Connect with us

Magyar válogatott

Koronavírus: újabb három pozitív eset a válogatottnál

Ma este újabb eredmények várhatóak. Elértük a csapatorvost.:

:

Újabb három embernél hozott pozitív eredményt a tegnapi PCR teszt a magyar válogatottnál. Információink szerint Benke Szilárd, Váradi Benedek, valamint egy delegált a fertőzött. Ezúttal a nemzeti csapat keretorvosa, Dr. Téglássy György nyilatkozott a lapunknak.

– Akiket kihoztunk, nekik mind megvolt a kiutazás előtti két negatív PCR-tesztje. Ez volt az előírás, ezt mi betartottuk, most a Szlovéniában levett mintákat elemezték. Ez ebben az időszakban is kiszámíthatatlan. A legnagyobb óvatosság és a védekezési szabályok betartása mellett is bárhol, bármikor megfertőződhet az ember, még ha nagyon vigyáz is magára. Érdekesség, hogy mindhárom érintett már koronavírusos volt korábban, de már volt két “felszabadító tesztjük”, viszont most újra pozitívak lettek. Minden bizonnyal ez már nem fertőz, már túl is vagyunk a karanténon, ami előírás volt, meglátjuk, mi lesz a többi nap eredménye. Mindenki tünetmentes.

A magasbedobók közül így egyedül Filipovity Márkó bevethető ebben a pillanatban. Ma újabb tesztelésen esett át mindenki, beleértve a pozitív eseteket is, ezeknek az eredménye este várható.

Az, hogy Ferencz Csaba tesztje pozitív lett, tegnap este derült ki.

A magyar válogatott hétfőn érkezett meg a szlovéniai buborékba, ahol a soron következő két Eb-selejtezőt rendezik. Az eddig veretlen nemzeti csapat szombaton az osztrákokkal, hétfőn pedig Szlovéniával csap össze.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
RedbidballdontliemindegycsaknesárgawileyA.N.G Recent comment authors
wiley
Olvasó

A női válogatottnál is ez volt. Itthon mindenkinek negatív teszt,kint meg hirtelen lett pozitív. Érdekes…

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Ahogy egy új cikkbe meg írják, mire hazaért női válogatott játékos, újra negatív volt a tesztje.
(Csak nem manipulalja mintákat ellenfél? 🙄)

balldontlie
Olvasó

Nem hinném. Index fórumon van jó levezetése a PCR tesztek különböző thresholddal történő kiértékelésére.

A.N.G
Olvasó

Az szerintem lehetetlen, hogy a karanténból most “kiszabadult” szombathelyi játékosok ilyen hamar újra megfertőződtek. Egészségügyis szakembertől hallottam, hogy míg az ellenanyag kiürül a szervezetből az akár 3 hét is simán lehet. Pesten pozitív teszttel is dolgozhat orvos, pont ezért mert a szervezete által termelt ellenanyag még nem ürült ki, de ő már nem fertőz.

Redbid
Olvasó

Az RTL híradóban téma volt ebből a szempontból a kosárlabda válogatottnál történtek, és Rusvai Miklós virológus arról beszélt, bizony a Covidnál lehet akár gyors újrafertőződés is! Azzal magyarázta, hogy akiknél tünetmentesen, vagy enyhe tünetek mellett zajlik a betegség, ott nem tud a szervezetben megfelelő mennyiségű ellenanyag képződni, ezért lehet gyors újrafertőződés! Megemlítették, kínai példák alapján, hogy a fiatalabb korosztályra ezért veszélyes, mert lehet az első fertőzések enyhe tünetei után, egy újabb fertőződés már nagyon aggályos helyzetet teremthet! Szó volt még róla, hogy rendesen kialakult védettség, a jelenlegi ismeretek alapján max.3-3 és fél hónap! Nagyon alattomos egy betegség ez, vigyázzon mindenki… Olvass tovább »

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Jobbulást, negatív tesztet mindenkinek!

Ezt a mondatot nem nagyon értem: “A magasbedobók közül így egyedül Filipovity Márkó bevethető ebben a pillanatban.”

A mostani pozitívok közül senki nem magasbedobó, Filipovity mellett meg ott van Eilingsfeld, Hendlein, Szabó Zsolt, de Tóth Norbert és Keller is simán tud 4-est is játszani, ha baj van…

sopronfan
Olvasó

Úgy értette hármas poszt. Azt szokták így hívni.

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Szerintem a magasbedobó a 4-es. Irányító, hátvéd, bedobó, magasbedobó, center.
Nyilván nem jó a megfoglalmazás, mert Filipovity akkor inkább 3-as és bedobó és akkor ott tényleg nincs más.

Pbask
Olvasó

Yup. alacsony bedobó (SF-small forward)
Erőcsatár(PF,power forward) de szokás magasbedobónak is hívni.
Sullynál a pont.

Pbask
Olvasó

Alattomos egy vírus,sokáig ott lappang az emberben,hosszú távon meg kitudja milyen kárt képes okozni…
Jobbulást srácok 🙁 Így azért az osztrákok ellen ki-ki meccs lesz,vagy Zozónak kell vállára kapni a csapatot,most hogy Voja sincs.

Buborka
Olvasó

Szerintem Perlre vonatkozott az utalás, hogy a három szombathelyiből az egyik nem játszik, mert a vírus nagyon sokat vett ki belőle. Úgyhogy se Voja, se Zoli.

2lee14
Olvasó

Az úgy jó lesz….

Pbask
Olvasó

Lehet Mócsánt nem ártott volna behívni valamelyik fiatal helyett.
Ez így szopóroller láthatatlanban.

Buborka
Olvasó

Mondjuk nem értem, hogy ő miért nem kap meghívót.

Kendeffy Botond
Olvasó

A keret alakulhat, és ad abszurdum még az is lehet, hogy sor kerül Mócsán Bálint behívására.

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Nekem úgy rémlik utolsó meccseteken ő nem játszott, nem lehet, hogy ő karanténos, nincs sportorvosija. vagy csak sérült volt?

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

A minusz helyett választ vártam volna. Azért kérdeztem, mert nem tudom. Annyit lehetett hallani, hogy Ose elott karantenba voltak és nekem az rémlett, hogy ő nem játszott. De talán első meccsetek után írtam, hogy vállogatottba jó lenne, főleg, hogy gond nélkül tüzel, pillanatok alatt beleáll triplába. Kaposvár ellen egy lerohanás maradt meg bennem, mikor második hullamba jött és hármast vállalt, nah azon látszott amerikai iskola. Sztem ő illene majd Perl mellé a vállogatottba.

balldontlie
Olvasó

Ha Fepu, aki hetekkel ezelőtt volt beteg, pozitív tesztet adott, nem hiszem, hogy a frissen gyógyult Mócsán lenne a megoldás 🙁

Kendeffy Botond
Olvasó

Ez akadémiai vita. De lehet olyan szcenárió, amikor kell még játékos. Mócsán is szóba jöhet, meg még mások is. Na a másokkal lennénk nagy gondban… Kiderül.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés