Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Kovács Péter: Hiszek benne, hogy ez a csapat meg tudja nyerni a bajnokságot

“Tényleg egyedülálló, amit itt tapasztaltam, s nem csak hazánkban, hanem külföldön is.”:

:

Válogatott bedobóval erősítette meg felnőtt férfi csapata keretét az NKA Pécs, Kovács Péter Szolnokról igazolt az együtteshez. A kiváló mentalitással, munkamorállal rendelkező játékos hisz benne, hogy az ambiciózus és tehetséges fiatalokból álló NKA Pécs fel tud kerülni az NB I. A csoportba, de nem csak ez a lehetőség vonzotta a gárdához – írja a ratgeberakademia.hu.

Az utóbbi egy évtizedben számtalan mérkőzést játszott a felnőtt válogatottban Kovács Péter, aki ott volt a 2017-es Európa-bajnokságon, valamint az egyetemi válogatottal szerepelt a 2011-ben Kínában, Sencsenben megrendezett Universiadén. A bajai születésű, 33 éves bedobó szülővárosában kezdett kosarazni, ahonnan 2007-ben a PVSK-hoz került, majd Kecskeméten, Szolnokon és Szombathelyen is lehúzott egy szezont, hogy aztán a legutóbbi öt idényt az Olajbányásznál töltse el – onnan érkezett most a Rátgéber Akadémiához.

– Miután kiderült, hogy eljövök Szolnokról, az A csoportban gondolkodtam, mert továbbra is minden téren alkalmasnak tartom magam arra, hogy a legjobbak között szerepeljek – mondta a honlapnak Kovács Péter. – Aztán jött a lehetőség, megkerestek az Akadémiától. Megmondom őszintén, eleinte ódzkodtam a B csoporttól, nem szerettem volna ott játszani, de amikor eljöttem Pécsre, és személyesen beszélgettem Rátgéber Lászlóval, aki vázolta a terveket, továbbá a saját szememmel láttam a körülményeket, nem sokat hezitáltam, igent mondtam. Más az, amikor csak hallja az ember, hogy mit tud biztosítani, adni az Akadémia, és más az, amikor személyesen meggyőződik róla: megfordultam jó néhány profi klubnál, láttam sok mindent, de ez tényleg egyedülálló, amit itt tapasztaltam, s nem csak hazánkban, hanem külföldön is.

Egy ilyen kiváló játékos érkezése több szempontból is nagyon hasznos a csapat számára. Amellett, hogy vele kétségtelenül erősebb lett a keret, ami reményeik szerint az eredményekben is visszaköszön majd, a fiatalok rengeteget tanulhatnak tőle mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken, a forró szituációkban.

Úgy gondolom, a munkamorálommal sosem volt probléma, igyekszem majd megmutatni a fiúknak, hogy milyen úton lehet eljutni a legjobbak közé. Én például az edzések után rendre maradok még a pályán egy kicsit dobálni. Az, hogy kifogástalan körülmények között edzhet valaki, önmagában nem ér semmit, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a kemény munkát is mögé kell tenni! Ahogy hallottam, az elmúlt két szezonban több szoros, egylabdás meccset veszített el a csapat, az ilyen helyzetekben is szeretnék segíteni a tapasztalatommal: ha kell, visszafogom, megnyugtatom a fiúkat, ha kell, felpörgetjük a tempót. Nagyon tetszik, hogy tele van a keret ambiciózus fiatalokkal, akiken látszik a kemény munka, a motiváció, mindannyian fel akarnak jutni az A csoportba. Bízom benne, hogy tudok nekik segíteni abban, hogy elérjék a céljukat. Ami egyébként közös cél, hiszen azért jöttem ide, mert hiszek benne, hogy ez a csapat meg tudja nyerni a bajnokságot és fel tud kerülni az élvonalba!

Kétségtelen, nem csak az esetleges feljutás, a pécsieknél rá váró sikerek vonzották hozzánk Kovács Pétert – ha csak ennyit tudtak volna neki kínálni, minden bizonnyal máshol köt ki. A korábban a Pécsi Tudományegyetemen testnevelő tanárként végzett játékos számára az is sokat nyomott a latban, hogy visszatérhet a felsőoktatási intézmény falai közé.

– A kosáredzőit is elvégeztem már OKJ-s képzés keretei között, de nagyon vonzó volt számomra, hogy most beiratkozhatok az egyetemen szakedzői mesterképzésre! A távlati terveim között ugyanis szerepel az edzősködés. Amellett, hogy a PTE-n megszerezhetem a megfelelő képesítést, közben az Akadémián testközelből láthatom, tapasztalhatom, miként dolgoznak profi körülmények között az utánpótlásban a szakemberek, hogyan épül fel az alapoktól az edzői munka – fogalmazott Kovács Péter, aki ráadásul a következő hónapokban azt is megtudhatja, hogy milyen edzői vénával van megáldva. – Az egyéni képzések során számítanak rám, itt tudom kamatoztatni a tapasztalataimat, a megszerzett rutinomat. Mindez nagyon hasznos lesz számomra, sokat tanulhatok majd belőle, ebben már most biztos vagyok!

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdaMivanmivanBezseBuborkaLaposvár Recent comment authors
Bezse
Olvasó

30+os játékos ” akadémiában” játszik. Vicc. Hol vannak a fiatalok? Nem nekik lett kitalálva az akadémia rendszer ? Baj van a rendszerrel….

Mivanmivan
Olvasó

Szerintem vele hosszabb távon terveznek ott… Levezet még 1-2 évet és közben meg készül az ottani edzősködésre. Én így gondolom.

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Szerintem meg pont egy ilyen tapasztalt harcostól lehet majd a fiataloknak mit tanulni.

Buborka
Olvasó

Az A-csoportban kellett volna maradnia.

Laposvár
Olvasó

Sok olyan mentalitású játékosra lenne szüksége a magyar kosárlabdázásnak, mint a Peti.

Piffinger
Olvasó

Kedves Peti!

A legjobbakat kívánom Peti!
Egyúttal köszönök mindent, amit a szolnoki kosárlabdáért tettél.
A te hozzáállásod, minden csapatot csak támogatni tud!!!

HAJRÁ!!!

SárgaPárna
Olvasó

Szerintem vele nagyon jól járt a Rátgéber…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés