Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyed sikerrel indította hazai szériáját az Egis Körmend

Ez nem a szegediek napja volt.

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 97-74 (26-17, 17-17, 29-22, 25-18)

Bajnokság, 3. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Söjtöry T., Goda L. (Téczely T.)

Körmend: Stokes 19/12, White 19/3, Martinez 2, Szavics 13/6, Gordon 12. Cserék: Kenéz -, Henry 7/3, Ferencz 9/9, Krivacsevics 10, Kiss 3/3, Durázi 3/3, Érsek -.

Szeged: Persons 16, Cook 18/6, Szatmári 2, Bognár 10/3, Alston 13. Cserék: Balogh -, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 8/6, Filipovics 2.

Fontos sorozathoz érkezett az Egis Körmend, ugyanis a következő öt mérkőzését hazai pályán játssza a csapat. Az első vendég viszont nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, ugyanis Simándi Árpád kezei alatt eddig kettőből kettő bajnokit nyert meg a Szeged. A vendégeknél Hunt végül ott volt a többiekkel, de nem tudta vállalni a játékot.

Gordon szerzett kosarat Stokes passzából, majd Bognár adta el a labdát, amit White büntetett meg három ponttal, 5-0-ra ellépett a Körmend, rögtön a mérkőzés elején. Alston kosaraival egyre zárkózott a Szeged, de megint jött egy jobb periódus a hazaiaktól (9-4). Persons is feliratkozott a pontszerzők közé, rögtön négyet rámolt be, de Stokes már a második tripláját dobta, így nem tudott fordítani a vendég alakulat. Küzdelmes volt a találkozó, végig ott loholt a piros-feketéken a Szedeák, de minden felzárkózási kísérletet visszavert egyelőre a vasi csapat (16-15). Gordon brusztolta be a gyűrűbe a labdát, majd Martinez küldött a helyére egy távoli duplát a sarokból, megint öt volt közte. A negyed végi hajrát jobban megnyomták a hazaiak, 26-17-tel zárult az első tíz perc.

Bognár félhorga nyitotta a második felvonást, majd Keller Iván dobott egy hármast, újra megkezdte volna a felzárkózást a Szeged, ezúttal viszont Henry célzott pontosan a túloldalon (28-22). White kétszer is megzörgette a szegedi hálót, ezzel pedig meglett a közte tíz, időt kért Simándi Árpád (32-22). Persons egy többperces kosárszünetet tört meg a belépésével, ezúttal Gordontól érkezett a válasz. Ebben a periódusban inkább a védekezés dominált, magabiztosan őrizte megnyugtató előnyét az Egis Körmend (39-27).  Egy darabig megmaradt a felek között a 10-12 pontos differencia, ám közel egy perccel a félidő vége előtt Cook hármasával hétre jött fel a Szeged, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit (41-34). A hátralevő időben már csak egy kosár esett, mégpedig Krivacsevics zsákolása, megmaradt a közte kilenc a nagyszünetre. 43-34.

A fordulás után Szavicsnak köszönhetően megint kétszámjegyű lett a különbség, ráadásul White is zsákolt egyet, Cook büntetőkkel szépített a túloldalon (47-36). Egyre jobban kezdtek meglépni a körmendiek, már tizenöttel is mentek a piros-feketék, amikor Persons dobott be egy középtávolit (52-39). Krivacsevics percei következtek, és bár néha a szegedieknek is sikerült betalálnia, a harmadik negyed első öt perce egyértelműen a Körmendé volt (56-42). Amint egy kicsit közelebb férkőzött volna a vendég csapat, azonnal jött a válasz a vasiaktól, nem engedtek ki egy pillanatra sem (61-47). Persons és Cook vezérletével sikerült benéznie hosszú idő után a Szedeáknak, ekkor viszont megrázta magát a Körmend és visszaállította a differenciát a záró etap előtt, sőt, Stokes az utolsó másodpercben faulttal együtt dobott be egy hármast. 72-56.

A légiósaira támaszkodva próbálta csökkenteni a különbséget a Szeged, ami ideig-óráig sikerült is, de aztán megint jött egy jobb periódus a hazaiaktól és villámgyorsan már a húszat súrolta a differencia (84-66). Szavics visszalépős hármasával ez is meglett, időt kért a Szeged (87-66). Innen már nem volt visszaút a szegedieknek, valósággal gálázott az Egis Körmend, amely megérdemelten húzta be a találkozót és győzelemmel kezdte az ötmeccses hazai sorozatát. 97-74.

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Gecse J. MárióHarry BellSenkiMtefan11Endre Recent comment authors
Harry Bell
Olvasó

BB1.hu! Hogy ti milyen remek képet találtatok ehhez a meccshez! Gratulálok a képszerkesztőnek!

Mtefan11
Olvasó

Kosárshow insta -> Kormend uj legiosa
Mit szoltok hozza?

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/Jh4tI3

tortajanos
Olvasó
Papp Bence Gábor
Olvasó

Ilyen az, amikor senki nem vadul meg szegedi oldalról, Alstont továbbra se értem, mit keres még itt, Persons meg nem hozhatja le az összes meccsünket. A Körmend simán jobb játékot mutatott. Ami érdekes a két párosban, hogy bármilyen formában is van a Körmend (jó v rossz), a Szeged nem, vagy csak alig tudja felvenni vele a versenyt, rendre kikapunk. Gratulálok a Körmendnek, és köszönöm a szurkolóiknak is, hogy még így Mindigón keresztül is hangulatot tudtak csempészni a szobámba, ugyanis végig, szinte megállás nélkül nyomták!

Hajrá, Szeged!

donnarumma
Olvasó

És ez a “sima” 1,83 ért!
Köszönöm szépen

Gecse J. Márió
Olvasó

Nálam is ment, de sajnos tegnap ez volt az egyetlen nyertes tipp. 🙁

Mendez
Olvasó

Nagyon könnyed győzelem.
Ez a Körmend így ebben a formában veszélyes bárkire, Szombathelyen sem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon, Gyuri bácsinak már most el kellene indulni hiánypótlást kérni az önkoritól.

red-black01
Olvasó

Kicsigyerek… régi mondás, a győzelmeket, meg azt amikor megy a szekér, na azt kell tudni méltósággal elviselni.
Azt nem mondom hogy kellő szerénységgel, mert ezzel sem vagyunk előbbre a te esetedben, neked valószínű ezek a szavak és jelentésük nincsenek meg.
Az meg úgy gondolom végképp nincs meg, miért jó az ilyen hozzáállás.
De nincs ám baj kispajtás, az emberi memória már csak így működik, a kellemetlen dolgokat hamar törli, még azokat is, amik nem is olyan rég, akár csak pár éve voltak. 😉

Endre
Olvasó

Pajti inkább szòlj a Gyuribànak, hogy csinàltasson pàr drapit nektek, mert gyorsan fogynak. 😀

SzhelY
Olvasó

na mivan megint túrán volt a nagy falcotábor keménytagozat😀

Senki
Olvasó

Nyertetek blbe.. továbbmentek… Elveszítettek pár drapit( kutyát nem érdekli hogyan…) Inkább ezzel foglalkozz…

Kendeffy Botond
Olvasó

“A win is a win”. Grat a csapatnak!

tripair
Olvasó

Csak így tovább!

tripair
Olvasó

Csak így tovább!

Pbask
Olvasó

Jó lesz ez, csak Krisz ne akkor kapjon pár percet, ha már csapat megy 20-al ugy is minden alapon.
Remélem Január közepe felé Bálint is valamennyire harcra kész állapotban lesz, és egy teltházas szoros mérkőzésen hadd szóljon! 😉

Mendez
Olvasó

Ez a Konstantinidisz egy mágus.
Ilyen simán verni egy csapatot, nem semmi!
Gratula Körmendre!

Marillion
Olvasó

Csatlakozom Mendezhez,Jár a gratuláció,bárki is az aktuális ellenfél,egy ilyen sima erődemonstrációt sosem kell megmagyarázni,csak tudni kell fenntartani.

Senki
Olvasó

Azt vágod hogy kollégád gúnyból írta…

SzhelY
Olvasó

tudja ezért írt ilyen értelmeset mert mert így a troll nem eszik tovább

Marillion
Olvasó

A Körmendieknek ideális ellenfél volt a Szeged hogy rendezzék a soraikat. A kérdés innentől az hogy tudják-e ezt tartósan fenntartani.

SzhelY
Olvasó

bizzunk benne mert a szezon egy kicsit halovány bár a körülményekhez képest nem annyira

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés