Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kopjafát avattak Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékére

Két kiváló szakemberre emlékeztek a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtt.:

:

Két kiváló férfira, kosárlabda edzőre, szakemberre emlékeztek a hétvégén a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtt: kopjafát avattak Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékének adózva. Immár hat éve, 2013. szeptember 7-e óta nincsenek köztünk, miután egy közúti balesetben mindketten életüket veszítették – pótolhatatlan űrt hagytak maguk mögött.

A pécsiek természetesen Fűzy Ákost ismerték jobban, a városban nőtt fel, helyi csapatokban kosarazott, hogy aztán remek játékosból kiváló edzővé váljon. A kopjafa avatásán – amelynek párját Vitnyéden, a tragédia helyszínén helyezték el – a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László mondott beszédet, akinél jobban tényleg csak a családtagok ismerték Fűzy Ákost.

Az edzőpáros hosszú évekig elkápráztatta nem csak a pécsi, baranyai kosárszerető közönséget, az egész országban csodájára jártak annak, amit elértek, véghezvittek. A megemlékezésen ott volt a kiváló edző édesanyja, Schwartzer Erika Zsuzsanna, az özvegye, Fűzyné Hengl Anikó, valamint az egyik lánya, Fruzsina is. A kopjafa előtt sokan fejet hajtottak, köztük a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila is.

Kopjafát avattak Pécsen (fotó: Rátgéber Akadémia)

Mindeközben a csarnokon belül, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia falai között is zajlott az élet: pénteken és szombaton rendezték meg ugyanis az I. Fűzy Ákos Emléktornát, amelyen négy junior leány csapat vett részt, a házigazdák mellett a Vasas Akadémia, a szlovák Kassa, és a román Szatmárnémeti. A Fűzy Ákos nevével fémjelzett pálya lelátója felett pedig egy emlékhelyet lepleztek le, ahol helyet kaptak a szakember relikviái, kupái, érmei – amelyeket édesanyja bocsájtott a Nemzeti Kosárlabda Akadémia rendelkezésére, mondván, ennél jobb helyen nem lehetnek – derült ki a Rátgéber Akadémia közleményéből.

Tornával is adóztak a kiváló szakemberek emlékének (fotó: Rátgéber Akadémia)

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
derrylLuffanat Recent comment authors
derryl
Olvasó

Tapodi Peti a kiváló edző Szolnokon érte el legnagyobb sikereit. 2002-ben került a csapathoz, két év múlva bajnoki ezüst, kupaarany a MÁV Coop női csapatával, majd a korona, az EK-ban második hely! Dolgozott Dósgyőrben, pályafutása a győri csapatnál tragikus körülmények között ért véget. Nagyszerű, sztárallűröktől mentes sportember, közvetlen, barátságos ember volt a mindennapi életben is. Mikor itt volt, emlékeim szerint egy kislánya volt, Tamara, felesége Imbergerova, szintén kosaras volt. Büszke vagyok, hogy ismerhettem, hogy néha egy-egy kávé mellett beszélgethettünk. Emléke örök! Ennyit még hozzáírtam volna a cikkhez, ha már a két kiváló sportember közül, csak az egyik érdemelt meg néhány… Olvass tovább »

Luffanat
Olvasó

Büszke vagyok rá, hogy együtt játszhattam a Petivel, kiváló passzai voltak, és jó közösségi ember volt. Nyugodjanak békében mindketten.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés