezonban a Magyar Kupa döntőjében megsérült, majd később a másik lába is eltörött. A felkészülési találkozókon már pályára lépett, mennyire végezhet 100%-os munkát? 

– Már augusztus közepe óta teljes értékű munkát végzek, minden edzésen ott vagyok, mérkőzéseken is játszom, úgyhogy remélem hogy már magam mögött hagytam a sérüléseket. 

– Milyen az új keret, hogyan épülnek be a fiatalok, az új igazolások? 

– Nagy változások voltak a klubon belül, de szerintem sikerült a megfelelő embereket megtalálni. Jó játékosokat igazoltunk és ami nagyon fontos, hogy emberként is mindenki nagyon pozitív személyiség, motivált és sikerre éhes. Szolnokon fontos feladatnak tekintik  a fiatalokat beépítését, ami látszott a felkészülési mérkőzések alatt is. Pallai Tamás és Rudner Gábor is sok lehetőséget kapott. Jó csapatunk lesz, jól alakul eddig a felkészülés és a fiatalok is élnek a feladatkörrel, amit nekik szán a szakmai stáb. 

Rudner Gábor is nagyobb szerepet kaphat az idei szezonban – Fotó: olajofficial.hu

– A felkészülési mérkőzések alatt sok hiba kijöhet egy együttesnél. Mi az, amiben még javulnia kell a csapatnak? 

– Egész szezon során folyamatosan fejlődik az együttes, nyilván még sok teendő van, még van hova fejlődnünk. Bő egy hónapja kezdtük el a munkát, ez azért kevés ahhoz, hogy teljes mértékben összeszokjon egy csapat. Védekezésben és támadásban is van mit fejlődni, de ezek már apróbb dolgok, amik meccsről meccsre javulni fognak. 

– Rögtön egy rangadóval kezdik a szezont, az Alba Fehérvár ellen, hazai pályán…

– Ez egy nagyon fontos találkozó lesz a számunkra. Az első bajnoki meccsünk, ráadásul hazai közönség előtt, úgyhogy a csapatnak is kulcsfontosságú lesz morálisan és a szurkolóknak is meghatározó lesz, hogy milyen első mérkőzést játszunk. 

– Mi lehet a cél az idei Szolnoknak?

– Céljaink között szerepel, hogy visszakerüljünk a nemzetközi kupaporondra, ehhez pedig nagyon fontos, hogy az összes hazai találkozónkat megnyerjük, a sorozatot pedig az Alba ellen kell elkezdeni.  

Kiemelt fotó: olajofficial.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
derrylHeindrichMagyar Dávid Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Hajrá OLAJ!!!

Magyar Dávid
Vendég
Magyar Dávid

Sziasztok! Nem csak Olaj szurkolók figyelmébe ajánlom a Tripla-dupla podcastet. A legújabb, ötödik részben a cikkben említettekről és még sok más témáról beszélgettem Kovács Petivel!
Főleg az Olajbányásszal foglalkozik a podcast, de érdekes lehet minden kosárlabda iránt érdeklődő számára.
Tripladupla.podbean.com
Facebook.com/tripladuplapodcast

derryl
Olvasó

Jó volt átélni újra a 91-es döntőt, még így felvételről is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés