Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kovács Adrián: Rendkívüli négy évet tudhatok magam mögött

“Ma már a DEAC-ról úgy beszélnek, mint egy kiemelkedő csapatról.”:

:

Negyedik helyen zárta a 2020-21-es bajnokságot a DEAC kosárlabdacsapata, de a balul sikerült bronzcsata mellett az utolsó találkozó előtti edzőváltás miatt is “emlékezetes” marad a szezon utolsó hete. Kovács Adrián helyét ideiglenesen addigi segítője, Andjelko Mandics vette át, de az új impulzusok sem segítettek a csapaton, s végül a Szeged szerezte meg a harmadik helyet, s az ezzel járó nemzetközi kupaindulást. A még Debrecenben tartózkodó fiatal szakember a kosarlabda.deac.hu-nak adott interjút.

Hogyan fogadtad a hírt, hogy nem veled fejezi be a csapat a bajnokságot?

– Természetesen az ember nem számít az ilyesmire. Nyilván nem volt egyszerű feldolgoznom, hiszen rendkívüli négy évet tudhatok magam mögött, nem csupán szakmailag, egyébként is jól éreztem magam Debrecenben. Mind a város, mind a kosárlabda közösség befogadott. Szinte otthonomként tekintek Debrecenre, úgyhogy rendkívül jó élményeket viszek magammal a következő állomásra. Sajnáltam, hogy ez így alakult, hiszen mindent összevetve, véleményem szerint sikeres szezont tudhatunk a hátunk mögött. Nem csak a DEAC-ra, hanem az egész kosárlabda társadalomra igaz, hogy nehéz időket éltünk meg. Ennek ellenére a csapat mindig képes volt felállni, fejlődni, és hétről hétre a jobbik arcát mutatni. Amikor az utolsó periódusban “élesnek” kellett volna lennünk, akkor mentálisan és fizikálisan már fáradtabbak voltunk, ez kihatott a teljesítményünkre is, és a klub úgy látta jónak, hogy ezzel a döntéssel egy új impulzust adhat a csapatnak, és meglehet a hőn áhított harmadik hely, s így a nemzetközi szereplés.

Mik a terveid a közeljövőben?

– Most a legfontosabb, hogy feltöltődjek, viszontlássam a családomat és a menyasszonyomat. A járványhelyzet miatt tavaly augusztus óta nem lehettem velük, így természetesen nagyon hiányoznak. Így most a legfontosabb, hogy értékes időt tölthessünk együtt a szeretteimmel. Emellett készülök a június végén esedékes U20-as válogatott összetartásra, amelyre most teljes erőbedobással fókuszálhatok. Habár elmarad az Európa-bajnokság, de részt veszünk egy úgynevezett FIBA Challange-en, ahol öt gárda ellen mérhetjük fel a tudásunkat. Ez remek lehetőség lesz arra, hogy a korosztályból kiöregedő játékosok ne maradjanak európai szintfelmérő nélkül. Ezzel tudunk készülni a jövő évi feladatokra, most ezen lesz a fő hangsúly. Hogy mi is lesz pontosan az összetartás után, vagy jövőre, az még nem tiszta, azon dolgozom, hogy a lehető legjobban menjenek a dolgok a jövőben is, és előrébb tudjak lépni a karrieremben.

Negyedikek lettetek a bajnokságban és ezüstérmet szereztetek a Magyar Kupában. Ennek fényében milyen eredményesnek ítéled meg a szezont?

– Mivel mindannyian sportemberek vagyunk a csapatnál, ezért természetesen szerettük volna a lehető legjobb eredményt elérni. A kupában rendkívül jól szerepeltünk, nagyon együtt volt a csapat, megmutatta a tartását, a karakterét és a versenyképességét. Ezt bizonyítván a fináléban is képesek voltunk 19 pontos hátrányból felállni a kiváló Falco ellen. Ezt követően kicsit mindig hátrányból indultunk, hiszen a döntő után a bajnoki ellenfelünk, az Alba Fehérvár sokkal többet tudott készülni belőlünk. A fáradtságunk meg is látszott az első két mérkőzésünkön ellenük, de ott is volt tartásunk. A harmadik meccsen nyújtott sokkal jobb játékunk után újra hittünk benne, hogy bejutunk a legjobb négy közé, és meccsről meccsre egyre szebb arcunkat mutattuk. Megérdemelten kerültünk a négybe, de ott is volt az ellenfelünknek némi előnye, hiszen egy találkozóval hamarabb le tudta zárni a párharcát. Ekkor is fásultan kezdtünk, kijött a két csapat közti frissesség, jobban ráfókuszálhatott a mérkőzésre a Szolnok. Mi sok hibát vétettünk a második etapban, és az ellenfél nagyobb előnyre tudott szert tenni. Ezután a hazai meccsen újra erőre kaptunk, rengeteg energiát mozgósítottunk annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést, majd utána a következő összecsapáson nagyarányú vereséget szenvedtünk. Mentálisan és fizikálisan is megviselt volt már a társaság, ezért nem tudtuk hozni az igazi formánkat. Ez eredményezte, hogy a bronzmeccset rossz szájízzel vívtuk meg, hiába volt célunk, hogy kijussunk a nemzetközi porondra, sajnos, ez nem sikerült. Látszott, a srácok fejben kimerültek, közben egyik kulcsjátékosunkat is elveszítettük, ennek ellenére nincs okunk a szomorkodásra. Történelmi szezont tudhatunk a hátunk mögött, az elmúlt két idényben klubszinten elértük azt, hogy számoljanak velünk a magyar kosárlabdában. Ma már a DEAC-ról úgy beszélnek, mint egy kiemelkedő csapatról, erre az elkövetkezendő években is építeni kell, véleményem szerint szép jövő előtt áll a klub.

Fotó: deacbasket.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PuntigamerPbaskPLdballpályaszélső Recent comment authors
Puntigamer
Olvasó

Körmenden nagyon el tudnám képzelni. Egy jól képzett MAGYAR szakember. Nemzetközi tanulmányai jó edzőt faragtak belőle!
Tegyünk neki ajánlatot!!!

MTE

pályaszélső
Olvasó

Gratulálok Kovács Adriánnak a DEAC-ban elért kiemelkedő munkájáért!Véleményem szerint Ő a jobb sorsra érdemes, fiatal, feltörekvő,magyar edző,aki 4 éven át bizonyított,majd egy BUTA “vezetői” döntéssel,az utolsó meccsen lapátra teszik! Azt nem tudhatjuk, hogy mi történik,ha Ő marad az utolsó mérkőzésre is?!Sajnos nem egyedüli eset, hogy nem felkészült és nem kvalifikált vezetők döntik el egy-egy csapat,vagy egyén sorsát.Erre mondják, hogy a fejétől Bűzlik a hal!Ilyen “vezetők” -ha egyáltalán annak lehet nevezni őket-vannak Körmenden is ahol csak, ha ezt az évet nézzük nem hozzáértő döntések születtek, a város vezetője irányít a háttérből /Fütyi,aki kosarasnak is gyenge volt/ és az eredményben is látszik,… Olvass tovább »

dball
Olvasó

Ne sírj nincs semmi baj! Nyugodtan visítozz a pálya szélén hogy takarodjon az egész vezetőség a pályatörlőtől, az ügyvezetőig amikor nyolcmeccses győzelmisorozat után kikap a csapat vagy csak negyedik lesz a ligában.

PL
Olvasó

te kinek a kije vagy? ????

Pbask
Olvasó

Benjiiiiiiiiiii,szia!
Milyen az ubiszezon?

dball
Olvasó

Nem tudom mi nem világos. Ennél 1értelműbben nem tudom leírni az elégedettségemet a csapat idei helyezéseivel 😉
Pályaszélső meg..tudjuk, mi fáj neki.

PL
Olvasó

na neeeee…. ?????

Kiskokas
Olvasó

Köszönjük. Minden jót kívánok!

Vadkakas
Olvasó

Coach Adrián rengeteget fejlődött és tett hozzá, hogy sikeres és jó csapat épüljön Debrecenben.
Együtt fejlődött edző és csapat!

Sok sikert a jövőben!

Hajrá DEAC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés