Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körömrágós meccset nyert meg az Alba Zalaegerszegen

A végéig nyílt volt a találkozó.

Zalakerámia ZTE KK - Arconic-Alba Fehérvár 70-76 (16-20, 14-19, 26-14, 14-23)

Bajnokság, 3. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
Jv: Papp Péter, Györfy Rúben, dr. Németh Patrik (Balogh László György)

ZTE: Trice 10, Németh 3, Szalay -, Smith 8/6, Ostojic 12. Cserék: O'Reilly 3/3, Keller 17/12, Rakicevic 15/6, Zsíros -, Polster 2.

Alba: Pongó 9/3, Somogyi 8, DeCosey 17/3, Ford 11/3, Philmore 11/3. Cserék: Vojvoda 16, Takács -, Kemp -.

Erőltetett menetben van a Zalakerámia ZTE KK, egy héten belül harmadik találkozójukra készültek Sebastjan Krasovec tanítványai. Két szoros meccset játszott a Zalaegerszeg; előbb hazai pályán a Szegedet tudták legyőzni, majd egy végletekig kiélezett mérkőzésen hosszabbításban egy utolsó pillanatos Durázi Krisztofer-zsákolással maradtak alul Körmenden. Most sem várt kisebb feladat Keller Ivánékra, hiszen a bajnokaspiráns Alba Fehérvár vizitált Egerszegen.

DeCosey és Takács Martin is közeli emlékeket őrizhetett az egerszegi csarnokról, hiszen a tavalyi idény egy részében mindketten a ZTE játékosai voltak. A hazaiak csapatkapitánya számára is érdekes volt a találkozó, hiszen Keller Iván az Albával érte el legnagyobb sikerét, velük lett magyar bajnok és kupagyőztes, családja ma is Fehérváron él. Nagy tapsot kapott Kertész Dániel, az Alba másodedzője – „Kerti” nagyon népszerű volt játékosként is Egerszegen.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szabó Zsolt kivételével mindenkire számíthatott Matthias Zollner, akinek csapata komoly erődemonstrációt tartott szombaton az OSE ellen – a ZTE drukkerei abban reménykedtek, ezúttal nem vették be annyira a célzóvizet Vojvoda Dávidék – a 106-39-re megnyert meccsen 65%-al dobtak távolról… Emellett persze arra is szüksége volt a ZTE-nek a győzelemhez, hogy sokkal eredményesebben legyenek a büntetővonalról – Körmenden 32 büntetőből 12-t elhibáztak; valamint hogy ne szórjanak el annyi labdát: 16-szor passzoltak rossz helyre a kék-fehérek a vasi kisvárosban, a zalai eladott labdáknak köszönhetően a Körmend 18 könnyű pontot ért el gyorsindításból. Izgalmas meccsre volt kilátás: sokan ezt a találkozót tekintették a forduló rangadójának.

7-0-al kezdett az Alba, a ZTE Smith triplájával zárkózott, majd Polster is betalált. Kevés volt a kosár, de annál inkább ideges volt a játék, a közönség elég gyorsan megtalálta Papp játékvezetőt is… A hazaiak öt perc gólcsend után az utolsó percben találtak magukra, de így is négy ponttal a fehérváriaknál volt az előny.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Keller triplájával indított a ZTE, ám Somogyi floaterével ismét megnyugtató volt a vendégelőny. Akadt olyan támadás, amikor több támadólepattanót is szerzett Sebastjan Krasovec gárdája, ám mégsem sikerült betalálni. Nem sok babér termett a zalaiaknak a vendégek palánkja alatt, ezért gyakran operáltak triplákkal – nem túl sok sikerrel… Keller vitte hátán csapatát, egy szép alapvonali betörés utáni 2+1-es akciójával háromra zárkózott a ZTE; itt azonban elfogyott a tudomány, az Alba szigorított védekezésén és 11 pontra növelte előnyét. A korábbiakhoz képest gyengén játszó O’Reilly kosara után 9 maradt a nagyszünetre. A ZTE kétszer annyi triplakísérlettel próbálkozott, mint duplával (20, 10); ám igen gyengén dobott, ez pedig nem fért bele a jól játszó Alba ellen.

Igencsak megváltozott a hazaiak szemlélete a nagyszünet után, sokkal jobban pörgött a ZTE. Ismét egy Keller tripla indította az offenzívát, majd Ostojic 2+1-es akciója élesztette a hazai reményeket. Sőt, amikor Smith bezsákolt egy támadólepattanót, máris talpra ugrott a csarnok. Jól használta ki a ZTE, hogy korán bónuszba került, ezúttal nem álltak hadilábon a büntetőkkel. Smith hatalmas blokkot mutatott be, Ford feltett labdáját szépen nyomta a palánkra – a közönség legnagyobb örömére. DeCosey és Rakicevic váltott triplát, igencsak megélénkült a meccs, élvezetessé vált a játék. Átvette a vezetést is a ZTE, Keller pedig elsüllyesztette negyedik trojkáját is – nagyon motiváltan játszott volt csapata ellen a hazai „csk”. 56-53-as hazai előnynél kezdődött a zárónegyed.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A válogatott ásza, Vojvoda Dávid villanásaival egy perc alatt ledolgozta hátrányát az Alba, zsinórban hat pontot ért el Voja, majd Takács is dobott egy tempót, ismét kapaszkodnia kellett tehát a zalaiaknak. Németh Ákos egy roppant nehéz dobásból talált be, majd Trice 2+1-e következett, egy pillanatra megint a ZTE járt előrébb, ám ez nem tartott sokáig. A végjátékban higgadtabb maradt az Alba, Pongó a legjobbkor szerzett egy szép hármast, a vendégek pedig jól használták ki az elfáradt ZTE hibáit. 76-70-re nyert a Fehérvár, a második félidőre vezérré előlépő Vojovoda irányításával. A ZTE számára túl sok volt a harmadik meccs hét napon belül, ráadásul Körmendhez hasonlóan megint nagy hátrányt szedtek össze az első félidő végén, ennek ledolgozása pedig túl nagy energiát emésztett fel. Hiába Keller Iván remeklése – 17 ponttal zárt az egerszegi fiú, a mezőnyből ő dobott egyedül jól távolról ezen az estén – az Alba megérdemelten nyerte a találkozót és továbbra is üldözi a Szolnokot a pontvadászatban. A ZTE számára fel van adva a lecke: az OSE ellen bravúrgyőzelmet elérő Honvéd otthonában kellene győzniük szombaton, ami cseppet sem ígérkezik egyszerű feladatnak…

Fotók: Bálizs Zsuzsa


21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
csakazeteRevengeFreebulletz*Z*T*E*torma Recent comment authors
Freebulletz
Olvasó

Fú, pont ezt mondtam, ha nem olvad le az Alba is kemény lesz. És lám 3. negyed, 4 pont 5 perc alatt XD. Szerencsére összekapták magukat a végére, nem mindenkinek fog sikerülni Zegen ez. Iván meg élete meccsét játszotta. Kemp meg hogyismondjam minek van…..

csakazete
Olvasó

A kommentekből azt látom, hogy Iván rendszeresen játssza élete meccsét…
Remélem még sokszor írjatok ezt ?

bbzte
Olvasó

Iván jó fogás volt (már most látszik)….Zsírosnak még szoknia kell a friss zalai levegőt….de ő is meg fog érkezni előbb-utóbb (remélem előbb)

*Z*T*E*
Olvasó

A mai meccsen mindkét hátvéd kuka volt
Trice teljesen feleslegesen erőltette a tavoliakat… O’Reilly pedig még nála is rosszabb volt…
Emellett rengeteg labdát adtunk el és nagyon sok technikai hibát vetettünk…
Megérdemelten nyert az Alba ami azért fájó mert ilyen rossz játékkal is végig meccsben voltunk…

Revenge
Olvasó

Ma is…a legfontosabb poszton.úgy látszik csak edzőmeccs menők…

torma
Olvasó

Tisztelt MKOSZ!

Muszáj Zalaegerszegen a Papp Péter nevű játékvezetőt nézegetni a mérközésen?
Adjanak neki a tudásához méltó alsó osztályos találkozókat ,ott nem tud akkora kárt csinálni!
Ki lehet neki a liblingje,hogy a tiltakozások ellenére még mindig meccset vezet?
Látszott,hogy a két fiatal kollégának is hintette az észt! Azok mint a jógyerekek,kussba hallgatták.

Heindrich
Olvasó

Erős ez a retek alba 🙁

Boban
Olvasó

Sötét vagy. 🙂

zterulez
Olvasó

A Zte a szegény ember Albája. Hasonló játékot játszik a két csapat, csak az Alba kerete mélyebb, erősebb és a játék minden elemében jobbak egy kicsit. A mai meccsről: Nekünk későn kezdődött a meccs és korán ért véget (gyakorlatilag csak a 3.negyed volt értékelhető). Papp és a másik 2 játékvezető rosszkor és rosszul nyúltak bele a meccsbe, de nem ezen múlt. Vojvodával nem tudtuk tartani a lépést. Szó szerint. Valaki magyarázza el nekem, hogy miért nem tartottuk meg DeCosey-t? Miért jobb nem megfizetni valakit, aki már kipróbált és bizonyított? Inkább hozunk 5 tök új fiút, hátha bejön. Nálunk a légiósok… Olvass tovább »

Indián
Olvasó

Ez így igaz…ma az egyetlen egy értékelhető teljesítmény Keller Iváné volt…ha Ő nem dob ilyen jól akkor ez nagyobb zakó lett volna!

Revenge
Olvasó

Rakicevic se maradt el tőle…sztem…

bbzte
Olvasó

Ez is szoros volt…sajnos többen ma átlag alatt játszottak (olyanok akiknek átlag felett kellene). Alba ma jobb volt….megérdemelten nyertek. Küzdelemből nálunk ma is jeles. Hajrá ZTE!

Boban
Olvasó

Korrekt.

Sedmakfun
Olvasó

Papp az első negyedben elintézte. Smith ellen támadó, miközben ot faltoljak 3-as közben. Ebből egy alba 3-as. Ez 6 pont. + indokolatlan sportszerűtlen németh ellen. Ja, és Trice elonzozte az utolsó 3 percet. Gratula az albanak.

Boban
Olvasó

A harmadik negyedet végig büntetőzhette a Zete, ne viccelj már. ?

Sedmakfun
Olvasó

Joggal. Így is maradt el fújás.

Boban
Olvasó

Inkább a 33 rádobott, 9 sikeres triplában keresd a vereség okát. Úgy, hogy ebből 4-et Iván dobott be 66%-al. Trice 0/7. 🙂

Sedmakfun
Olvasó

Írtam erről is.

Boban
Olvasó

Kemp helyett nagyon gyorsan hozni kell egy valódi centert. Ez a csávó hajaz Csorvásira, annyi különbséggel, hogy kétszer lassabb és háromszor gyengébb játékos még nála is. Siralom. Főleg az eredetileg centernek szánt kolléga helyett. Ivánnak nagy gratula, megérdemli, hogy szeressék az adott csapatának szurkolói.

Dani
Olvasó

Ebbe a Kemp fazonba ki látott fantáziát nálunk azt nemtudom.Egy olyan dolgot se tudok mondani amibe erős. Par perc alatt kepes 4 faultot össze szedni, tavolrol semmi, kozelrol semmi, hat akkor passz.Gondolom hasonlóan az előző évekhez képest lásd (mulalic) meddig húzta annak ellenére hogy egy értékelhető meccse sem volt.
Tudatlan vezetőség

andrás
Olvasó

De jó ez a ZTE?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés