Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Koronavírus: több magyar élvonalbeli kosaras is arra készül, hogy felhagy a játékkal?

Sokuk szerződését felbontották, állítólag a civil éltre készülnek.

  •   :

:

Újabb sportolók estek áldozatául a koronavírus-járvány miatti megszorításoknak, ugyanis a magyar kosárlabda klubok is bércsökkentést hajtottak végre, vagy azonnal szerződést bontottak játékosaikkal. Így járt Mészáros Máté is, aki a Jászberényi KSE csapatában játszott. A korábbi válogatott kosárlabdázó a Hír Tv-nek nyilatkozott – vette észre a Nemzeti Sport.

A szövetség a klubok vezetőségére bízta hogy az ő anyagi helyzetükhöz mérten próbáljanak egy közös megállapodást kötni minden játékossal, és ennek tudatában sikerült, azt gondolom, most már szinte minden csapatnak lezárni az élő szerződéseket

– nyilatkozta a korábbi válogatott kosárlabdázó Mészáros Máté, akivel a Jászberényi KSE csapata bontott szerződést.

A kialakult helyzetben sok játékos több havi fizetésétől esik el, és még azt sem tudja, hogy mikortól lesz új szerződése, nyár végén, ősszel, vagy akár még később. Néhányan közülük próbáltak lépéseket tenni az ügyben, és a tavaly megalakult Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezetéhez fordultak.

Voltak egyeztetések Lóránt Péterrel. Azt gondolom, hogy ők sem tudtak erre a helyzetre felkészülni, ez olyan szituáció, ami rendkívüli, egyedi eset, és reméljük, hogy a jövőben nem fordul elő, de biztos vagyok benne, hogy akkor már lesznek megoldások erre a szituációra is

– tette hozzá Mészáros.

A volt válogatott kosárlabdázó elmondta, a helyzetben nem is a bizonytalanság a legrosszabb, hanem az, hogy veszélybe kerülhet a magyar kosárlabdasport jövője is, miután egyre több játékos gondolkozik azon, hogy az élsport helyett inkább a civil életet válassza – írja az nso.hu.

  •   
13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Borbély LajosredmillerparizelWSrebornJR.Benitez Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Én mindig csíptem Muszbek urat. A férfi kosárlabda is benne van ebben vastagon. Amit nem értettem, hogy miért nem történnek egy kissé sem úgy a dolgok, ahogy ő gondolja? Talán politikailag nem jó oldalon csücsül? ld. https://wbasket.hu/nagy-valtozast-hozhat-a-magyar-sportgazdasagban-a-jarvany-okozta-valsag/ – BB1 is átvette. “…. akik eddig kijelölt módon befizették a TAO-t, mert rámutattak egy állami vállaltra vagy olyan típusú vezetőre, aki része ennek a szisztémának, hogy ne a NAV-nak utald, hanem ennek a csatornának…” és “…Ha a politika, a sportvezetés szembenézne a valóságos, számokban bizonyított eredményekkel vagy eredménytelenségekkel. Számon kérné annak a 400 milliárd forintnak az elköltését, amit évek óta nem kér… Olvass tovább »

parizel
Olvasó

U23 szabályt azonnal bevezetni, és ezeket a szerencsétlen antikosárlabdázókat nyugdíjazni!

WSreborn
Olvasó

Egyetlen öröm lenne az ürömben, hogy az átgondolatlan, igazságtalan és nem utolsó sorban korrupt TAO rendszer hátha összeomlik és nem tömnének milliókat az adónkból 8 osztállyal rendelkező semmihez nem értő megélhetési “edzők” és falábú fakezű idióták zsebébe, akik még el is hiszik, hogy azért kapnak ennyi pénzt mert ők olyan fasza gyerekek. Örömmel megnézném őket pl. áruházi árufeltöltőként, hogy végre èletükben először dolgozzanak egy jót, olyat aminek értelme és látszata is van!

JR.Benitez
Olvasó

Lajsz jól nyomta Tescoban árufeltöltést😂😂😂😂 Amúgy igazad van

SárgaPárna
Olvasó

Én ezzel nem értek egyet, ha nincs TAO teljesen összeomlik a magyar sport, és rengetegen veszítjük el kedvenc szórakozásunkat.
A béreknél inkább a vezetőknek kéne önmérsékletet tartani.

SárgaPárna
Olvasó

Szegény játékosok, akik Lórántban bíztak. Őt ebben a helyzetben max az érinti, hogy elmarad a fesztiválszezon.
Valaki tudja, hogy a szépészeti műtétek meg lesznek tartva?

ldd
Olvasó

Ha olvastad a kormány új rendeletét … lehet, hogy nem.

de lehet, hogy az ide vezető út a beszédesebb …

A történések, időrendi sorban …
https://444.hu/2020/04/04/sajat-emberei-ebresztettek-ra-orbant-hogy-a-virus-itt-van-a-nyakunkon

redmiller
Olvasó

Egész hihető cikk lenne, ha ez nem lenne benne… :
“Budapesten már a korlátozások bevezetése előtt kiürültek az éttermek, aztán a élelmiszerboltok, gyógyszertárak és drogériák kivételével a boltok is.”

pecs007
Olvasó

Szerintem azért nem eszik ilyen forrón a kását…
Az mondjuk jó lenne, ha nem egy megosztó ember vezetné a játékosok érdekvédelmi szervezetét, és főleg nem olyan, aki a magyar válogatott helyett a Balaton Soundot választotta….
Sajnálok mindenkit, aki most bajba került, de kitartást, és nyugi, pár hónap és újrakezdjük!

Redbid
Olvasó

Mondjuk ne is zavarjon, hogy őt a játékosok választották!
Szokásos bb1es sztori, hogy kiemelnek valami f@szságot amire kapnak az emberkék!
Mégis mit tudott volna tenni így ebben a helyzetben, egy érdekvédelmi szervezet?? Sztrájkot hirdet? 🙂
Netán belengeti, hogy a következő szezonban csak ilyen meg olyan feltételekkel játszik?
Most amikor azt sem tudni mi merre az annyi??

Na ezért sem szabadott volna csak így egyik pillanatról a másikra lefújni a bajnokságot!!

pecs007
Olvasó

Olvasd el, hogy mit tett a labdarúgók érdekvédelmi szervezete…
Nem kompromisszum ellenes vagyok, mindenkinek engednie kell ebben a helyzetben. Hoztam én is áldozatot, és gondolom te is.
Lórántot egy kóklernek tartom, azt hiszem, hogy az egyetlen vitás kérdésben, ahol ő főszereplő volt nem arról olvastam nyilatkozatot, hogy a játékosok mellette álltak volna ki… Épp ellenkezőleg…

JR.Benitez
Olvasó

Redbid! Tisztelettel kérdezem. Nem szabadott volna lefújni a bajnokságot???? Ez most komoly??? Kb már most 2-3 csapat a csőd szélén lenne, és még nagyon az elején vagyunk. Legoptimistább jóslatok szerint is itt még 2 hónapig esélytelen meccset játszani. Nem tudom ki találta ki ezt, de nettó idióta volt. Mert: 1. Szomorú hogy bárkinek is ez jelenleg a legnagyobb problémája. 2. A játékosok is félnek hidd el, többnél van pici gyerek vagy idős szülő nagyszülő. 3. Teljesebb esélytelen itt még 2 hónapig bármi ilyen esemény. 4. Szponzorok önkorik se a sportba öntik most a dellát hidd el…. Bizzunk abban hogy kevés… Olvass tovább »

pecs007
Olvasó

Az idő sajnos azoknak adott igazat, akik lefújáspártiak voltak…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés