Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyedén hozta az elsőt a Falco

Keller Ákos fantasztikusan játszott a Körmend ellen.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 97-83 (24-23, 28-20, 21-19, 24-21)

Bajnokság, rájátszás
Szombathely, Arena Savaria
Praksch P. Á., Goda L., Farkas G.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 16/6,Benke 5/3, Doktor -, Bruinsma 6, Keller 29/9. Cserék: Anderson 3, Barac 14/6, Perl 22/9, Kovács B. 2, Dancsecs -.

Egis Körmend: Ireland 16/3, Thames 18/3, Mócsán 8/6, Durázi 2,Taylor 23. Cserék: Ferencz 10/9, Balogh M. -, Tóth N. 2, Takács 2, Simons 2.

Keller Ákos “küzdötte be” a találkozó első kosarát, Taylor és Ireland is betalált a másik oldalon. Sok hibával, kapkodva kezdték a találkozót a csapatok. Az első négy percben csak Keller Ákos szerzett kosarat a hazaiknál, 10-6-ra vezettek. Durázi és Benke is betalált, utóbbi kosara volt a találkozó első triplája. Mócsán is villant távolról, négy pontra zárkózott a vendégcsapat. Simons duplájával egyre jöttek fel, Ireland kosaraival pedig három ponttal már meg is léptek a piros-feketék.  Bruinsma pontjaival vette vissza a vezetést a Falco. A negyedet végül Anderson triplájával nyerte meg a Gasper Okorn csapata. 24-23.

Keller szenzációsan játszott – Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Ferencz triplájával folytatódott a mérkőzés. Jól kosarazott a Körmend, újabb tripla akadt be. Időt kértek a szombathelyiek, amikor 24-29 volt a táblán. Héttel is megléptek a piros-feketék, Barac triplája úgy kellett a hazaiknak, mint egy falat kenyér. Thames duplájával és Keller triplájával folytatódott a mérkőzés. Perl egyenlített távolról, Antonisz Konsztantinidesz kért időt. Perl büntetőivel vette vissza a vezetést a szombathelyi csapat, Ireland egyenlített. Perl kezdte el termelni a pontokat, a másik oldalon Tóth Norbert talált be. Váradi, Ferencz és Keller is triplát dobott. Perl távolija után pedig ismét időt kért a Körmend. Változtatni azonban nem tudtak, 9 ponttal nyerte az első félidőt a Falco. 52-43.

Jó mérkőzés volt – Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Váradi triplájával robbant be a második félidő. Thames és Taylor büntetőivel zárkózott az Egis Körmend. A Falco kontrollálta a játékot, a körmendiek minden felzárkózási kísérletét visszaverték, állandósult a tíz pont fölötti előnyük. Perl triplája a sarokból érkezett, Ferencz viszont hibázott távolról. A szombathelyiek is rontottak a másik palánk alatt, Taylor zsákolt. Keller jól büntetőzött, Taylor ismét zsákolt. Bruinsma volt nagyon magabiztos a vonalról, de Mócsán azonnal válaszolt rá. A fantasztikusan kosarazó Keller triplájával nőtt a hazai előny. Kritikus pillanatok voltak ezek a Körmend szempontjából, Váradi kosarát követően időt is kértek. Taylor dobott kosarat, aztán egy támadót fújtak a légiósra. Thames büntetőivel alakult ki a harmadik negyed végén a 73-62-es állás.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Benke kosarával indult az utolsó negyed, majd Taylor pöccintett be egy labdát. Váradi is beköszönt, a Falco őrizte előnyét. Barac triplája után gyakorlatilag eldőlt a találkozó, tizenhat pontra nőtt a sárga-feketék előnye. Ferencz Csabát faultolták tripladobás közben, de csak egyet dobott be a vonalról. Perl büntetőivel 19 ponttal lépett meg a Falco, Ireland tempójával zárkózott a Körmend, de találkozó ekkora már eldőlt. A szombathelyiek megérdemelten nyerték meg a párharc első felvonását.97-83.

HIRDETÉS

55 hozzászólás

55
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
tortajanosMásikVégétFújdMegVilis79kormendinekjoDrazsen Recent comment authors
tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/9KJd07

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Először is, gratuláció a Falkó csapatának ! A két csapat között óriási a különbség a játékerőt illetően, amelynek egyetlen oka, hogy míg a szombathelyiek minőségi játékosokkal rendelkeznek (egészen pontosan héttel), addig a körmendieknél kizárólag a légiósokban van potenciál, de náluk sem a védekezés terén. Nem kérdéses, hogy a korábbihoz képest a mostani edző jobban összerakta a piros-feketéket, de nagyon erősen beleütközik azokba a KORLÁTOKBA, amiket nem lehet csiribú-csiribá lebontani. Ha lehetnének nézők a lelátókon, akkor most azt írnám, sajnálom a körmendi szurkolókat, mert többet érdemelnek ennél. Jelen helyzetben ezt az amúgy is ‘zárt kapus’ szezont át kell vészelniük, és bízni… Olvass tovább »

crazybasket
Olvasó

Külső szemlélőként mondom, végre valaki, aki nagyon jól átlátja az egészet saját szemszögből is!
Respect!

donnarumma
Olvasó

Ezzel az elemzéssel teljes mértékben egyetértek

Vilis79
Olvasó

Azért az durva hogy egy kupagyőzelem utáni falco ilyen teljesítménnyel is simán tud nyerni. A tegnapi forduló után ha az Alba ki tudja tolni a teljesítményét akkor kiveri a Szolnokot.

Drazsen
Olvasó

Ákostól ez fantasztikus teljesítmény volt. Nem is önmagában a 29 pont, hanem valaki úgy dob ennyi pontot, hogy mindössze 2 elhibázott dobáasa volt. Egy centertől 4/3-as triplamutató – fantasztikus. Biztosan vannak nálam itt a fórumon nagyobb sporttörténéeszek, de én egy 29 pontos játékos esetében ilyen kimagasló dobószázalékra még enm emlkékszem.

crazybasket
Olvasó

Bravo Ákos! Izmos teljesítmény volt! 70%-on ment ma kb. a Falco. Így kell elindítani egy hadjáratot! Szép volt fiúk!??
Ui.:
Bravo ó hatalmas mte, csak így tovább!??☕️

kormendinekjo
Olvasó

sp3-bb1, Nyert a Falco, de azért alázod a Körmendet, sárgapárnás-bb1 hagyományokhoz híven. Nagy Körmend-fóbiája van az egész sp-bb1 nickcsapatnak (sp.,mendez, crazybasket) gyalázni, gúnyolni a Körmendet ez a szórakozás alapja a portálotokon.
Az általad említett “hatalmas mte” mind az alakulását, mind a fejlődését sok játékossal és tudással segítette a szombathelyi csapatnak.
Jobb most a Falco, de ettől a Körmend eredményei nem lesznek semmisek.
Csak a Körmend!

FalcoParádé
Olvasó

Ákos úgy sem dobod be a hármast!
Fogd meg a söröm ???

PajtiBá
Olvasó

Azért valljuk be, Ákostól ez nem fantasztikus, hanem elvárható.
Aki bajnok szeretne lenni, meccsről meccsre ilyen produkciót kell nyújtania.
A mai nap kétségtelenül legnagyobb extráját Dzeletovic hozta a Paks ellen. (40 pont, 48 VAL). Szép volt, Drodje!

Mendez
Olvasó

WTF????
Elvárható egy játékostól 29 pont?
Elvárható egy centertől, hogy 4 kísérletből 3 hármast bedobjon?
Orvos látott már?

Leklibajsza
Olvasó

41 val – 29 pont = elvárt
48 val – 40 pont= hihetetlen extra
Szerintem mindkettő nagyon extra.

Dudi
Olvasó

Az első meccs mindig fontos és nehéz. Most ez viszonylag simán meg van. Folyt köv. Szép volt Ákos!!!

SárgaPárna
Olvasó

Erkölcsileg vehetitek a jegyet a légiósoknak… 🙂 🙂 🙂
Annyira sajnálom, hogy ilyen szarok vagytok és nem ellenetek játsszuk a döntőt ismét, mert tudom, hogy az jobban fájna!

pirosf
Olvasó

Kevés a hsz,BB1?

SárgaPárna
Olvasó

Elárulom, leszarom, hogy hány hozzászólás van… Kiröhöglek téged és a gazdid is mert olyan hülyék vagytok, hogy az orrotok előtt lévő megoldást sem látjátok. De nyugi megfogjátok tudni, hogy ki vagyok, egy csokor petrezselyem lesz nálam. Figyeljetek!

Marillion
Olvasó

Figyel itt már mindenki…petrezselyemmel a kézben…na még egy kis bátorságot hozzá…konkrétabban hova és mikor? Sokan lennénk szerintem! Egy állítólagos falco szúrkoló vagy akkor meg miért bujkálsz mondjuk épp előllünk Falco szúrkolók elől is????

SárgaPárna
Olvasó

Marillion! Csak, hogy bizonyítsam mennyire jól ismerem a tábort, leírom, hogy bizonyítsam téged is nagyon jól ismerlek: soha nem az eszedért szerettünk, de nagyon fontos vagy a közösségünknek!

Marillion
Olvasó

Ismerd a tábort és mégis mindenki elöl bujkálsz…itt meg egy szarházi vagy! Ha ismersz akkor miért nem mered CSAK nekem felfedni hogy ki vagy? Aki itt nagy arc az merje felvállani a személyiségét is…az igazí szúrkolókat az ilyen bátor kiállás jellemzi…! Ja és ott voltál azok között akikkel még a kiscsrnokban elkezdtűk azt amiből az idő múlásával napjainkra az USB viszi tovább a megkezdett utat? Nem voltunk sokan mikor elkezdtük max.30-an….csak pár nevet ha kérhetem…és ha személyesen is ismersz akkor tudod is hogy hány éves vagyok napjainkban! Konkrétabban fogalmazz!

SzhelY
Olvasó

Jaj te kis butus fotelnyuszi még a wc re sem mersz kimenni egyedül! Na szaladj vissza a sorra dolgozni kutya

Ewing
Olvasó

Meg fogjátok tudni..nincs mit?

Kendeffy Botond
Olvasó

Jól van, megdolgoztál a jutalomért. Már dobta a csontot a gazdi.

Marillion
Olvasó

Te meg vegyél jegyet Andersonnak…ja és még mi sem jutottunk el a bajnoki döntőig…

Jamchi
Olvasó

Jobb a Falco, megérdemelten nyertek, de te (sp1-bb1) ugyanaz a gúnyolódó, gyalázkodó “bértrollnok”-“kommentelő” maradtál, aki eddig. Erkölcsről írsz, a te etikai bázisodat, jellemedet pontosan mutatják a Körmendet minősítő hozzászólásaid és az szerepedet is. Biztos viccesnek gondolod (-játok), szerintem továbbra is elfogadhatatlan. A Falco csapata és a szombathelyi szurkolók nem egyenlőek sp1-bb1-gyel, mégis sokan veled azonosítják a falcosokat.
Körmend eredményei, kosárlabda kultúrája,a város ragaszkodása és lelkesedése a kosárlabdához, vezetőtől függetlenül, tények.
Hajrá Körmend! Hajrá magyar kosárlabda! Csak az MTE!

SárgaPárna
Olvasó

Most mi a büdös kurva életért kellett megsiratnod vasárnap reggel korán? Nagyon szép, amit írtál…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Orbán Viktor elbújhatna szégyenében, olyan jól tudsz mellébeszélni.

Kendeffy Botond
Olvasó

A jobb csapat nyert. A Falco tökéletesen használta ki, hogy 4-es poszton lyukasak vagyunk. Bruinsma vagy Barac betolta a kisebb/könnyebb védőt, utána vagy fault, vagy a kettőzésnél kiosztás és tripla.

Marillion
Olvasó

És Bruinsma meccsek óta elvesztette a fonalat….pedig a több pont inkább benne van…

donnarumma
Olvasó

Még 2 szar meccs tőle és mehetne haza-gondolom

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falco győzelméhez és Ákos kiemelkedő teljesítményéhez. Gyakorlatilag azt csinált, amit akart, nem volt ellenfele a pályán. Amíg a triplák nem sikerültek, addig meccsben volt a Körmend, de amikor sikerült kicsit koncentráltabban játszani, azonnal kinyílt az olló a két csapat közt. Voltak játékosok, akiknek nem ez volt a szezonjuk mérkőzése, van akinél ezen már meg sem lepődök. Lesznek még meccsek, remélem ők majd azokon bizonyítanak. Ezt a párharcot kár lenne három meccsnél tovább húzni, remélem a jövő héten sikerül lezárni.

Kovari Andras
Olvasó

Nem volt egy szinvonalas meccs de a lenyeg a gyozelem!
Szerencsere annyi ero meg volt a mindigoban, hogy lathattuk a ket center parades jatekat!

Mendez
Olvasó

Ejnye-bejnye Ákos, hogy sikerült kihagyni azt a hármast? ???
Viccet félretéve ez odab@szott rendesen.
Gratulálok Neked külön, plusz a csapatnak is természetesen.
Így tovább a bajnoki címért…

Mendez
Olvasó

Közben eszembe jutott, hogy majdnem egy szép rekord dőlt meg ami Pankár Tibi nevébez fűződik:
egy körmend elleni meccsen Tibi 23/15-öt emelt 100%-al. Ákosnak egy dobáson múlott felülmúlni ezt.

KD
Olvasó

Érvényesítettük a papírformát. Kellernek gratula, nagyon jól játszott. Sajnos Anderson egyáltalán nem találja a formáját, és az utóbbi meccseken Bruinsma sem az igazi. De pozitív, hogy messze nem a maximumot nyújtva is sima meccs volt a második negyed közepétől, amikor átvettük a vezetést.Sárga-feketék!!!

p.borisz
Olvasó

Nem volt látványos meccs,de tisztességes kosárlabda volt.Keller igencsak kitett magáért,remélem a lendület kitart a végéig.A többiek hozzáták a kötelezőt.
A Körmend a második félidőben valahogy nem találta a ritmust,az elsőben pedig nagyon odatették magukat.
A kommentátor jó lenne, ha valami továbbképzésre indulna, eszméletlen sok baromságot hordott össze…
Jöhet a következő mérkőzés, remélem onnan is elhozzuk a pontot?

Redbid
Olvasó

Ki volt az a “kommentátor” bakker, a Knézy fia? 🙂
Ennyi baromságot még ő sem szokott összehordani, és különösen idegesítő volt amikor a második félidőben egyszerűen összkeverte a két csapatot.
Már majdnem azt hittem nyerünk 🙂
Legalább úgy sikerülhetett volna, mert sajna 1szem centerrel, négyes nélkül ez igencsak behozhatatalan hátránynak tűnik!
Grat. a győzelemhez!

Hajrá MTE!

BL menetelés
Olvasó

Mi lett volna ha még jól is játszik a FALCO?

Falcobb
Olvasó

Amikor elkezdtem nézni a közvetítést egy fiatal srác volt a kommentátor, tökéletes hang volt a meccs alatt, és jó minőségű kép.
A második negyed közepén kidobott a mindigó, ezért frissítettem a böngészőt.

Ezután már a megszokott mindigos kommentátort hallottam a srác helyett, zéró hang a meccsből, akadozó szar minőségű képpel.

Miért van két különböző közvetítés egy szolgáltatónál, és miért a rossz minőségűt kapjuk a pénzünkért? Érthetetlen.

Pbask
Olvasó

Mázlista vagy, nálam kezdetektől fogva a 10 fpses lófasz jóska minőség volt.
Szakmai hozzáértés a köbön.

Falcobb
Olvasó

Sajnos a rossz minőség teljesen el tudja venni az ember kedvét a meccstől.
Így viszont még idegesítőbb, hogy valamilyen formában elérhető lenne a tökéletes kép és hang, és mégis a másik jut nekünk.

SeatGeek
Olvasó

A legtöbb csarnokban 4K-s, néhol 8K-s automata kamerák vannak. A technika adott lenne a normális közvetítésre…. a MindiGo meg így használja ki.:)))

Praenoricum
Olvasó

A mai közvetítés 1K volt. (Kurva szar)

Marillion
Olvasó

az egész úgy volt szar ahogy megszoktuk…igaz án a két csapattól is olyan edzőmeccs hangulatot érztem…hiába fontos tétmeccs volt….de hát megvan a fontos győzelem….de ez Kőrmenden nem lesz elég a 0-2 pozícióhoz…

jozsi67
Olvasó

Gratulálok a Falconak, Körmendiként, reális eredmény született. A mérkőzésen, nagyon nincs mit elemezni. Közepes színvonal, nem túl erős hajtás, mindkét csaapt részéről, kb., ennyi.

Marillion
Olvasó

Szúrkolók nélkűl nincs meg az adrenalin a parketten sem….ennyí…

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk! Kedden is győzni kell! Hajrá Falco!??

Petike97
Olvasó

Falco??Ez igen Ákos így tovább.Andersontól pedig szép lassan kezdjünk elbúcsúzni.

Pbask
Olvasó

Nem értem a mínuszokat.
Sajnos Anderson lejtmenet, kupához se tett hozzá sokat, Körmend után pedig erősebb csapatok jönnek. Lassan ott tartunk,hogy észrevehetetlen a pályán.
Megvolt a BL, aztán már menne haza gondolom.
Ugyhogy adom a kommentet. Kár volt ennyi pénzt (2 légiós bére) beleinvesztálni a paliba, mikor Boris a töredékéből sokkal szerethetőbben, küzdősebben játszik.

Praenoricum
Olvasó

Komoly emlékezőképesség kell ahhoz, hogy az örök ígéret jó meccseit fel tudjam idézni. Nagyon kilóg lefelé a csapatból, pedig a játékidőre nem panaszkodhat, a lehetőséget megkapja.

Marillion
Olvasó

Andersont ide se kellett volna hozni…ilyen gyenge hobbikosaras légiós irányító még nem volt a falcoban mióta a klub létezik…. Már a hosszadalmas sérűlés alatt váltani kellett volna…én nem értem Okorn mestert….

donnarumma
Olvasó

Az nem baj ha nem érted a mestert, de az már igen, ha okosabbnak gondolod magad nála(a kosárlabdában)

Vulcano
Olvasó

Szerintem ne kezdjünk már el vészmadárkodni. Simán vertük a Körmendet úgy, hogy a 4 magyarunkból 3, míg a 4 légiósból csak 1 játszott jól. Szóval szerintem ne kezd most el Okornt megkérdőjelezni, mikor egy hete még mindenki azt harsongta, hogy mekkora edző. Az Anderson témán való idegeskedés meg már rohadt unalmas. Egész évben ez megy, pedig már úgyse fog változni semmi. Ez a csapat van, ez a csapat megnyerte a Magyar Kupát, amit a legtöbben nehezebbnek tartanak a rájátszásnák. Légyszi higgy már kicsit ebben a csapatban. Kupa előtt is ez ment, én már akkor is azt mondtam, hogy bízok Okornban… Olvass tovább »

Nemnormalis
Olvasó

Ne írj ilyet, mert mindjart jönnek az anderson simogatók, még idő kell neki, nem jött bele, de a zaragoza ellen meg a budensligaban blablabla..
Simán elmehet rajta a bajnokság.

pirosf
Olvasó

Reális eredmény.
Kedden visszavágunk.

Marillion
Olvasó

Hát ez ma is meglehetett volna nektek…mert a falco sem volt beélesítve mára….olyan legyűnk túl már rajta fillingem volt ahogy náztem a közvetítést….nem sok kellett hogy bealudjak…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés