Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyedén húzta be első győzelmét a Kaposvár

Végig kézben tartották a meccset a hazaiak.

Kaposvári KK - Jászberényi KSE 79-64 (21-13, 25-22, 19-17, 14-12)

Bajnokság, 4. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch P., Tözsér D., Boros T.

Kaposvár: Curry 17/9, Krnjajski 10, Rivers 10/3, Hendlein 9/3, Jukic 12. Csere: Miliszavljevics 15/6, Hock -, Baki 4, Sinovec -, Bogdán 2.

Jászberény: Donaldson 30/9, Penn 12/3, Katona -, Radikucs 6, Milicsevics 9/6. Csere: Füzi -, Ruják -, Brbaklics -, Filipovic 7.

A honi élvonal 4. fordulójában a Kecskeméten hosszabbításos vereséget szenvedő Kaposvári KK az eddig 0-2-vel álló Jászberényi KSE gárdáját látta vendégül. A hazaiaknál bemutatkozhatott a két frissen igazolt légiós, Milos Miliszavljevics és Josip Jukic – utóbbi a kezdőben is helyet kapott -, míg Révész Ádám továbbra sem tudott a társak segítségére lenni.

Nem egy szép megmozdulással, hanem egy hangos dudaszóval indult a meccs, de a kis technikai malőrt követően már tényleg a kosárlabdáé volt a főszerep. Mégpedig Morris Curry kezdte meg a pontgyártást egy kettő-kettőt követően, majd az irányító csaknem félpályás passzából Rivers húzta a gyűrűbe a labdát. Milicsevics robogott végig a parketten, két büntető volt a jutalma, viszont csak az egyiket értékesítette. Krnjajski találta meg a rést a védelemben, aztán Hendlein volt eredményes, időt kért a Jászberény (8-1). Rendezte a sorokat a vendég együttes, a frissen beállt Filipovic a vonal mögül lopta a távolságot – igaz, csak egy ponttal. Penn két gyorsindításával 8-6 volt az állás, amikor Jukic megszerezte első pontjai a kaposváriaknál. Curry állt bele egy jó hármasba, Filipovic válaszolt. A vendégek fiatal centere faulttal együtt szerzett fontos kosarat, a megítélt plusz egy kimaradt. Miliszavljevics nem hibázott, majd egy ziccert is betett a közösbe, Krnjajski pedig higgadt maradt a kiharcolt fault után (18-10). Pár másodperc volt már csak az órán, amikor Jukic horogdobása hullott be, de a maradék 3 másodperc még elég volt Donaldsonnak egy trojkára. 21-13.

Curry egy távoli kettessel vetette észre magát, ezzel tízre hízott a különbség. Jukic is bemutatta ugyanonnan ezt a mozdulatsort, ami után Miliszavljevics és Bogdán 2-2 pontja következett (29-13). Donaldson szerezte az első jászberényi kosarat a negyedben, ha már lúd, legyen kövér alapon mindjárt hármat, 2+1-es elosztásban. Jött azonban Miliszavljevics, aki a sarokból is biztos kézzel dobott, Csurovicsnak kellett magához hívnia az övéit (32-16). Donaldson közelijével folytatódott a találkozó, majd Curry tolta meg a Kaposvár szekerét. Donaldson tartotta a lelket a vendégekben, ezúttal egy távolival, de erre is volt válasza a hazaiaknak, akik könnyen játszották át a vendégek zónavédekezését. Penn egy kettes után büntetőt is dobhatott, Donaldson pedig egy hármassal hozta be a JKSE-t tíz alá (36-27). Sinovecet kellett lecserélni sérülés miatt, ami után Milicsevics is betalált kintről, már csak hat volt közte, hazai időkérés következett. Rivers két büntetője egy több perces gólcsendet tört meg, ráadásul Curry trojkája is jó volt, aztán Jukic is dobhatott kettőt a vonal mögül (43-30). Donaldson már a tizenhatodik pontját szerezte, amire Miliszavljevics sarokhármasa érkezett. A félidő utolsó lényeges momentuma a Jászberényé volt, a már megszokott módon Donaldson jóvoltából, aki csapat harmincöt pontjából 19-et egymaga szerzett. 46-35.

A fordulás után Filipovic centerezésével a vendégek dobták az első kosarat, majd Milicsevics zsákolt. Krnjajski erőszakosságának két büntető volt a gyümölcse, amiből az egyik ment be. Donaldson is megpróbálkozott a vonal mögül, neki mindkettő sikerült (47-41). Curry talált utat magának, aztán Hendlein szerezte meg a hatodik pontját, ráadásul Rivers gyorsindítása után ismét több, mint tíz volt közte (54-41). Jukic jókor volt jó helyen, míg Milicsevics pontosan célzott, ahogy a túloldalon Curry is (59-44). Radukics ekkor szerezte meg az első pontjait, majd Donaldson ziccerezhetett szabadon. Hendlein és Rivers is betalált kintről, kisvártatva Penn válaszolt és ahogy eddig az összes negyedet, ezt is Donaldson kosara zárta. 65-52.

A záró etap Baki tempójával indult és Radukics centerezésével folytatódott. Ismét Donaldson villant, majd Baki vétette észre magát egy betöréssel (69-56). Penn a sarokból, Jukic a gyűrű alól növelte a pontok számát, majd Krnjajski emelte el egy lábról a labdát, a vendégek kértek időt (73-59). Radukics megszerezte a harmadik kosarát is, Krnjajski 2+1-el válaszolt. Brbaklics egyet sem értékesített a megítélt kettőből, ami után Miliszavljevics harcolt ki egy sportszerűtlen hibát. A második büntetője bement, az oldalvonali bedobásból pedig egy ziccert is hozzátett. Donaldson még egy kicsit kozmetikázott az eredményen, de a Kaposvár győzelme nem forgott veszélyben, a mérkőzést végig kézben tartva szerezték meg első győzelmüket a somogyiak. 79-64.

Fotó: ktekosar.hu

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
BezseKKK72greyeminentKPSVRKKOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Bezse
Olvasó

A Milos ( nem Raivio ) és a Josip ( nem Spica ) is erősítés a mostani Kaposnak. Végre bátrabb volt az Ádám is, hiszen már az első negyed 7. percétől egyszerre volt fenn a Boris,Béni,Hock.Jól meccset, senki sem fingott ki a végére, senki nem hűlt ki vagy unta el magát a padon. Nem volt dráma akkor sem amikor Curry kopontozódott. Szóval ez most igéretesebb mint az elmúlt évek. De hogy őszinték legyünk, a Berény nagyon gyengusz. Majd meglátjuk hogy mit tudunk erősebb csapatok ellen. Más : a büfé egy tragédia! 13 perc várakozás után feladtam. Hogy hogy nem lehet… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Az első résszel egyetértek csak annyit tennék hozzá,hogy a fiatalok (Beni és Geri) bár a szokottnál több percet kaptak de nem merik azt játszani amit tudnak. Félnek valamitől vagy valakitől ???
Büfével kapcsolatban bőven nem értek egyet veled háromszor voltam ott és ahhoz képest, hogy gyakorlatlan a társaság elég gyorsak voltak. A kinálatot meg a Covidhoz mérte Tamás.

KKK72
Olvasó

Sinovec állítólag sérülten vállalta a játékot! Talán nem kellett volna tovább rontani amúgy sem jó elfogadottságát.

KPSVRKK
Olvasó

Igaz

greyeminent
Olvasó

JKSE:Fejétől bűzlik a hal….

KPSVRKK
Olvasó

Sinovecet szinte sajnáltam, annyira nem megy neki,szemmel láthatóan szarul érzi magát. Gyorsan lapát mielőtt Lilov 2 nem lesz, Ádám!
Ma belefért a 21 eladott labda is, ez inkább az összeszokás hiánya.

Jó lesz ez, hajrá Kaposvár!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Gratula, Kaposvár!

Rubik75
Olvasó

Nagyon idény eleji formában játszott a csapat.Számomra viszont Sinovecet leszámítva kellemes meglepetés a többi légiós.Őt ha elküldik semmit nem fog veszíteni a csapat.A többiek viszont így első és második látásra erősségei lesznek a csapatnak.Mai mérkőzésen tetszett,hogy Ádám végre többször nyúlt a cserékhez.Meglátjuk ha hétvégén lesz meccs Sopronban mire lesz elég.

Marko_tropojából
Olvasó

Szép volt srácok!
Egyszer azért valamelyik meccsen fogunk még legalább egy negyedet megnyerni?
Mi lenne, ha Donaldson lesérülne? Akkor 50 ponttal kapnánk ki? Nem mintha nem volna mindegy, hogy öttel, vagy ötvennel, csak kíváncsi vagyok, hogy akkor ki tenne bele a közösbe? A vajkezű kis Ruják?
Várjuk tavaszra a harmadik, negyedik, vagy huszonkettedik vírushullámot, hátha megment majd minket.

Zsarkov
Olvasó

Sinovec –
Ilyen légiósra mi szükség van???

SárgaPárna
Olvasó

Találós kérdés tőlem is:
Mikor veti be a Gyászberény azokat a világklasszis légiósokat, akiket Szépszemű szerint igazoltak nyáron?

jb17
Olvasó

Majd akkor amikor te végre elkezded használni az eszed (ami nincs), vagyis soha 😃

magyarkosarlabda
Olvasó

Egyszerűen botrányos… mindig bízom benne hogy ennél szarabb már nem lehet, de a fiúk minden egyes alkalommal rám cáfolnak 😀

KKK72
Olvasó

Az elmúlt szezonban Kaposváron mi is így voltunk, hogy ennél rosszabb már nem lehet de a fiúk bizonyították, hogy lehet !

hajraJKSE
Olvasó

Ideje lenne tenni valamit..

Pbask
Olvasó

Találós kérdés minden rossz indulat nélkül:
Jászberény idén kit fog majd tudni megverni? Dobott pontok felét egy játékos dobta,többi meg elvolt kb. Olyan TF feelingem van..

jb17
Olvasó

Várjuk meg a légióscserét, aztán majd kiderül idén kiesünk-e végre. 😃

Pbask
Olvasó

Kiesni nem fogtok 🙂 Asszem idén nem lesz kieső, sőt kövi szezonra 2 feljutó lesz a B-ből. Ha igazak a hírek.

jb17
Olvasó

Sajnos sovány vigasz, hogy csak azért nem esünk ki mert vírus helyzet van.. vagy éppen, hogy az előző szezonban is ezért nem estünk csak ki.
De erre a hírre azért kíváncsi leszek 🙂

KKK72
Olvasó

Az elmúlt szezonban a Kaposvárnak is nagy sansza volt a kiesésre szerintem nagyobb mint a Berénynek.

MAFCdrukker
Olvasó

Ez nagy lehetőség a B-s csapatoknak… ha tavaly lett volna így, jó esélyünk lett volna, de most inkább a Vasas, vagy a Baja tűnik esélyeseknek a Nyíregy mellett a döntőre.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook