Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kovács Adrián: ez nem mehet így tovább

Krasovecék kemény mérkőzésre készültek, de nem arra, hogy hatvan pontot kapnak egy félidő alatt. Heinrich szerint Oroszlány egy igazi ékszerdoboza az országnak.

  •   :

:

Három vendég és egy hazai sikert hozott a férfi élvonal 16. fordulójának szombati játéknapja, ahol a Paks, a ZTE, a Sopron és a Falco hagyhatta el győztesen a pályát. Edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével.

Jászberényi KSE – Atomerőmű SE 83-95 (22-31, 21-25, 26-19, 14-20)

Lo Elhadji Malick, a Jászberényi KSE másodedzője: Vesztes mérkőzés után nem lehet igazán elégedett az ember, de most egy rossz szavam sem lehet játékosaimra. Miljan Csuroviccsal egy új úton indultunk el, és ebben partnerek kosarasaink is. Ma sokkal jobban játszottunk mint a Szolnok ellen, és reméljük, hogy ezen az úton el tudjuk érni céljainkat.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Mindkét csapatnak jár a gratuláció, nézői szempontból nagyon izgalmas, látványos volt a találkozó. A Jászberény jól felkészült a mérkőzésre, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz.


OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK 104- 115 (21-29,25-31, 28-34, 30-21)

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Először is gratulálok a vendégeinknek! Elképesztő támadójátékot produkáltak. Tizennégy hárompontost dobtak 60%-os mutatóval. Ebben nekünk is részünk volt, ugyanis nagyon puhán védekeztünk, már a mérkőzés kezdetén. Tudtuk, hogy egy jó csapat jön hozzánk, amely főleg támadásban nagyon erős, előző meccseiken is kilencven pont körül, vagy afölött dobtak, ezt szerettük volna megakadályozni. Nagyon motiváltak voltak, hogy megmutassák az új edzőnek, mit tudnak. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de valamiért a fejekben nem volt rend. Az utolsó negyedben tudtuk csak visszaküzdeni magunkat, de akkor is sokat hibáztunk, így már túl késő volt. Ez a bajnokság eddig ilyen számunkra. Nehéz idegenbeli mérkőzéseket megnyerünk, aztán a hazai találkozót elveszítjük. Kemény mérkőzésre készültünk, de nem arra, hogy hatvan pontot kapunk egy félidő alatt. Nehéz idegenbeli találkozónk jön, megyünk tovább.

Heinrich Róbert, a Zalakerámia ZTE KK másodedzője: Először is szeretnék gratulálni az Oroszlánynak ahhoz, amit itt létrehoztak az elmúlt időben, egy igazi ékszerdoboza ez az országnak. Büszkék lehetnek arra, hogy ezt nekik sikerült megoldani, egy igazi kosárlabda fellegvárrá fog válni, vagy már félig meddig az is. Egy igen érdekes mérkőzést játszottunk, biztos nagy élvezettel nézték a nézők. Olyan támadópotenciál volt mindkét csapatban, ami élvezetessé teszi a játékot. Játszották a játékosok a kosárlabdát. A védekezés nem volt annyira erős egyik csapat részéről sem, mint ami a mai kosárlabdában elvárható lenne. Én úgy gondolom, hogy voltak olyan periódusok a meccsen, amikor meg tudtuk akadályozni az Oroszlány gyorsindításait és támadólepattanóit, így felállt védelem elleni küzdelemre késztettük őket. Ebből mi jöttünk ki jobban és ezzel tudtunk nyerni.


Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-98 (18-21, 25-26, 23-22, 12-29)

Sztojan Ivkovics, a Kaposvári KK szakmai igazgatója: Nagyon jó mérkőzés volt, melyen három negyeden át jól játszottunk. Nyilvánvaló és látszik a statisztikából is, hogy 19-ből 12 triplát értékesített az ellenfél, míg mi rosszabb százalékkal dobtunk. Ez egy ilyen extra csapat ellen nem fér bele. Ez a realitás. Három negyed játéka jó volt a Falco ellen, ez másik csapat ellen győzelmet érhet. Nem fogunk kiesni, lesz esélyünk a középházi rájátszásra, csak ki kell bírni fejben.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Az első félidőben nem megfelelő energiával kosárlabdáztunk. Megtört bennünket Reddic kipontozódása, de jól reagáltunk utána. Remekül kezdtük a negyedik negyedet, jól védekeztünk és gyorsabban tudtunk pontokat szerezni, ami eldöntötte a mérkőzést.


Sopron KC – DEAC 98-85 (21-25, 18-17, 40-17, 19-25)

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a Debrecennek is, mert kiváló ellenfél volt, és nem utolsósorban szurkolóinknak, akik rengeteget segítettek a győzelem kivívásában. Gyengén kezdtünk, nagyon fontos volt, hogy a félidő végén egy kilenc-nullal szoros állással mehettünk pihenőre. A félidő végén szerencsére “megszólalt az ébresztőóra” és a harmadik negyedben összeállt a védekezésünk. Ettől a támadójátékunk is igen jó ritmusú lett, elsősorban ennek köszönhettük a győzelmet, amelynek értékét növeli, hogy egy szívósan küzdő, kitűnő ellenfél ellen értük el, amelyben Tóth Ádám mindkét oldalon remek munkát végzett. Carternek és Thompsonnak korán faultproblémái voltak. Nagyon remélem, a meccs után kórházba szállított Taurasnak nincs komoly baja. Örülök, hogy Thompson győzelemmel ünnepelhette születésnapját. Dolgozunk tovább, nagyon erős, kiegyenlített bajnokság a magyar.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak. Jól kezdtünk, és a második negyed közepéig megvalósítottuk amit elterveztünk, akkor azonban valami megtört. Ami pedig a harmadik negyedben történt, amellett nem mehetünk el szó nélkül. Negyven pontot kaptunk, pedig mindent megpróbáltunk, de nem először vannak olyan periódusok a játékunkban, amikor ilyen kevés energiával játszunk, ez nem mehet így tovább. A végén ugyan volt tartásunk, de a harmadik negyedben nagyon nagy hátrányba kerültünk.

fotó: deacbasket.hu

  •   
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
antikosarDarren94EmőkefanCsapajevTT Recent comment authors
Darren94
Olvasó

Extra meccset nézhetünk Sopronban. Félidőben egy gyufaszálat nem adtam volna érte hogy nyerünk,de aztán 180 fokos fordulatot vett a meccs mindkét oldalon. Külön kiemelném Tóth-ot, aki amennyire unszimpatikus játékos volt mindig is, tegnap annyira viselkedett sportemberként. Jól támadta a gyenge pontjainkat, jól védekezett , ha ellen fújtak akàr egy faltot, 3mp et , bármi negativat, nem reklamált, feltette a kezét és visszament tenni a dolgát . Le a kalappal!
Hajrá Skc !

Csapajev
Vendég
Csapajev

Alighanem Kovács “Slomó” Adriánnak lefőtt a kávé…. Felkészül egy újabb délszláv edző….

Emőkefan
Olvasó

Ha lesz csere, akkor biztos délszláv jön. Észre kell venni, ahogy a futballban úgy a kosárlabdában is szép lassan lemaradtak a fejlődésben magyar edzők.

antikosar
Vendég
antikosar

B. T. Felkészült jó lenne oda! 😁

cipofuzo
Olvasó

Berényi Sándor?

Ledon Green
Olvasó

A baj legnagyobb forrása,hogy így is a Berényi”gyávavagyokvezetőedzőnek” Sándor benne maradt a szakmai irányításban és hátulról Ő az ész. Mind a 4 öltönyös faszkalapot elkéne zavarni és hozni egy komoly kvalitásokkal bíró edzőt mint Sopronban,vagy az Albánál ect… Persze a Berényi Köves Slomó kettősnél bármelyik más edző magasabb szakmai és a játékosok előtt tekintélytparancsoló edző lenne.

moldi56
Olvasó

Na igen Berényit kellene kivágni onnan,semmi értelme hogy a kispadon ücsörögjön és ugrabugráljon Adrián helyett.Szakértelme nulla.Minden valamire való magyar csapatnál külföldi edző van,nem kellene elgondolkodni ezen?

moldi56
Olvasó

Kovács Adrián:”ez igy nem mehet tovább”

Jól látod.Tegyetek ellene.A hiba oka ismert,mindenki tudja Debrecenben.

Ledon Green
Olvasó

Nem fognak tenni ellne semmit sem….Legalábbis Debrecenben nem lesz edzőcsere ez 100%. Egy haveri kör.De így a csapatot kivezeteik a 8-ból ez is 100%. Hazai pályán jön a Szolnok,mennek Paksra és már ki is estek.Utána még jön a Pécs,ami megint necces és így mennek az 1 hónapos szünetre. Ha ez mind szopó,akkor már 10-ben sem lesznek… 🙁

Vadkakas
Olvasó

Az a baj hogy tűpontosan így lesz…
Hajrá DEAC!

TT
Vendég
TT

Az a durva, hogy én mint egyszerű, mezei szurkoló, ezt már ide leírtam októberben. A vak is látja, hogy nincs megfelelő szakmai munka.
Akkor sokan lehurrogtak, hogy negatív vagyok, pedig az csak a realizmus volt.
Nem leszünk így nyolcban sem, ami nem baj, mert a 7-8-ik semmit sem ér a Falco és a Szolnok ellen.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés