Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körömrágós meccsen, hosszabbításban nyert a Sopron

A végén jobban koncentráltak a hazaiak.

  •   

Sopron KC - Alba Fehérvár, h.u., 88-82 (22-21, 15-18, 16-17, 22-19, 13-7)

Bajnokság, 13. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Földházi T., dr. Mészáros B., Fodor A. (Forrai S.)

Sopron: Kinney 9, Thompson 15/9, Takács 3/3, Rivers 20/3, Carter 21. Csere: Supola 6, Jogela 14/3, Werner -, Molnár -.

Alba: Ljubicsics 17/9, Guyton 11/3, Markovics 8/3, McDuffie 12/6, Csorvási 5. Csere: Govens 14/3, Takács Mi. -, Takács Ma. -, Csupkovics 5/3, Lukács -, Molnár 10.

Egyértelműen a vendégek kezdték jobban a találkozót, két perc után már 7-2-re vezettek. Ezután állandósulni látszott a különbség, azonban szépen fokozatosan jött vissza a Sopron, amely főleg Carter és Jogela játékára támaszkodva fordított a negyed végére. 22-21.

A második játékrészt Jogela triplája nyitotta, de Csupkovics és Molnár kosarai után már az Alba vezetett (27-28). Újfent megpróbált ellépni az SKC, a Fehérvárnak azonban mindenre volt válasza. Molnár és McDuffie is 8-8 pontig jutott az első két felvonásban, a hazai oldalon Jogela 12, Carter pedig 11-et dobott. Végül Ljubicsics duplájával átvették a vezetést a vendégek, Markovics pedig beállította a 37-39-es eredményt.

Guyton négy pontjával már hattal ment az Alba, de Rivers hármasa megszakította a nagy rohanást, Carter pontjaival pedig feljött egy pontra a Sopron. Próbálkoztak a vendégek, végig vezettek is ebben az időszakban, de nagyobb különbséget nem tudtak kiépíteni. A hazaiak a negyed derekához érve Carter büntetői után négy pontra jöttek fel, ezzel továbbra is nyílt volt a találkozó, sőt Thompson triplája után már csak egy volt közte, Jogela pedig nem hibázott a vonalról, fordított a Sopron, az utolsó szó azonban Markovicsé volt. 53-56.

Az utolsó felvonást Thompson büntetői kezdték, majd Ljubicsics szerzett két pontot. Ezután Carter és Kinney kosaraival újra egál volt a meccs. Egyik csapat sem tudott ellépni igazán, izgalmas végjátékra volt kilátás. Takács hármasa után két labdányi volt a különbség, 64-60-ra ment az SKC, hat perccel a vége előtt, de erre is tudott válaszolni az Alba. Hol az egyik, hol a másik együttes vezetett, szinte mindkét oldalról azonnal érkezett a válasz egy-egy kapott kosárra (38. perc: 71-70). Govens duplája, majd Carter büntetői után soproni vezetéssel fordultak az utolsó egy percre a csapatok, majd McDuffie vágott be egy hatalmas triplát 18 másodperccel a vége előtt, 73-75-nél kért időt Kosztasz Flevarakisz. Thompson kísérletét McDuffie szerelte, de visszaszerezte a labdát a Sopron, Molnár pedig odaütött Riversnek, aki higgadt maradt a vonalról, mindkét büntetőjét értékesítette. Govensnek még maradt ideje egy kísérletre, de az kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás. 75-75.

Govens duplája nyitotta a ráadást, majd Rivers – csakúgy, mint a rendes játékidő végén – dobott be két büntetőt. Supola csinált egy 2+1-es akciót, de Govens egy hármassal egyenlített (80-80). Thompson középtávolija után újra a Sopron járt előrébb és ekkor már csak egy perc volt vissza. Nem tudott betalálni az Alba, Rivers pedig úgy is eredményes tudott lenni, hogy Guyton szabálytalan volt vele szemben, de a büntetőt már nem dobta be (84-80). Govens állhatott a vonalra ezúttal és jól is célzott (84-82). Thompsonnak ütöttek oda, ő is jól koncentrált, 86-82-nél kért időt a Fehérvár, de már csak tizenöt másodperc volt az órán. Guyton triplája lejött, ezzel pedig el is dőlt a találkozó. Végletekig kiélezett meccsen húzta be egymás után a harmadik győzelmét a Sopron.

Fotó: Sopron Kosárlabda Club Facebook/Wölfinger Béla

  •   
29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Tom67KreMaestro.44budapestrőlzetomeemindenkisoproni Recent comment authors
budapestről
Olvasó

A vezetőségnek ideje ébredni, fehérváron kellene edzőváltás nem pedig pécsen, de ha már így alakult Feri-t behívnám egy interjúra, kedves Balázska

KreMaestro.44
Olvasó

Balázskának sajnos Ivko papa nem fogja engedni, hogy Csirke legyen az edzőnk. Na, de inkább nem is folytatom, mert hozza a jogászait a mester, meg jön értem a fekete Volga.

zetomee
Olvasó

Mindkét csapatot dícséret illeti ezért a meccsért, amiből szerencsére mi jöttünk ki győztesen. De azt is mondhatnám, hogy szinte kiverekedtük ezt a győzelmet, mivel voltak érdekes történések.

Minden kosárlabdabarátnak az országban sikeres új évet és kiélezett meccseket, kevesebb bírói hibát kívánok😇!

mindenkisoproni
Olvasó

Jo volt újra SoproninAk lenni!!Nagy gratula a csapatnak es a trénernek!!Végre megmozdult valami,ujra sikerre éhes a csapat,küzdenek es vAn csapatszellem meg tartasunk!!Sabàlival a végén tuti elbuktunk volna!!Az új edzőnk ért a játékosok nyelvén,van önbizalmuk ami látszik szinte mindegyik játékoson pontban es a pályán is.Pittset picit sajnálom mert szerintem Kostas értene a nyelvén és huzoember tudott volna lenni,de ugye Sabáli utolsó baklövése miatt nem történhetett meg.Kinney nem rossz,de Pitts jobb irányito!!Elkezdtük a felzárkozást es ujra jo erzes meccsre járni!!Nyilvàn minden meccset nem nyerhetünk meg,de emelt fővel ki lehet kapni.Az idáig elvégzett munka alapján valóban lehetne egyeztetni Kostas ügynökével a kövi szezonra,persze… Olvass tovább »

Tom67
Olvasó

A következő szezonban még biztos, hogy itt lesz mivel két évre kötött szerződést.

ficsi
Vendég
ficsi

Edző váltás lehet a siker kulcsa !! Nálunk bejött ! Gratulálok a győzelemhez !(remélem mi is úgy örülhetünk január 5-én mint az SKC most)!

darius96
Olvasó

Van EDZŐNK. És van CSAPATUNK. Elképesztően jó ezt látni. Hihetetlen hogy ez a szakember a szezon eleji hitehagyott, önbizalomhiányos emberekből CSAPATOT formált. Mindenkinek megvan a helye. Remélem a vezetőség már azon gondolkozik, hogyan tartsák itt jövőre.
Elképesztő meccs volt. Van egy olyan érzésem, hogy ezt a végjátékot az előző edzővel úgy buktuk volna mint a huzat. Rivers keze nem remegett meg 73-75nél. Itt látszik, hogy mindenkinek megvan az önbizalma. Köszönjük ezt a fantasztikus meccset!
Hajrá Sopron!

GTA
Olvasó

A Sopron nagyon jól kérte ki az időket, sikeresen megtörve az esetlegesen magára találó Alba lendületét. Jól kézben tartva ilyenkor az irányítást. Ennyit számít, ha egy edző érti is a dolgát, és fel tudja pörgetni a csapatát. Na ez a legjobb indulattal sem mondható el erről a szerencsétlen kérődző Ramirezről! Remélem megvették már a jegyed hazafelé! Hozzál innen!
Most ott van szabadon Csirke, és Lazics is…
Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyertek!
Hajrá Alba!

zetekosarak
Olvasó

Gratulálok! Remélem vége a rossz sorozatnak. Hajrá Zete, hajrá SKC!

SopronKCfan
Olvasó

Köszönjük! Sok sikert Nektek a továbbiakban!

nemKalman
Olvasó

Szép volt srácok! Ilyen ez ha van egy edző a kispadon! Ez a Ramirez meg olyan volt végig, mint egy igazi hisztis picsa, az állandóan reklamáló favágó Csorvásival! Mindenesetre k@rva jó meccs volt, gratula mind2 csapatnak ✌️SKC👊

SopronKCfan
Olvasó

Élő Bálintrol tud valaki valamit?

CsakaSopron
Olvasó

Vízhordó lett másodállásba. Főállásba pacsi szedő

zetomee
Olvasó

Mivel Élő Úr is zakóban volt a kispadon, így már ő is a stáb része lett. A centerek képzéséért felel a jövőben..😊

CsakaSopron
Olvasó

Először is gratula Fehérvárra. Nagy meccs volt! Bárki nyerhetett volna, szerencsére ezek mi voltunk most. Reménykedtem benne, hogyaz ASE elleni utolsó másodperces kosaras vereség most visszajön, és szerencsénkre “visszaadta az élet”. Szépet küzdöttünk, ahogy az Alba is, remek évzáró meccs volt. A bírók amit csináltak olykor (majdnem az egész meccs alatt, de mind1) HATALMAS VICC volt. Ennyi töketlent… Személyes megjegyzésem egyébként (ezért remélem nem lesz belőle nagy vita), hogy McDuffie az utolsó negyedben a triplája után (73-75 nél) egy pár soproni szurkolnak mutatta a csend jelet. Én ott reménykedtem igazán hogy meg nyerjük a meccset. Csak egy szó:karma Hajrá SKC!!… Olvass tovább »

MIELE
Olvasó

Nem guyton volt? Hazai kispadnak mutatta. Én ugy láttam! Én mutattam neki a meccs végen vissza… a tripla jelet mutatta amugy sztem! Mind1 is 1 gyökér volt. 🙂

Cibona
Olvasó

Ja igen Sopronnak gratula !! Ok tudtak hozni egy jo edzőt ennyit számít …

Basketball 7
Olvasó

Nagy gratuláció Sopronba!!!

Jó, izgalmas, igazi évzáró mérkőzés volt! Már megérdemeltétek! Szerencsétekre Govens későn kezdte a pontgyártást! Az Alba szinte összes meccse ilyen volt ebben az évben. Pedig a játékosanyag megvan. Ramireznél nem rezeg a léc???
HAJRÁ ZTE!!!

Papika
Olvasó

Ennek így semmi értelme. Az ALBA HOBBY KC csak viszi a pénzt vicc amit előadnak kosárlabda címén. Feloszlatni a “csapatot” és minden energiát az utánpótlásra fordítani. Szégyellheti magát mindenki aki ide juttatta ezt a klubot. Simon Balázs már pakolhat is és viheti az egész bagázst magával. Ezért kellett kitúrni az előző vezetést? Lassan már a 7.b is elveri ezeket akik érdemtelenül viselik ezt a mezt. Már egy Soprontól is kikapunk?….:(

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Ha most nem hozzuk ide Csirke Ferit akkor soha…

Skcforever
Olvasó

Már bocs de ez a Sopron nem ott áll ahol a helye van,csak egy Sabáli miatt vagyunk itt. Meg amúgy is simán 8ba vagytok, a csapatotok jó, még kicsit csiszoltok, esélyes, hogy 4be mentek. Nyilván ez az én véleményem, de sok sikert a továbbiakban, MCduffie-t leszámítva szimpatikus ez az Alba. Üdv!

SopronKCfan
Olvasó

Egyébként. Valamit kezdjünk már ezzel a videózással. Nem véletlen tartott 2 óra 15 percig a meccs. 10 percig videóztak 1 jelenetet. Már csak 1 ember hiányzott, nem nevezem nevén mindenki tudja. Szeret videózni. Természetesen gratulálok a Fehérvárnak is!

Darren94
Olvasó

Én úgy vagyok vele, hogy bár idegesítő volt, hogy ennyit videóztak, de még mindig inkább ez legyen, mint, hogy rossz ítéletek szülessenek, főleg egy ilyen meccsen, ami 1 labdán múlik.
(hatalmas meccs volt, mind a két csapat jól játszott és nagyot küzdött.)
Hajrá SKC!

Skcforever
Olvasó

Ja és amúgy röhej, hogy a nézőtérről készítek mobillal felvételt (jó oké, jó minőségű kamerával), és 10 mp alatt látjuk a szurkolókkal, hogy mi a helyzet, de a nagy hármasnak ehhez 5 perc kell…. Érthetetlen…

lujo
Olvasó

Szép volt SKC, remélem elindultok felfelé!

Cibona
Olvasó

Na Balassa te barom az alap hogy ramirezt elküldöd de az igazi megoldás az lenne ha elhúznal a buta noddel együtt fehervarrol .

Mimégmindigkitartunk
Olvasó

Jesus úr
goodbye
Auf Wiedersehen
adiós
távesz báktálo
Húzz innen a picsába!

Skcforever
Olvasó

Úristen milyen jó meccs volt. Gratula mindkét csapatnak, a meccsben az egyetlen negatívum a bírók voltak, össze vissza minden hülyeséget fújtak… És most jöhetnek majd a mínuszolók, de valahogy most végre behúztuk a necces meccset, amit az elmúlt 1-2 évben sose… Milyen jó így hazamenni, köszönöm srácok!! SKC!!!

SopronKCfan
Olvasó

Jézusom mekkora meccs volt! Szép volt srácok! Nem jutok szóhoz. Boldog Új évet mindenkinek!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés