Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyed sikert aratott Pécsett az Olajbányász

Végig kézben tartották a meccset a piros-feketék.

Pécsi VSK-VEOLIA – Szolnoki Olajbányász 81-89 (17-27, 15-21, 22-21, 27-20)

Bajnokság, 19. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Török Róbert, Györfy Rúben (Fekete László)

Pécs: Haynes-Jones 11/3, Donaldson 22/9, Goldring 2, Ivosev 13/3, Brkics 15/3. Cserék: Illés 2, Carpenter 14/6, Bíró 2, Kalmár -, Futó -.

Szolnok: Pongó 6/6, Badzim 14/12, Kovács 15/3, Subotic 16/6, Taiwo 10. Cserék: Pallai 4, Gilszki 3/3, Rudner 5/3, Cakarun 16.

Taiwo lépett be és kapott Kovácstól labdát, majd kint is maradt egészpályán letámadni az Olajbányász, Donaldson egyből egalizált a túloldalon (2-2). Subotic sarokhármasa következett, majd egy szerzett labdát követően Taiwo zsákolhatott, jobban kezdett az Olajbányász (2-7). Kisvártatva Pongó is értékesített egy távolit és hiába dobott két büntetőt is Donaldson, hamar meglett a közte tíz (4-14). Suboticcsal az élen remek ritmusban játszottak a vendégek, a támadóoldalon rendre jó megoldásokat választottak, míg a védekezésben is megvolt a kellő agresszivitás (8-18). A piros-feketék előbb lépték át a húszat, mint a pécsiek a tízet, Pallai is jól szállt be a kispadról és bár hússzal is vezetett, végül tízpontos előnyt épített ki az Olajbányász. 17-27.

A második felvonást is jobban indították a vendégek, végül Ivosev egy támadólepattanóval szakította meg az 5-0-ás futást (19-32). A sok szerzett labda mellett rengeteg támadólepattanót is megkaparintottak a szolnokiak, miközben Gilszki is elsüllyesztett egy triplát, Andrija Csirics újfent időt kért (19-35). Úgy tűnt, hogy tudnak kozmetikázni az eredményen a baranyaiak, Donaldson hármasa és Carpenter betörése után tizenegyre zárkóztak a hazaiak (28-39). Innen közelebb viszont már nem tudott jönni a Pécs, hamar rendezte a sorait a Szolnok, amely a félidőben is magabiztosan vezetett. 32-48.

A fordulás után Brkics közelijére Kovács válaszolt, majd Donaldson szépített egy büntetővel (35-50). Ezután viszont megint futószalagon jöttek a szolnoki kosarak, megint átlépte a húszat a differencia, igaz nem sokáig, mivel Donaldson távolija is beakadt (38-57). A különbség ekörül mozgott a továbbiakban is, majd egy nagy rohammal a negyed vége előtt, főként Brkics és Donaldson pontjainak köszönhetően, volt már tizenegy is közte, de az utolsó percben megrázta magát az Olajbányász. 54-69.

Brkics és Badzim kosaraival startolt a záró felvonás, Andrija Csirics azonnal időt kért (56-72). Akárhányszor kezdett volna magára találni a Pécs, mindig volt valaki a vendégektől, aki betalált – volt közte újra húsz is -, így érdemben nem tudott zárkózni a hazai alakulat. A Szolnoki Olajbányász az első perctől kezdve magabiztos játékkal, kérdés nélkül húzta be a 19. fordulóból elhalasztott találkozót. 81-89.

Fotó: hunbasket.hu

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
MAFCdrukkerMarillionPvskpanthersVulcanoPécsidrukker99 Recent comment authors
Pvskpanthers
Olvasó

Aki kint volt látta hogy osztály különbség van a két csapat között.
Szégyen hogy ezt kell mondanom de nem vagyunk A csoportos csapat jelenleg ezzel a kerettel

Vulcano
Olvasó

A jelenlegi erőviszonyokat nézve én Pécs-Zte playoutot tippelek.
Ami érdekes, tekintve, hogy két nagy múltú csapatról van szó. Fura lesz bármelyikük nélkül is.
Persze ha a Paks esne ki akkor ez rájuk is igaz lenne. Bár ha lesz Jonesy akkor ők szerintem tuti nem esnek ki.
A Zte légiósiban viszont több tartalékot érzek, meg néha kicsit, KICSIT még Horti is hozzá tud szólni.
A Pécsben nem érzem ezt. Ez az idei Pécs egy színtelen-szagtalan csapatnak indult, majd elindult a lejtőn.
Szóval érdekes lesz a harc a bennt maradásért.

SárgaPárna
Olvasó

A jelenlegi erőviszonyokat nézve az ASE a ZTE-nél és pláne a Pécsnél is szarabb csapat…

JólnézünkMIKI
Olvasó

Csirics! Hagy a francba az edzősködést, nem megy ez neked…se TEAM, se SYSTEM?
Játszani viszont beállhatnál, mert jobb lennél a hulladék légiósaidnál!

Heindrich
Olvasó

Szép volt fiúk!!! Kezdünk formába lendülni ?⚫

4eventeVB365
Olvasó

Jelenleg a Pécsnek vannak a leggyengébb magyarjai , ezért valószínűleg ok esnek ki . A Paks egy Eilingsfeld-del előrébb van .

Mkupagyőztes
Olvasó

Nagyon szörnyű volt ezt a hangulattalan, színvonal alatti vergődést látni! Kb egy évtizeddel ezelőtt Magyar Kupát nyertünk! Abban az évben pedig döntőt játszottunk telt ház volt , és fergeteges hangulat! Voltak saját nevelésű fiatalok a csapatban, voltak jó magyarok, jó külföldiek! Volt jövő képünk! Most nincs utánpótlásunk, nincs néző,nincs hangulat, és ami a legszomorúbb, nincs jövő kép! Amit még nem értek, miért Dragan Aleksicet okoljál sokan ezért a szezonért? Szigorúan a számok tükrében nézzük meg, az utolsó három edzőnk győzelem-vereség mutatóját az utolsó 12 meccsükön: Aleksic 12 mérkőzés 5 győzelem 7 vereség Ciric 12 mérkőzés 2 győzelem 10 vereség Csirke… Olvass tovább »

fanaticfantastic
Olvasó

Sok sikert kívánok nektek!

Pécsidrukker99
Olvasó

Ne haragudj, de rossz a matek, Csirke Ferit 6 győzelem után a zsinórban elszenvedett 6 vereség után küldték el.

Olajheart2
Olvasó

Gratulálok a Csapatomnak! Örökké OLAJ

Mexx92
Olvasó

Ez várható vereség volt. Az Olaj sokkal jobb csapat, mint mi. Akkor maradt a Playouton való benmaradás kiharcolása. Szégyen ami a klub körül történik

nyolcmegnyolc
Olvasó

Várható?
Cummings, Young és Zsíros nélkül?
Én, csak bíztam!

Mexx92
Olvasó

Nem tudom minek kezdesz el velem kötözködni de lásd be hogy nem írtam hülyeséget,mert azt senki se gondolta, hogy a fiúk megverik az Olajt. Ez csapat sajnos nem. Ez van el kell fogadni hogy most ennyire gyenge a keret

Ponty
Olvasó

Folyamatosan hülyeségeket írsz. Ellendrukker vagy, mióta nincs Csirke. Nem a csapatot szereted, hanem Csirkét!

Mexx92
Olvasó

Mesélj még kérlek ?

Mexx92
Olvasó

Ha én hülyeségeket beszélek akkor te meg nem látod reálisan a dolgokat és nem akarod felismerni hogy ez a csapat nem olyan erős mint a 3 évvel ezelőtti. Akkor ki is beszél hülyeségeket? ?

Ponty
Olvasó

Azzal egyet értünk, hogy nem olyan erős, de nem is azok a lehetőségek. Vannak hibák, de nem hinném, hogy 2 emberen(Csirke és Budimir) múlik. Pl. Veljko már nem azt hozta, ami várható lett volna légiósként. Ha magyar, én is azt mondom, hogy maradjon, de ő egy légiós volt, akinek a végén minden más fonotosabb volt, mint az edzés és az eredmény. Kár, hogy ezeket nem látjátok. Csirke ha nem fikázza folymatosan a kenyéradóját, lehet, hogy maradhatott volna még. Szakmailag nem kérdőjelezem meg, emberileg igen. Nézd, meg, hogy alázta mindenki előtt a játékosait, akik vissza is ugattak naki a pályáról… Tekintély…

Mexx92
Olvasó

Akkor te nem ismered Veljkot. Én jól ismertem és nem volt olyan edzés vagy mérkőzés amikor ő nem tette magát oda 100%san. Ő egy igazán harcos kapitány volt minden téren. Képes volt felrázni a csapattársait nemúgy mint a mostani csk

Ponty
Olvasó

😀

Mexx92
Olvasó

Nevethetsz amit írtam de ez így volt. Amikor nem ment neki meccsen akkor is küzdött a csapatért. Olivér mikor tette meg ezt? Gondolkodj el ezen aztán beszélgetünk?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egy Olaj elleni vereség az esetleg várható! Egy Olaj B győzelem, az remélhető

Mexx92
Olvasó

Ebben igazad van, ezzel nem tudok vitatkozni sőt nem is akarok de be kell látni közel sem olyan jó keretű a mostani csapat mint a 3 évvel ezelőtti. Sokan ezzel nincsenek tisztában és csak nekem esnek. Tisztelet a kivételnek!

Vulcano
Olvasó

Szerintem a legnagyobb hülyeség volt anno egy kisebb hullámvölgy után elküldeni Csirkét. Én akkor is úgy gondoltam és ezt ma is tartom, hogy a jelenlegiek közül a legjobb magyar edző.

Mexx92
Olvasó

Sajnos Ferit anno a két amerikai buktatta meg. Ebben az a szomorú hogy a pécsi vezetőségnek többet számított az a két patkány mint Feri. Most meg van az eredménye. Bármennyire haragszom a pécsi vezetőségre de nem szeretném hogy a csapat jövőre másodosztályban szerepeljen

lakers24
Olvasó

Elég érdekes hogy Aleksicset hibáztatták a pécsiek a gyengébb szereplésért, pedig az elküldésekor 5-7-tel álltak, azóta 2-10 a mérleg. Akkor Csiricset most miért nem szidja senki? Ja hogy akkor mégsem az edzővel volt a gond?
Amúgy teljesen érthetetlen döntés volt, ha már Aleksicset elküldték akkor miért az eddig semmilyen edzői tapasztalattal rendelkező Csiricset nevezték ki a helyére.
Látva ezt a mai játékot, nagy meglepetés lenne ha nem a Pécs esne ki. Csalóka a végeredmény, játék képe alapján ez egy sima 20 pontos meccs volt. Sokat elmond a Pécs védekezéséről, hogy Kovács és Taiwo dobott együtt 25 pontot.

Olajheart2
Olvasó

Pont erre gondoltam én is.. edző kérdésben Pécsett..

Pécsidrukker99
Olvasó

Nem látunk bele a háttérbe, én arra tippeltem, hogy sokszoros magyar kupagyőztes és bajnok “sztáredző” nem minimálbérért volt itt, és valószínű nem volt pénz újat hozni, Csiro meg ott volt helyben.

Vulcano
Olvasó

Szerintem Dragan azért nem volt olyan magas polcról. Van neki egyáltalán azóta csapata?

MAFCdrukker
Olvasó

Egy Baksa-nyilatkozat szerint a Honvéd stábjához csatlakozott.

Pvskpanthers
Olvasó

Segítek hogy még te is megértsd
1. Ennek a csapatnak a magját Dragan rakta össze ami már akkor fos volt
2.2 légióst is cseréltünk és hát a tipikus szarból szart lehet választani ilyenkor
3. Dragan akkor jó edző ha bőven van pénze csapatott építeni na ez itt nem volt opció
4.Csirott azért nem szidjuk mert tudjuk hogy még nagyon sokat kel tanulnia edzőként

Knézy Ernő
Olvasó

Nyomod párna !
Izzadj!
Szep volt fiuk!
Izzik a csarnok ha így játszunk tovább..

Falcao
Olvasó

Izzik a csarnok..:D
Igazad van ti nyertetek a heten mi kikaptunk!Nalatok 3 hianyzo is van,nalunk csak 1.
Mar izzik is a csarnok!:D
Napok ota jo anyagot szivsz az biztos!:)
Tegyel belole felre mert meg szukseged lesz ra,lassan kupa es kozepszakasz!
Szabadsagokkal sporoljatok am!:D

fanaticfantastic
Olvasó

Hogy jön ez ide? Ki a f.st érdekel,hogy ti mit játszottatok? Meg ki hiányzott. Olvasd el a cikket. Nem rólatok szól,kivételesen. Nem minden rólatok szól. Öntelt,p.cs.

Marillion
Olvasó

A Falco BL meccsei meg nem rólatok szóltak,mégis egyből ott voltatok ti is Szolnokról kötekedni beszólogatni…úgyhogy oda vissza nem bírják ki egyesek a másik basztatása nélkül! Csak a tisztánlátás miatt reagáltam ide!

fanaticfantastic
Olvasó

Másold csak be amit odaírtam a BL meccsetek alá,légyszíves. Várom!

fanaticfantastic
Olvasó

Gratula srácok! Még a 3 hiányzót is elbírtuk. Főként mert a magyar játékosok is szépen odatettek pontokat. Köszönjük!

SárgaPárna
Olvasó

Nemzetköziben a magyaroknak drukkolok, uh. grat Szolnokra!!
Jah nem, bocs… Ez egy elsumákolt bajnoki volt!

ratorper
Olvasó

Nem lett jó estéd gyökér!

fanaticfantastic
Olvasó

Cumit éreztél. írtad! Azért remélem meglesz az este.

WSreborn
Olvasó

Lemaradt a rendkívül vicces “nem ide” megjegyzés….
Egyébként soha nem is szurkolnál, soha nem is szurkoltàl nemzetköziben sem az Olajnak, ahogy földijeid sem.

fanaticfantastic
Olvasó

Már itt is a dislike kommandójuk. 😀 Le kell sza.ni.. 😀 Nyomoroncok..

Well_done
Olvasó

Olivér! Dolgozz már a pénzedért!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés