Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyedén hozta a kötelezőt a Falco

Nem forgott veszélyben a hazai siker.

  •   

Falco KC Szombathely – Kaposvári KK 85-70 (19-13, 22-17, 15-17, 29-23)

Bajnokság, 6. forduló
Szombathely, Savaria Arena
V.: Kapitány G., Nagy V., Kovács N. (dr. Páli K.)

Falco: Váradi 14/6, Somogyi 5/3, Benke 17/12, Golomán 14/3, Keller 6. Cserék: Verasztó -, Perl 19, Clark 6, Barac 4, Sövegjártó -.

KKK: Hilliard 19/9, Plézer 3/3, Price 19/3, Ford 9, Martin 8. Cserék: Krnjajski -, Puska -, Bogdán 6/6, Hendlein 2, Csorvási 4.

Az eddig veretlen listavezető Falco KC Szombathely otthonába látogatott az idén idegenben sokkal jobban teljesítő Kaposvári KK.

Rögtön egy könnyed Váradi-ziccerrel nyitott a Falco, majd Somogyi is betalált (4-0). Kicsit álmosan kezdtek a kaposváriak, Martin például egy üres zsákolást is kihagyott. Bár egy kicsit megnyugodtak a vendégek, a Szombathely magabiztosan irányította a játékot, Golomán zsákolása után időt kért Nikola Lazics (15-6). Hilliard triplájával próbált zárkózni a somogyi gárda, de tartotta magát a Falco (19-11). A végén többször is támadhatott mindkét csapat, de csak a Kaposvár tudott kosarat szerezni, 19-13-mal zárult az első negyed.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

A Falco meccsekhez képest meglehetősen kevés pont esett, hattal mentek a hazaiak a játékrész derekán (25-19). Több hiba csúszott a kaposváriak játékába, elkezdett rohanni a Falco, ezzel meglett a közte tíz (29-19). Továbbra is ötlettelen maradt a KKK játéka, egyre jobban kezdett meglépni a Szombathely, amelyben Perl Zoltán már 12 pontnál járt a nagyszünet előtt. 41-30.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Price pontjaira támaszkodva próbált kapaszkodni a Kaposvár a fordulás után, Hilliard trojkája után 50-44-re módosult az állás. Perl maradt higgadt a vonal mögül, de a túloldalon Váradi ütött oda Fordnak tripladobás közben, aki viszont csak egyet dobott be. A sárga-feketék csapatkapitánya ezután egy ziccert is értékesített, kilenccel lépett meg a Falco (54-45). Mint a szezon során sokszor, ezúttal is meggyűlt az eladott labdákkal a baja a vendégeknek, a kínálkozó lehetőségeket pedig kíméletlenül használta ki a Szombathely. 56-47.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

A záró etap eleje is pontszegényre sikerült – csakúgy, mint az egész mérkőzés -, ettől függetlenül lezárni továbbra sem tudta a találkozót a vasi együttes, folyamatosan be-bejött tíz pont alá a Kaposvár (61-52). Sokáig ebben a mederben zajlott a meccs, aztán jött a Falcóra jellemző 1-2 perces ritmusváltás és ezzel le is zárta a találkozót a Szombathely, amely így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. 85-70.

Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu fotói:

  •   
HIRDETÉS

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
MendezKUTYABencur2021Ev.Ok.agyas Recent comment authors
Bencur2021
Olvasó

Statot tud valaki linkelni ?

KD
Olvasó
Bencur2021
Olvasó

Köszönöm! Jól éreztem h Benke tul lett jatszatva egy kaposvar elleni meccsen. 😬

KD
Olvasó

Bírja a 30 percet, lásd még tavalyi bajnoki döntö.

agyas
Olvasó

A csarnok neve Aréna Savaria. Ha az “újságíró” valaha járt volna a környéken, esetleg olvasni is tudna, feltüntetett volna neki a többméteres betűkből álló felirat a falon.

Szurker
Olvasó

Először is gratulálok a kilátogató szurkolóknak, hogy nem aludtak be meccs közben.
Másodsorban gratula a csapatnak az újabb győzelemhez, máshoz ezen kívül nem igazán lehet sajnos.. Támadásban és védekezésben se adtunk bele kb. félgőznél többet.
Reméljük a Riga elleni meccsre tartalékoltuk az energiát és ennek látszatja is lesz.

Hajrá Falco! 💛🖤

Rózsabimbó
Olvasó

Kóros sárgaság öntötte el a BB1-et.
Nagyon veszélyes betegség ez!

agyas
Olvasó

Bizonyára szép vagy 🙂

Cibona5
Olvasó

Le a kalappal a Falco eddigi szereplése előtt. Lehet, hogy még kicsit korai kijelenteni, de én úgy gondolom, hogy hosszabb távon kevés lesz ez a 8 fős rotáció.

JR.Benitez
Olvasó

Igazad van. Ezt még korai kijelenteni.

Bencur2021
Olvasó

Kevesen vagyubk, de minosegben ott vagyunk.

Mendez
Olvasó

Kovács Benedek sérült jelenleg.
Vizont tegnap sem volt olyan játékos a Falcoban aki 30 perc felett játszott volna.
Mutass csapatot ahol kevesebbet játszanak a játékosok.

KD
Olvasó

Gratula a csapatnak, de ma nem voltunk valami élesek:45%-os mezönymutató, elvesztettük a leppatanozást, megint kimaradt pár bünti, Szili kivételével a triplamutatónk sem túl acélos, de: 15 ponttal nyertünk igy is végül 85 pontot dobva. Ez mutatja, hogy milyen potenciál van a csapatban. Remélem koncentrációban szerdára tartalékoltunk. Vesszen a Riga!

KD
Olvasó

helyesbítek: a lepattanózást ikszre hoztuk, a Kapos viszont 14 támadóleppatanót szerzett, ami túl sok, a kizárásokat nem oldottuk meg.

DAME
Olvasó

szombathelyiként mondom, hogy a mai szurkolás valami kritikán aluli volt a “b-középtől”..

Marillion
Olvasó

A “B” még a megszokotthoz képest is foghíjjasabb volt ma,a képek árulkodóak! De ők legalább csinálták! Inkább az kritikán aluli hogy a hazai tőbbiek még az “álljatok fel közös szúrkolásra” sem méltatták az USB-t! Sajnos itt Szombathelyen még lenne hova tovább fejlődni! Sajnos kosárlabda szúrkolásban nagy vonalakban csak ennyi Szombathely! Hajrá Falco! Gyerünk toljátok USB!

Ev.Ok.
Olvasó

Köszönjük a biztató szavakat! Hajrá Falco!!!

KUTYA
Olvasó

Kritikán aluli az volt, hogy a többi néző szinte alig volt partner -akár egy tapsolással is a szurkolásban. A foghíjas B-közép végig, változatos szurkolással nyomta!

p.borisz
Olvasó

Az eredményt látva akár azt is gondolhatná a gyanútlan olvasó,hogy ez egy nagyon sima meccs volt. Viszont a valóságban bűn rosszul dobtunk,rengeteg labda és dobás ment a lecsóba… Óriási mázlinkra a Kaposvár csapata még nálunk is rosszabb napot fogott ki dobás tekintetében…Fejben kicsit már Rigában voltak a fiúk,letudták a kötelezőt, de ennyi.Oda azért ennél több kell majd, bízom benne, hogy behúzzuk azt is.

Vulcano
Olvasó

Max 60%-on pörögtünk, szóval imponáló, hogy még így is magabiztos győzelem lett a vége. A kaposváriaknak gratula, mert sokáig jól tartották magukat. Sérülés nem lett, ami jó. A Riga ellen viszont 110%-al kell majd pörögni.
Hajrá Falco🟡⚫🔥💪

Marillion
Olvasó

Azt lehetett érezni a csapaton hogy,csak már legyünk túl rajta. Lényeg hogy sérülés ne legyen az ilyen “kocogósabb” meccseken! A kaposvári csapat is sportszerűen kűzdött,balesetmentes jó utat nekik hazafelé!

donnarumma
Olvasó

Bevallom párszor ásítottam

Anthony
Olvasó

A lényeg a győzelem, nem volt egy túl színvonalas meccs.
Remélem tudtunk tartalékolni a Riga elleni meccsre

Petike97
Olvasó

Biztos lehetsz benne,hogy ott nem ilyen játékot fogunk nyújtani.

Anthony
Olvasó

Ebben egy percig nem kételkedek, de attól még nehéz meccs lesz.

JR.Benitez
Olvasó

Nyertünk, ez a lényeg. Fásultak vagyunk. Jövő héten 2 kemény meccs vár ránk.

Petike97
Olvasó

Azért október közepén ne mondj már ilyet,hogy fásultak vagyunk..1hónapja sincs,hogy elkezdődött a bajnokság,azóta egy BL meccsünk volt.egyszerűen ma annyira nem találtuk a ritmust ennyi.

JR.Benitez
Olvasó

Amire te gondolsz az a fáradtság, amire én az a fásultság.

Valvano
Olvasó

A képek alapján úgy tűnik, hogy végig a Falconál volt a labda. 😉
Így már abszolút érthető, hogy ők nyertek. Legközelebb próbáljuk megszerezni tőlük!

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok a Falconak! Megpróbáltuk, nem jött össze sajnos. A Falco védekezése brutális, néha azt éreztem, hogy 6 vannak a pályán. Arra jó volt ez a meccs, hogy talán Pricenak visszajött az önbizalma. Még várunk a tavalyi Lazic csodára. Hajrá Kaposvár!

Petike97
Olvasó

Hát azért attól függetlenül,hogy ez egy magabiztos győzelem volt,elég nyögvenyelős is,de a lényeg hogy hoztuk.Fejben szerintem kicsit már Rigába vagyunk.Szép volt fiúk💛🖤

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés