Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kosárgazdag meccsen verte a KTE a Zetét

Ponterősek voltak a hazaiak mezőnyemberei.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 97-91 (21-18, 22-21, 27-23, 27-29)

Bajnokság, 14. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V: Pálla Z., Boros T. Nyilas I. (Bodrogváry I. J.)

KTE: Wittmann 16/9, Green 21, Djeraszimovics 20/3, Dramicsanin 15/6, Karahodzsics 7. Csere: Dimics 4, Molnár M. 6, Mészáros M. 8/6.

ZTE: Ware 24/12, Thompson 9/3, Gulyás 3/3, Szabó Zs. 14/9, Agafonov 20. Csere: Papp 2, Doktor 3/3, Bagó 6, Fuller 10/6.

Ezúttal már ellenfélként tért vissza Bernard Thompson, a ZTE játékosa Kecskemétre. Mindkét együttes szeretett volna javítani, a lila-fehérek a Pakstól, a zalaiak a Körmendtől kaptak ki legutóbb.

Ez Forray Gábor csapatának sikerült, így a 14. forduló, és egyben a 2019-es év is kecskeméti sikerrel indult. Nem mellékesen visszavágtak a Bács-Kiskun megyeiek az őszi vereségért.

Gulyás és Ware triplája közé Djeraszimovics palánk alóli kosara ékelődött be. Sokat rontott támadásban a KTE, de 9-8 után már inkább a hazaiak diktálták a tempót. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed után 21-18 volt az állás.

A folytatásban tovább őrizte pár pontos előnyét a Kecskemét, de nem szakadt le a ZTE sem. Főleg Ware, Szabó és Agafonov tartotta a vendégeket. A félidőben 43-39 volt az állás.

A szünet után picit meglépett a vendéglátó, hiába kért időt 53-44-nél Bencze Tamás, a tízet is átlépte a differencia. 70-62-ről indult a záró felvonás.

Jól állták a sarat Wittmannék, minden felzárkózási kísérletre volt válaszuk, és összességében megérdemelt győzelmet arattak.

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
bimboProfesszorkinemugralOutlawzterulez Recent comment authors
bimbo
Vendég
bimbo

Sárga párna te egy nagy b…i lehetsz

Professzor
Olvasó

Lehet meg nem sikerult feldolgozni a Kormend elleni vereseget….(elhiszemem)

ztefan
Olvasó

Fuller aki tényleg kicsi egyedül nem megy a gyürü felé sem védekezésben gyenge inkább Norfleet kellene de a pénz az úr!

vasipasi
Olvasó

Nem hiszem, hogy ez a ZTE a felsőházba tud jutni. Szinte kizártnak tartom.

zterulez
Olvasó

Nem kizárt, de meg kell dolgozni érte.

Outlaw
Olvasó

Ebben én nem lennék annyira biztos. Idén nagy meglepetés csapat a ZTE, az elmúlt évekhez képest..

kinemugral
Olvasó

HÁNYSZOR HALLOTTAM EZT, ISTENEM :DDDDDDD
Pár fordulóval ezelőtt ugyan ez volt a rizsa, csak a középmezőnyről, meg hogy mi kiesők vagyunk, maradjunk már :DDDDDDDD

sargafekete
Olvasó

Az Egerszeg idén rengeteg pontot kap, főleg idegenben. Az edzőjük ezt a feladatot eddig nem igazán tudta megoldani. Ami Szombathelyen az ő idejében a Kálmán-Szabó-Pantelics trió volt, az most a Ware-Szabó-Agafonov hármas. Tudja jól, hogy a mi bajnokságunkban elég egy ilyen tengely ahhoz, hogy egy csapat a rájátszásba jusson. Ennél több célja neki nincs is, hiszen tudja ezzel teljesítené az elvárásokat, és így jövőre is meg lesz a szerződése. Ha a szurkolók majd komolyabb csapatot akarnak, akkor olyan edző kell nekik, aki nem arra apellál, hogy csak ne kelljen elhagynia a lakhelyét, és nem elégszik meg a középszerűséggel.

heraklith
Olvasó

Ennél nagyobb hülyeséget régen olvastam itt, pedig elég erős a mezőny.

sargafekete
Olvasó

Ne keresd benne a logikát, lehet, hogy érdekem.:)

AllstarEgerszeg
Olvasó

Ennyi betliző emberrel nem lehet nyerni.Fuller alacsony, meg nem csak hajigálnia kéne.

zterulez
Olvasó

Még nem ismeri a figurákat eléggé, a társak sem ismerik őt eléggé és érthető módon nem rá játsszák ki a helyzeteket. Nem lesz rossz a magyar mezőnyben, de nem ő lesz a megváltó.

Dani
Olvasó

Gyengék voltunk ma. 2 pozitívumot tudnék megjegyezni. Bagó ma jól játszott, egerszegi mezben szerintem ma játszott a legjobban. Raul nem volt keretben, ez mindenképpen pozitívum.Az Új csávó triplái rendben vannak ,de ennél több kell tőle ha el akarunk érni valamit. Gulyás meccsenként 1 tripla és támadásban ennyi.Papptól több kell pontokban.
Csak Egerszeg!

heraklith
Olvasó

Bagó karrier csúcsot dobott ma az A csoportban, megnéztem. Ráadásul nem hibázott mezőnyből (3/3). Nem kapott eddig lehetőséget, de most már látszik rajta a fejlődés. A védekezését kell szerintem elsősorban rendberakni. A hírek szerint ő dolgozik a legkeményebben a fiatalok közül. Türelmesnek kell vele lenni, jövőre biztosan még hasznosabb lesz.
A többi fiatalnál meg a védőmunkát érdemes kiemelni, pontot majd dobnak egyelőre a “felnőttek”. Nekem az Alba elleni meccsen volt a legfeltűnőbb, hogy mit melóznak hátul és úgy tűnt, hogy elég szervezettek is voltak.

convoj27
Olvasó

9 kihagyott büntető… ha ezek nincsenek, akkor legalább egál körüli a meccs… tényleg fáradtnak tűnt a csapat, bár azt nem tudom, hogy miben fáradtak el, de menni kell tovább! Csak a Zete!

royalka
Olvasó

Kár volt ezért, főleg hogy a jövő héten megint idegenben játszunk.Fuller véglegesítését szerintem nem kellene erőltetni.

heraklith
Olvasó

Nehéz lehet Fullerről dönteni 2 hét alatt. Szerintem, ahhoz képest, hogy a második meccse volt, nem volt olyan rossz. Igaz az elején Gliebov sem volt az. Fuller 67%-al dobta a triplát és a duplát is, szerzett két labdát, 4 lepattanót és az övé volt a legjobb +/- muatató is nálunk. Ha elkezdené a gyűrűt is támadni, akkor többre mennénk vele. Én inkább azt sajnálom, hogy nem volt számunkra elerhető 4-es a piacon, mert a palánk alatt vagyunk kevesek. Szabóra és főleg Agafonovra nagyon rákészül minden csapat, szívják 30+ percig a vérüket. Már most látszik, hogy nem mindig bírják. Szerintem maradni… Olvass tovább »

Basketball 7
Olvasó

Hát ahogy a közvetítés alatt is elhangzott, finoman szólva tompa a csapat. Nagyon az volt. Thompson annyira várta hogy visszatérjen Kecskemétre hogy egy kis túlzással felvehette volna a mezüket is. Többet értek a megmozdulásai az ellenfélnek mint nekünk. Nagyon gyenge produkció volt ez Tőle.Bagó játéka, hozzáállása viszont jó volt. Többször hallottam hogy fáradtak a fiúk. Ha ez igaz akkor elég nagy a baj mivel csak hetente egy meccs van. Mi lesz később??? Elfogadható vereség ez, csak bánt hogy nem láttam a tüzet. Ma nem. De legalább az egymásközötti megvan. HAJRÁ ZTE!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hihetetlen, hogy életemben egyszer fogadok arra, hogy kevés pont lesz egy kosármeccsen, erre majdnem 100-at dob mindkét csapat….??
Amúgy gratula a győztesnek! A Zete centere nagyon komoly!

SárgaPárna
Olvasó

Szaaaaaar Zete…….
Mi van sötétek távolodik a bajnoki arany?

Suns
Olvasó

Erre most mi szükség?

Bascatbull
Olvasó

1.Nem tudom hol olvastad,hogy idén nekünk az arany a célkitűzés..
2.Csipkebokor vessző
3.Aki sötét itt az egyedül te vagy meg a primitív kommented 😉
Nem értem mire jó ez lehet szurkolni de ésszerű keretek között és a másik csapatot nem lenézni kell hanem tisztelni de ez úgy látszik egyesek intelligencia szintjét meghaladja 🙂

Muszka7909
Olvasó

Gratulálok,ismét megmutattad hogy mekkora gyökér vagy,de hát mit is várhat az ember egy szerencsétlen f.szkalaptól!!!

heraklith
Olvasó

Pont olyan távol van, mint nektek te veréb.

kinemugral
Olvasó

silverhelyen nagyon félve szabad csak kimondani ezt az “arany” szót, mert amennyi sárgaság van mindkettőbe, úgy taszítják egymást évtizedek óta 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés