Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kostas Flevarakis: Mi tisztelünk mindenkit, de néha mi is elvárnánk ugyanezt

Edzői nyilatkozatok a szombati mérkőzések után.:

:

Egis Körmend – Sopron KC 89-83 (24-35, 18-13, 21-13, 26-22)

Ziga Mravljak, Egis Körmend: Nagyon örülök annak, hogy a legutóbb elszenvedett vereség után így vissza tudott jönni a csapat. Több, mint megérdemelt a mai győzelmünk, jobbak voltunk az ellenfélnél, hiszen, ha a statisztikát nézzük, akkor látszik, hogy megnyertünk három játékrészt. Mindezt úgy, hogy komoly nyomás alatt álltunk, hogy győzni tudjunk ezen a találkozón. Tudtuk, hogy nehéz a Sopron ellen játszani, nagyon jó csapatuk van, számos nagy győzelmük van már, de ahogy mondtam, nagyon büszke vagyok a srácokra, mert nagyot játszottak, harcoltak keményen, megmutatták, hogy van tartásuk. Remélem készen fogunk állni a következő két idegenbeli mérkőzésre. Szeretnék gratulálni a Sopronnak ahhoz, amilyen keményen harcoltak, és minden jót kívánok nekik addig, amíg újra találkozunk majd.

Kostas Flevarakis, Sopron: Először is szeretném elmondani, hogy ez egy nagyon kemény, nagy intenzitású mérkőzés volt minkét csapat részéről, nagyon fizikális volt a játék. Úgy gondolom, hogy a meccs nagy részében mi irányítottunk és úgy játszottunk, ahogyan azt szerettük volna. Az is tény, hogy hiányzott két kulcsjátékosunk, és néhányan a pályán lévők közül sem élik a legjobb napjaikat, hiszen nagyon nehéz szerepelni egy olyan csapat ellen, amelyik sokkal hosszabb, komplettebb rotációval tudott ma játszani. Természetesen voltak hibáink, de nagyon nehéz egy ilyen szoros mérkőzésen úgy játszani, hogy az ellenfél 39-40 büntetőt dobhat. Ez nagyon nehézzé teszi az ilyen mérkőzéseket. Mondtam már, hogy mi tisztelünk mindenkit, de néha mi is elvárnánk ugyanezt a tiszteletet felénk. És a fiatalok is, hiszen mi játszatjuk a fiatalokat, ez jelentheti a magyar kosárlabdázás jövőjét, ugyanakkor, tudják… Dolgoznak ők keményen, igyekszünk javítani a hibáikat, de néha ezek a mérkőzésen is előjönnek. De ahogy mondtam, mi is hibáztunk ezen a mérkőzésen, gratulálok mindkét csapatnak, a Körmendnek a győzelemhez. Mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre.

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 69-76 – h.u. (13-15, 25-20, 18-15, 10-16, 3-10)

Fekete Ádám, Kaposvár: Megbíztam a csapatban és ez volt az a mérkőzés, ahol nem tudtam elképzelni, hogy vereséget szenvedünk, bármilyen felállásban, bármilyen problémákkal. Pontosan azért, mert volt egy előre mutató időszaka a csapatnak, de ugyanúgy, mint a szezon során eddig megtorpantunk és utána lezuhanunk a mélységbe. Ez történt most is. Nagyon sajnálom, hogy így van, de nem akarom ecsetelni, hogy miért. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen mérkőzés után és egy ilyen negatív széria után kötelességem felajánlani a lemondásomat. Pontosan azért, mert szeretem a kaposvári kosárlabdát szerintem mindenkinek meg kell adni azt az esélyt, aki ebben dolgozik, hogy ez jobb legyen. Nagyon rosszul megy a játék, nagyon rossz szériában vagyunk. Talán valaki fel tudja ezt rázni és egy kicsit előrébb tudunk lépni a realitás talaján maradva.

Heinrich Róbert, ZTE: Ez a mérkőzés nem a szépségdíjáról lesz híres. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez egy elég rossz mérkőzés volt. Viszont amiért mindkét csapatot meg kell, hogy dicsérjem, az a küzdeni akarásuk és az, hogy kitették a szívüket a pályára és mindent megpróbáltak a győzelem érdekében. Most ez nekünk sikerült jobban. Már van két győzelmünk és büszke is vagyok, hogy mindkettőt hosszabbításban tudtuk megnyerni. Nekünk ez nagyon nagy erőt kell, hogy adjon a jövőre nézve, mert van erő a csapatunkban.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 77-71 (25-16, 16-15, 23-20, 13-20)

Gasper Okorn, Falco: Nagyon örülök a mai győzelemnek, mert egy kemény 10 nap van a hátunk mögött. Négy mérkőzést is lejátszottunk ez alatt a rövid időszak alatt és mind top csapat ellen. Sajnos az látszik, hogy nem vagyunk top fizikai állapotban, konkrétan lemásoltuk az OSE és a Novgorod elleni 4. negyedeinket. A BCL vereséget nagyon sajnálom, de a fiúk is tovább tudtak lépni és egy remek első 30 percet produkáltak, de a végére ugyanúgy elfáradtunk. Örülök, hogy sikerült 3-1-el zárni ezt az erőltetett menetet.

Kovács Adrián, DEAC: Először is gratulálok a Falco csapatának, akik megérdemelten nyertek. Nagyon rossz ritmusban, mondhatnám álmosan kezdtük a mérkőzést, ami a bajnok otthonában megengedhetetlen. A regnáló bajnok túl jó csapat ahhoz, hogy egy ekkora előnyt csak így a kezükbe adjunk. Az utolsó negyedben nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, de fejlődnünk kell, hogy egy ilyen szintű csapat ellen is partiban tudjunk maradni. A Falconak sok szerencsét kívánok a spanyol túrához, mi pedig reménykedünk, hogy a következő bajnokin egy mélyebb kerettel tudunk harcba szállni.

OSE Lions – Jászberényi KSE 115-72 (27-22, 29-9, 31-23, 28-18)

Sebastjan Krasovec, OSE: Először is gratulálok a csapatnak, kellett ez a győzelem a legutóbbi 2 vereségünk után. Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy Jászberény sok problémával küzd, így különösen fontos volt, hogy megnyerjük ezt a bajnokit. Sajnos néhány játékos kissé amatőr hozzáállással lépett pályára, és nem hozták az elvárhatót, de a csapat többsége profi szintű teljesítményt nyújtott, és úgy játszottunk ahogyan kellett. Én is a legjobbakat kívánom a Jászberény csapatának, 40 percen át küzdöttek, soha nem adták fel, azt tették amit professzionális játékosok tehettek, azt kívánom hogy a lehető leghamarabb javuljanak a körülmények, hiszen két éve top 5 csapat voltak, és most lehet igazán látni mennyire fontos, hogy a szponzoraink és a város mögöttünk álljon. Még ebben a nehéz helyzetben is időben megkapjuk a járandóságunk és minden úgy zajlik ahogyan kell. Nagyon hálásak vagyunk ezért, nagyra értékeljük, és harcolunk tovább. A következő mérkőzések nagyon fontosak lesznek a számunkra és mindenkit büszkévé szeretnénk tenni.

Lo Elhadji Malick, JKSE: Hát most már lehetne két szóval jellemezni, azt hogy 45 lepattanót szedett az Oroszlány és mi 22-t, az több, mint a fele. Megbeszéltük, mi tudtuk, hogy az Oroszlány mennyire erős a gyors indításokban, mert nagyon atletikus csapat, de sajnos nem sikerült beváltani amire készültünk, hogy felállt védelem ellen kényszerítsük őket és abban minimalizáljuk a gyors indítási lehetőségeiket. Sajnos az első félidőben teljesen mást játszottunk, mint amit beszéltünk, a második félidőben néha-néha valamennyire látszott, hogy a fiúk meg akarták azt csinálni, de hát nem sikerült. Gratulálok az Oroszlánynak, mi megyünk haza és dolgozunk tovább. Lényeg a lényeg, mi nem adjuk fel, bármennyire úgy tűnik az embereknek, nem, nem adjuk fel, dolgozunk érte, hogy minél gyorsabban helyre tudjuk hozni a helyzetet. Kérünk egy kis türelmet a szurkolóinktól, szimpatizánsainktól, támogatóinktól, tudjuk, hogy nem ezt várták.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 81-64 (25-11, 24-17, 17-20, 15-16)

Forray Gábor, Alba: Köszönöm a csapatnak ezt a mai teljesítményt, minden elismerés megilleti őket! Amit megbeszéltünk maradéktalanul betartották, a győzelmünk kulcsa az elképesztően jó védekezésünk volt, különösen a mérkőzés elején. A Paksnak, azt a fegyverét, ami igazán jellemzi, a gyors indítások, azokat megállítottuk. Mi emellett jól is támadtunk, főleg az első félidőben. A nagyszünet után a védekezésünk megmaradt, a támadásunk egy kicsit öncélú volt. Ez betudható a fáradságnak, bár a fiatalok jól beszálltak, és segítséget adtak. Ez a siker egy jó alapot adhat, de nincs helye az örömnek, mert egymás után jönnek a mérkőzések.

Jan Pavlik, ASE: Idegenben így kezdeni egy mérkőzést megengedhetetlen! Sajnos csoda lett volna, ha fordítani tudunk. Egészen biztos, hogy fogunk tanulni ebből a vereségből, nagyon remélem, hogy ez nem fog bennünket rossz irányba vinni. A hazai csapat jobban akart nyerni, és tanulsággal kell, hogy szolgáljon a folytatásban. Nem voltunk rossz pozícióban az Albával szemben, mert nálunk is voltak hiányzók, ennek ellenére nagyon nagy volt a különbség az első negyedben, és utána már nem tudtunk ritmust váltani kellően.

H Csapat M Gy V rel.p.
1. Falco-Vulcano Energia KC 5 5 0 1.000
2. Szolnoki Olajbányász 6 5 1 0.917
3. Alba Fehérvár 5 4 1 0.900
4. Egis Körmend 9 7 2 0.889
5. Atomerőmű SE 11 8 3 0.864
6. Naturtex-SZTE-Szedeák 10 6 4 0.800
7. DEAC 10 5 5 0.750
8. Sopron KC 9 4 5 0.722
9. Pécsi VSK-VEOLIA 8 3 5 0.688
10. OSE Lions 11 4 7 0.682
11. Duna Aszfalt-Kecskemét 6 2 4 0.667
12. Zalakerámia ZTE KK 7 2 5 0.643
13. Kaposvári KK 10 2 8 0.600
14. JP Auto-Jászberényi KSE 7 0 7 0.500

Forrás: MKOSZ

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Buborkahp12vasipasiArtois Recent comment authors
Buborka
Olvasó

A 22 a 45-nek kevesebb, mint a fele, nem több.

hp12
Olvasó

Akkor már Malick az edző a JKSE-nél ? Újabb váltás ?

Artois
Olvasó

Dzunics mar nyilatkozni sem akart Forray mellett?

vasipasi
Olvasó

Vicc, hogy ezt megteheti, mert a Fofo egyszer szembesítette, hogy viselkedett.
Ha ezt mondjuk a spanyol bajnokságban teszi, akkor kap egy jelentős pénzbüntetést, a második alkalommal pedig eltiltják…

Artois
Olvasó

Egyik kutya, masik eb.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés