Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Körömrágós meccsen ment tovább az Egis Körmend

A végén átvette a vezetést a Paks, de a hajrát a körmendiek bírták jobban.

Atomerőmű SE - Egis Körmend 80-86 (14-27, 21-16, 19-21, 26-22)

Magyar Kupa, negyeddöntő
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Papp P., Minár L., Csabai-Kaskötő B. (Fekete L.)

Paks: Kovács 9/3, Capers 3/3, Shepard 15/3, Lóránt 16, Jackson 7. Cserék: Paige 8/6, Valerio-Bodon -, Kis 6/6, Eilingsfeld 16/6.

Körmend: Thames 18/6, Mócsán 8, Ferencz 12/6, Simons 18/9, Taylor 10. Cserék: Ireland 13/9, Takács -, Durázi 3, Tóth 4.

Az utolsó negyeddöntőjéhez érkezett a Magyar Kupa szerdai játéknapja. A Paks-Körmend mérkőzés győztesére a DEAC várt az elődöntőben.

Egy elhibázott paksi támadás után a Körmend szerezte meg a vezetést, Thames dobott be két büntetőt. Kisvártatva Lóránt egyenlített egy nehéz tempóból, de Mócsán azonnal a helyére küldött egy távoli duplát (2-4). Több üres helyzetet is elrontott a Paks, kezdtek meglépni a piros-feketék, időt is kért Braniszlav Dzunics (2-8). Jackson és Lóránt révén zárkózott az ASE. Lóránt és Ferencz is bravúros kosarat szerzett, majd előbbi két büntetőt is hozzátett, 11-9-re vezetett a Körmend négy perc játék után. Simons célzott pontosan a triplavonalon túlról, ha nem is sokkal, de végig előnyben játszottak a vasiak (9-14). Taylornak ütöttek oda, majd Simons próbálkozása talált utat, kétszámjegyű lett a körmendi előny (9-19). Lóránt szinte egymaga próbálta tartani a lelket a paksiakban, de a Körmend remek triplázásával nem lehetett mit kezdeni. 14-27.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Paige gyorsindításával indult a második negyed, Mócsán viszont három sikeres büntetővel jelentkezett a túloldalon. A csereként beálló Eilingsfeld megszerezte a Paks első tripláját a meccsen, viszont így is magabiztosan őrizte kétszámjegyű előnyét az Egis Körmend. Kicsit beragadtak a felek, most nem érkeztek abban az ütemben a kosarak, mint a mérkőzés korábbi szakaszában, 20-36 állt az eredményjelzőn tizenöt perc játék után. Négy-nullát futott az ASE, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit. Ez sem lassította le Braniszlav Dzunics tanítványait, Capers és Kis is bedobott egy-egy triplát, nyílttá vált a találkozó (30-36). Taylor büntetői állították meg a nagy futást, viszont rögtön érkezett Kovács távolija. Egy gyors kosárváltást követően ötpontos körmendi vezetéssel fordultak az utolsó másfél percre a csapatok. Innen már csak piros-fekete kosár érkezett a félidőig, amivel visszaverték a paksi felzárkózási kísérletet. 35-43.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A fordulás után Lóránt folytatta a pontgyártást, hét vasi pont érkezett válaszként (37-50). Ismét Lóránt vette a hátára a csapatát, az ő játékának köszönhető csak, hogy nem lépett el jobban a Körmend. Simons bravúrkosara és Kovács belépése következett, majd Simons állt bele egy távoliba (41-55). Shepard zsinórban négy pontot tett bele a közösbe, Eilingsfeld küzdött nagyot a palánk alatt, megint bejött tíz alá az ASE (47-55). Konsztantinidesz időkérése után Ireland emberrel az arcában süllyesztett el egy triplát. Capers lekönyökölte Tóth Norbertet, amiért sportszerűtlent kapott, aztán a túloldalon Eilingsfeld csinált egy 2+1-es akciót (51-60). A negyed hajráját a körmendiek bírták jobban, tízpontos vezetéssel várhatták a záró etapot. 54-64.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A negyedik felvonás elején gyorsan feljött hatra az Atomerőmű SE. Előbb kicsit megálltak, majd megindultak a felek, Paige triplájával már csak öt volt közte (61-66). Jackson is jól büntetőzött, már csak egy labdányi volt a különbség, amikor közel hat perc volt vissza. Nem jött most a körmendi kosár, Paige egy nagy triplával egyenlített, időt kértek a piros-feketék (66-66). Ireland dobhatott két büntetőt, de csak az egyik ment be, majd eladta a labdát a Paks, ráadásul Jackson technikait kapott. Ferencz kihagyta a szabaddobást, a túloldalon Shepard büntetett, átvette a vezetést az ASE (68-67). Igazi büntetőpárbaj kerekedett a véghajrára, felváltva vezettek a csapatok, egypontos körmendi előnynél kért időt Braniszlav Dzunics, három és fél perccel a vége előtt (70-71). Taylor odaütött Lórántnak, ezzel pedig bajba került az Egis Körmend, hiszen a magasember kipontozódott (72-71). Ferencz egy óriási triplát küldött a helyére, majd Lóránt vétett egy támadóhibát. Durázi maradt üresen egy leválás után, elment néggyel a vasi csapat két perccel a vége előtt, ráadásul megint elveszítette a labdát a Paks. Thames maradt higgadt a büntetőinél, 72-78-ra lépett el a Körmend. Újabb támadást hibázott el az ASE, ráadásul Paige odaütött Thamesnek, aki újabb két egypontost értékesített (72-80). Több büntetőt is kihagytak a körmendiek, Shepard hármasával négyre jött fel a Paks, negyven másodperccel a vége előtt. Ezúttal Ireland próbálkozhatott, de ő is csak 50%-kal célzott. Shepard hármasa lejött, innen pedig már nem volt visszaút a paksiaknak, óriási izgalmak után jutott be a legjobb négy közé az Egis Körmend. 80-86.

Kiemelt fotó: MKOSZ/Girgász Péter

HIRDETÉS
45 hozzászólás

45
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
Drazsen PetrovicsGallisMarillionKendeffy Botondcsocsa Recent comment authors
Böcskey Attila
Olvasó

Körömrágós volt a meccs a bb1 szerint. Igaz, hogy az MTE végig vezetett hol 1-2 vel, hol 10-15 tel. A Paks tán egyszer vezetett 1 ponttal. A valóság az, hogy a vége izgalmasabb volt-az Alba-Szolnok sokkal körömrágósabb volt, csak a filkós bb1 már ismét próbál az MTE győzelem dolgot elbagatelizálni !

Best2
Olvasó

Általános iskolában megtanítják az A és I betűket. Még mindig nem tudod leírni rendesen, hogy FALCO! Hamár bb1 akkor takarodj innen hányadék!!!

PL
Olvasó

szopnok
gyászberény
körmEND
falusiak, gumicsizmasok, parasztok…

ennyit erről te kis érzékeny kultúrlovag!

Redbid
Olvasó

Gondolom a Best1 az sárgapárna. 🙂
Amúgy ez is egy eldobhatós nick lesz, csak specko a kupára???

Kendeffy Botond
Olvasó

Dr.Jekyll és Mr. Hyde

Böcskey Attila
Olvasó

Hányadék te vagy mert anyád kiejtett sajnos erre a világra! Sajnálom a normális szombathelyi szurkolókat, hogy egy ilyen dekadens hülye is próbál közéjük tartozni.Már sokszor leírtam, de a hülyék nem értik: pl Gráczer Gyuri bácsi Nádaljai, vagyis Körmendhez csatolt faluban élt, onnét származik. A te barom elméleted szerint akkor Ő falusi, gumicsizmás és paraszt is. Természetesen nem ellentétben veled, aki az előző sorban említett jelzők emlegetésével próbál feltűnősködni, pedig egy tahó senki vagy !

Best2
Olvasó

Ne nyafogj nyomi!!! Vagy neked is sok a fogad szarházi sarokqrva?

csocsa
Olvasó

Ha neked ez így nagyobb diadal,akkor örülj!

egismte1
Olvasó

Szép volt fiúk! Gyerünk tovább, a DEAC ellen még nehezebb lesz! Főleg belső posztokon, Taylornak vigyáznia kell, a 20 perc kevés lesz tőle

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez egy nagyon meglepő, de legalább annyira értékes és becsülendő győzelem volt ! Szép volt, Körmend!!!

Lakers in 4
Olvasó

3,2,1 dzunic out bummmmm

mte7
Olvasó

Szép volt fiúk!!!???
Hajrá Körmend!!!???

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/Q7Dud5

4.negyed
Olvasó

Én már csak azt várom hogy minnel előbb vége legyen ennek a szezonnak és takarodjanak innen el a remek legiosaink dzuniccal együtt….

Dávid
Olvasó

Huh, 40 büntető tényleg büntet 😀

PL
Olvasó

Szép volt Fiúk!
Deac ellen ennél több kell, de semmi sem lehetetlen!
pénteken folytatjuk…

SárgaPárna
Olvasó

Na gyerekek holnap felhozzák a vitrint a pincéből… 🙂 🙂
Beérett a fiatal program! Gratulálok!

Jamchi
Olvasó

Csak a mocskolódás ez vagy te sp1-bb1. Körmenden van vitrin, van hét kupagyőzelem. Írhatsz ellene “újságíróként”, “kommentelőként”, akkor is van, a három bajnoki cím mellett, 45 éve az NB1- ben. Akármilyen Körmend-ellenes, gyűlölködő vagy, ezek tények. Nem tudod semmissé tenni. A hozzászólásodnak nincs köze kosárlabdához, csak a rosszindulathoz.Ez vagy te sp-bb1.
Csak az MTE! Hajrá Körmend!

SárgaPárna
Olvasó

hahahahaha,,,,

SzhelY
Olvasó

Tudod buzigyerek voltunk vagyunk leszünk te kismajomarc fotelnyuszi

PL
Olvasó

úgy tele volt a szája a délutános műszakban, hogy azt se vette észre, hogy a “csapata” is játszott ?
Minden szombathelyi tudott pár mondatot írni egy agyonnyert meccsről is, ő azt sem tudta, hogy meccs van ??

mekkora szurkoló! ???

mte7
Olvasó

???????

Bet365
Olvasó

Szerintem párinka! Édesanyukád Örömlány!! Gondolom sokan egyetértenek velem! Csak nem tudom mint élvezel jobban hátulról beléd rakják vagy a körmendet szidod, én szerintem egyszerre a kettőt!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Megint lett egy szar napod! ???

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hallom kikerültél a Covid osztályról, G.úr ?

egismte1
Olvasó

Írjátok már le, hogy ki ez az egysejtű!!!!

SzhelY
Olvasó

Helyi erö

egismte1
Olvasó

Kicsoda?

SárgaPárna
Olvasó

Vitrinesek! Nem kell találgatni elmondom én ki vagyok! Na figyeljetek:
egy kurva nagy kirááááály vagyok!

PL
Olvasó

Nekem kifejezetten tetszik vitrines megszólítás.
Hisz csak azok lehetnek vitrinesek, akiknek van mit ott tárolni/bemutatni….és arra büszkének lenni ?
Van, ami elfér egy asztalsarkon, de van olyan csapat/ok, ahol vitrin kell, aaaaannyi minden bemutatnivaló akad ?

VITRINESEK hajrá! ?

Redbid
Olvasó

Azért gondolj bele, mulyen frusztráló lehet rágondolni, hogy esetleg 1szeres kupagyőztesek lesznek, és azt is milyen neház volt összehozni. 🙂
(a fél válogatott összevásárlása kelett hozzá)
Míg ezek meg már 7szeres kupagyöztesek!!
🙂 🙂 🙂

VITRINESEK hajrá! 🙂

Marillion
Olvasó

Természetesen elismerés a vitrinért a Körmendnek….1962 ill. 1980…a két évszám alapján nem sportszerü egy 18 évvel késöbb alakult klubbot összevetni egy másikkal,ugy hogy az egyik még csak a szárnyait bontogatta a másik meg már böven az élvonalban volt!

Redbid
Olvasó

Folytatva a zrikát, ne vedd magadra, és ne haragudj meg rám, de nem ti szoktatok azzal jönni, hogy csak az számít ami most van? Hát most ez van 🙂 Zrikát, mert szerintem ez az, és nem az amit tőletek csinálnak jópáran sp. vezérletével!! És, hogy válaszoljak, oks, nézzük időaraányosan, de azt hiszem úgy is jobban állunk. 🙂 Ezért szerintem nem az a jelentősebb különbség amit mondasz! Hanem, hogy anno is kevészer voltunk mi a kupa esélyesei, de aztán úgy alakult, hogy mégis meg tudtuk nyerni, mert egyszerűen jobban tudtunk élni az adódó lehetőségekkel. Ti is sok döntőt játszottatok már, csak… Olvass tovább »

Gallis
Olvasó

A szurkolòtársadat sp-bb1-et kérdezd erről. Csak KDMTE!

Redbid
Olvasó

Aha értjük, tehát egy király nagy kurva 🙂

Szerintem te vagy a bb1 főszerkesztője, legalábbis amit megengedhetsz magadnak az alapján simán gondolható, hiszen még csak törölve sem voltál egyszer sem.
De szerintem engedjétek el ezt a karaktert, mert nem jött be, hogy Körmendinek akartak mutatni, de csak Szombathely égetéséig jutottál! 🙂

Szóval akárki is vagy, akkora király vagy, amint láthatod már egy ország útál, 🙂 és az sem kérdés, hogy a Falco “népszerűsége” is nagyon sokat köszönhet neked és a klónjaidnak! 🙂 🙂 🙂

SárgaPárna
Olvasó

A büdös kujva mocskos életbe megint lebuktaaaam. Tudtam én, hogy vigyáznom kell, mert Körmenden furfangos magánnyomozók laknak.

Redbid
Olvasó

Háát, addig jár a korsó a kútra,
míg oda nem ér 🙂 🙂 🙂

Kendeffy Botond
Olvasó

És jól is keresel. Ja és kérdezd meg a dilidokidtól, hogy mi az a nárcisztikus személyiség…

Böcskey Attila
Olvasó

Csak nem kiengedtek a kórházból, “te király”

Marillion
Olvasó

Elmondani bárki tudja magáról,hogy kicsoda….majd ha a személyes megjelenéseddel is mered vállalni magad akkor lehet nagy az arc…..igy csak egy kurva gyááááva senki vagy! Szakadj le a Falcoról….közöd nincs a csapathoz és a szurkolóinkhoz!

Jamchi
Olvasó

Falco-szurkoló, “kommentelő”, “újságíró” : sp-bb1

Az eddigi kupagyőztesek: 17 alkalommal: Bp. Honvéd
8: Szolnoki Olajbányász KK
7: Egis Körmend
5: MAFC, Csepel SC
4: Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, ZTE KK
3: Ganz-MÁVAG VSE
1: Bajai SK, Soproni MAFC, Kaposvári KK, Univer KSE, PVSK-Pannonpower

Drazsen Petrovics
Olvasó

sp-bb1 vagy

nick19
Olvasó

Szép volt fiúk!
Arra azért kíváncsi lennék, hogy volt-e olyan meccs a szezonban, amelyiken Taylor egyetlen lepattanót sem szerzett. Nem gond, mert lényeg, hogy nyert a csapat, csak érdekességként figyeltem fel rá a statban.
MTE

Expert
Olvasó

Vagy jót vagy semmit, úgyhogy semmit.

Leonidasz
Olvasó

Gyorsan cseréljünk légióst, az mindig segít!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés