Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körömrágós meccsen kecskeméti győzelem

Hosszabbításban múlták felül Váradi Kornél tanítványai az MVM-OSE Lions csapatát.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - MVM-OSE Lions h.u.: 74-72 (21-13, 15-21, 10-16, 13-12, 12-10)

Bajnokság, 5. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Fodor A., Győrfy R. (Téczely T.)

Kecskemét: Pollard 15/3, Milutinovics 17/9, Jaramaz 4, Kucsera 6/6, Karahodzsics 7. Cserék: Wittmann 5/3, Körmendi -, Dramicsanin 16/12, Kiss 4.

Oroszlány: Ihring 8, Mucza -, Miliszavljevics 8/6, Minchev 19/9, Burns 13. Cserék: Ruják 9/9, Carev 6, Parrish 9/3, Garamvölgyi -, Dorogi -.

Milutinovics és Burns gyors kosárváltásával indult az összecsapás, majd sokáig nem találtak be a felek, végül a kecskemétiek léptek el a patthelyzetről (7-2). Már a negyed fele eltelt és nem nagyon talált a gyűrűbe az MVM-OSE Lions, Sebastjan Krasovec kénytelen volt időt kérni (10-4). A kis szünet megtette a hatását, szép játékkal zárkózott a vendég együttes (10-9). Hullámzó volt az első negyed, egyszer az egyik, egyszer a másik csapat fogott ki egy-egy jobb periódust, az oroszlányi felzárkózás után megint kezdett meglépni a KTE. 21-13.

Viszonylag hamar jött egy jobb vendég periódus, mínusz tízről sikerült ötre feljönnie a piros-feketéknek, időt kért Váradi Kornél (24-19). Hiába Milutinovics középtávolija, egyre jobban kezdte elkapni a ritmust az Oroszlány, olyannyira, hogy Parrish triplájával a vezetést is sikerült átvenni (26-27). Egy ideig felváltva jöttek a kosarak, majd a félidő hajráját jobban megnyomta a Kecskemét, de az utolsó másodpercben szépítettek az oroszlányiak. 36-34.

A fordulás után a hazaiak bennragadtak az öltözőben, miközben sorra érkeztek a vendég pontok, időt kellett kérnie a Kecskemétnek (37-44). Nemcsak a támadó, hanem a védőoldalon is remekeltek az oroszlányiak, de szívósan küzdött a KTE és megkezdte a felzárkózást (41-46). Percekig nem született újabb kosár, majd két gyors találattal egyenlített a hazai gárda (46-46). Innen megint az oroszlányiaknak sikerült meglépniük, de Pollard negyedvégi triplája visszahozta a Kecskemétet. 49-50.

Jobban kezdték a záró etapot a hazaik, 54-51-nél kért időt Sebastjan Krasovec. Hiába zárkózott egyre a vendégcsapat, négy újabb kecskeméti kosár érkezett (58-53). Próbált kapaszkodni az Oroszlány, de mindig előlépett valaki a KTE-ből, ezúttal Milutinovics küldött a helyére egy triplát (61-55). Óriásit küzdött az MVM-OSE Lions, másfél perccel a vége előtt Miliszavljevics dobott egy hármast, ám nem sokkal később eladta a labdát (62-60). A hazaiak kísélrete kimaradt, 30 másodperccel az órán támadhattak a vendégek. Garamvölgyö dobása lejött, de visszaszedték a támadólepattanót a piros-feketék, amelyből kiegyenlítettek, hét másodperc maradt (62-62). A labdát Pollard kapta, aki egy dobóhelyzetet ki is tudott dolgozni magának, ám a labda lejött a gyűrűről, jöhetett a hosszabbítás (62-62). Az extra ráadást végül a hazaiak bírták jobban, akik egy fontos győzelmet ünnepelhetnek. 74-72.

 

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
redmillerOroszlanyi BanyaszakisokatlatottErkaelfogult vagyok Recent comment authors
akisokatlatott
Olvasó

Gyenge az ose.

Ktopi
Olvasó

Fogalmam sincs, hogy valósak-e az elvárásaim a csapattal szemben, de furcsa, hogy egy győztes meccs után is inkább szomorú vagyok, mint boldog. 🙁 Eddig 3 meccset nyertünk, ami dícséretes! Viszont ebből egyet egy fantasztikus, de annál szerencsésebb dobással, kettőt pedig úgy, hogy az ellenfélnek relatív tiszta dobása volt a győzelem megszerzéséhez. Nyilván lehet mondani, hogy ők nem dobták be, mi viszont igen, de ennél azért bonyolultabb a helyzet. Kemal iszonyú erőtlen, nem néz ki jól az ellenfelek többnyire sokkal fiatalabb és atlétikusabb centerei ellen. Jellemző, hogy tegnap az OSE igazi center nélkül jött, mégis nyerte a lepattanózást. Jaramaz döntetlennél 10… Olvass tovább »

elfogult vagyok
Olvasó

“Nekem azonban a legnagyobb bajom az, hogy Kornéltól nem jön az az erő, ami kellene. Ivkovicra sok rosszat lehet mondani, de ott repült a szék, iszonyatos nyomást helyezett a bírókra.”
Azért ha megengeded mi nem egészen így éreztük!
Nagyon nem szeretnek minket a bírók!
Amúgy Mi “csak fokoztuk” a bajunkat a görcsös akarással! Ha nem tudunk ezen(ezeken) túllépni gondjaink lehetnek!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

@elfogult, engedd el ezt a bírózást. Ha közepes konstans teljesítményt hozunk ezen a meccsen, akkor hátradőlősen nyerünk. Ezzel szemben a tény az, hogy alig vittünk végig támadásban figurát. Mario szerdán a forduló MVP-je, tegnap 1-es VAL. Kaposváron nekünk jött ki a szerencsekerék, most meg nem – de nem a bírókon múlott, oda-vissza fújtak ökörséget.

elfogult vagyok
Olvasó

Maximálisan egyetértünk! Erre céloztam a “Csak fokoztuk” a bajunkat”-tal! Lesz ez még jobb!! Hajrá OSE!

Erka
Olvasó

Kornélról írt véleményeddel nem értek egyet, Ő nem az a típus, aki székeket hajigál, viszont hallottam már a játékosait igen erőteljesen helyretenni. Krisztián megtett amit tudott, ebben az állapotban. Tudod, hogy mi a cél, beépíteni az akadémistákat a csapatba. Nagy feladat, sok munkát igényel a csapattól, a stábtól, türelmet tőlünk. Nyilván voltak hibák, amiket felsorolás, van benne valami. A szurkolásról és Redről. Az a maroknyi csoport mindent megtesz, kevesen vannak. Hozzá kellene tenni mindenkinek, igazad van. A Redet helyettesítő srác teljes erőből verte a dobot, iszonyat energiát belefektetve, nem kell Petivel összehasonlítani.

Erka
Olvasó

Lemaradt: Kemo váltótársa centerposzton Fazekas Máté, aki sérült. Biztosan tudod, hogy ez nagymértékben befolyásolja Kemo teljesítményét, nem is kell tovább ragozom.

redmiller
Olvasó

Köszi, hogy hiányzott a “megörülésem”!
Sajnos már reggel kértem Attilát, hogy helyettesítsen! Mint részemről kiderült, helyes döntés volt! Tudom, hogy Attila ki tette a szívét, lelkét és oda tette magát! Neki sem lehetett egyszerű, főleg, hogy múlt héten 1,5 negyedig helyettesített a lányom barátnőjének a szülinapja miatt! Nekem sem volt könnyű visszarázódni egy félbeszakadt, majd nézőmentes szurkolások után újra dobolni… Akkor Attilának többszörös tisztelet jár, mert sokkal hosszabb idő után is megcsinálta!
Lehet, hogy pénteken még Fehérváron sem leszek… Nem én döntöm el….

Óriás
Olvasó

Ezzel a mutatott teljesítményel és az idegenbeli gyenge és erőtlen játékkal nehéz lesz a 8 közé jutni. A válogatott játékosoktól (és a volt) elvárható lenne a kiegyensújozhatóbb teljesítmény. Ma egy nyerhető meccset dobunk a kukába ami egy 5 helyet ért volna.
Hajrá Ose.

Óriás
Olvasó

In

Basketball1234
Olvasó

Szép volt fiúk! Hajrá Kecskemét!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés