Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körömrágós meccset húzott be a Paks

Végig fej-fej mellett haladtak a felek.

Atomerőmű SE - Szolnoki Olajbányász 66-63 (16-21, 12-12, 19-17, 19-13)

Bajnokság, 3. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Praksch P., Tóth C.

Paks: Capers 14/3, Shepard 10, Valerio-Bodon 2, Lóránt 18/6, Jackson 10. Csere: Baker 4, Kovács 2, Pupp -, Kis 3/3, Eilingsfeld 3.

Szolnok: Warner 12, Kovács 9, Rudner 5/3, Subotic 10, Cakarun 10. Csere: Pongó 4, Frank 3/3, Zsíros 3/3, Juhos 7/3, Taiwo -.

Az egy győzelmet és egy vereséget számláló Paks fogadta hazai pályán az előző fordulóban a Debrecen ellen diadalmaskodó Szolnokot. A vendégeknél sem Pallai, sem pedig Badzim nem tudott pályára lépni.

Rudner egy sarokhármassal adta meg a találkozó alaphangját, majd Warner visszalépős tempója is behullott. Jackson szerezte meg az első paksi pontokat, Valerio-Bodon vette észre őt a palánk alatt. Cakarun is beköszönt, Jackson gyorsan válaszolt. Nem lassított a Szolnok, Warner betörése és Cakarun ziccere után már 4-11 állt az eredményjelzőn. Lóránt találta meg az utat a gyűrűig, kisvártatva pedig Kovács állt bele egy duplába. Warner faulttal együtt vitt végig egy gyorsindítást, Braniszlav Dzunics kért időt (6-15). Jó volt a plusz egy is, tízre hízott a különbség. Lóránt hozta közelebb az övéit, aztán Eilingsfeld lépett be jó ütemben. Az egyik oldalon Pongó, a másikon Valerio-Bodon iratkozott fel a pontszerzők közé. Kovács csak az egyik büntetőjét dobta be, ami után Subotic szerzett egy kettest. Baker egyik szabaddobása bement, a második rövid lett, az utolsó szó pedig Kis Raúlé volt. 16-21.

Közel másfél perc kosárcsend után Juhos maradt üresen a festékben, majd ugyanennyi idő után Warnert is megtalálták a társak (16-25). A negyed derekán Kovács révén megérkezett az első két piros-kék pont is. Lóránt 2+1-es akcióját követően Gasper Potocnik hívta magához az övéit. Lóránt egy triplát is a helyére küldött, feljött egyre az ASE. Justin Jackson szövegelésért technikait kapott, amiből Warner büntetett. Frank célzott pontosan a sarokból, újra öttel ment az Olajbányász, hazai időkérés következett. Warner most sem hibázott a vonalról, Capers válaszolt. Cakarun kettőből kettő egypontost süllyesztett el, majd így tett Capers is. Az utolsó támadást a vendégek vezethették, éltek is a lehetőséggel, Pongó távolija hullott be a dudaszó pillanatában – ám a félidőben hosszas videózás után kiderült, hogy a labdát már időn túl engedte el az irányító. 28-33.

Kovács alapvonali belépése után a Szolnoké volt az első kosár a fordulás után, majd Lóránt közelije és Eilingsfeld büntetője négy pontra hozta a hazaiakat. Shepard és Lóránt szabaddobásai után egy volt közte, de erre három szolnoki sikeres támadás volt a válasz, jött is az időkérés Dzunicstól a harmadik negyed felénél (34-41). Subotic ziccerezhetett, ami után Capers állhatott a vonalra. Juhos triplája mindössze az ötödik volt a meccsen, Lóránt tempója és Jackson közelije esett be a túloldalon. Az amerikai center büntetőből is betalált, Kovács pedig szépen lépett be a túloldalon. Subotic horogdobása beakadt, ahogy Capers hármasa is (45-50). Kisebb kavarodás után az utolsó momentum Jackson zsákolása volt, mindössze hárommal vezetett a Szolnok az utolsó tíz perc előtt. 47-50.

Egy támadóhibát követően Capers kétpontosával és Baker távolijával gyorsan fordított az ASE, Cakarun büntetőből egyenlített (52-52). Shepard révén újra a hazaiaknál volt az előny, egészen Subotic közelijéig. Capers állhatott a vonal mögé, de csak az egyik ment be. Zsíros hármasa hosszú gólcsendet tört meg, 55-57 volt öt perccel a vége előtt, izgalmas végjátékra volt kilátás. Lóránt triplára-triplával válaszolt, megint a fehér-mezesek vezettek. Shepard zsákolása után Potocniknak kellett szünetet kérnie. Cakarun emberrel a nyakában tett fel egy ziccert, de Shepardnak erre is volt válasza, sőt, Capers is megverte az emberét (64-59). Sorra hibázták el a támadásokat a vendégek ezekben a percekben, újra magához hívta az övéit Potocnik 1:27-el másodperccel a vége előtt (64-59). Subotic lopta a távolságot, de Cakarun támadóhibát vétett kulcsszituációban (64-61). Huszonhét másodperc volt már csak az órán és az ASE birtokolta a labdát. Pongó megszerezte a játékszert, ziccerezett is, ám Jackson zsákolására már nem érkezett válasz, körömrágós meccset húzott be a Paks. 66-63.

HIRDETÉS
56 hozzászólás

56
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
29 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
ICEBEARKendeffy Botondmoldi56SajkaRolex Recent comment authors
Józsipapa
Olvasó

16:30- kor és 20:30-kor adja a mérkőzést a szolnok tv.
http://www.szolnoktv.hu

milanka487
Olvasó

Másnapra virradva kicsit lenyugodva:
Még mindig sajnálom mert ez egy nyerhető meccs volt!
Hogyha tényleg a Top3 a cél( nemzetközi indulás) akkor hol akarunk nyerni??? Debrecenben?Szombathelyen?
A vezetőség felé pedig sürgősen kellene egy 5.légiós mert Badzim kiesett nem volt aki pontot dobjon!
Juhos Levi egyre jobb!!

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Először is ami nekem paksiként nagyon tetszett, az a szolnoki szurkoló tábor dobososának a koncertje, nagyon jól nyomta öröm volt hallgatni tényleg.

Most valami teljesen más, hogy olyan meccsen még nem sokon voltam,ahol egy csapat enniyre kevés hibával, és itt faultra gondolok. Számomra fura volt, a faultok ekkora számbeli különbsége.

MAFCdrukker
Olvasó

Bocs, hogy ide, de nincs B csoportos cikk: a Nagykőrös elkapta a Veszprémet, a BKG kiharcolta a 2 pontot a Rátgéber Akadémián, a TF sikerrel kezdte a bajnokságot a MEAFC rovására. Minket pedig lesimázott a Vasas, ezen nincs mit szépíteni. Nálunk Tóth és Harazin hiányzott, Csapai visszatért, de a YT-közvetítés alapján még nem volt 100%-os, náluk Medve és Moravcsik nem játszott. A kiegyenlített első percek után óriási fölénybe kerültek a vendégek, és nem volt ott a MAFC-tábor, hogy ébresztőt fújjon. Garain a tanácstalanság látszott, a csapaton az összeszokatlanság, a Vasas pedig köszönte szépen: 57-33 oda a félidőben. A 3. negyedben… Olvass tovább »

Tomba01
Olvasó

Gratula a csapatnak és a Szolnoknak is! Igazi egy labdás mérkőzés volt ahogy vártam, most mi bírtuk a végét jobban. Lehet bírózni de tök fölösleges…egy gratuláció a győztesnek sokal jobban esne! Hajrá ASE! ❤?

Jockey Ewing
Olvasó

A vér talán sűrűbb a viznél viszont az olaj mindkettőnél sűrűbb!

4.negyed
Olvasó

Fura olvasni ezt a sok bírózást Szolnokról általában másik irányba szokott lejteni a pálya…. 11/12 magyar kupa döntő Szolnokon …. stb stb

milanka487
Olvasó

Nézd meg az elmúlt meccseinket(Deac vagy akár tavalyik bajnokság)

ZZTop
Vendég
ZZTop

Remélem lassan visszakapják az elmúlt éveket. Úgy hallottam az ‘indul a busz’ rigmusom sem tudtak mosolyogni, hát 1x fent 1x lent

Olajheart2
Olvasó

Már rég nem lejt másik irányba.. és előtte se biztos hogy lejtett csak mert te ezt írod! Hajrá OLAJ

Zsarkov
Olvasó

A 12-es Magyar Kupa döntőben, egy bombaerős Olaj 10 ponttal simán megverte a Paksot…, mellesleg ebben az évben a bajnokságot is könnyedén nyertük, Eurochallenge final fourt játszottunk és az Adria Ligában pl. a Partizán Belgrádot is legyőztük…, de biztos, hogy a Paksot csak csalással gyűrhettük le… ?
Feltéve, de nem megengedve, hogy mégis igazad van, abból 2 dolog következik:
1. Akinek a javára egyszer tévednek, vagy netán csalnak, az soha nem teheti szóvá, ha ez ellene történik – úgyhogy, ha legközelebb leszopnàtok, ne bírózz, sőt, soha többé ne bírózz;
2. Ma lejtett a hazai pálya, netán csaltak a javatokra.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nyílt levél a Mindigonak :

Semennyire sem tisztelt Mindigo!

Kapjátok be! Köszönöm.

Tisztelettel : Gulyás Szabolcs

krapulaksz simon
Olvasó

Ilyen az amikor a szakmai hozzaertes masod vagy harmadlagos.

SárgaPárna
Olvasó

Szépszemű!
A jászsági lányoknál is, akik egy haverod elmondása szerint mind megvoltak, ilyen bevezetővel hódítottál?
Nyílt levél Bözsinek!
Semennyire nem tisztelt Bözsi!
Kapjad be! Köszönöm
🙂 🙂 🙂

gulyasszabolcs00
Olvasó

Pfuuu de gyenge volt ez megint, párnácska.

Rolex
Olvasó

Sárgatrágya ennyire képes Szabi.
Ő ilyen kis abberrált nyomigyerek.
?

milanka487
Olvasó

Amúgy azt sem zárnám ki hogy ez az idióta párna egy kis tizenéves hülyegyerek!

moldi56
Olvasó

Szabolcs nem szoktál te ilyen alpári lenni…ettől függetlenül igazad van.

Kendeffy Botond
Olvasó

Lenne egy meccs 799 forint, de azt legalább lehetne nézni.

Józsipapa
Olvasó

Förtelmesen rosszul dobtuk a triplákat………
Warner 0 / 3
Subotic 0 / 7
Kovács 0 / 3
Rudner 1 / 6 összesen 4 / 24 !!!!
(középtávoli : Cakarun 3/10;Pongó 2/5;Juhos 2/6;)
Hajrá OLAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJ !!!!!!!!!

mincus
Olvasó

Van egy olyan érzésem, hogy a télen légiósok közül cserélni fogunk, eléggé középszerűek.

szolnokbasket
Olvasó

Azért lenne helye egy jó kezű 3-as amcsinak nálunk.
Nincsen jó kinti dobónk.Mondjuk a tavalyi Tucker-t el tudnám képzelni ebben a csapatban.

WSreborn
Olvasó

Szép volt srácok küzdés 5ös, 3 legióssal és egy stabil csere hianyzóval ez nem rossz eredmény.
Grat Paksra
A bíró csajnak köze nem volt a meccshez, nem NB1A meccseken kellene kísérletezni az ilyenekkel.
Ennyire nincs épkézláb bíró kedves MKOSZ???
A vereségért kár mert így is meg lehetett volna, de összességében én elégedett vagyok.
Hajrá Olaj!!!

lakers24
Olvasó

Ekkora k*rva nagy csalást már rég láttam. A paksi 15 éves hülyegyerekek meg sose voltak Szolnokon de itt meg akkora volt a pofájuk a végén vicc… Szerencséjük hogy csak 20an lehettünk

Rouge
Olvasó

Cilike, jobban tennéd ha szívnád és nem fújnád…

Kár érte, nyerhető meccs volt.

Zsarkov
Olvasó

Ez a nő(?) totálisan alkalmatlan a játékvezetésre…, gyakoroljon a gyermek kupákon, de felnőtt A csoportos férfi meccsre a f@szért kell ilyen dilettáns nyomit delegálni!?

milanka487
Olvasó

Teljesen igazad van!

Olajheart2
Olvasó

De ideges vagyok!!! Bőven nyerhető meccs volt!! Sajnálom!! Kár érte! Hiányoztak a triplák és Badzim is nagyon! Ez a győzelem bizony hiányozhat a végén! Főleg hogy nincs középszakasz és van vírus! Küzdésért gratulálok a csapatomnak! Hajrá OLAJ ❤?

Gábor
Olvasó

Csalás.

milanka487
Olvasó

Praksch ahogy fújt+Cecike kritikán aluli!!!!!!

Artois
Olvasó

Tobb sebbol is verzett ez a mai produkcio.
Amit a rigok muveltek a palyan vicc kategoria, ilyenkor mondjak, hogy szepen lejtett a palya hazai oldalra.
Ezt a 63 dobott pontot viszont nem tesszuk ki az ablakba, van hova fejlodni, mert Warneren kivul mas nem nagyon kepes vedelmet bontani.
Badzim hianyat mar meg sem emlitem, ha jon tole az a 10-15 pont, akkor easy win.

Leklibajsza
Olvasó

Grat a profilképedhez!

crazybasket
Olvasó

De tényleg!??

ICEBEAR
Olvasó

“Szép” dolog ha egy bukott meccs után hazamegy egy falco szurkoló és a hosszú hajú barátja Milán mezben kényezteti, háttérben meg szól a Conchita Wurst live!!! 🙂 Tökéletes idill, SárgaTrágya és huncut kis barátainak!Hajrá sárgácskák,csak ne túl durván párnácska!!!

Expert
Olvasó

Jó lesz ez a Szolnok, három légióssal is szinte nyert meccsük volt. Nem sok pénzt tettem volna a paksi győzelemre három negyed után.
A Paks erős középcsapat lesz, hazai pályán a három légióssal felálló Szolnok ellen sokkal több kell szerintem egy négybe igyekvő csapattól.
A paksi légiós kontingens inkább átlagos. Lórántnak közel a nyugdíjhoz a palánk alatti munkák mellett a triplákat is hoznia kell.

ficsi
Vendég
ficsi

24/4 egyenlő szoros vereség ! Sajnálom pedig meg volt az esély a szép eredményre !

Sajka
Olvasó

A másik oldalon meg 5/25… ez sem jobb, igaz pont ez az egy triplányi lett a végén a különbség.

SárgaPárna
Olvasó

Ráfért ez a cumi a Szolnokra, mert egy győzelem után már azt hitték, hogy ők a csaszik…
Aki látta élőben a meccset az esetleg írja meg, hogy sikerült Lóránt Peti nyári szépészeti műtétje. 🙂 🙂 🙂

dball
Olvasó

Ezért zárt be Lipótmező? Kezdem azthinni, te leszarod a kosárlabdát és csak úgy hivatásszerűen előszeretettel basztatod a jónépet. De hálistennek ahogy látom egyre kevesebben foglalkoznak veled és le se szarnak a saját szurkolótársaid se. Végre magadra maradtál te sárga görény!!!

Sajka
Olvasó

Ne foglalkozz vele te sem, így még kevesebben lennének, akik reagálnak ennek a degeneráltnak a böfögésére. 🙂
Hagyjuk….. játsszon egyedül az összeszart homokozójában…

Barro
Olvasó

16-26 fault arannyal tudták megnyerheti 3 ponttal a Paksot Kapitány…kiskurva cecilia

olaj75
Olvasó

A toppantós kö…g megdobta a szezoncsúcsát ellenünk… Sürgősen kell az 5.légiós a sérülések miatt.

Milo
Olvasó

Hatalmas hazai pálya… Badzim nélkül kevesen voltunk, de amit ez a három rigó művelt az kész vicc. Cecíliának köze nincs a kosárlabdához. 16-26 faultarány, két kamu támadó az utolsó 2percben. Szerdán is mindent megtettek a bírók, hogy kikapjunk, ma sikerült is. Azért Warnertől ez ma nagyon gyenge volt, Subotic meg összeszedhetné magát kintről 7ből semmi. Hajrá Olaj! Szerdára remélem felépül Badzim és legyalázzuk a sárgákat.

Józsipapa
Olvasó

Nagyon sajnálom.
Egy nyerhető meccset veszítettünk el.
Minden elismerésem a csapatnak,nem bírtuk a végét.
Hajrá OLAAAAAAAJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!

szolnokbasket
Olvasó

Roko hiányát nem bírtuk el.
De Pongó -17 +/- statját és Subotic 0/7 tripla kísérlete sem segített.

milanka487
Olvasó

Nagyon dühös vagyok a csapatomra!!
Ilyen előnyt eladni egy egyáltalán nem extra Paks ellen…

milanka487
Olvasó

Ja és Badzim hiányzott nem volt aki pontot dobjon!

Pbask
Olvasó

A Paks extra,csak akik jól tudnak támadni,védekezéssel könnyű kikapcsolni őket,és ezért gyengébbnek tűnik a csapat arca.Ezután már az sem megy be,ami üres. Ezt mi is megkaptuk párszor BL selejtezőben tavaly,de ez tény. Nálatok fáradtság döntött 4.negyedre + Rudi kipontozodása.

milanka487
Olvasó

Igazad van csak az a baj hogy ez egy nyerhető meccs volt

Expert
Olvasó

Ez a Paks egyáltalán nem extra. Lehet nem ugyanazt a mérkőzést néztük. Normál, vírus nélküli szezonban nem lennének háromban a végén.

Pbask
Olvasó

Én láttam 3 meccset,azt kell mondjam ez a Paks egy jól támadó csapat, DEAC ellen ment az adok-kapok,kicsit Szrecsko feelingem volt,védekezés kevés volt. Most mindkét csapat jól védekezett,Paksnak kevés helyzete volt,utána pedig törvényszerűen ami üres,az sem ment be. Én ugy gondolom,ahol nem ilyen erős védekezést kapnak,simán fogják hozni a meccseket.

Expert
Olvasó

Ha ez a Paks extra ezzel a hazai teljesítményével, akkor a Szolnok a ma nem játszó egyik legjobb légiósával bajnok lesz…

Pbask
Olvasó

Ahhoz azért lesz egy-két szavunk 😉 De tény,hogy ebből a hármasból az Olaj nekem kimagaslik.főleg edző személye és a pályán bemutatott védekezése miatt. Tavaly is lehettek volna jobbak,de hatodik légióssal és Price-al széjjel kúrtak mindent kb.

Barro
Olvasó

Milanka ez előre lejátszott meccs volt ha kellett volna meg fújtak volna 10 ét.

Pbask
Olvasó

Két jól védekező csapatot láttam, szerintem Szolnok szívósabban védekezett,tényleg nüansznyival,a Paks légiósait jól kikapcsolták. Ha játszik Badzim,szerintem megvan a meccs.
Minimálisan lejtett a pálya,de csak szerintem.
Jövöhéten remélem játszik Badzim,és nálunk is mindenki,mert akkor mondhatjuk,hogy hatalmas defenseattack lesz a pályán 🙂 Kicsit tartok,mert az Olaj meccsekből jön,mieink meg karanténban csücsültek,de szerencsére ez még az alapszakasz, az biztos gigászi összecsapás lesz szerdán.

Godemperor
Olvasó

Én azért nem vagyok biztos a szerdai meccsben, várjuk meg a teszteket. Nem csodálkoznék ha nálunk is lenne pozitív.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés