Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Koszorúzás, emléktornák – szezonnyitó a Rátgéber Kosárlabda Akadémián

Két felkészülési tornának is otthont adott a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia.:

:

Szezonnyitót tartott a Rátgéber Kosárlabda Akadémia, amely során megkoszorúzták a Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékére felállított kopjafát.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia idei szezonnyitóját megtisztelte jelenlétével Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki le volt nyűgözve a látottaktól. Elmondta, kiváló körülmények között dolgozhatnak a tehetségek, s mindig szívesen jön majd újra, ha az igazgató, Rátgéber László hívja. Gulyás Gergely részt vett délelőtt az Akadémia előtt felállított kopjafánál megtartott koszorúzáson is, amelyen a nyolc éve, 2013. szeptember 7-én a tragikus győri buszbalesetben elhunyt két kiváló kosaras szakemberre, Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre emlékeztek.

A kora délutáni programot a Fly Addiction fantasztikus akrobatikus kosárlabda show-ja nyitotta meg – a lelátón helyet foglaló több száz gyerek és szülő vastapssal jutalmazta a felettébb látványos előadást. Az ünnepélyes megnyitón dr. Sáfár Sándor, sportakadémiákért felelős miniszteri biztos (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, valamint Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere tartott köszöntő beszédet, majd dr. habil. Rátgéber László, az Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója nyitotta meg a 2021/2022-es szezont.

A résztvevők ezt követően betekintést nyerhettek abba, mennyit készül egy olimpiai bronzérmes úszó: a PSN Zrt. kiválósága, Kenderesi Tamás tartott néhány perces élménybeszámolót. A beltéri programok után a csarnokon kívül folytatódott tovább a szezonnyitó, természetesen volt streetball, de lehetett pingpongozni, valamint az E-sportba is belekóstolhattak a gyerekek.

A szezonnyitóhoz kapcsolódóan rendezték meg az Akadémián a III. Egyed Mihály és a IV. Horváth Judit Emléktornát. Előbbit megnyerte az NKA Pécs serdülő fiú csapata a nemzetközi mezőnyben, utóbbin pedig második helyen végeztek a serdülő lányok.

A III. Egyed Mihály Emléktorna végeredménye: 1. NKA Pécs, 2. KK Pro Basket Tivat (montenegrói), 3. Brno (cseh), 4. KK Novi Sad (szerb).

A torna All Star ötösébe bekerült Király Martin és Burony Bálint is.

A torna legértékesebb játékosa (MVP) Rácz Gábor lett.

A IV. Horváth Judit Emléktorna végeredménye: 1. Csata DSE, 2. NKA Pécs, 3. Dávid Kornél KA, 4. Baja.

A torna All Star ötösébe bekerült Bota Napsugár.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés