Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körömrágós végjáték után, kétszeres hosszabbításban nyert a Zalaegerszeg

A negyedik negyedben már tizenkettővel is vezetett a ZTE, innen mentett hosszabbításra a JKSE.

Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK h. u.: 110-117 (22-15, 19-30, 20-22, 29-23, 15-15, 5-12)

Bajnokság, 10. forduló
Jászberény, Bercsényi tornacsarnok
V.: Győrffy P. A., dr. Mészáros B., Makrai M.

JKSE: Kinney 9, Füzi 7/3, Comelan 27/3, Williams 30/12, Primorac 15. Cserék: Garrett 7/3, Katona -, Brbaklics 6, Filipovic 9, Czirbus -.

ZTE: Duren 26/6, Donaldson 18/3, Wiggs 18/6, Völgyi 2, Vuko 19. Cserék: Simon 11/9, Polster -, Bonifert -, Szabó 11/6, Glenn 12.

Az előző fordulóban Körmenden az idén az első bajnoki győzelmét megszerző sereghajtó Jászberény látta vendégül az utolsó előtti, 5-15-tel álló Zalaegerszeget. Donovan Donaldson számára különösen érdekes lehetett ez az összecsapás, hiszen az idényt még a hazaiaknál kezdte, majd onnan igazolt a ZTE-be.

Primorac és Kinney összjátéka után az első támadásból vezetést szerzett a Jászberény, Duren egyenlített betörésből. Kinney jó meglátásainak és passzainak – négy gólpassz három perc alatt- köszönhetően kezdett meglépni a JKSE (9-2). A festékben jól találta meg az embereit a Zalaegerszeg, amely Vuko és Völgyi kosaraival megállította a hazai futást, sőt, Wiggs révén fordított is (9-10). A negyed második felére kiegyenlítetté vált a meccs, folyamatosan változott a vezető csapat kiléte. Az utolsó két percet nagyon megnyomták a hazaiak, több eladott labdát is kikényszerítettek és látványos kosarakat szereztek a leindításokból. 22-15.

Fotó: Gémesi Balázs

Érdemi változást nem hozott a második játékrész első pár perce, kosárra kosár volt a válasz, 29-22-nél jártak a felek tizenhárom perc játék után. Duren a támadóidőt jelző óra lejártával egy időben süllyesztett el egy nagy hármast, majd egy tempót is a helyére küldött, háromra olvadt a Jászberény előnye (30-27). Primorac gondoskodott róla, hogy olyan könnyen ne fordítsa meg az állást a ZTE; egy támadólepattanóra érkezett jó ütemben, de Vuko betörésénél elkésett a védőoldalon, 2+1 lett a “jutalma” (32-30). Coleman eladott labdája után az egyenlítés is meglett a vendégeknek, Patai Benjamin kért időt. A későbbiekben sem változott a játék képe, bár két szerzett labdával minimálisan meglépett a Zalaegerszeg, izgalmas, kiélezett második félidőre volt kilátás. 41-45.

Kicsit kapkodóssá vált a játék a nagyszünet után, sok hiba és elszórt labda jellemezte a csapatokat, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, másfél perc után egyenlítettek (45-45). Szabó triplája a lehető legjobbkor érkezett zalaegerszegi szempontból, ám Brbaklics remekül látta meg a rést a vendég védelemben (47-48). Wiggs és Szabó is jó perceket produkált, de nem tudta leszakítani az ellenfelét a ZTE, mert mindig volt valaki a Jászberényből, aki fontos kosarat szerezzen (54-55). Coleman triplájával meglett az egyenlítés is a hazaiaknak, de ennél többet nem tudtak kihozni a negyed végéig, két késői kosárral ellépett a Zalaegerszeg. 61-67.

Fotó: Gémesi Balázs

Egy gyors adok-kapokkal indult a záró játékrész, előbb Williams, majd Simon talált be a triplavonalon túlról (64-70). Primorac volt sportszerűtlen Vukóval szemben, a kapott lehetőséget pedig ki is használta a Zalagerszeg, a mérkőzésen először kétszámjegyű különbség alakult ki (64-74). Próbált meccsben martadni a Jászberény, viszont ezekben a percekben minden összejött a vendégeknek, akik a lehetetlen helyzetekből is kosárral fejezték be az akcióikat (68-80). Sokáig közte tízzel csordogált a meccs, aztán másfél perccel a vége előtt szinte a semmiből feljött kettőre a JKSE (86-88). Vuko maradt üresen a palánk alatt, míg a túloldalon Coleman büntetőzhetett, jól is célzott (88-90). Egy perc volt már csak vissza. Donaldson triplája lejött, Primorac közelije bement. Wiggs kezében ott volt a lehetőség, de kimaradt, jöhetett a hosszabbítás. 90-90.

Fotó: Gémesi Balázs

Egy szép összjáték után Williams révén a hazaiak ragadták magukhoz az előnyt, miközben Donaldson csak az egyiket dobta be a vonal mögül (92-91). Williams extázisban játszott, miközben a védőoldalon is jól teljesítettek a hazaiak, mínusz hatnál kért időt Luca Bechi (97-91). Ezúttal Vuko próbálkozhatott büntetővel, ő is kihagyta az egyiket, ám visszaszedte a támadólepattanót a ZTE. Glennek is meggyűlt a baja a szabaddobásokkal, Garrett pedig egy triplával büntetett (100-92). Glenn négy gyors ponttal javította az előző hibáját, másfél perc volt vissza ekkor (100-96). Eladta a labdát a JKSE, viszont Vuko egy viszonylag könnyű ziccert hibázott el, majd Garrett dobhatott kettőt (102-96). Duren még lopta a távolságot, majd újra eladta a labdát a Jászberény, megint Duren szerzett kettőt (102-100). Tizenöt másodperc volt vissza, természetesen odaütöttek a vendégek, Kinney-nek csak a második ment be (103-100). Újabb fordulat következett, ezúttal a ZTE hagyta el a játékszert, ám Kinney most is csak az egyiket dobta be (104-100). Duren négy másodperccel a vége előtt egy óriási triplával tartotta életben a vendég reményeket (104-103). Ezúttal Filipovic állhatott oda a túloldalon; az első lejött, a második bement, majd Duren szaladt végig a pályán három másodperc alatt, akinek az utolsó másodpercben odaütöttek. Hosszas videózás következett, amely után az irányító higgadt maradt, jöhetett az újabb hosszabbítás. 105-105.

Fotó: Gémesi Balázs

A második ráadást is a hazaiak kezdték jobban, előbb Coleman, majd Williams volt eredményes (109-105). Wiggs kétszer is ziccerezhetett, egyenlített a Zalaegerszeg (109-109). Filipovic megint csak 50%-al büntetőzött, miközben Donaldson hibátlan volt (110-111). A bedobó megint hozzátett kettőt, ellépett hárommal a ZTE (110-113). Egy elhibázott támadás után nem maradt több esélye a Jászberénynek, egy roppant izgalmas és fordulatos találkozót húzott be a Zalaegerszeg. 110-117.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

58 hozzászólás

58
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
32 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
MiskaBorbély LajoskapacavatvatMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Nem teljesen értem a berényi szurkolók ilyen mértékű elkeseredettségét. Miről is szól a mai kosárlabda? Dől az állami, városi vagy irányított szponzori pénz, kiegészítve ilyen-olyan helyi apanázzsal. Mit tesznek a klubvezetők? Évről évre kukáznak, a tehetősebbek évről évre összevásárolgatják a csapatot, légiósokat csereberélgetnek, mindenféle elszámolási kötelezettség nélkül. A legjobban az emberkereskedők járnak. Ha magánpénzből menne így, senkinek sem lenne semmi köze hozzá. De nem így van. Ez egy nagy szerencsejáték közpénzen, semmi más. Néhány éve a Berény sz@rba nyúlt, idén a Szegednek sikerült mindez. Ebben a szezonban a Berénynek és a ZTE -nek jött ez a kukázás a legkevésbé össze.… Olvass tovább »

Miska
Olvasó

Nagyon jó észrevétel.
Folyik a közpénz a klubokhoz, és költik el Mc Donalds fiúkra.
Átjáróház lett a magyar első osztály.
Ez így a végtelenségig nem fog menni.
Nagy lesz a baj ha majd más szelek fújnak.
A fiatalszabály egy jó kezdeményezés, de hosszútávon kevés lesz.
Sok magyar játékost kell az élvonalban játszatni, hogy egy minőségi mag kinője magát válogatott szintre.

KIMI10
Olvasó

Igen! Sok minden valóban így van jellemzően az egész országban, de Jászberényben olyan lehetősége lenne egy normális vezetésnek, hogy mondhatni egyedülálló országos szinten, és mégis majdnem minden évben csak a dilettáns munka folyik. Alapvető dolgok nem működnek, és lehetne sorolni folyamatosan.. A szurkolói oldalról pedig felháborító ezt a hozzáállást és jelen esetben még a kiesést is végignézni!!!! Botrányos emberek kezébe került a klub!

vatvat
Olvasó

Vuko miért nem játszott a 4.negyed közepétől?

Tomi
Olvasó

Játszott a hosszabbításban is.

Milenko
Olvasó

Győztes meccs után talán fura ilyet írni, de siralmas ez a csapat! Sok minden nem változott a Szeged meccs óta. Védekezés továbbra is kritikánaluli, támadásban meg megy az eszetlen hajigálás, és Vuko még mindig a legjobb légiósunk jelenleg. Mondom ezt úgy, hogy Duren mai 42 VAL-ja extra teljesítményt mutat. Ezt a meccset már a rendes játékidőben illett volna behúzni. Utána meg a JKSE-nek. Nem véletlenül ez a két csapat a tökutolsó. A hazai labdaeladások mellett a Zete azzal nyerte meg a mérkőzést, amikor a fék kikerült a csapatból. Azaz kipontozódott Szabó. Múltkor kiállítatta magát, most meg produkált egy -23-as +/-… Olvass tovább »

KIMI10
Olvasó

“Kedves JKSE VEZÉRKAR” Mi szurkolók, tudjuk, ahogy mások is pontosan jól látják, hogy teljesen semmibe veszitek, a tényeket, a meglátásokat, a múlt teljesítményét, hogy Jászberény feljutott ide annó stb… Évek óta a ti dilettáns, Egoista, pénzéhes “ munkátok” miatt tartunk itt, nem a mai eredmény itt a probléma, hanem, hogy évek óta ezen küzdünk, hogy ne essünk ki, kivétel a véletlen szerencsés páros C-P éve, de egyébként TI elmentek a picsába! Igazán megérdemelnétek egy átvilágítást, nem tudom mennyire tetszenének a saját lakásaitok kiadása a JKSE-nek vagy HP. fejlesztései extra áron…stb… Undormányok vagytok!! Biztos nagyon tuti kapcsolataitok vannak, és biztos nagyon… Olvass tovább »

Columbo
Olvasó

Mindenben igazad van! Csak az öreg fiuk az igaziak! MARGÓ néni is aggódhat mert a lakásait csak az ukrán vendég munkásoknak tudja majd kiadni fele pénzért!!!! Szarháziak a fizetéseteket ezért a munkáért csak felveszitek remélem????????

Columbo
Olvasó

Pistám nyomd a mínuszokat ezerrel!!!!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Korrekt komment, minden szavát adom.
Reméljük már nincs messze a változás!

S.Pippen
Olvasó

Igazi amatőr módon kapott ki a JKSE. Mind az edző, mind több játékos megbukott a pótvizsgán (a vezetőség már az idény elején, sőt tavaly). Sajnos ezért nem jár más, mint kiesés.

Azt azonban súgja már meg valaki, mi történt az első hosszabbítás végén? Hogy lehet 0.0-nál büntetőzni, ha nem sportszerűtlen a hiba? Merthogy oda sem álltak a lepattanóhoz, kvázi időn túli büntetők voltak. Olyan meg a kézilabdában van. Tényleg érdekelne, mit videoztak percekig, hogy ez lett a vége. Mert ha 0,01-nél ütnek oda, még jön egy bedobás a végén. Itt meg oda sem álltak. Látta valaki?

Fanmade5
Olvasó

Ez azért elég sok kosármeccsen elofordult már korábban is….

Born2Ball
Olvasó

Nem láttam a meccset,de szerintem azért nem álltak oda lepattanózni mert 0.00-nál már kvázi nincs értelme,mert nem tudsz már csinálni utána semmit.

S.Pippen
Olvasó

De hogy lehet 0.00? 0.01 lehet akkor meg még vissza lehet mondjuk pöcizni egy lepattanót.

Fanmade5
Olvasó

Pl a dobomozdulat elkezdodik mondjuk 0.2 másodpercnél, a dobó mozdulat a leerkezesig tart. Tehát ha a leerkezes előtt de már 0.0nal vagy történik fault azt is meg kell ítélni….

Fanmade5
Olvasó

*vagy utana

MAFCdrukker
Olvasó

Ez igazi kiesési rangadó volt, a maga minden szépségével. Egyenlő erők csatája, hektikus játék, nagy mértékben a légiósokra építő csapatok és az elmaradhatatlan dráma. Meg kell hagyni, ezt jobb kívülről nézni…
Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a Berény most már nem tudja megfordítani a sorrendet csak azzal, hogy az egymás elleniket megnyeri, így a körmendi bravúr ellenére csak egy leheletnyivel van könnyebb helyzetben Patai legénysége, mint a válogatottszünet kezdetekor.

Tomi
Olvasó

Két borzasztóan szar csapat streetballja volt ez, ahogy már előttem is írták, de legalább izgalmas volt köszönhetően a teljesen elképzelés nélküli játéknak. Egy pillanatig sem volt kétségem afelől hogy a rendes játékidő végén a 8 vagy 9 mp alatt nem fogunk tudni egy üres helyzetet teremteni. Biztos volt hogy ez a csapat, ezzel az edzővel erre alkalmatlan. Csak azért nyert a ZTE mert a Berény még náluk is nagyobb lúzer volt a 24 eladott labdájával. Ha valami csoda folytán bennmarad a ZTE, akkor azonnal el kell küldeni mindenkit. Először az olaszt. A helyzet az, hogy mióta BT elment, nem maradt… Olvass tovább »

jolly joker
Olvasó

Mi kell még hogy a vezetők a tükörbe nézzenek és vegyék a kalapjukat??? Miért kell tönkre tenni a jászberényi kosárlabdát??? Ehhez a teljesítményhez nem kell nagy csarnokot építeni! A zsebtömésnek vége lehetne már ideje lenne elhúznotok a picsába!!

Szlamb S.K.
Olvasó

Újabb 6évet Stáricséknak!Ez a győzelem aranyat ér!Minden rendben lesz majd jövőre Top csapat lesz…. Vagy nem!

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

100.győztes meccse volt. Meg kell neki köszönni inkább.

torma
Olvasó

Érthetetlen hogy a védekezést miért nem lehet most már sokadszorra sem összerakni.
Luca Bechi ti egyáltalán gyakoroljátok ezt? Csak mert semmi nem látszik ebből.
A játokosok egy része hihetetlenül önző ,passzok alig vannak, mindezt az olasz nagy nyugalommal a kertiszékbe hátra dőlve nyugodtan szemléli.Baj csak az ,hogy Ő nem a folyamatok irányítója ,hanemcsak a szemlélője.Karba tett kéz,csípőre tett kéz az nagyon beszédes h milyen emócióval szemléli a meccset.Javaslom a csapattal együtt nézzétek vissza ezt a mecset és tanuljatok belőle!

Kováts Imre
Olvasó

Ilyen mérkőzért nem mindennap látni.

GCkosar
Olvasó

Duren?

*Z*T*E*
Olvasó

Kezdjük ott hogy ezt a rendes játékidőben meg kellett volna nyerni de ahogy leültettük Simont (gondolom fault probléma miatt a digó tudta hogy tartalékolni kell a hosszabbításra…) mintha kivették volna a kontrollt a csapatból, ész nélkül öncélúan játszottunk… és a Berény visszajött. Aztán hogy a hosszabbításban hogy tudta elbukni a Berény azt szerintem csak ők tudják…
De legalább nyertünk! 🙂

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Sajnálom amit Jászberény kap. Undorító vezetőség, edző egy hisztis hercegnő, tudása semmi, a szurkolókat semmibe nézik. A játékosok pedig statukat javítják… hányinger az egész.

hopehely
Olvasó

Patay Benjamin és Luca Bechi igazi kosárlabda ANALFABÉTA!

Torcida
Olvasó

Vissza Bencze T-t, vagy Nazort!

kapaca
Olvasó

Szöszinek gyakorlatilag jó megoldása nem volt, de Luca végignézte, hogy +12-ről visszajön a Berény és nem cserélte le!
Óriási edzői hiba!

pecs007
Olvasó

Patai most úgy megsértődik, hogy nem eszik több zalai felvágottas szendvicset. 🙂 🙂

Torcida
Olvasó

Szöszi,Simon ??
Olasz edző takarodó! 20 ponttal mentünk majdnem, jó hogy meglett!edzőmeccs lehetett volna!
Ez nem a körmend ??????
Vas megye, vas megye,országunknak ez a szégyene!

Leklibajsza
Olvasó

Azért vigyázz nehogy a play outon megégjetek, aztán kiessetek mint a múltkor!?

Tomi
Olvasó

Szöszi +/- mutatója -22 lett, Simonnak beesett pár triplája csodával határos módon, de a ziccert a végjátékban nem tudja bedobni. 20 perc viszont mindkettőnek elég volt a kipontozódáshoz.

kapaca
Olvasó

Simon jó volt, de Szöszi volt az egész mezőny leggyengébbje! -22 volt vele a csapat!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Zetének, megérdemelt a győzelem! A tabella és saját érdekünk alapján persze a hazaiaknak szurkoltam. A körmendi meccset nem láttam, de gyanítom “az a Berény” nem ez a Berény volt! És most Bendzsi bácsi végleg bevágta a durcit? Föl kell kötnünk szombaton a gatyeszt, jó meccsre számítok Egerszegen!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Egyik csapat sem érdemelt győzelmet, szerintem.

ldd
Olvasó

akkor x

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nem volt színvonalas, de legalább izgalmas. A Zete szinte végig vezetett és valamivel jobban is játszott. Itt nincs döntetlen, a ma kicsit jobb és szerencsésebb nyert.

jb17
Olvasó

Meglepődtem volna ha nyerünk. A múltkori is csak egy jó nagy adag szerencsével sikerült.Évek óta kerülgetjük már a kiesést, idén talán végre be is teljesül, és akkor úgy lehetne ezt az idióta vezetőséget eltakarítani innen, hogy meg se forduljon a fejükben, hogy valaha vissza akarjanak jönni (Ja, és vigyétek Bendzsikét is az óvodás viselkedésével együtt).
Aztán elkezdeni újraépíteni mindent normális úton, csalások és lopások nélkül.
Bízzunk a szebb jövőben! ??

crazybasket
Olvasó

Patai Benjámin, te félnótás kókler, remélem ezt azér elmagyarázod a Berény szurkolóinak, hogy miért kaptatok ki egy idén hasonló szinten lévő zte csapatától hazai pályán, és nem hisztis ribiként játszod a durcást! Ja meg arra is kíváncsi lennék, mikor 10másodperc volt hátra 5pontnál jött a zte, te kiabáltad hogy fault, fault a játékosiad meg álltak egy helyben 7másodpercig, mint akik már tudták, hogy ennek a meccsnek annyi, és 3másodperccel vissza valaki odaütött! Ekkora a csapatodnál a tekintélyed te ?? Utána láttam, leültél sértődötten, mint egy kislány! Fura egy teremtmény vagy te, de továbbra is, van amiben te többet hoztál mint… Olvass tovább »

Torcida
Olvasó

Nyalóka gyerek
Gulyás a helyes lányokra bukik
sorry

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez most vicces volt. 😀

Columbo
Olvasó

SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!!!! Mikor takarodik már el a vezetőség a hímringyó botcsinálta edzővel??? Felkészülhetünk a B csoportra!!

vasipasi
Olvasó

Valljuk be őszintén mindkét csapat nagyon gyenge színvonalat képvisel, a ZTE ezzel a győzelemmel nem fog kiesni, de azért ott is vannak gondok.

Hidegzuhany
Olvasó

Ilyen ostoba buta gittegyletet !!! Takarodjatok a büdös picsába !!!

Zsola81
Olvasó

Most duzzogjál te kis p.cs! Hazai pályán sem tudsz győzni a “vetélytárs” ellen. Húzzál vissza U6-osokat edzeni. Berényből meg tipli, a vezetőséggel együtt!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Az első hosszabbításban 44 másodperccel a vége előtt 6-al, 18 másodperccel a vége előtt 4-el vezettünk, és nem tudtuk megnyerni. Egy ilyen helyzetet nem tudott lemenedzselni Benji. De cirkuszt csinálni azt tud.
Kinney egy kókler.

Gratulálok a sleppnek, lehet csomagolni! Innen nem hiszem,hogy van már visszaút.

Szétb@sz az ideg, a billentyűzetem bánta ezt a balf@szkodást.

Grat Egerszegre, bár ott is van mit rendbetenni!

SárgaPárna
Olvasó

Patai mehet vissza a körmendi ifjúsági programba matekházit íratni. Sok dolga nem lesz, mert a lurkókat már felhizlalták, kölcsönadták. 🙂 🙂 🙂

Tudodki
Olvasó

Legalább megint lesz edzői nyilatkozat. 😀
Ebből is látszik, hogy mennyi sportértéke van a múltkori edzőbuktatós győzelemnek. Ez nem a berény bajnoksága…

Mendez
Olvasó

Szegény bendzsike ebből sértődés lesz…

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Na ezért tart itt mindkét csapat ahol: streetball, védekezés sehol, edzői tudás 0.

hp12
Olvasó

Kinney-nek nagyon nem megy, kár érte

Kobra
Olvasó

Mikor takarodik már el a berényi vezetőség szégyen?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Egy idő után már nincs az a pénz, amiért elviselném azt, ha MINDENKI kivétel nélkül csak szid engem. Kell egyfajta perverz hajlam, hogy ezek után se fordul meg a fejükben, hogy felálljanak. Nekik igenis van az a pénz…

Zsola81
Olvasó

Lazán viselik, zárt kapuk mögött. Nem kell találkozni a szurkolókkal. Sötétben meg nem járkálnak, mert kijárási tilalom van. Tökéletes ez a szezon a számukra…

Columbo
Olvasó

A csarnok építés miatt kapaszkodnak az asztalhoz ezek a férgek mert nagy pénzből nagy esik le és a zsebek még üresek!!! Senki háziaknak semmi sem DRÁGA!!!!!

Zsola81
Olvasó

Másodosztályra minek csarnok? Utána már úgyis süllyesztő a berényi kosárlabda. Az életben nem jutnak többet vissza. Sőt…

hajraJKSE
Olvasó

Több labdát adtunk el mint az Adidas

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés