Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körömrágós meccsen jutott döntőbe a Falco

Nagyot küzdött a Szeged.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91-98 (27-23, 21-30, 22-22, 21-23)

Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Szeged, Városi Sportcsarnok,
V.: Földházi T. P., Cziffra Cs. Zs., dr. Mészáros B.

Szeged: Govens 14/9, Brown 16/6, Dzeletovics 20/9, Bognár 11/6, Dickey 14. Cserék: Kerpel-Fronius G. 4, Keller I. 10/6, Kerpel-Fronius B. 2.

Falco: Váradi 21/9, Benke 12/6, Bruinsma 23/3, Barac 10/3, Keller Á. 4. Cserék: Anderson 7/3, Perl 21, Doktor -.

A Falco a fináléba jutásért, míg a Szeged az életben maradásért lépett pályára az elődöntő negyedik mérkőzésén.

Jobban kezdett a Szedeák, Brown kosara után már 4-0 volt az eredményjelzőn, amikor Keller Ákos révén a Falco is megszerezte az első pontjait a találkozón, ám Dickey azonnal válaszolt (6-2). Jobban pörögtek a hazaiak, hiába Bruinsma két büntetője, Brown egy triplát süllyesztett el (9-4). Váradi hármasával tapadt ellenfelére a Szombathely, ráadásul Keller zsákolásával az egyenlítés is meglett (9-9). Nem sokkal később már a sárga-feketék jártak előrébb, Bruinsma újabb két szabaddobást juttatott a helyére, viszont az ellentámadásból Bognár egy távolit értékesített (12-11). Nem volt pontzuhatag az első játékrészben, Bognár pontjaival kezdett újra ellépni a Szeged (16-11). Barac távolija beakadt, amivel egy hosszú vendég gólcsendet tört meg. Az utolsó két percben rendesen felpörgették a ritmust a csapatok, folyamatosan jöttek a sikeres kísérletek mindkét oldalon, végül Keller Iván dudaszós triplája zárta az első negyedet. 27-23.

Perl 2+1-es akciójával és középtávolijával újfent fordítottak a szombathelyiek, akik 5-0-val nyitották a második felvonást (27-28). Kiélezett csata folyt a pályán, jó dobóformában voltak a felek, majd Bruinsma négypontos megmozdulásával ellépett öttel a Falco (32-37). Négypontos vendég előnynél Govens talált be távolról, miközben odaütöttek neki, ami után egy kisebb tömegjelenet is kialakult a pályán, de hamar lecsillapodtak az indulatok (40-40). Továbbra is inkább a támadójáték dominált, miközben fej-fej mellett haladtak a felek, végül a nagyszünet előtti hajrából a vendégek jöttek ki jobban. 48-53.

A fordulás után egy gyors kosárváltással indult a harmadik negyed, Dickey közelijére Barac három pontja érkezett (50-56). Bognár triplájával lopta a távolságot a Szeged, de ebben a periódusban mindig érkezett valaki a Szombathelyből, aki megakadályozta az egyenlítést (57-60). Bognár a palánk alatt is nagyot küzdött, ezzel már csak egy volt közte, Bruinsma válaszolt (59-62). Dickey előbb értékesített két büntetőt, majd beütötte a negyedik faultját, így le kellett cserélnie Szrecsko Szekulovicsnak. Benke betörése célt ért, ahogy Keller Iván szabaddobásai is, továbbra is kiélezett volt az összecsapás (63-64). A bedobó egy triplát is a helyére küldött, ezzel pedig újra átvette a vezetést a Szedeák (66-64). Jól reagált a szituációra a Falco, Perl és Benke kosaraival fordította meg az állást a csapat, ami már ki is tartott a játékrész végéig, de rendkívül izgalmas végjátékra volt kilátás. 70-75.

Küzdelmesen indult a záró etap is, 72-77-nél Dzeletovics vétett egy sportszerűtlen hibát, amiből viszont csak eggyel nőtt a szombathelyi előny (72-78). Kerpel-Fronius Gáspár az első kosarát szerezte a mérkőzésen egy betöré után, négy pontra hozta fel a csapatát, de Váradi nagyon messziről eleresztett hármasa beakadt (74-81). Élesedett a helyzet, egyre többet hibáztak a csapatok a támadóoldalon, 76-83-ról fordultak rá az utolsó négy és fél percre a felek. Kerpel-Fronius Gáspár egykezese behullott, ahogy Dzeletovics triplája is, kettőre jött fel a Szedeák (81-83). Perl fordult le az emberéről, majd Dzeletovics büntetőzött (82-85). Bruinsma oldott meg egy nehéz helyzetet, de ezúttal is válaszolt a Szeged, amely folyamatosan ott loholt a Szombathely nyakán (84-87). Váradinak ütöttek oda másfél perccel a vége előtt, aki higgadt maradt a vonalról (84-89). Dickey próbálkozása kimaradt, az ellentámadásból Bruinsma szerzett kosarat, nagy lehetőség került a sárga-feketék kezébe, Szrecsko Szekulovics kért időt (84-91). Gyors kosár kellett már a hazaiaknak, ez többé-kevésbé össze is jött Dickey révén, ám Bruinsmának odaütöttek a túloldalon (86-93). Hamar jött Govens triplája, negyvennyolc másodperccel a lefújás előtt 89-93 volt az állás. Bruinsma újabb kosarat szerzett, ráadásul dobhatott még egy büntetőt is, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Óriásit küzdött a Szedeák, de a végjátékot jobban bírta a Falco, amely így lezárta a párharcot és 3-1-es összesítéssel jutott be a fináléba. 91-98.

Fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

HIRDETÉS

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
NPeeterChikán SándorXeroPetike97Ewing Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Már az első szegedi meccset is a bírók csalták el a szeged javára.

international referee
Olvasó

Hű, de kevés komment van! A 2. meccs után ekkorra már 3-szor ennyi volt, időbe telt, mire mindet elolvastam! Mi lehet ennek az oka? Na, jó, ez költői kérdés volt, mindenki tudja. Gratulálok a Falco-nak a döntőbe jutáshoz, jó csapat, de azért megnehezítettük a dolgukat! Sajnos, túl sok támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek, amiből sok pontot kaptunk, és sok labdát eladtunk a palánk alatti bejátszások során. A játékvezetésről összefoglalva annyit mondanék, hogy ha Szombathelyen a hazai csapat ilyen fújást kapna, mint ma a Szedeák, akkor itt ezen az internetes felületen a kommentek száma közelítené a 100-at, és “habzó szájjal” emlegetnék… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

😀 sikerült 3 Szeged elleni tévedést kiemelned(ami egy meccsen nem is rossz!sztem ezzel mindenki elégedett lenne) A Falco ellen nem volt tévedés? Nem lehet, hogy kicsit elfogult vagy?
Govensnek a 4 meccsen kb. 10 technikai maradt el a Te logikád alapján…
Dzeletovicnak megint sikerült 31 percben kapni 1 faultot…
A Kis Kerpi Szhelyen 6 kiharcolt faultot kapott(adott)–pont annyit mint Perl aki az egész mezőnyben messze a legtöbb betötrést végzi…
elhiszem hogy hiányzott most a +16 büntető, de a botrányos fújás akkor történt , nem most, szóval inkább elemezd ezeket…
Amúgy HAJRÁ SZEDEÁK, nyerjétek meg a bronz érmet!

international referee
Olvasó

Természetesen elfogult vagyok, mint minden szurkoló a saját csapatával szemben. De csak egy kicsit! Ha megnézed a hozzászólásaimat, az esetek túlnyomó részében konkrét tényeket tartalmaznak, és az előző kettőben mindkét oldalra soroltam hibákat. A mostani valóban csak egyoldalú, de amint olvashattad csak néhány kirívó eset (volt még más egyéb “tévedés” is, a Ti oldalatokon is természetesen, csak az egyensúly egy kicsit most eltolódott, amivel természetesen lehet vitatkozni!). Reagálva az általad írottakra: – Úgy látom, hogy az általam kiemelt esetekkel Te is egyetértesz! Csak megjegyzem, hogy ez alsó hangon is +10 pont, és nem nekünk! – A technikai esetében úgy látom… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Csak az a különbség Barac és Govens esete között, hogy Barac nem akart nekiugarni Govensnek.. Csak odalépett, meg odaugatott, de nem hárman kellettek, hogy lefogják, hogy ne legyen pofozkodás..

NPeeter
Olvasó

Igen, a játékvezetők elég sok jelenetet – főleg a kétes szituációkat – visszanézik. Sőt, a többi játékvezető is! Azon kívül, hogy vezetik a mérkőzéseket és továbbképzéseken vesznek részt, folyamatosan kell szabályismereti és videós teszteket tölteniük. Ennek elmaradása esetén nem vezethetnek. A kiragadott jelenetekben természetesen előfordulnak tévedések is, de hidd el, hogy bőven a jó ítéletek irányába billen a mérleg nyelve. Egyébként a FIBA igazítja a sportszervezetek közül talán a leggyakrabban a szabályokat és az elvárt játékvezetői felfogást az aktuális trendekhez, illetve a sportág fejlődéséhez. Az nagy kár, hogy ezekről a -sokszor apróságnak tűnő – változtatásokról keveset lehet hallani, pedig talán… Olvass tovább »

Dudi
Olvasó

Nem kérdés, a 2 legjobb csapat jutott a döntőbe. Az ezüst már meg van… ?????

Kovacs
Olvasó

Center poszton igen vékonyak vagyunk szerintem.
Ákos 18 perc játék után vonszolta magát a pályán. Ez a döntőben elég nagy lék a hajón…..

Vilis79
Olvasó

Beszéltek itt folyamatosan 7 fős rotációról, pontosan ilyen szerkezetben nyerte meg a Falco 2 évvel ezelőtti bajnokságot. Szerintem ezt a 3 mérkőzést ki lehet bírni, ha az elsőt elhozzák, akkor meglehet. Ha nem, akkor meleg lesz a pite. Anderson sztem nagyon jó lesz.

Praenoricum
Olvasó

Anderson… Andersen

agyas
Olvasó

Ez inkább csak 6 és feles rotáció, ráadásul pályahátrányból. Söpréssel nyer a Szolnok, remélem Okorn távozik.

WSreborn
Olvasó

Ebben igazad van, csak ott egy 6 emberes MTE ellen döntőztetek, az elődöntőnek meg nulla volt a sportszakmai értéke.

Vilis79
Olvasó

Tudod mit? Adjuk fel, vicc, ugyanez a keret verte meg az olajt a kupán is. Lake csak arra jó hogy a ritmusból kijöjjenek. Egész jól rotálja a magas embereket. Nézd a játszott perceket. Van is idejük regenerálódni.

Vulcano
Olvasó

Én se nagyon értek itt sokakat. Míg Lake egészséges volt, addig mindenki ódákat zengett a csapatról, meg hogy senki nem fog 3-szor megverni minket. Most, hogy Lake kiesett meg már le is húzhatja a rólót a csapat? Nem igazán értem. Főleg úgy ahogy mondtad, mivel a kupán is ilyen kerettel vertük az Olajt. Hogyha Evan vagy Zoli esne ki akkor megérteném a rémüldözést, de “csak” Lake-ről van szó.

Vilis79
Olvasó

Így van! Ők is nagyon jól tudják hogy az első mérkőzés lehet a fordulópont. Arra pedig ki tudják pihenni magukat. Minél több szurkoló ott kell hogy legyen.

Petike97
Olvasó

A döntőbe mindenképpen kelleni fognak a kiemelkedő teljesítmények,mert pályahátrány lesz.Anderson mikor lesz jó?ráértünk volna a döntőre leigazolni.na de talán megmutatja miért van itt.most kellene.??

Marillion
Olvasó

7 játékost forgatva már sorozatban ez emberes teljesítmény volt….Gratulálok a csapatnak ! De Srecko…Govens…és velük a Szeged…megérdemeltétek volna az 5. meccset is! Szolnok ellen rotácíóban rövidnek tünhet a cserepadunk főleg Lake nélkül…Anderson meg olyan itt is vagyok meg nem is karakter…! Jővőre remélem nem kell Falco mezben látni! Vendég/idegenbeli csarnokban valahogy nem úgy megy…A dőntőben pedig rá kell tenni még erre is egy lapáttal…Szolnok más közeg lesz mint a Szegedi!

JR.Benitez
Olvasó

Gratulálok srácok! Akkor indul a mandula. Döntőben 7 ember kevés lesz, ebben biztos vagyok. Minden tiszteletem Gasperé, de ezt remélem nem gondolja komolyan. Olaj nagyon fizikális, őket 3szor megverni kizárt 7 emberrel. Anderson meg néha döbbenet… Kivánom neki és nekünk is hogy döntőben villantson! Nagy szükségünk lenne rá

Csíkosnapernyő
Olvasó

Gratula a Falconak,nagyon jó csapat! Hajrá Szedeák!!!!! Kiszurkoljuk a bronzot!?

Marillion
Olvasó

Semmi bajom a Deaccal szimpatikus csapat és közeg….de Srecko és DG40 miatt Hajrá Szeged a bronzért!

WSreborn
Olvasó

Mivel most 1-2 hétig nemigen lesz közös nevező a szombathelyiekkel, egy valamit gyorsan szögezzünk le, amiben szerintem egyetértünk:
A két legjobb csapat jutott a döntőbe!

Marillion
Olvasó

A lehetséges 3 hazai ha kifut addig 5 meccsesre a csata és a fizikalítás miatt is …plusz Lake hiánya a rotációból…ez igy most realitás talaján a a Szolnok felé billenti a serleget…de mivel te is a két legjobb csapat jelzőjével illetted a döntőt…a labda gömbölyű!…. Én bíztos nem fogok arra törekedni hogyha beindul az adok kapok akkor én további Olajat őntsek a tűzre!…Úgy gondolom személyesen oda vissza balhorog jobb csapott…vagy kézfogás itallal kéz a kézben a józan emberi megoldás….Magyar a magyarnak nem lehet soha ellensége…de ellenfelek a sportszerűség határain belül igen! Én és minden Szombathelyi bízunk a csapatunkban ahogy persze… Olvass tovább »

Vulcano
Olvasó

Nagyon sportszerű hozzászólás. Mindkét csapat megérdemelné az aranyat. Egyik csapatnak sem lenne szégyen kikapni a másiktól. Ne legyen sérülés és persze győzzön a jobb.
Hajrá!???❤️?

fanaticfantastic
Olvasó

Egyetértünk!

Ewing
Olvasó

Beszarok. Respect, Vulcano, Marillion!!! ??

Dennis
Olvasó

Gratulálok a Falconak a döntőbe jutáshoz, a Szegednek pedig az idei szerepléséhez, úgy gondolom kimaxolták az idei szezont.
Egy megjegyzésem lenne a szegedi közvetítéssel kapcsolatban. Sajnos a villódzó Pizzamankey felirat miatt 5 percnél tovább nem tudom nézni a közvetítést, mert epilepsziás rohamot kapok tőle.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a döntőbe jutáshoz, a Szeged pedig megint bizonyított, hogy miért volt olyan előkelő helyen a tabellán. Ismét döntőben a Falco, ismét a Szolnok ellen. A rájátszás előtt szerintem sokan erre a döntőre számítottak. Nem tudnám megmondani ebben a pillanatban, hogy ki fogja az idei bajnokságot megnyerni, mert mindkét csapat tud nagyon szépen és eredményesen játszani. A pályaelőny, főleg most szurkolókkal a Szolnoknál. A Falcoból megint hiányzik majd sérülés miatt egy légiós. A Szeged szerintem többet kivett a Falcoból, mint a Debrecen a Szolnokból. A Falco viszont képes szerintem bárkit megverni, bárhol, ha a maximumot nyújtja. Kérdés, hogy… Olvass tovább »

KD
Olvasó

Most a játékvezetés is korrekt volt, meg is látszik a faultarányon. A múltkorival szemben azt sem tudom, kik voltak a sporik, mert észrevétlenek maradtak.

stolzer
Vendég
stolzer

Szép volt fiúk, gratulálok a Szegednek is. A mindigos riporter néha kiszedhette volna a nyelvét a Szeged nemesebbik feléből.

Nekünk Jöhet a döntő, a bronzcsatában hajrá Szeged!

KD
Olvasó

Gratula, szép volt fiúk!!Szombatig kellett is a pihenõ!

kapuskiraly
Olvasó

Taps mindkét csapatnak, Szegednek a kiemelkedő teljesítményért, a Tökfilkóknak meg a döntőbe jutásért.

Hmafino1
Olvasó

Szép volt srácok!!!
A gratuláció jár a Szegednek is!!

Vulcano
Olvasó

Rendkívül büszkék vagyunk rátok fiúk!??
Zsínorban ez lesz a 4. finálénk. Ebből kettőbe Szercsko, kettőbe Gasper vezetett minket. Ezért is szeretnék gratulálni, a Szegednek, Govensnek és különösen Szrecskonak ezért a fantasztikus szezonért. Nagyon kemény ellenfelek voltak mind a 6 meccsünkön.
A Szegednek nagyon sok sikert kívánok a bronzcsatában.
A továbbiakban pedig
Hajrá Falco és Hajrá Szeged!???

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk! És gratula Szeged!
Irány a finálé!!??

donnarumma
Olvasó

Gratulálok srácok!
Ez férfi munka volt.
Gratulálok a Szegednek is, a másik ágon ez lehet elég lett volna.

fanaticfantastic
Olvasó

Ne másik ágazz. Örülj! Még ilyenkor is mások lenézése. Palkó drukkerek…

fanaticfantastic
Olvasó

A Szegednek pedig,gratulálok. Sokszor vezettek a zászlóshajó ellen.

crazybasket
Olvasó

EZ SZOMBATHELY! SZÉP VOLT FIÚK!!! VÁR A FINÁLÉ!??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés