Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Koronavírusos a Jászberény egyik játékosa

Mindenkin tesztet végeznek.

  •   :

:

A Jászberényi KSE hivatalos Facebook oldalán megjelentetett közleményben tájékoztatta a közvéleményt, hogy a klub egyik játékosa pozitív koronavírus tesztet produkált.

A Jászberényi Kosárlabda Sportegyesület hivatalos közleménye:

Tisztelt Szurkolóink, Támogatóink, Sportbarátok!

A JKSE Vezetősége az alábbiakban tájékoztatja az érdeklődőket az NB I/A-s csapatunk helyzetéről és a hétvégére tervezett Streetball rendezvényről.

Az élvonalbeli csapatunk felkészülése a tervezettek szerint múlt hét hétfőn elindult, azonban az érkező játékosok között volt, akinél később kimutatták a koronavírus – fertőzést. Bár a két külföldön elvégzett és az első helyi tesztje negatív volt, a második jászberényi vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki.

Az említett játékos, valamint a csapattársai és a felnőtt csapat körül tevékenykedő személyzet is tünetmentes, azonban a szabályok szerint, az ebben az esetben kötelezően előírt járványügyi protokollt követte egyesületünk.

Mindenkin tesztet végzünk, és a vonatkozó előírások szerint eljárva folytatódhat majd az edzésmunka, a felkészülés az előttünk álló szezonra. A legfontosabb a biztonságos munkavégzés, az emberi egészség megóvása, valamint a megbetegedés kockázatainak megszüntetése, így azokkal folytatódhat majd az edzés, akiknél a teszt eredménye negatív lesz. A héten Jászberénybe két negatív teszttel érkező külföldi játékosainkat a járványügyi intézkedések nem érintik, mivel ők nem vettek részt edzéseken.

Mivel nem csupán a játékosokat érinti a szükséges óvintézkedés, ezért a hétvégére tervezett Kosárliget Streetball 2020 rendezvényünket is elhalasztjuk, nem szeretnénk semmilyen kockázatot vállalni ebben a szituációban.

A további fejleményekről, eredményekről később tájékoztatást adunk.

JKSE Vezetősége

  •   
46 hozzászólás

46
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
Colegulyasszabolcs00mte7wileyOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Cole
Vendég
Cole

Ejj, de szeretem a “napraforgó” véleményeket, tekintve hogy sokan tavasszal még azt írták, hogy “nem mehet tovább semmi”, “a bajnokságot nem szabad befejezni, mert az egészség a legfontosabb”, most meg ugyanezen kommentelők jó része azon sír, hogy semmiképp ne legyen semmiféle korlátozás, sem zárt kapus meccsek, mert hogy “nem állhat meg az élet”, “nem szólhatnak bele az életükbe” stb. Mintha már INDOKOLT ESETBEN nem számítana ugyanaz, ami akkor…

mte7
Olvasó

Okos”Szabolcs”ezt nem tudta előre…😭

gulyasszabolcs00
Olvasó

Sajnállak, ez már fóbia. 😥
Gyors gyógyulást!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ötödik Iktor megmondta előre, hogy az Adria felől jön majd a második hullám. Azt is megjövendölte, hogy mikor. Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a csatkai Szűzmária áldja meg a lába nyomát is ennek az embernek.

Üvegtigris
Olvasó

Gyerekek én nyáron voltam balatonon strandon minden hétvégèn társasàgi életet éltünk családostul lángososnál egymás pofàjába lihegtünk vírusnak nyoma sincs.Én megjósoltam ha vége a balatoni strand szezonak jön a covid.Milyen vírus ez míg ömlik a $ az érdekelteknek addig minden ok.

royalka
Olvasó

Még egyetlen gondolat és befejezem. Amíg melózni elmehetek, addig nekem ne szabják meg, hogy a szabadidőmbe mit csináljak. Ha én kosármeccsre akarom elb@szni a pénzemet, akkor arra b@szom el. Ha 15 bérletet akarok venni, akkor annyit veszek. Majd ha megkapom a munkabéremet úgy, hogy itthon fekszek, mert nem járhatok dolgozni a covid miatt, akkor esetleg beleszólhatnak, hogy mit csináljak ill. ne csináljak. Hajrá kosárlabda, hajrá normális élet!

piros710321
Olvasó

Ott a pont!
Ha a Fradi Újpest huszon x ezer nézőnél, egymáshoz szorosan összeérő embereknél nem volt gáz, akkor a kosármeccseken sem lesz!

crazybasket
Olvasó

+1

Godemperor
Olvasó

Tavasszal ugyanezeket írtam mint itt most a többség, akkor a kommentelők java része szerint én voltam a leghülyébb a világon. Elég gyorsan változik a világ.

Ki tudnám fejteni hosszabban is a véleményem erről az egészről, de nem akarok untatni senkit. A lényeg, mégegyszer nem lehet, meg nem is fogják lezárni a világot. Az F1-ben is elkezdik pár futam múlva beengedni a nézőket. Munkahelyre is bejár mindenki. Iskolák is nyitnak.
Pont a kosárpályákon szabadítanánk rá a világra a vírust? Ugyan!

royalka
Olvasó

Srácok, nem tudom, ki hogyan van vele, de nekem nagyon tele van a faxom ezzel az egésszel. Nem vagyok vírustagadó, tisztában vagyok vele, hogy létezik, minthogy azzal is, hogy vannak emberek, akiknél komoly következményei lehetnek a fertőzésnek. De hogy én emiatt addig be legyek zárva mondjuk 5 évre, amíg lesz biztonságos vakcina,na ne.Normális életet akarok, elegem van. Elegem van ebből az egész hisztihelyzetből, ami körüllengi a Covidot.Kosármeccsre akarok menni! Ha kell maszkban, ha kell negatív teszttel.A veszélyeztetett korosztály nyilván maradjon otthon, ezt is megértem. De én ezt 2,3,5 évig nem akarom és nem is tudom ezt csinálni. Meg lehet bolondulni… Olvass tovább »

Hettik tamás
Olvasó

Én elhiszem, hogy kivan a tököd a Covid-dal, meg meccsre akarsz járni, de ha én vagyok a csapat szponzora v. tulajdonosa, aki súlyos tízmilliókat v. százmilliókat szed a játékosokra és a működésre össze, biztos hogy nem akarlak a játékosaim és a csapatom közelében látni, mert potenciális veszély vagy ránk nézve!
Értem az álláspontod, de a negatív teszteddel kb kitörölheted a valagad. Amikor szűrtek, negatív voltál, oké. De mire a kezedben van az eredmény, eltelt 48 óra, ami alatt sok minden történhetett veled…..

royalka
Olvasó

Szerencsére nem te vagy a csapatom tulajdonosa, szponzora.

MAFCdrukker
Olvasó

Egyetértek! Mindenki mehessen saját felelősségére oda, ahova akar (a hatályos egészségügyi szabályok betartása mellett)! Fociban visszaengedték a nézőket a stadionba, és bármennyire szeretnék az ellenkezőjét egyesek, nem nőtt ugrásszerűen az esetek száma. Én értem, hogy más kint, meg bent, de ebből a kosármeccsmentes és bezárt időszakból elég volt!

Pbask
Olvasó

Egyetértek. Ha egy pestis,spanyolnátha-féleségről beszélnénk,megértem,de az influenza szövödményeibe is többségében öregek halnak bele, a statisztika kb ezzel egyenlő. Jelen van,oké, de ezzel próbáljunk már együttélni,nekem is tököm ki van ezzel egésszel lassan.
De sajnos kivitelezhetlen a bajnokság nekem,tegnap írtam saját cikkünk alá,az nyer a végén (ha lesz bajnokság),ahol legkevesebb volt koronavírus fertőzés. Ma Jászberény,de el se kezdődött a bajnokság,mi lesz utána? Két háétre kiesik egy adott csapat?

Rouge
Olvasó

“… Ha egy pestis,spanyolnátha-féleségről beszélnénk,megértem,de az influenza szövödményeibe is többségében öregek halnak bele, a statisztika kb ezzel egyenlő…”

???

spanyolnátha= influenza

Pbask
Olvasó

Influenza egy variánsa. Mint a Covid, de azért nem egységesen szedik az emberéletet. Koronára az emberek sokkal inkább immunisak,mint az 1920as évek tájékán a spanyolnáthára.

gyógyegér
Vendég
gyógyegér

Pont az ilyen parancsra bezárkozó, kenyérpiritót felhalmozó, a végtelenségig hülyíthetők miatt van még egyáltalán létjogosultsága a korlátozásoknak, mint te vagy rúzsos.

Rouge
Olvasó

Milyen 5 évről beszélsz,
jövő év elején már biztosan lesz vakcina,
de legkésőbb tavaszra.

royalka
Olvasó

Biztonságos vakcinát írtam. Annak a fejlesztése( pl. ebola oltás 8 év alatt lett a mai)nem 1, de nem is 2 év. De a mondanivalómnak nem ez volt a lényege, csak sikerült kiragadnod belőle.Teszek a vakcinára, én meccsre akarok menni, ez itt a lényeg. Nekem elég volt a böjtből.

piros710321
Olvasó

Adasd be csak magadnak a vakcinádat! Én biztos nem!

Dávid
Olvasó

Mindenesetre izgalmas szezon lesz, ha havonta 2-3 csapatnak le kell majd állnia 2-4 hétre.

Rouge
Olvasó

Kíváncsi lennék arra, hogy az MKOSZ-nél van-e valamilyen protokoll a koronavírus helyzetre. Ha igen, akkor azt szívesen olvasnám, mindenesetre vannak kérdéseim illetve javaslataim: 1. Milyen gyakorisággal kell a sportolókat szűrni? Az én javaslatom az lenne, hogy minden mérkőzés előtt legyen egy teszt, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy hetente szűrni kell a játékosokat, mint ahogy a stáb összes tagját is. 2. Ha valaki pozitív lesz, akkor mi történik azzal a játékossal, illetve a csapattagokkal? Nyilván a többi játékosnál is azonnal tesztelni kell, két negatív tesztre lesz szükség (48 óra különbséggel) ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy a csapattársai nem kapták el… Olvass tovább »

krsz
Olvasó

Amint lehet, “hermetikusan” el kell zárni a játékosokat a külvilágtól. Profik, akik egy zsák pénzt keresnek, úgyhogy ezt most viseljék el. Úgy, mint ahogyan a buborék ki lett találva. Mozgás kizárólag a lakás és a csarnok között, kocsiba be, kocsiból ki, a lehető legkisebbre minimalizálni a másokkal való találkozás lehetőségét. Érkezés edzésfelszerelésben, edzés/meccs után irány haza, nem pedig az öltözőbe. Rendszeres tesztelés. Igaz ez a komplett stábra is. Közvetítés: online és tv-ben. Így talán, de csak talán, lemehetne a bajnokság. Úgy viszont biztosan nem fog, ha mindenki vásárolgat, bulizgat, nézők jönnek és mennek kontrollálatlanul. Ez most egy ilyen helyzet, ami… Olvass tovább »

piros710321
Olvasó

Minek kell itt a hisztit csinálnod?
Majd talán 3-5 évig nem csinálunk semmit? Az b..na be!

Pbask
Olvasó

+1
Nem értem páran mit fosnak ettől,a média megtette hatását,megint folyik az agymosás,mint a politikánál.
Nyáron mindenki nyaralhatott amerre akart, tömegesen hullottak az emberek nálunk(vagy másutt)?

crazybasket
Olvasó

Fejezd már be ezt a faszságot, zárd magadra a lakást aztan ki se mozdulj ha ennyire fosol a vírustól! Nem játszunk megint olyat mint tavasszal!!!!

piros710321
Olvasó

Gondoltad volna, hogy lesz olyan amiben megegyezik a véleményünk? 🙂 🙂 Nem tudok rá semmi csipkelődést válaszolni 🙂
Megyünk meccsre, aki akarja, az meg zárja magára az ajtót!

wiley
Olvasó

+1 Teljesen igazad van piros!
Gondolom ez a krsz is tipikusan olyan emberke lehet aki amikor egyedül ül az autójában,akkor is maszk van rajta…

crazybasket
Olvasó

Vannak még csodák, szeretjük a csapatainkat és meccseket akarunk! Ez így van rendjén!:)

Torcida
Olvasó

Birka ,végy 3 zárat otthonra huzd fejedre takarót rettegj,de én meccsre akarok járni!

Leklibajsza
Olvasó

MKOSZ Bubble!!

Skcforever
Olvasó

Hagyjuk már ezt a sírást, mit kéne tenni? Megint álljon le minden, és mindenki szopjon, csak mert pár amugy is beteg ember elhunyt? Igen, óvatosan kell kezelni ezt az egész helyzetet, mindenkinek meg kell érteni, hogy vigyáznunk kell egymásra, az idősebbekre stb, óvintezkedéseket betartani, de muszáj mindennek tovább mennie, különben össze omlik a világ megint, egy olyan dologtól, ami sokkal kevésbé szedi az áldozatait, mint sok más dolog. Ezek életerős sportolók, ha nem lenne a teszt, észre sem vennék, hogy koronások. Még ha sok más mindenben nem is lehet egyetérteni sem az MKOSZ-el, sem a kormánnyal, de ezt a helyzetet… Olvass tovább »

krsz
Olvasó

Ne így beszélnél, ha te vagy a hozzátartozód lélegeztetőgépre lenne kapcsolva. Ezek az “életerős sportolók” nem léteznek kiszolgáló személyzet és egy komplett stáb nélkül. Egy csapat körül rengeteg ember dolgozik a marketingestől kezdve a masszőrön át a takarítónőig. Oké, hogy XY játékos nem hal bele, de ZZs takarítónő, aki a koronavírusos feka izzadt mezét mossa, vagy a csarnok padlóját, az igen. Hiányzik a kosárlabda, de az lenne a minimum, ha a lehető legkevesebb emberrel érintkeznének a csapatok, akkor is, ha ez a szurkolók kizárásával jár! Közvetítsenek online, de egy szurkoló vagy egy fotós vagy riporter élete sem ér annyit, hogy… Olvass tovább »

Milos
Olvasó

Aki fél az maradjon otthon. Ilyen egyszerű.
Együtt kell élni ezzel a “vírussal”.
Mielőbbi gyógyulást a játékosnak!

Skcforever
Olvasó

Tudod aki veszélyeztetett, az fogja fel, hogy vigyázzon magára. Nagymamám 92 éves, messziröl beszélgetünk, nem ölelkezünk, és nem megy sehova. Szüleim 60 fölöttiek, ugyanez a szitu. Az, hogy 70pluszos mama verekszik a piacon, cukrosan, más egyéb betegséggel, majd meghal, amiatt nem kéne megállni a világnak. Az, hogy valakinek immunbetegsége van, de szarik rá, dettó. Mutass nekem egészséges embert, aki meghalt. Ismétlem, vigyázni kell, mert lehetsz hordozó, és fertőzhetsz, de ennyi erővel ne vezess, mert karambolózhatsz és meghalsz. Ebben a helyzetben igenis a legjobb döntés, hogy óvatosan, figyelve mindenre, de elindul minden.

krsz
Olvasó

Mutass nekem olyan játékost, aki tünetmentesen, mert ugye egészséges, ám vírussal fertőzötten pályára lesz küldve!
Nem lesz ilyen. Nem csak a szélsőségeket kell nézni, meg a 92 éves, a kosárlabdához nem konyító nagymamád, hanem a valóságot.
Meccsek fognak elmenni, vagy meg sem lesznek rendezve, ha felüti a bajnokság során a fejét a covid. Ha a csapatok nem lesznek mielőbb elzárva a másokkal való érintekéstől, megrendezhetetlenné válik majd a bajnokság. Halasztgatnak majd össze-vissza? Vagy lejátsszák a meccseket az embereik nélkül? Ugyan már…

Skcforever
Olvasó

Rendkívül életszerű, hogy a játékosokat elzárják a családjaiktól, barátaiktól stb 1 évre.. nem szeretnél esetleg minden embernek magán zárkát a földön? Nézd, én értem, hogy van aki jobban, van aki kevésbé fél, de nem lehet mindent, mindenkit elzárni. Aki koronás lesz, 2 hét karantén, mintha sérült lenne, ennyi. Ha egy egész csapat, akkor halasztás 2 hétig. Ez van most, ezt kell megpróbálni, Rúzs kolléga szavaival egyetértek, talán előbb el kellett volna kezdeni a bajnokságot, belwgondolva ebben valószínűleg tévedett az MKOSZ. De elzárni mindenkit nem lehet. Lehetetlenség.

Mr.Térkő
Olvasó

Gratulálok, ennél demagógabb dumát ha keresnél sem találnál. Ha bárki nem ért egyet azzal, hogy zárjunk le mindent hermetikusan és rettegjünk akkor mindig felbukkan valaki ezzel a hozzátartozód lélegeztetőgépes dumával…

krsz
Olvasó

Tisztelt MKOSZ!
Mikor fogják végre komolyan venni a járványt? Mikor számít majd a játékosok, szurkolók, hozzátartozók egészsége, netalántán élete?
Ezt a k..va vírust egyikünk sem ismeri, viszont a két szemünkkel láthatjuk, mit művel a világban. Attól, hogy a kormányunk nem tájékoztat hitelesen, attól a vírus még közöttünk van, és emberéleteket szed. Most még csak 1-1 játékos fertőzött (Sopron, Jászberény…), de későb lesznek többen is. Van, aki lábon kihordja, de lesznek, akik rosszabbul is járnak. Miért kell megvárni, hogy berobbanjon a vírus?

Pedig a MEGELŐZÉS mennyivel egyszerűbb lenne……

Boban
Olvasó

Mit művel? Mit kéne még tennie az MKOSZ-nek, amit nem tett meg?

nazol
Olvasó

Túl sok tv-t nézel tesó… 🙂 Nyugi. Milyen szurkolókra veszélyes? Jelen pillanatban még nem hirdetett kapu nyitást senki, ha jól tudom.
A másik. Második hullám? Miért, volt első is? 20.000 lélegeztető gépet vettünk a járványra készülvén, jelenleg dolgozik belőle 8! Nyolc.

Hettik tamás
Olvasó

Ezt magyarázd majd a szponzornak a bajnoki döntőben, amikor a kulcsjátékosod otthon ül majd bezárva, mert a szurkolóktól összeszedte a vírust. 🙂 Nem lesz lélegeztetőgépen és nem is haldoklik majd senki, csupán vírusfertőzöttként elmegy majd 1-2 játékoson a döntő…

MAFCdrukker
Olvasó

Ezt hadd dönthessék el a csapatok, konzultálva szponzorokkal, szurkolókkal, mindenkivel! Aki beengedi a szurkolóit, az vállalja a felelősséget, hogy esetleg a drukkerek megfertőzik a játékosokat. Aki meg nem, az síri csendben játszhatja a hazai meccseit. Ennyi.

gyógyegér
Vendég
gyógyegér

Na, megkezdődött. Már júniusban megmondták, hogy szeptemberben megnő a fertőzöttek száma. Így is lett, szinte napra pontosan.Megnyugtató, hogy ebben az országban mindent előre lehet tudni, úgyhogy nincs miért aggódni.Kíváncsi leszek erre az őszre, mit hoz még.

Boban
Olvasó

Mégis mikor kéne tesztelniük? Most kezdték a felkészülést. Ha minden munkahelyen lenne mindenki tesztelve, mindenhol találnának koronavírusost.

Gatei
Olvasó

Ajajj… Kezdődik… Ennek a hírnek nagyon nem örülök. Mielőbbi gyógyulást!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés