Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Körmendről érkezik a DEAC új igazolása

Thames érkezését hivatalosan is bejelentette a DEAC.:

:

Xavier Thames személyében megtalálta harmadik külföldi játékosát is a DEAC kosárlabdacsapata. Az egyes és kettes posztokon bevethető 191 centis játékos az előző szezont az EGIS Körmend csapatában töltötte, ahol mérkőzésenként 16 pontot, 5.1 gólpasszt, 2.2 lepattanót és 1.8 szerzett labdát átlagolt. Az amerikai hátvédet az NBA 2014-es játékosbörzéjén a Toronto Raptors draftolta a második kör 29. helyén, majd játékjogát a Brooklyn Netshez cserélte. Thames pályára lépett az NBA nyári ligájában, majd két szezont töltött el a G-ligában. Európai karrierjét a spanyol elsőosztályú Betis csapatában kezdte meg, majd játszott Macedóniában, Új-Zélandon és Görögországban, mielőtt Körmendre került.

-Egyes posztra egy már bizonyított, rutinos, sokoldalú játékost kerestünk, aki a játék szervezése mellett egymaga is képes eldönteni mérkőzéseket. Több kiszemeltünk is volt, de végül rá esett a választásunk, hiszen Xaviert már jól ismerjük a magyar bajnokságból, tudjuk mire képes a pályán. A felkészülés kezdetéig mindenképpen szeretnénk véglegesíteni a keretet, magas posztokra még két játékos leigazolását tervezzük. A kiszemeltjeink már megvannak, bízom bene, hogy hamarosan konkrétumokról is beszámolhatunk. -vélekedett Thames érkezéséről és a keret kialakításáról Becsky István szakosztályvezető.

Az egy éves szerződést aláíró játékos Kerpel-Fronius Gáspár, Valerio Bodon Vincent, Miha Lapornik és Milenko Topics vezetőedző után a Debreceni Egyetem ötödik új igazolása a 2021-22-es szezonra.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RoundmendKendeffy BotondVadkakas Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

“Egymaga is képes eldönteni mérkőzéseket”
Valóban, ezt bizonyította Körmenden is az elmúlt szezonban, több meccset is eldöntött egymaga…az ellenfél javára?

Kendeffy Botond
Olvasó

Thames jó játékos, de igazából 2-es. Mi is szenvedtünk, amikor ő sokat irányított.

Vadkakas
Olvasó

Akkor Moody lelép?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés