Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Könnyedén lépett a négy közé a címvédő

Ez ma nem a Csata napja volt…

NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 54–84 (7–28, 15–18, 11–22, 21–14)

Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntő,
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 200 néző
V.: Praksch P., Minár L., Csabai-Kaskötő B. (Bognár T.)

Csata: Austria -, Lelik 12/3, Jovanovics 5/3, Nagy-Bujdosó 2, Lang 7. Csere: Horváth B. 13/9, Antics -, Barnai 9, Angyal 4/3, Mányoky -, Radócz -, Solymosi 2.

Szekszárd: Studer Á. 3/3, Eldebrink 15/9, Gereben 8, Bishop 13, McCall 10. Csere: Theodoreán 9/9, Bálint 7, Mansaré 4, Dojkic 13, Kis -, Studer Zs. 2.

Bár az első kosarat a bajnoki újonc Csata szerezte Lang révén, mégis Bishop vezérletével a Szekszárd kapta el hamarabb a fonalat. Hiába kért időt az első negyed derekán Tursics Krisztián, csapata nem tudta megállítani a címvédő rohamait. Már az első negyed végére több mint húsz pont lett a különbség (7-28).

A folytatásban összekapta ugyan magát a Csata, de ez csak arra volt elég, hogy ne távolodjon el még jobban a KSC. Állandósult a különbség, főleg azért, mert a fővárosiak mezőnyből pocsékul dobtak (5/29, 17 %). Húsz perc után 22-46 volt az állás. A játék minden elemében jobb volt a Szekszárd.

Ellenállhatatlanok voltak a tolnaiak, egy percre nem engedett ki Zseljko Djokics együttese. A harmadik negyedben már harminc pont is tátongott a felek között. Pedig – az edzőmeccseket is figyelembe véve – az idei szezonban rendre megszenvedtek Studerék az újonccal, ezúttal azonban játszi könnyedséggel jutottak a négy közé.

Lelkesek voltak a szekszárdi szurkolók Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

A záró felvonás előtt már több mint kétszer annyi pontja volt a Szekszárdnak, mint ellenfelének (33-68). A végére még páran javítottak kicsit a statisztikájukon, az utolsó etapot a Csata, a negyeddöntőt azonban egyértelmű fölénnyel a Szekszárd nyerte.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
csocsaTorpedó Recent comment authors
Torpedó
Olvasó

Hova tünt országunk legjobb szurkoló tábora a Kadarka Brigade?Lehet magyarázni…., rádióba velük, egy riportot talán megérne🧐

csocsa
Olvasó

Nem tudom miről beszélsz,több szekszárdi vol,mint szomszédvári.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés