Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Könnyed győzelemmel zárta az alapszakaszt az Olajbányász

A foghíjas Honvédnak nem volt esélye a bravúrra.

Szolnoki Olajbányász - Budapesti Honvéd SE 91-69 (28-13, 21-19, 29-11, 13-26)

Bajnokság, 26. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Lengyel Ádám József, Szilágyi Bálint (Bodrogváry Iván József)

Szolnok: Durham 10, Lukács 17, Barnes 9/6, Szubotics 8, Williamson 7/3. Cs: Révész 8/3, Sebők 2, Gilszki 4/3, Vincze 3/3, Gavin 11/9, Rudner 9/9, Pongó 3/3.

Honvéd: Kopácsi 4/3, Sherman 12/6, Mijovics 14/3, Crawley 9, Peringer 13. Cs: Tarján 3, Reizinger 4, Hajdu 5/3, Demeter 5/3, Vámos -, Rédei -, Csomós -.

Az alapszakasz zárófordulójában Szolnokon csapott össze a két legeredményesebb, ma is létező magyar férfi kosárlabdaklub. A fővárosi odavágón, decemberben a piros-fehérek közel álltak a bravúrhoz, végül 65-72-es szolnoki siker született – ezúttal a Honvéd számára inkább a tisztes helytállás lehetett reális cél, mert Völgyi mellett Simon és Tanoh Dez sem tudta vállalni a játékot. 2001 óta először játszott tétmérkőzést a rekordbajnok a Tiszaligetben, ám jelenleg a ’90-es évek legendás rangadóival ellentétben más célokért küzdenek a csapatok.

Ezt bizonyítandó, Szubotics vezérletével villámrajtot vett az Olaj, két és fél perc után úgy állt 9-0 a táblán, hogy a fővárosiak még lepattanót sem szedtek. Baksa időkérését követően Mijovics szerezte az első Honvéd-kosarat, amit Kopácsi egy büntetővel toldott meg, a túloldalon Lukács dobott ziccert (11-3). Egy gyors támadás végén Révész ugrasztotta meg Peringert, majd faulttal együtt pöccintette a gyűrűbe a labdát, Durham a büntetővonalról és akcióból is eredményes volt, a túloldalon Sherman szerzett négy pontot (20-7). Gavin egy saroktriplával jelentkezett, Mijovics válaszolt egy üres ziccerrel, majd két szabaddobást is a helyére küldött. Gavin a túlsó sarkot is belőtte, de az utolsó szó a negyedben Reizingeré volt, aki a dudaszó pillanatában kiharcolt két büntetőt, melyeket értékesített is (28-13).

Gavin ott folytatta, ahol a kisszünet előtt abbahagyta, harmadik hármasa után Révésznek osztott ki egy gólpasszt. A magyar magasember nagyon élt a festékben, igaz, Peringer is zsákolt egyet (35-15). Két U20-as is megszerezte első pontjait, Gilszki a periméterről, Hajdu közelről. Révész harcolt ki sportszerűtlen faultot, amelyből négy pontot szerzett az Olajbányász, majd egy nagy rohanás végén Mijovicsot is sportszerűtlenül állították meg a hazaiak. Az egypontosok mellett Kopácsi triplája is behullott, a szerb légiós floateréhez hasonlóan, melyet követően Potocsnik szólította magához övéit. Lukács tört meg egy kisebb gólcsendet, Sherman és Rudner is hárommal növelte csapata pontszámát (47-27). Crawley zsinórban öt fővárosi pontot vállalt, szolnoki részről a negyed hajrájában Durham dupláját leszámítva minden kimaradt, ennek ellenére kényelmes előnnyel vonulhatott pihenőre az Olajbányász (49-32).

Az első két játékrészhez hasonlóan a harmadik is szolnoki rohammal indult: Williamson még egy dobócsellel közelebb csalta magát a gyűrűhöz, de aztán Rudner, Pongó és Barnes is a hazai kispad elől dobott saroktriplát (60-32). Peringer vetett véget a hazaiak futását egy zsákolással, de ez sem segített a vendégeken: a piros-feketék jöttek ki jobban a mérkőzés nagy iramú, sok hibával tarkított petiódusából, Rudner újabb trojkája és Lukács könnyű ziccere után Szubotics büntetőjével elérte a harminc pontot a különbség (66-36). Ismét Peringer lépett elő a piros-fehérek közül: centergól dobott tisztán és faulttal együtt, majd egy egykezes zsákolást is bemutatott (68-43). Szubotics kettese után Durham lopott labdát, két büntető lett a jutalma, Lukács jó ütemű belépése kettő plusz egy pontot ért a házigazdáknak, a negyed zárásaként pedig Williamson hintett be egy hármast (78-43).

A záró felvonásra fordulva sem adta fel a harcot a Baksa-legénység, amit Demeter két triplája és ziccere mellett egy újabb Peringer-féle egykezes húzás jelzett, a szolnoki játékosok a találkozó ezen időszakában többnyire tisztánál tisztább helyzetben is passzoltak, ami látványos, de zömmel sikertelen akciókat eredményezett – Mijovics és Sherman is hármassal büntetett (82-59). A hajrában már csak a különbség mértéke volt kérdéses, a hazai drukkerek Sebők betörését, a vendégek Tarján faulttal együtt értékesített közelijének örülhettek, a végeredményt Vincze állította be távolról.

A tavalyi ezüstérmes Szolnok 20 győzelemmel és 6 vereséggel a 2. helyen zárta az alapszakaszt és az Egis Körmenddel játszik majd a negyeddöntőben, míg az élvonalba huszonegy év után visszatérő Honvéd 6-20-as mutatóval az utolsó előtti, 13. pozícióban fejezte be a bajnokság első szakaszát.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DávidMilivojHeindrichfanaticfantastic Recent comment authors
Dávid
Olvasó

Statban nagyon jó minden játékos neve mellett pontot látni 😊

Milivoj
Olvasó

Hát ez a Honvéd, már nem az a Honvéd…, bár csak 5 felnőtt játékossal álltak fel és a fiataljaikban is van potenciál

Heindrich
Olvasó

🔴⚫

fanaticfantastic
Olvasó

Gratula! Az utolsó negyed,lazán kibírta ,hogy pihentek az “öregek”. Hajrá Olaj!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés