Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kosárgazdag meccsen nyert a ZTE

Duráziék nagy lépést tettek a továbbjutás felé az Alpok Adria Kupában.

Zalakerámia ZTE KK - GTK Gliwice 114-93 (27-18, 24-28, 31-20, 32-27)

Alpok Adria Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Boros T., Tóth K., Esztergályos R.

ZTE: Ware 14/3, Thompson 32/15, Green 17/6, Szabó 14/3, Agafonov 9. Csere: Gulyás 2, Durázi 15, Bagó 8, Kis -, Farkas 3/3.

Gliwice legjobb dobói: Morgan 20, Washington 18, Mack 14/3.

Hosszú szünet után ismét Alpok-Adria Kupa mérkőzést rendeztek Zalaegerszegen. A zalaiak a lengyel bajnokságban szereplő GTK Gliwice gárdájával néztek farkasszemet a negyeddöntőben. A négy amerikaival és egy lengyel játékossal a kezdőben felálló vendégek 5:1-el, magabiztosan nyerték meg a kupa D-csoportját, cseh, szlovén és osztrák csapatokat maguk mögé utasítva. Hazájuk bajnokságában azonban nem igazán vitézkednek, jó kezdés után 7-12-es mutatóval a 11. helyen állnak a 16 csapatos EBL-ligában.

Papp Péter mellett Doktor Péter is hiányzott a rotációból: őt a vírusok döntötték le lábáról, így még szűkebb volt a zalai keret.

Thompson hármasával indult a találkozó, majd Ware 2+1-es akciója következett. Green is hozzászólt a meccshez, ám a lengyelek nem adták fel, előbb pontfelelősük, Mack szép betörésének tapsolhattak az őket elkísérő szurkolók, majd pedig Morgan zsákolt egy támadás után. Thompson villogott, szinte minden dobása célba ért, héttel lépett meg a ZTE. Némi kapkodás után Bencze Tamás kényszerült időt kérni. Hatott a fejmosás, Gulyás, majd Durázi is szép kosarakat szerzett, működött a lerohanás. 27-18-cal zárult az első negyed.

Thompson távoli tempója után tíz fölé nőtt a különbség, ám érkezett Mack és Washington, s máris öt pontra zárkózott az ellenfél. Kapkodtak a kék-fehérek, ismét jöttek az eladott labdák, így Bencze Tamásnak ismét időt kellett kérnie. Green hármasa nyugtatta a kedélyeket, ám Riley dudaszavas hármasa ismét jelezte, hogy nem adja fel a Gliwice. A csereként beálló Bagó támadólepattanója után szerzett szép kosarat, majd a palánkos duplát. 51-46-os állásnál vonultak nagyszünetre a felek, Thompson már ekkor 18 pontnál járt.

Ismét Thompson triplája indította a negyedet, majd Szabó is betalált távolról, aztán még két ponttal toldotta meg. Agafonov blokkja után állandósulni látszott a tíz pont körüli előny, bár Morgan remekül játszott és főként ő tartotta a lelket csapatában. Ware dudaszavas triplájával 16 ponttal vezetett a ZTE 30 perc után.

A változatosság kedvéért ismét Thompson köszönt be távolról a záró negyed elején, majd a pályára lépő Farkas Attilának tapsolt állva a publikum. A múlt héten még szalagavatóját ünneplő fiatal játékos előbb kiosztott egy blokkot, majd utolsó másodperces bravúr-triplát hintett. Nagyon belejött a ZTE támadásban, Green szerzett zsinórban öt gyors pontot, majd Thompson szerezte meg ötödik hármasát, ezzel pedig 100 fölé jutott a ZTE a 36. percben. Durázi is nagyon élt, zsákolásával már húsz pont volt az előny. Ő szerezte a találkozó utolsó pontjait is – a ZTE 63 pontot szerzett a másoldik félidőben, így 21 pontos előnnyel várhatja a jövő keddi folytatást.

A találkozó legjobbja a 32 ponttal dupla-dupláig jutó Bernard Thompson volt, aki mindössze 3 dobást rontott mezőnyből, leszedett 10 lepattanót, és kiosztott 3 asszisztot is. Ware 11 gólpasszal, Durázi hibátlan mezőnymutatójú 15 ponttal vette ki részét a győzelemből, de Bagó és Green is hasznosan kosarazott. A vendégek legjobbja a 100%-os dobásmutatójú Morgan volt, aki 20 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutott.

Fotó és szöveg: Zsu

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
MehecskeMásikVégétFújdMegmte01ZegMuszka7909 Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Várjatok csak azért azzal az ünnepléssel, kedveskéim, először is még lesz egy visszavágó, másodszor meg a Drágaszágaim ellen ebben a szezonban nektek nem életbiztosítás pályára lépni… Hihihi meg hahaha! 😀 😀

Mehecske
Olvasó

Aberrált barom vagy.

Zeg
Olvasó

Grat a srácoknak…!!!!!
Látod-látod Raulka…valahogy így kell játszani ahogy Farek beszállt…

royalka
Olvasó

A meccs jó volt , és bizony lehet, hogy Farkas Attilára 10. emberként számítani lehetne. Egyáltalán nem volt betojva, élt a lehetőséggel, bátran játszott.Abban nem vagyok biztos, hogy a Körmend elleni esetleges két meccsre szüksége van ennek a vékony keretnek.Mert azt a két meccset akkor mindenképpen le kell játszani, akkora rotáció meg nincs.A bajnoki meccseken van itt a fő hangsúly, ott kel majd extrán teljesíteni. De gratula a mai játékért!!!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Sajnos a mérkőzésre nem tudtam kimenni de amit láttam az nagyon bíztató a jövőt illetően. Bagót már mérkőzések óta csak dicsérni lehet, ma is jól játszott. Durázi viszont nem tudom mit evett a mérkőzés előtt de ha lehet mindig ezt egye!!!! Nagyon élt!!! Gulyás is jól játszott. A fiataloknál egyértelműen látszik a fejlődés és VÉGRE Farkas is pályára került!!! Élt is vele. Több lehetőséget neki! Agafonov ma szerényebben nyomta de ma ez is bőven belefért Thompson extra! Green hozta amiért leigazoltuk, remélem marad is ez a szint. Szöszi szokásos jó! Ez egy önbizalmat növelő mérkőzés volt ahol… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Azért a továbbjutást szerintem még ne kiabáljuk el. Kedden tartalékolnunk is kellene és ott azért sok fog múlni a lengyel játékvezetőkön is.
Jó lenne, ha ezt a bevállalós játékot a bajnokságban is egyre többet látnánk a srácoktól.
Durázi nem egészen 17 perc alatt: 15 pont, 100% mezőnyből (7/7), 8 lepattanó, 20 VAL… meg az az egykezes zsákolás… csal így tovább!

lujo
Olvasó

Thompsonra nincsenek szavak, Durázi is nagy lelkesedéssel és jól játszott. Csak így tovább! Hajrá ZTE!

zetekosarak
Olvasó

Nem is tudom, mikor láttam ennyi pontot a csapatomtól! Öröm volt nézni a játékukat! Azon gondolkodom, hogy a fiataljaink önbizalmát valahogy át kéne csempészni a bajnokikra is. Talán itt nem nyomasztja Őket a teljesítmény kényszer? Pedig sokat segíthetnének a kulcsjátékosaink pihentetésében. Remélem, összejön Körmend elleni ki-ki meccs. Hajrá Zete!

eperke
Olvasó

Szép volt fiúk!
Jó volt nézni, ahogy fiatalok bátran beszálltak a meccsbe! Csak így tovább!!!

zterulez
Olvasó

Szép volt! Gratulálok!

Koops
Olvasó

Szép győzelem!
Thompsonnak jó napja volt nagyon! ✌️
Csak az a kérdés, hogy fogja bírni a Zte a továbbiakban a fiatalokkal, hogy lesérült Papp Peti?! Rotáció mennyire fog menni?!

Sedmakfun
Olvasó

Ma működött… Bagó, Durázi is jó volt…

Koops
Olvasó

Kívánom a bajnokságban is így menjen nekik! Szép eredményeket hozzhatnak Zte-nek!
Csak így tovább!

heraklith
Olvasó

A mezőnyből 100%-al célzó Farkas buzzer beater Attilát se felejtsük el ?

falco2008
Vendég
falco2008

3 fordulóig csöndben lesznek :))

Muszka7909
Olvasó

Téged ki hívott ide cinege?

mte01
Olvasó

Ne törődj ezzel a kis cinegével..ha ettől élvezkedik csak csinálja aztán utána meg csodálkoznak hogy miért utálja mindenki a naffalcot 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés