Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Koronavírus: elmarad a ZTE-Falco

Fő az óvatosság.:

:

Ma 19 órától a Krasznai Ferenc emléktorna nyitó meccsét játszotta volna a ZTE és a Falco KC.

Találkozó azonban elmarad, mert a Sopron együttese jelezte, hogy egy játékosuk megbetegedett. A ZTE találkozott a Sopronnal a Göcsej Kupán, így az esetleges koronavírus-fertőzés veszélye miatt, a két együttes egyeztetése után, törölték a mérkőzést.

A pénteki és szombati találkozók megrendezéséről a teszteredmény függvényében döntenek a szervezők – írja a ZTE közleménye.

HIRDETÉS

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
voldemortegyforintotseerProphetSaliposzKovàcsIstvàn Recent comment authors
Prophet
Olvasó

Nem értem hogyha egy fiatal pozitív lett tünet nélkül majd másnap le teszetelték a csapat többi tagját és mindenki negatív akkor miért kell pánikot kelteni. Az elővigyázatosság oké de ez szerintem megint csak hergelés a szurkolók felé.

Saliposz
Olvasó

Érdemes elolvasni: http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/koronavirus-megosztja-a-magyar-sporttarsadalmat-a-szigoru-covid-protokoll-2785381 A sportorvosi visszavonása ami 4-6 hétre kivon egy játékost a forgalomból, ha egy csapatban több megbetegedés van lásd: Pécs, lényegében szinte lehetetlen helyzetbe hozhat egy csapatot. Eddig az látszik a folyó bajnokságokban, hogy a foci bár van megbetegedés, de nem lehetetlenítette el sem a az NB1, sem az NB2 lebonyolítását.Viszont az szabadtéri. A folyó zárt téri bajnokságokból sem a női-férfi kézilabda sem a vízilabda bajnokságokról már ezt nem lehet elmondani. Még egy teljes forduló nem volt… Szerintem el kell engedni ezt a szezon eredményesség terén. Lesz ami lesz. Bárki nyeri biztos lesz olyan aki azt mondja majd… Olvass tovább »

egyforintotseer
Olvasó

És kell egyáltalán ezen a szinten tartani Magyarországon ezt a sportágat? Mert oké, hogy szeretjük és szeretnénk, ha nyernénk mondjuk az Eb-t, de azért valljuk be, Magyarország nem egy kosárlabdára termett nemzet (ismerem a régmúlt eredményeit, más világ volt), és ahogy látom az évről évre nyeglébb gyerekeket, nem jósolok szép jövőt a magyar férfi kosárlabdának. Magyar kosárlabda alatt a magyar szakembereket és a magyar fiúkat értem, mert a szememben az ablakon kidobott pénzzel egyenlő, amit idegen nemzetek fiainak a zsebébe tömködünk, legyen az játékos, edző, vagy bárki, aki ebből a sportágból Magyarországon busásan megél. Azok sem a legjobb elköltött forintmilliók,… Olvass tovább »

Saliposz
Olvasó

Én csak a jelenlegi helyzetet elemeztem.
Az nem az én feladatom, hogy eldöntsem hogy szükség van-e rá.
Viszont az általad is említett beleölt rengeteg pénz most mindenféle eredmény nélkül elszállhat, ha megint csonka bajnokság lesz.
A sok stadionra se volt szükség mégis lett.

royalka
Olvasó

Teljesen értelmetlen és felesleges így ezt a bajnokságot elindítani.Egy forulóban majd lesz két mérkőzés, és annyi.Bohóckodás lesz ez így, nem sportesemény. Talán a 2121/22- es szezon már normálisan le tud menni. Ez a mostani a legjobb szándék ellenére is kuka. Sajnos.

KovàcsIstvàn
Olvasó

A fociszezon megy? Megy! Akkor?

vasipasi
Olvasó

Nevetséges… És ha mégsem lesz ok a 2021/22-es, akkor három évig nem lesz bajnokság?

krsz
Olvasó

Van ebben az országban nagyobb probléma is, mint hogy lesz-e foci- vagy kosárszezon. Jelen helyzetben minden forint, amit ezekre a bajnokságokra elköltenek, kidobott pénz. Mondom ezt úgy, hogy rajongok a kosárlabdáért. DE! Tisztában vagyok vele, hogy bárki is lesz a bajnok, ez egy komolytalan szezon lesz.

Godemperor
Olvasó

Száz év múlva? :O Azt tuti nem érem meg. 😀
Jó, tudom csak elütés volt, de nem hagyhattam ki. 😉

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Amíg a tudósok között sincs teljes egyetértés a vírussal kapcsolatban, addig mit várunk el a sportvezetőktől? Hogy hozzanak úgy egy mindenkinek tetsző döntést, hogy nincs zsebben a bölcsek köve? Teljesen reménytelennek látom, hogy lemenjen a bajnokság, de még azzal kapcsolatban is vannak kétségeim, hogy elindul-e. Nehéz ezt leírni, de legkevésbé az egyébként dilettáns szövetséget hibáztatom, akinek még egy békeidőben megrendezendő mk döntő normális megszervezéséhez is annyi esélye van, mint bölcsészhallgatónak a command prompt-hoz.
Én kezdem elengedni az idei szezont. Aztán ha mégis végigmegy normálisan, akkor ugyanúgy fogok örülni, mint bármelyik másik nagy örömteli meglepetésnek.

Penge101
Olvasó

Akkora média cirkuszt csinálnak ebből a koronabol, sajnos jelenleg más megbetegedés nem is létezik. Itt van velünk van. Amikor a játékosok influenzával is játszottak az nem volt senkinek se probléma pedig az is fertőz…

Hubie Brown
Olvasó

Mondjuk azt megnézném, hogy valaki influenzásan játszik.

MagyarFerenc
Olvasó

igy bajnokság sem lesz!

vasipasi
Olvasó

Az előszezont elengedtem, de ha az MKOSZ a bajnokságra nem hoz szigorú szabályokat, ami alól nincs kivétel, és ami azt segíti elő, hogy mindenképpen legyen meccs (ifikkel, edzőkkel, gyúróval, öregfiúkkal), akkor komolytalan lesz ez az egész.
És igen, leírom ismét, akkor is ezt gondolom, ha majd nekünk kell kiállnunk az Arénában 12 ifivel!

dj27
Olvasó

Ha minden mérkőzés után tesztelve lennének a játékosok akkor nem kéne elhalasztani… mi az hogy gyanúja alapján? Vagy nincs vagy van

Pbask
Olvasó

“A délelőtt folyamán a zalaegerszegi csapat jelezte felénk, hogy az egyik játékosuk reggelre megbetegedett, nem érzi jól magát, így, az esetleges koronavírus-fertőzés veszélye miatt, közös megbeszélés után, úgy döntöttünk, hogy töröljük a mérkőzést.”

vasipasi
Olvasó

Ebben a cikkben és a ZTE honlapján is más van:

“Találkozó sajnos elmarad, mivel a Sopron együttese jelezte, hogy egy játékosuk megbetegedett. A két együttes találkozott egymással a Göcsej Kupán, így az esetleges koronavírus-fertőzés veszélye miatt, a szombathelyi csapattal egyeztetve a mérkőzés törlése mellett döntöttünk. “

Pbask
Olvasó

Az érdekes,mert ez meg a mi hivatalos kommunikációnk. Valaki félreértett valamit,és akkor lehet soproni játékosról van szó 🙂
Vagy nem akarják nagy dobra verni,mig nincs meg az egerszegi játékos teszt eredménye.

vasipasi
Olvasó

Erről a komolytalanságról beszélek, ahogy ehhez az egészhez a csapatok hozzáállnak…
És ezt ne vedd magatokra, ezen a téren már mindegyik csapat mutatott be nem gyenge attrakciót.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Az Olaj mit mutatott be?

voldemort
Olvasó

A válasz egyszerű. a Ztenél is volt, csak fostak bevallani. Rákenték a Sopronra…

dj27
Olvasó

Ha ez lenne mindenhol akkor nem kommenteltem volna ide, viszont jelenleg is ugy gondolom hogy meccs előtt,után mindig tesztelni kéne, az már más kérdés hogy ezt egy egerszegi csapat nem hiszem hogy elbírná gazdaságilag :/

Godemperor
Olvasó

Meccs után tök felesleges, mivel ki sem lehetne még mutatni. Arról nem beszélve, hogy heti két meccs lesz, tehát még feleslegesebb lenne.

Pbask
Olvasó

Nem leszek népszerű ezzel kommentemmel (mikor vagyok az :D),De ha elkapja egy játékos,én végigvinném csapaton,belehalni nem fog senki,és ha átmegy rajtuk,többé adott csapatnak nincs problémája bajnokságban,ahelyett hogy egy-egy játékos miatt ugorjon a dolog 2 hétre.
Különben felejtős a bajnokság,még csak edzőmeccsek vannaak,mégis csomó tervezett elmaradt már.

Rouge
Olvasó

Ez nem ilyen egyszerű, szövődmények sajnos lehetnek…
hirtelen szívhalál…lsd Fehér Miki vagy Kolonics Gyuri..

Ettől függetlenül szerintem is sokan be fogják vállalni, de ez mindenkinek az egyéni felelőssége.

voldemort
Olvasó

Bocs, de ez a két ember másba halt bele, főleg az utóbbi… Amúgy én is egyetértek Pbaskkal, a tüneteket most már felismerik. Nem azt mondja, hogy sportolj ugyanúgy, mert az tényleg hülyeség, de ha visszafogjuk, menekülünk előle, annál tovább húzódik ez a mizéria. El kell engedni, de ésszel, betartva a higiénés szabályokat. (A normálisakat, nem az operatörzs agymenéseit..) De ameddig ilyen “leamaszkkal” balf…okkal vagyunk körbevéve, addig marad az azonnali pánikriadó. Inkább edzőmeccsek maradjanak el, mint a bajnokság. A kiírás szerint amúgy is csak azok indulhatnak, ahol megvan a negatív teszt, utána pedig igazolás kell. Onnantól kezdve a csapat felelőssége, ki… Olvass tovább »

krsz
Olvasó

Egy egyszerű 38 fokos láz után sem ajánlott hosszú ideig sportolni, nemhogy élsportot végezni. Ez a vírus meg azért kicsivel több szövődménnyel jár, már amennyit tudunk róla, mint egy kis nátha.
Viszont sajnos biztos vagyok benne, hogy a vírusfertőzés után ajánlott 6 hetes kényszerpihenőt sokan nem fogják betartani, mert az azonnali eredmény az élsportban sokkal fontosabb, mint hogy ne essen össze a sportoló az utcán 10 év múlva, mert leáll a keringése, vagy a légzőrendszere.

bballfan
Olvasó

nagyon kiváncsi leszek arra, hogy a csapatok sportorvosai mennyire fogják ezt az ajánlást betartani, az orvosi esküjüket mennyire fogják sutba dobni esetleges klubvezetői nyomásra, no meg arra is, hogy a fertőzésen panaszokkal átesett játékos hajlandó lesz-e egyáltalán az ajánlott kényszerpihenő helyett egy negatív teszt után azonnal edzésbe állni…. ha meg nem, akkor vajon ezt szerződésszegésnek lehet-e minősíteni????

Godemperor
Olvasó

Ja, csak nem tudhatod előre, hogy ez valójában így is lesz. Ha neadj isten valakinek komolyabb baja lesz, netán meghal, azért ki vállalná a felelősséget szerinted? Épeszű ember direkt nem fertőzi meg magát az fix. Pláne nem egy olyan vírussal, amiről még most sem tudnak sokat. Ez így egy sima orosz rulett lenne.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook