Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Konsztantinidesz: Az amerikai légiósokkal le kell ülnünk beszélni, hogy ez egy csapatjáték

Simándi Árpád szerint mindent úgy csináltak, ahogy eltervezték. Edzői nyilatkozatok.:

:

Három mérkőzést rendeztek a férfi élvonal szombati játéknapján, melyek közül mindhárom vendég sikerrel zárult. Lássuk, hogy értékeltek a vezetőedzők a lefújás után:

DEAC-Tungsram – Naturtex-SZTE-Szedeák 79-97 (23-25, 19-24, 16-28, 21-20)

Milenko Topics, Debrecen: A szegediek sokkal egységesebben léptek fel a parkettre nálunk, ami megmutatkozott a játék képén is. Az első félidőben negyvenkilenc pontot kaptunk, valamit rengeteg támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek. A fordulás után igyekeztünk bátrabban kosárlabdázni, de a vendégek extra dobóformájára nem volt válaszunk. Rendkívül csalódott vagyok, mert ez a csapat mindenképpen többre hivatott. Úgy érzem, hogy nem tudok többet segíteni, ezért bejelentem, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem a DEAC vezetőedzőjeként. Köszönök mindent a szurkolóknak, a szakmai stábnak és a teljes szakosztálynak, de itt most változtatásra van szükség.

Simándi Árpád, Szeged: Boldog vagyok, hiszen egy nagyon értékes idegenbeli sikert arattunk. Büszke vagyok a csapatomra, nagyjából mindent úgy csináltak, ahogy elterveztük. Mindössze öt eladott labdánk volt a teljes összecsapás során, ez volt az egyik kulcs, a másik pedig, hogy remekül védekeztünk. Nagybetűs csapatként harcoltuk ki ezt a győzelmet.


Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 82-93 (24-27, 22-25, 19-17, 17-24)

Antonisz Konsztantinidesz, Körmend: Nagyon csalódott vagyok végeredmény miatt, de elsősorban nem az eredmény, hanem a játék miatt. Nem volt elég kreatív a támadójátékunk. Kevés volt az asszisztunk, a Szolnok sokkal jobban teljesített ebben is. Nem koncentráltunk eléggé a döntő pillanatokban. A védekezésünk pedig egyáltalán nem úgy működött, ahogy megbeszéltük edzésen. Mindenképpen fejlődnünk kell, az amerikai légiósokkal pedig le kell ülnünk beszélni, hogy ez egy csapatjáték.

Gasper Potocnik, Szolnok: Számítottunk arra, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. De szerencsére alaposan felkészültünk a meccsre. Úgy gondolom, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést. Egyedüli hibaként talán a palánk alatti játékot tudnám említeni, hiszen a lepattanók gyűjtése nem ment a legjobban. Sikerült kikecmeregnünk a hullámvölgyből, bízom benne, hogy tovább tudjuk vinni ezt a formánkat.


Zalakerámia ZTE KK – Pécsi VSK-VEOLIA 65-78 (21-14, 11-14, 14-22, 19-28)

Teo Cizmic, ZTE: Először is szeretnék gratulálni Pécsnek a győzelemhez. Ahogy az előző héten is egy irányítóval játszottunk. Guyton félig sérülten edzette végig a hetet, és ez rányomta a bélyegét a teljesítményére is. Németh Ákos nagyon sokat segített egyes poszton, ami nem igazán az ő posztja. Ezt becsülnünk kell. Sokadszorra beszélünk a labdaeladásokról. Ezekre most sem figyeltünk rendesen.

Dragan Alekszics, Pécs: Nagyon lassan támadtunk az első félidőben, ellenben a védekezésünk jó volt. A második félidőben kezdünk jobban játszani, dobtunk két-három triplát és meglett az előnyünk. A ZTE rövid rotációval rendelkezett és tudtuk, hogy nem fogják végig bírni. Feljebb toltuk a védekezésünk és presszionáltuk Guytont, aki ahogy fáradt, úgy tudtunk elhúzni a ZTE-től.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
HeindrichRedbidOlajheart2Baszketbollballdontlie Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Ha csapatjátékot akarsz max 1 amerikai légióst hozz…

Baszketboll
Olvasó

Játék szempontjából teljesen igaz, de az a baj, hogy akkor meg gyakran egyedül érzik magukat.

Baszketboll
Olvasó

Na a ciprusi észre vette, amit nagyjából augusztus óta mi, meg a csapattársak is látunk. Szuper!??

balldontlie
Olvasó

Tóni, Stokes passzolna, ha adna valaki valakinek a pályán egy értelmes ütemű elzárást. Garrett már legyen Cizmic baja. White meg a cipője orrát tudja csak lesni, amint nála a labda, őt meg talán nem tanítani kellene, hanem szélnek ereszteni.

Van igazság abban, h ez a játék nem volt jó, de talán a meccselést is ki kellene elemezni, mert tegnap Potocnik beverte nekünk, mint ló a lónak.

Olajheart2
Olvasó

Óriási a fényképed:)))

Redbid
Olvasó

A mai modernnek mondott kosárlabdában rengeteg csapat játszik hasonlót mint mi, és kezdi a támadást az un. hármas nyolcassal amiben egymás után van három blokk, azzal együtt három leválás, és abból betörés, vagy tiszta dobás lehetősége! Tehát blokkok voltak, csak ez egészet az Olaj a jobb fizikumú játékosai révén feltolta a perimáter fölé méterekkel, ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Ill. tudtunk volna, ha Stokes a kettőzés indulásakor jó ütemben megcsinálja az első passzt, de neem, ő verte tovább a labdát amíg olyan helyzetbe hozta magát ahol legtöbbször már passzolni sem tudott, vagy csak az ellenfélnek könnyen összeszedhető labdákra futotta! White… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

Ritka nagy bohóc ez a ciprusi.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés