Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Korosztályos válogatottat igazolt a Körmend

A 191 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú játékos három évre szóló megállapodást írt alá a klubbal.:

:

Egy újabb korosztályos válogatott játékossal bővült az Egis Körmend csapata – jelentette be a klub hivatalos honlapja. A 18. életévét szeptemberben betöltő, egyes és kettes poszton is bevethető Kenéz Csaba Szombathelyen nevelkedett, közben egy évet Floridában, a Montverde Academy keretei között töltött.

A 191 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú játékos három évre szóló megállapodást írt alá a klubbal.

A piros-feketék közvetlen utánpótlás munkáját irányító Patai Benjamin a következőket mondta Kenéz Csaba leigazolásával kapcsolatban:

Nagyon örülök, hogy Kenéz Csaba csatlakozott a klubunkhoz. Egy rendkívül keményen dolgozó és magas játék intelligenciával rendelkező irányító, aki a Falco es a korosztályos válogatott meghatározó játékosa volt. Ezen túl a floridai Monteverde Akadémián is kosarazott, amit magam is jól ismerek, hiszen a szomszédomban volt. Ez az USA egyik legjobb utánpótlásnevelő intézete. Az ő érkezésével is erősítjük az utánpótlás program magas színvonalát, mind az edzéseken, ahol az ország legjobbjai találkoznak nap, mint nap, mind pedig a meccseken. Mert a személyében egy labdabiztos irányító érkezik, aki által más körmendi játékosok átvehetik a pontgyártó szerepet. Ilyen lehet Kiss Mátyás és Benedek valamint Érsek Marcell. A célunk az, hogy továbbra is olyan utánpótlás programmal dolgozzunk, amiből évről évre újabb NB I/A-s tehetségek fejlődhetnek ki. Tavaly már egy nagyon erős gárda állt össze. És ahogyan a vezetőedző is mondta, sokan szeretnének csatlakozni hozzánk más kluboktól is. Elértük azt a szintet, hogy mi válogathatunk, mi pedig csak a legkeményebben dolgozó tehetségeket szeretnénk idehozni. Csaba ennek teljes mértékben megfelel.

Fotó: fiba.com

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MásikVégétFújdMegwileyDerrickMendezBuborka Recent comment authors
Buborka
Olvasó

Az átigazolási moratórium már fel lett oldva? Mert erről még nem olvastam közleményt. Vagy ez az átigazolás már május 27. előtt megtörtént, és csak most jelentették be?

murphy
Olvasó

Két gondolat.
1. Az hatalmas nagy UTÁNPÓTLÁS program,hogy összegyűjt valaki 18+ éves FELNŐTT játékosokat.
2. Mondjuk egy bajnokságban,ahol adminisztratív úton kell pályára rakni fiatalokat,mert tehetség és/vagy szorgalom és/vagy alázat híján nem képesek maguknak utat törni,ott el lehet adni ezt is.

Leszögezném,mindenki oda igazol,ahova akar vagy jónak látja.
Csak maradjunk már kicsit a realitás talaján a bullshit helyett.

Naidefigyelj
Olvasó

2002-es ami azt jelenti 3 évet játszhat U20-ban. Illetve 5 évet U23-ban.
Ez utánpótlás, akár egy fekete légiós amerikában az egyetemen…

donnarumma
Olvasó

És aki szerinted 22 évesen még u23 ban játszik, nem pedig vmelyik felnőtt csapatban(akár kölcsönben, nem bajnok aspiránsnál), belőle lesz meghatározó első osztályú kosaras? Válogatott?

Naidefigyelj
Olvasó

Az U23-ban a szabályra értettem, bocs a félre értést… De ehhez a témához szimplán a válasz, hogy nem, mert vagy teknikailag vagy fizikailag le volt/van maradva és inkább a 18 éves tehetséget játszatják, aki lehet azonos vagy gyengébb szinten, de a kora miatt őt preferálják, döntse el mindenki maga, hogy ez jó vagy rossz! Nehéz is az alsóbb ligákból kikerülni ennyi idősen, mert sokan mellette rákényszerűlnek, hogy civil munkát végezzenek, illetve nincsen számukra lehetőség edzeni, mert a csapatuk pl bérli a termet. Nyilván azt se felejtsük el, hogy a magas elvárás mellett, hogy csak Hanga meg Voja féléket neveljenek az… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Egyrészről igazad van, már ami a magyar (fiatal?) játékosok túltolását (túlértékelését, túlfizetését, túlsztárolását) illeti. Osztom, amit írsz, és valóban nevetséges ez a mesterséges “magyarosítás”. A válogatottról meg inkább ne is ejtsünk szót (mármint arról, hogy kik ölthetik magukra manapság a címeres mezt)! Másrészről szerintem a körmendi utánpótlás-programot és utánpótlás-nevelést illene minden oldalról megvizsgálni (megvizsgálnod), és az esetben már talán te sem nyilatkoznál ennyire sarkosan. Akkor talán azt is észrevennéd, hogy egy alig tizenkétezres kisváros megint és újonnan egész jó kis utánpótlást nevel ki (ne feledjük: a legtöbb ígéretes fiatal náluk KÖRMENDI kötődésű), és ezt aligha azért tette, mert előre tudott… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Gratulálok,és mi Csabi helyett inkább szopatjuk magunkat Doktorokkal, hogy a saját neveléseink elengedjük! Dancsecs jó döntés, csak tudnám miért nem próbálkoztunk Csabinál,aki jó játékos,és ilyen Doktorokkal szopatjuk magunkat,akinek bulika fontosabb mint a sport..
Basszameg.

crazybasket
Olvasó

A Kenézt én is most nagyon sajnálom..csak abban bízom, hogy szépen felépítik és pár éven belül ezt nálunk fogja tudni kamatoztatni! A több éves szerződéseket meg tudjuk a szomszédban mennyire kell komolyan venni..
Várunk vissza Csabi!

Redbid
Olvasó

Mondjuk tőletek ugye nem távozik az up-ból soha senki, és nem is kínálnak meg senkit, mivel kolbászból van a kerítés is, ezért bizonyára ott is profi szerződések vannak, és nem amatőr 🙂
Látom a lényegi különbséget továbbra sem akarjátok érteni 🙂
Persze ha nálatok történik ilyen, akkor azon nincs lovagolás mert a kutyát nem érdekli Körmenden mi történik a filkó up-ban, viszont fordítva egyből ugranak az éppen ügyeletes fostospárnák, és megy a szarkeverés ezerrel!

Pbask
Olvasó

Ha Csabi nem hozzátok igazolt volna, ha nem pl Debrecenbe,akkor is meg írnám ezt. Baklövés tőlünk,hatalmas,hogy egy Doktort keresünk meg,aki szerintem nem a csoportos szint sem játékban,sem mentalitásban, a saját játékosunk helyett,aki korosztályának egyik legjobbja.
Ez szerintem szégyen,és kurvára csalódott vagyok.
Pénzre se lehet fogni,ha ti letudtátok igazolni,nálunk több a pénz,de kitudja meddig,pont az ilyen játékosoknak kéne esélyt adni és megbecsülni.Ha több lett volna a della lehet nem beszélnénk most Perlről és Váradiról.
Alacsonyposzton semmi se indokolta Doktort.

basketbull
Olvasó

Szerintem Redbid nem rád gondolt, te az esetek többségében korrektül nyilvánulsz meg. Messziről lerí, hogy volt gyerekszobád 😀

donnarumma
Olvasó

Akkor kire gondolt?…rajta kívül 1 valaki írt…
Aki szintén sajnálja(én is) hogy elment, de jó helyre került és bízunk benne, hogy majd visszajön…
Redbid-ből meg kifakadtak a sérelmei, csak rossz helyen

basketbull
Olvasó

“Persze ha nálatok történik ilyen, akkor azon nincs lovagolás mert a kutyát nem érdekli Körmenden mi történik a filkó up-ban, viszont fordítva egyből ugranak az éppen ügyeletes fostospárnák, és megy a szarkeverés ezerrel!”

Ne mondd, hogy nem érted. 🙂 Vagy nem olvastad a hatalmas Martinez-ügy oknyomozást a bennfentes újságírókkal és szakértőkkel? 🙂

donnarumma
Olvasó

Ezért mondtam hogy rossz helyre írta….
A Martinez ügyről meg szinte mindenki tudja, hogy igaz az más kérdés, hogy a legtobb embert hidegen hagyja…
Csabi már most sokkal többet ér.

Kendeffy Botond
Olvasó

Ebben azért nem vagyok biztos. Kenézt különben láttam két éve a győri ifjúsági olimpián U16-os válogatottban. Húzó ember volt. Jó igazolás. Martineznek magyar szinten kiemelkedőek a fizikai képességei, és a 3-4-es poszt hiány poszt. Szóval jó igazolás Kenéz, és az is jó hír, hogy Martinez marad. Már csak Taylor-t kellene bejelenteni:-))))).

donnarumma
Olvasó

sztem Varnado bejelentésének jobban örülnétek…..

Kendeffy Botond
Olvasó

Miért Ti nem örülnétek?

:-)))))

donnarumma
Olvasó

mi nem tettünk neki ajánlatot..;-)

Kendeffy Botond
Olvasó

Szerintem egy dologban azért egyet értünk, hogy akárhova is megy Varnado, egy jó játékos.

donnarumma
Olvasó

sztem maradni fog nálatok…..hacsak külföldi be nem fut nála is,magyar csapat ezt nem übereli..

Kendeffy Botond
Olvasó

Legyen igazad.Ámen.

donnarumma
Olvasó

Mennyi mindenre elég a -40 az ember nem is gondolná?

Mendez
Olvasó

Eddig nem tettünk neki, de hamarosan aktuális lesz az ő vagy hozzá hasonló kvalitású magasember igazolása.

Derrick
Olvasó

Így van.
Most nagyon úgy néz ki hogy Markó távozik.

wiley
Olvasó

Én pont az ellenkezőjét hallottam: marad. ?

Derrick
Olvasó

Remélem neked lesz igazad. Nagyon örülnék neki hogyha maradna.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

De, igen.

crazybasket
Olvasó

Nem tudom mi nem tetszik neki, hisz a valóságot írtam le, nem handabandáztam mint ő, csak leírtam amivel mindenki tisztában van ha tetszik ez neki(k), ha nem! De hát legyen ez az ő baja!

Hubie Brown
Olvasó

Mi köze Kenéznek Doktorhoz? Az egyik 18, a másik 22 éves. Az egyik még pályára sem lépett az NB1-ben, a másik már két szezont lejátszott 14 percet átlagolva. A Falcónak olyan játékosokra is szüksége volt, akik már az első meccstől használhatóak, ilyen Doktor és Dancsecs például. De a Falcóban is van hosszútávú projekt, például Kovács Benedek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés