Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyedén győzte le a tartalékos Paksot a Falco

Nem forgott veszélyben a hazai siker.

Falco KC Szombathely – Atomerőmű SE 98-78 (33-21, 18-21, 23-13, 24-23)

Bajnokság, 10. forduló
Szombathely, Savaria Arena
V.: Győrffy P., Török R., Rácz Zs. (dr. Gincsai J.)

Falco: Váradi 15/6, Somogyi 9/3, Clark -, Golomán 11/3, Keller 11/3. Cserék: Verasztó -, Perl 24/3, Benke 16/6, Kovács B. 4, Barac 8, Sövegjártó -.

ASE: Brown 19/12, Frank 2, Brozja 17/3, Eilingsfeld 15/3, Buljevics 18/3. Cserék: Kovács Á. 4, Kis -, Orgona 3/3.

A 10. forduló pénteki játéknapján a listavezető Falco KC Szombathely látta vendégül a sereghajtó Atomerőmű SE csapatát.

Clark kicsit álmoskásan kezdett, ki is sodorták a kezéből a labdát, Brozja szerezte a találkozó első kosarát, Golomán azonnal egy triplával válaszolt a túloldalon (3-2). A találkozó elején egymás után szerezték a kosarakat a felek, Eilingsfeld büntetői után 7-6 volt az állás. Innen sikerült rákapcsolnia a szombathelyieknek és megléptek nyolc ponttal, főként Váradi kosarainak köszönhetően (14-6). Hiába Brozja kosara, Váradi már a tizedik pontját szerezte, majd Perl is hozzátett kettőt, időt kért Teo Hojc (19-8). Sikerült rendeznie a sorokat a vendégeknek, Brown triplájával hétre zárkóztak, de a negyed vége előtt megint ritmust váltott a Szombathely és visszaállította a kétszámjegyű különbséget. 33-21.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Orgona egy hármassal adta meg a második felvonás alaphangját, de tartósan nem tudott faragni a hátrányából a Paks, a Váradi-Perl kettősre nem volt egyelőre válaszuk (36-26). Percekig nem született újabb kosár, majd Brown rohant végig a pályán és állt bele egy hármasba, négy gyors ponttal válaszoltak a vasiak (40-29). Csordogált a meccs, próbálkozott az ASE, míg a Falco gondosan ügyelt arra, hogy nagyon közel ne engedje az ellenfelét. Brown szinte egymaga tartotta életben a vendégeket, tizenhat pontnál járt már ekkor, mindig volt azonban hazai válasz az ő hármasaira (47-37). Büntetőkkel lopta a távolságot a Paks, végül kilenc maradt a Szombathely előnyéből a nagyszünetre. 51-42.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Benke jól nyitotta a második félidőt, két triplát is bevágott, míg a paksiaktól csak Kovács duplája érkezett egyelőre (57-44). Váradi zsákolt, tizenöttel léptek meg a vasiak. Kezdett elfáradni a sérülésekkel küszködő ASE, a negyed derekára már 63-46-ra ment a Szombathely. Brown ezúttal hibázott, Perl rohant végig, csinált is egy 2+1-es akciót, meg lett a közte húsz (66-46). Zsinórban hét vendég pont érkezett, nem tudta lezárni a meccset a Szombathely, nagyot küzdött a Paks (66-53). Amikor kellett, koncentráltabban kosárlabdáztak a sárga-feketék, veszélyesen közel egyszer sem engedték az ASE csapatát (72-55). Barac könnyedén zsákolhatott, míg Kovács Ákos triplakísérlete lemaradt, tizenkilenc pluszban várhatta a záró felvonást a Falco. 74-55.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Az utolsó negyed elején hamar meg lett megint a közte húsz, nem volt kérdés a győztes kilétét illetően. Szép megoldásokból így sem volt hiány, de az látszott, hogy elfogyott az erejével a gyakorlatilag hat és fél emberes rotációval kosárlabdázó atomerőmű SE. A Falco KC Szombathely győzelme tehát szinte egy pillanatig sem forgott veszélyben, így könnyed sikerrel hangolt a Treviso elleni kulcsfontosságú Bajnokok Ligája mérkőzésre Milos Konakov csapata. 98-78.

Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu fotói a mérkőzésről:

HIRDETÉS

HIRDETÉS
13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Petike97MarillionChikán SándorMendezdonnarumma Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Clarkot cserélni kellene! Néha ősszejön valami de alapjáraton ennyit tud légióstól ez igy nem elfogadható kivéve sérülésből vissza! Még azt sem lehetett mondani hogy keveset volt nála a labda ezért nem tudott belelendűlni! Bajnok csapatba nemzetkőzi kupában szereplő csapatba még akkor is jobb légióst kellene keresni, ha nálunk van amúgy válogatott gerince!

Petike97
Olvasó

Sztem meg arra amire hoztuk arra pont jó.nem húzóembernek lett hozva meg pontgyárosnak,hanem hasznos játékosnak.Nyilván neki is lehetnek rossz napjai.

Chikán Sándor
Olvasó

Bravó mindenkinek Beninek külön gratuláció,szerdán is ilyet kell!!!karl mégis hogy gondolja ezt amit produkált???????????????????? Hajrá Falcó!!!!!!!!!!!!!!

donnarumma
Olvasó

pont ez a 2 Benke és 2 Beni tripla hianyzott az olaszok ellen…

Vulcano
Olvasó

Majd szerdán elégtételt veszünk?⚫?

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Elég nyugodt meccs volt, amikor Brownnak minden dobása bejött akkor tudott közeledni a Paks, de a második negyedben ellőtte a puskaporát, szünetben gondolom átbeszélték a védekezést rajta, mert utána nem nagyon villogott. Zozó gyakorlatilag visszanyerte a régi formáját, Benke a kezdeti bizonytalankodás után nagyon jó másodikat produkált. A Paksi edző remek ötlete szünet után, hogy őt lehet hagyni dobni, mert ma nem megy neki, az szünet után három teljesen üres triplát adott három támadásból, abból kaptak is hat pontot. Beni az elején nagyon elkapta a fonalat, később jól védekezett Brownon, és remek labdákkal szolgálta ki… Olvass tovább »

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Kis raul es kovacs akos a jo magyar alap, kulon kiemelnem a kis raul jatekat, akit annyira alulertekel az edzo h feljon hideg kezzel 2 meterrel atdobja a gyurut ??

Praenoricum
Olvasó

Jó erőben van. Erőssége a csapatnak. 😀

JR.Benitez
Olvasó

Gratulálok Janinak, aki magasember létére 36 percet tolt, és az utolsó pillanatig harcolt!

Artur Doki
Olvasó

Ennyire futotta ma…
Grat a Falconak( és mi lennne,ha még a nulla pontos ballasztlégiósuk,Clark helyett esetleg egy jobb is akadna…)))

Rekettyés
Olvasó

A Clark egy totál felesleges játékos a csapatban. Én inkább oda tenném a Tanai Zoli mellé segédgyúrónak vagy vizesembernek.

Mendez
Olvasó

Tény, hogy legtöbb lepattanót szedte a csapatban.
De.
Támadásban amilyen mozdulatokat produkál azt lakótelepen szoktak elkövetni suhancok akik ismerkednek a játékkal.
Ha már két légiósunk van akkor legyen az a kettő használható.
Eddig védtem Clark-ot, de ez most már sajnos nagyon kevés ide.

Vulcano
Olvasó

11/11?⚫?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés