Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kovács Benedek: szeretnék a Falco meghatározó alakjává válni

A sárga-feketék új szerzeménye erőnlétben, gyorsaságban, játéktudásban és dobásban is sokat fejlődött franciaországi évei alatt.:

:

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely egyik nyári új igazolása, a 19 éves, Monaco Basket csapatától hazaszerződő Kovács Benedek adott interjút az utanpotlassport.hu-nak. A kosaras a ZTE gárdájától szerződött ki Franciaországba, a 2018-as bulgáriai U16 B divíziós Európa-bajnokságon nyújtott kiemelkedő teljesítményét követően

– Erőnlétben, gyorsaságban, játéktudásban és dobásban egyaránt sokat fejlődtem, rengeteg olyan tapasztalatot szereztem, amelyet később is kamatoztathatok. Két évig voltam kint; szép volt, jó volt, de elég volt, haza szerettem volna térni. Ezzel nem azt mondom, hogy végleg lemondok a nemzetközi pályafutásról. Arra célzok, hogy a karrierem szempontjából jelenleg a felnőtt első osztályú magyar bajnokság tűnt a legjobb döntésnek.

Majd beszélt arról is, hogy a számtalan ajánlat közül miért a Falcóét fogadta el.

– A Falco sok éve ott van az NB I/A élvonalában, meghatározó szereplője a ligának. A klub tehát stabil lábakon áll, kiegyensúlyozott a teljesítménye, ráadásul a város is nagyon szimpatikus, úgyhogy örömmel írtam alá a szerződésemet.

Kovács Benedek attól függetlenül is megtiszteltetésként tekint a lehetőségre, hogy tudja, legfőképpen a következő évadban hatályba lépő fiatal szabály miatt érkezett.

– Nem lehet tudni, kiből, mit hoz ki a szabály – reménykedem abban, hogy az összes csapatban pozitív kimenetele lesz. Rövid időn belül szeretnék az együttes meghatározó alakjává válni. Természetes, ha az első szezonban kevesebb szerepet kapok, de a mentalitásommal és a munkámmal minél több játékpercet harcolnék ki.

A fiatal arra is kitért, szerinte meddig juthat el a Szombathely a következő kiírásban:

– A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért, eredmény nélküli bajnokságban az élen zártak a sárga-feketék. Sikerült megtartani az alakulat magját, amelyhez jó képességű utánpótláskorúak csatlakoznak. Amondó vagyok, megvan rá az esély, hogy a legjobb háromban zárjunk, netán az aranyéremért küzdjünk.

Fotó: AS Monaco

HIRDETÉS

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
OrlandoHeindrichLaBeTorcidaNagy Többség Recent comment authors
Orlando
Olvasó

A 2018-as U16-os EB-n hogyan tudott kiemelkedőt nyújtani, amikor már 17 éves volt (2001-ben született), tehát nem is volt jelen?

Heindrich
Olvasó

Csodálatos

Torcida
Olvasó

Korosztályának legjobba elmegy több bagóért padon ücsörézni itt meg stabil húzóember lenne, sárga majmokat erősítsd csak,gyüjts az uj playstation 5re

LaBe
Olvasó

Sajnos az elmúlt évek nagyra törő tervei (1-8!!) és a klubvezetés szakmai “koncepciójának” köszönhetően meghatározó felnőtt és többre vágyó fiatal játékos nem AKAR Egerszegen játszani. Teljes megújulás kell! Továbbra is Hajrá ZTE!

Cole
Vendég
Cole

Nagyon kultúr. Az (is) a gond, hogy nem igaz. Legalábbis rajta múlik. Ha azt hozza, ami gondol, hogy tud hozni, akkor a fiatalszabály miatt nem a padon fog ücsörögni.

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Mi szurkolók kérünk elnézést, hogy nincs szakmai munka nincs jövőkép és nem akarsz egy play outos csapatnál tengeni!Sok sikert Benedek, Egerszeg visszavár!

Cole
Vendég
Cole

Huhh, hát nagy szavak egy olyan klubnál, ahol jelenleg főképp magyar válogatottakra és fiatal tehetségekre építenek (és minőségi légiósok is akadnak azért).
Szerencsés lehetne egy “sokat kell még tanulnom” mondat.
Sok szerencsét a célokhoz, mi csak nyernénk vele, ha rövid idő alatt meghatározó lenne, de azért óvatosan, mert magasról nagyot lehet esni és sokakkal meg is történt már.

Sajka
Olvasó

Mintha tavaly Krivacsevics is így indult neki…

Falcobb
Olvasó

Úgy legyen, sok szerencsét! 😀

Igazolásokkal mi a további elképzelés? Falco fórumon írták azt is, hogy már csak center érkezik, én közben hallottam mást is. Hány játékost keresünk még?

Falcobb
Olvasó

Ja, és a fórumra még ennyi idő elteltével is lehetetlen a regisztráció. Valami illetékes intézkedhetne már.

Pbask
Olvasó

+1 Sokkal többen írhatnánk oda

crazybasket
Olvasó

+1

huhubagoly
Olvasó

Keseredjél meg!

2lee14
Olvasó

Ezt a böfögést megtarthattad volna magadnak.

Pbask
Olvasó

Ha Benedek,akkor már rossz nem lehet! ??

donnarumma
Olvasó

Sok sikert!

crazybasket
Olvasó

Kívánom, hogy találd meg a számításaidat itt a Falcoban és Szombathelyen! Sok sikert!
Hajrá Falco!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés