Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Korábban voltak csúszások a fizetésekben, jelenleg a magyar játékosokon kívül mindenki megkapta a bérét”

Biztonságban be tudják fejezni a szezont. Ankétot tartott az Egis Körmend.:

:

Több száz millió forintos tartozás, kilátástalanság, a megszűnés felé táncoló, A csoportból kiszédülő klub – ilyen és ehhez hasonló pletykák keltek szárnyra az Egis Körmend csapatával kapcsolatban. Talán ezért is érezte úgy az Egis Körmend vezetősége, hogy érdemes lesz kiállni a szurkolók elé és tiszta vizet önteni a pohárba – írja az ugytudjuk.hu.

A találkozón a klub ügyvezetője, Kozma Gergő azzal nyitott, hogy a városi pletykáknak ugyan volt valami alapja, ám a szóbeszéd – enyhén szólva is – túlzó állításokat fogalmaz meg.

Korábban voltak csúszásos a fizetésekben, jelenleg a magyar játékosokon kívül mindenki megkapta a bérét, amivel tartozunk az egy havi fizetés. A most áprilisban esedékes márciusi járandóságot 10-ig kell volna rendeznünk, ezt nem tudtuk még megoldani, de néhány héten belül ezt is rendezni fogjuk. Továbbá néhány szállítói tartozásunk van, ezek kiegyenlítésén is dolgozunk

– mondta Kozma.

Elhangzott az is, hogy a 2023/2024-es szezon befejezése biztosítva van. A vezetőség már azon dolgozik, hogy a 2024/2025-ös idény anyagi fedezetét megteremtse.

Az A-csoportos csapatok közül egyik legkisebb költségvetéssel dolgozunk, ez a klub minden évben erőn felül teljesít, ezt mindenkinek látnia kell – emelte ki Kocsis Tamás, vezetőedző. Lehet, hogy a kommunikáció ebben nem volt tiszta, de a korábbi évek eredményei nem voltak reálisak, ha az anyagi körülményeket összevetjük azzal, hogy második, vagy harmadik helyen végeztünk a bajnokságban. Sajnos az idei pont vadászatban sok apró olyan összetevő volt, ami most azt eredményezte, hogy nem jutottunk a nyolcba. Higgye el mindenki, én sajnálom a legjobban, hogy most a kiesés ellen kell küzdenünk, de amire most a csapatnak a legnagyobb szüksége van az az összetartás, és a szurkolói háttér ahhoz, hogy bent maradjunk az élvonalban

– hangsúlyozta Kocsis Tamás vezetőedző.

A beszélgetés alatt az is elhangzott, hogy igyekszik olyan modellt kidolgozni a vezetőség, hogy a klub több lábon álljon, ám a gazdasági nehézségek a szponzorokat is megrostálta rendesen. Éppen azért nagyon fontos a csapat számára a szurkolói bérletbevételek. Az is elhangzott, hogy a tévhittel ellentétben a körmendi önkormányzat nem százmilliókkal támogatja a csapatot.

A városnak 45 millió forintja van sportra, ebből 24 millió forint jut a kosárlabda csapatnak. Sokak szerint ez is sok, szerintem pedig a csapatnak van egy akkora városmarketing értéke, ami bőven indokolttá teszi a támogatást

– mondta Ferencz Csaba, a csapat kapitánya.

A szöveg forrása: ugytudjuk.hu

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
apafibenizterulezBorbély LajosZTE ZOLIKPSVRKK Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Ha a magyar játékosoknak tartoznak, akkor gondolom a stáb tagjainak (edzők, technikai személyzet stb.) még inkább. Csoda, hogy ilyen körülmények között egyáltalán működőképes még ez a klub. Minden tiszteletem azoké, akik minden nehézség ellenére, fizetés nélkül is hónapok óta vállalják a munkát.
(Más: egy pillanatra összehasonlítottam gondolatban a körmendi 24 milliót, a megyeszékhelyi csapat kb. fél milliárdos önkormányzati támogatásával…)
Szebb jövőt kívánok Körmendre!

ZTE ZOLI
Olvasó

Nagyon sajnálom! A legjobbakat kívánom, kell
egy jó MTE a bajnokságba, szurkolóikkal!

KPSVRKK
Olvasó

Jó lehet a munkahelyi légkör, a “kémia” ahol a csapat egyik fele kap fizetést. Ráadásul az a fele amelyik jövőre azt sem tudja hol játszott idén. Ez a magyar maggal szemben elég undorító.
Nálunk nincs anyagi probléma, csak a csapat nem működik.

Born2Ball
Olvasó

Egyrészt nem a témához kapcsolódik, de említésre méltó. Rendkívül zavaró, hogy olyan fogalmazási és helyesírási hibákat vétetek hétről-hétre, hónapról-hónapra, évről-évre, amelyek már általános iskolában problémásak, hát még újságíróként. Nagyon felháborító és elszomorító, hogy semmi fejlődés nem tapasztalható ezen a téren, illetve sok mindent elárul az oldal hozzáállásáról. Másrészt, ami a témához kapcsolódik. Sok kérdést felvet a körmendi vezetőség hozzáértéséről, az alábbi mondat: “Az A-csoportos csapatok közül az egyik legkisebb költségvetéssel dolgozunk…” Igen? Egy: Akkor mért érezték fontosnak a nemzetközi szereplést, ami extra anyagi terhelést jelent? Kettő: Mért fordult meg ennyi légiós a csapatban a szezon során? Talán a költségvetéshez kéne… Olvass tovább »

YoWassupFam
Olvasó

“ semmi fejlődés nem tapasztalható ezen a téren”

Nanaa! Pár hete (bocsánat de nem emlékszem a szerző nevére) egy nagyon komoly és príma minőségű cikket rittyentett össze az egyik szerző a rájátszásba jutási esélyekről. Babos kollega szintén már-már alig hibázik és abszolút kielégítő cikkeket ír pedig emlékszünk hogy indult a karriere itt. Ezt így kijelenteni meredek. Az más , hogy technikai fejlődés valóban nem sok van de ezt betudom annak, hogy nincs ki foglalkozzon vele a BB1nél. Itt ennél a cikknél még a szerző se publikálta magát… lehet következtetni.

Born2Ball
Olvasó

Minden cikkben előfordul fogalmazási és/vagy helyesírási hiba.
Nem állítottam, hogy nincsenek minőségi cikkek semmilyen mértékben, én kifejezetten az írás helyességére reagáltam.
Abban pedig nem sok fejlődés tapasztalható, pedig csak kis odafigyelés és ellenőrzés kérdése lenne.
Mondjuk már azzal drasztikus változást érhetnének el, ha legalább két-három ember átolvas egy cikket és csak utána publikál.
Több szem elvégre többet lát.

Borbély Lajos
Olvasó

Egyetértek.
Túl sok a helyesírási hiba a cikkekben. Nagyon-nagyon zavaró.
Erre valamit ki kell találni.

apafibeni
Olvasó

A szöveg forása: úgytudjuk.hu! Jellemző a pontatlan fogalmazás rájuk is! A BB1 ilyen szempontból is siralmas! A primitívnek minősíthető sok-sok hozzászólást sem lenne szabad megengedni! Ez nem egy kosárlabda fórum, hanem egy minősíthetetlen kocsmai zsivaly. Sajnos ez minősíti az oldal működtetőit is.

Redbid
Olvasó

Mennek itt az anyagi lehetőségekkel kapcsolatos találgatások rendesen, nyilván az elmúlt évek erőn felüli eredményeinek is köszönhetően, csak éppen azt az egyetlen “aprócska” tényt felejti ki mindig mindenki, hogy ez itt akármilyen okoskodás mellett is, akkor is csak egy 10ezres kisváros, és mint olyan, a gazdasági nehézségek itt mindig is sokkal hatványozottabban jelentkeztek, jelentkeznek! Ugyanebből fakadóan ahhoz sem kell nagy matek, hogy az önkormányzat itt tudja a legkevésbé támogatni a csapatot, megyeszékhelyi városok anyagi lehetőségeivel szemben! Szerencsére van egy EGiS aki viszont az ország egyik legtőkeerősebb gyógyszeripari cége, csakis ennek köszönhető jelen pillanatban az A csoportos indulás lehetősége, ill. nem… Olvass tovább »

vasipasi
Olvasó

Rendkívül gyáva dolognak tartom, hogy a jövendőbeli németországi diplomata, nem vállalja azért a helyzetért a felelőséget, amit ő teremtett.
Remélem új idők jönnek Körmenden, olyan vezetőséggel, körmendi legendákkal, akik a kabáthoz igazítják a gombot, hülye vállalások, nagyzolás, sumákolás, szarkeverés helyett. Megteremtik újra azt a légkört, azt az identitást, aki mi valójában vagyunk!

fanaticfantastic
Olvasó

Nagyon sajnálom , hogy Körmenden ilyen rosszul állnak a dolgok. Együtt érzek velük. Remélem megoldódnak a gondok és újra a nagy Körmenddel kell szembenéznie a többi csapatnak.Körmend nélkül nincs A csoport! Gyerünk, MTE!

koronel
Olvasó

Minden sportegyesületnek kötelezővé tenném a nyílt gazdálkodást, akkor nem lenne ez az örökös találgatás. Nyugaton leginkább nyílt gazdálkodás van, még azt is lehet tudni, hogy kit mennyiért igazol egy klub és mennyi a fizetése. Sok találgatásnak elejét lehetne venni….

Borbély Lajos
Olvasó

Így van. Már sokszor beírogattam ide, hogy az egyesületeknek minden kiadásukat fel kellene tenni a netre, hiszen gyakorlatilag közpénzekből működnek. Persze, ez nem érdeke senkinek, és az MKOSZ sem mer ebbe az irányba mozdulni.
Sajnos mindenféle téren közelebb vagyunk a Balkánhoz, mint Európa “boldogabbik” feléhez, ha tetszik, ha nem.

KKKfanta
Olvasó

Jaja a város ad 24 millát. Eleve ezt sem hiszem el, s akkor hol a többi? 24 milla b-be nem elég nemhogy itt. Megy ott is azért a kamu rendesen. Kaposvár 90 millát kap a várostól az se elég semmire akkor a 24. Ugyan meséljetek még.
Lassan minden városba hülyének nézik az embereket.

Maestro Pantelic
Olvasó

” most a kiesés ellen kell küzdenünk, de amire most a csapatnak a legnagyobb szüksége van az az összetartás, és a szurkolói háttér ahhoz, hogy bent maradjunk az élvonalban”
Első körben a fizetések rendezése kellene, a szurkolók nem fogják bent tartani a csapatot. El tudom képzelni mekkora motivációval fognak pályára lépni az elkövetkezőkben, ha ez a helyzet továbbra is így marad…

HajraKapos
Olvasó

Őszintén kérdezem, én nem kell támadásnak venni, de ez a mondat mennyire állja meg a helyét?
“Az A-csoportos csapatok közül egyik legkisebb költségvetéssel dolgozunk…”

SárgaPárna
Olvasó

Amennyire a Bebes féle ifjúsági programot… 🙂

icbad
Olvasó

Ezzel nagyon jòl lehet vèdekezni meg megmagyaràzni a dolgokat. Bàrmelyik alsò hàzi csapat ezt mondanà ha megkèrdezik, szerintem a Szegednèl is ezt mondtàk/mondjàk.

Fociban legutòbb a Kisvàrda, előtte a zte elnöke is ugyan ezt mondta ès ìgy tovàbb

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés