Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kovács Ákos betegség miatt határozatlan ideig nem állhat a DEAC rendelkezésére

A gyógyulás folyamata hosszadalmas, de várhatóan teljesen felépül.:

:

Körülbelül másfél évvel ezelőtt, egy rutinszerű orvosi vizsgálat mutatta ki, hogy a DEAC Kosárlabda Akadémia egyik legígéretesebb tehetsége, a felnőtt együttesnél is rendre fajsúlyos játékpercekhez jutó Kovács Ákos egy meglehetősen ritka, jóindulatú gyermekkori csontvelőbetegségben szenved. Néhány hónapos kényszerpihenőt követően szerencsére az ifjú kosaras vérképe javulni kezdett, így visszatérhetett a parkettre és habár állapota nyomán olykor érezhetően fáradékonyabb volt a megszokottnál, becsülettel végigküzdötte  a 2022-23-as bajnoki idényt, mi több, a debreceni diadallal záruló U20-as nyolcas döntő all-star csapatába is beválasztották. Sajnálatos módon azonban május végén újra kedvezőtlen eredményt produkált, ebből kifolyólag az U20-as válogatottal sem tudott részt venni a nyári Európa-bajnokságon, sőt, orvosai tanácsára ideiglenesen sportkarrierjét is felfüggesztette. Jó hír, hogy betegsége csontvelő-transzplantációval gyógyítható, melynek már az előkészületi fázisában jár, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, hamarosan teljesen felépül, és újra a pályán láthatjuk majd. A gyógyulás folyamata viszont hosszadalmas, így az bizonyos, hogy az idei szezonban nem számíthat rá Andjelko Mandics vezetőedző.

A szakosztály vezetője vezetője, Becsky István együttérzését fejezte ki utánpótlásműhelyünk növendéke felé, valamint biztosította a klub maximális támogatásáról.

– Az egész DEAC-családot megdöbbentette a hír, elképesztően sajnáljuk, ami Ákossal történt. Nagyon komoly szerepet szántunk neki az előttünk álló idényben, véleményem szerint a bajnokság egyik legjobb U23-as játékosa lett volna, aki egyben a jövő magyar kosárlabdázásának egyik legnagyobb ígérete is. Az élet sajnos most keresztülhúzta számításainkat, de bízom benne, hogy hamarosan újra láthatjuk majd a játéktéren. Természetesen a klub részéről lehetőségeink szerint minden segítséget megadunk számára ebben a nehéz helyzetben. Ezúton is sok erőt és kitartást kívánok neki és az egész családnak, szorítunk érte és várjuk vissza – nyilatkozta a sportvezető.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
scarb73NonameOlajheart2neszojjabeleCsakegyfan Recent comment authors
scarb73
Olvasó

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

Noname
Olvasó

Gyógyulj meg Ákos!

Olajheart2
Olvasó

Teljes gyógyulást kívánok ?

neszojjabele
Olvasó

asztapicsába!
Jobbúlást mielőb

Csakegyfan
Olvasó

*határozatlan

Vadkakas
Olvasó

Kitartást és miharabbi teljes gyógyulást!

Gecse J. Márió
Olvasó

Mielőbbiteljes gyógyulást néki!

Baszketboll
Olvasó

❤️?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés